Bilim Teknik Teknoloji
Genel Görecelik Kuramının Doğruluğu Bir Kez Daha Kanıtlandı
Genel Görecelik Kuramının Doğruluğu Bir Kez Daha Kanıtlandı
-
Mali bunu yazdı:
-----------------------------
100 sendir tırmanıyor ve en sonda Kuran-i Kerimin dediğine GEliyor
Ben öle Herşey Kuran-i Kerimde Yazıyor Yatın uyuyun demiyorum
Rehber olursa işler Daha Çabuk Çözülür
Yanlış yere Çekmeyin
Big bang Herşeyi anlatıyor zaten Yoktan Var olmak
-----------------------------hani nerde müspet kanıt gösterebilirmisin ? kuranda dünyanın yuvarlak olup ay ın bir uydu, güneşin yıldız olduğu bile yazmıyor neden çünkü muhammedin bunlardan haberi yok
-
Arkadaş Akıl Kifayet etmeyecek madem ben neden düşünebileceğimi düşünüyorum
Sizde Haklısınız
Herkes düşünmekte serbesttir kime ne mantıklı geliyorsa ona inansın
Bana Göre böyle -
mevzu enteresan , dini mecralara çekip baltalamayalım bence
bu adamlar yeni keşiflerin yeni ufukların eşiğine gidiyorlar , 100 senedir dünyanın parasını zamanını çalışmasını birşeye boşu boşuna yatırmıyorlar heralde ( hayır biz niye yatırmıyoruz , zira kuranda yazıyor :D ) , diğer bir uçuk projeleri şu cern deneyi ki bu didinmelerinin amacının uzay gemisi yakıtı üretmek olduğunu düşünüyorum. yani fosil yakıtlarla hatta nükleer güçle bile gezegenler arası seyahat edebilecek makineleri uçuramazlar. Hayır şimdi uzay-zaman kapısınıda zorluyorlar niyetleri bozuk gibi geliyor bana , yarın öbürgün kendi kendine uçan araçlarla 1 sn de dünyanın öte yanından gelecekler başımıza dikilicekler tırsarsam ondan tırsarım , birilerinin elinde böyle fantastik teknolojiler olur bizim elimizde olmazsa , değil sömürge müstemleke yerli kabile muamelesi görürüz demedi demeyin .
uzay-zaman büken bir aracı neyle vuracan mesela f16 ile mi , g3 le ateş mi aççan ? bu araştırmalardan edindikleri detay bilgileri bile kültürel , ekonomik durumlarına çağ atlatır ama tabi diyorsanız bundan bize ne nasılsa kuranda yazıyor, bende derim sırf balına sağ kalmışız yüzyıllardır . adamlar başka gezegenlere başka evrenlere yelken açacaklar biz oturup burda halaaa fakat kuranda yazıyordu noktasındayız.
-
Mali bunu yazdı:
Arkadaş Akıl Kifayet etmeyecek madem ben neden düşünebileceğimi düşünüyorum
Sizde Haklısınız
Herkes düşünmekte serbesttir kime ne mantıklı geliyorsa ona inansın
Bana Göre böyle
-----------------------------"Bana göre böyle" diye birşey yok. Siz biz de yok. Sana gelen eleştiriler "bisiklete şeytan icadı" diyenlere karşı gösterilen tepkiyle eşdeğer. Kuran adına yanlış konuştuğun için eleştiriliyorsun. Din, vicdani bir konudur. Görecelik kuramını veya kutupları dinle bağdaştırır veya yanıtı orada ararsan yanlışa düşersin. Einstein yahudiydi, Da vinci hristiyandı, ama hiçbiri kitapta cevaplar var yatalım o halde demedi. Bana ben müslüman alimim deyip dünyaya böylesine ışık olan 10 bilim insanı sayabilir misin? Dünyanın en geri medeniyetleri neden sömürgeler ve müslüman medeniyetlerdir? Bunların yanıtını gerçekten verebildiğinde seni neden eleştirdiğimizi daha iyi anlayabileceksin. Burada kimse daha az veya çok müslüman değildir. Yaptığın şey; bir kornişle papağanın ortak noktaları olduğunu göstermeye çalışıp balkonda petrol aramak gibi.
-
Ya asılırsın Ya kesilirsin ama sonunda amacına ulaşırsın
Çok acımasız eleştiriyorsunuz
ama sorun değil
ewet biz Maymunlardan gelmeyiz Dünya bir tesadüf sonucu oluştu herşey bir rastlantı ve biz ölünce yok oluyoruz
Ama şu bir gerçek hepimizin bir vicdanı var
işte tek açık kapı bu malesef Çok uzak bir kapı... -
Tekvir suresinin, 1 - 14 ayetlerinin meali şöyledir:
"1. Güneş dürülüp karardığında,
2. Yıldızlar dökülüp söndüğünde,
3. Dağlar sökülüp yürütüldüğünde,
4. Doğuracak develer başıboş bırakıldığında,
5. Yabani hayvanlar toplanıp bir araya getirildiğinde,
6. Denizler kaynatıldığında,""7. Nefisler amelleriyle birleştirilip şekillendirildiğinde,
8-9. Diri diri gömülen kıza, hangi suçundan dolayı öldürüldüğü sorulduğunda;
10. Defterler ortaya serildiğinde,
11. Gökyüzü sıyrılıp açıldığında,
12. Cehennem ateşi harlatıldığında,
13. Cennet yaklaştırıldığında,""14. Kişi neler yaptığını öğrenmiş olacaktır."
Ne Güneş'in Ay'a erişip-yetişmesi gerekir, ne de gecenin gündüzün önüne geçmesi. Her biri bir yörüngede yüzüp gitmektedirler. (Yasin Suresi, 40)
"Ve ayı bunlar içinde bir nur kılmış, güneşi de (aydınlatıcı ve yakıcı) bir kandil yapmıştır." (Nuh Suresi, 16)
Güneş ve ay birleştirildiği zaman; (Kıyamet Suresi, 9)
Güneş, köreltildiği zaman, (Tekvir Suresi, 1)
Geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı yaratan O'dur; her biri bir yörüngede yüzüp gidiyor. (Enbiya Suresi, 33)
-
Ya bazen burda tartışılan konulara gülmekten yarılıyoruz. Takıldığımız forma tarikat diyoruz müridler diyoruz şeyh diyoruz. Ama dini meseleler girince devreye herkez bir garip oluyor. Kuranda aydan güneşten filandan falandan bahsedilmemiş olabilir. Bir arkadaş muhammedin sanki arkadaşından bahsediyor neyse peygamberin bilgisinin olmadığından bahsetmiş. Senin o bahsettiğin peygamber ilime bilime bilim adamına önem vermiş. Kaldıki osmanlı padişahları dahil bilim adamlarına alimlere önem vermiş dünya yüzyıllardır bilim için mücadele ediyor. Herşeyi zaten kuran yazsaydı sana bana ne gerek vardı.
-
bilim adamları zaten kur-an ı kerimden faydalanıyorlar ve bunu inkar ediyorlar... yüzlerce yıl öncesinden bunlar zaten kitabımızda bahsediyor ve şimdi bi insanın söylediğini doğruluyorlarmış böylece kuranın bi mucizesi daha ortaya çıkmış oluyor
-
Kuranın bilmem kaçıncı ayetinde ''tivitler yıldızlar gibi saçılmadan, insanlar farmville'de şehir kurmadan kıyamet kopmayacaktır'' yazıyormuş. Anaaa lan 1400 sene önceden feysbuku anlatmış bu... Evet bu da bir mucize! Hadi şükredelim
-
wikwik bunu yazdı:
Tekvir suresinin, 1 - 14 ayetlerinin meali şöyledir:
"1. Güneş dürülüp karardığında,
2. Yıldızlar dökülüp söndüğünde,
3. Dağlar sökülüp yürütüldüğünde,
4. Doğuracak develer başıboş bırakıldığında,
5. Yabani hayvanlar toplanıp bir araya getirildiğinde,
6. Denizler kaynatıldığında,""7. Nefisler amelleriyle birleştirilip şekillendirildiğinde,
8-9. Diri diri gömülen kıza, hangi suçundan dolayı öldürüldüğü sorulduğunda;
10. Defterler ortaya serildiğinde,
11. Gökyüzü sıyrılıp açıldığında,
12. Cehennem ateşi harlatıldığında,
13. Cennet yaklaştırıldığında,""14. Kişi neler yaptığını öğrenmiş olacaktır."
Ne Güneş'in Ay'a erişip-yetişmesi gerekir, ne de gecenin gündüzün önüne geçmesi. Her biri bir yörüngede yüzüp gitmektedirler. (Yasin Suresi, 40)
"Ve ayı bunlar içinde bir nur kılmış, güneşi de (aydınlatıcı ve yakıcı) bir kandil yapmıştır." (Nuh Suresi, 16)
Güneş ve ay birleştirildiği zaman; (Kıyamet Suresi, 9)
Güneş, köreltildiği zaman, (Tekvir Suresi, 1)
Geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı yaratan O'dur; her biri bir yörüngede yüzüp gidiyor. (Enbiya Suresi, 33)
-----------------------------MÖ 5 bindeki şaman ayinlerinde de güneşten aydan bahsedilir. Bunlardan görecelik kuramını nasıl çıkarıyorsun? Bırak bunu İslamiyet'ten eski Mısır medeniyetinde bile dünyanın güneşin hareketlerinden yörüngesinden bahsedilir. Görecelik konusunu bunlara bağlamaya çalıştığınızda gülünç bir durum oluşuyor. Tıpkı anglo-sakson kilisesinin propagandalarından aşırıp evrim aldatmacası diye saçma sapan belgeseller yapan harun yahya gibi... Din vicdani olarak yeterli olabilir. Görecelik işi dinin, din adamının işi değil.