Geometrim Sıfır Denecek Kadar Kötü.
-
Matematiği iyi kötü hallediyorum fakat iş geometriye gelince ne kadar uğraşsamda olmuyor.Açı sorularını dahi çözemiyorum.Karekök mps aldım fakat istediğim gibi çıkmadı.Daha önce böyle sorunu olup atlatan olmuştur.Kısacası ne yapmalıyım bu konuda?
-
Bende matematikde senin gibiyim hacı abi 2 biinmeyenli denklem bile çözemiyorum amk , geometridede 3 4 görürsem yapıştırıyorum 345 özel üçgenini ama herşeyi de özel üçgen bulmaya çalışıyorm orası ayrı :D
-
geometri görme işidir hocam, formülleri bilmen çok şeyi ifade etmez, göremezsen çözemezsin.. küçücük bir çizgi bile tüm soruyu çözdürebiliyor ..
geometriyi çalışma yöntemi olarak, çözümlü soru kitapçığı alıp, adamların nasıl çözdüğünü incele, bu sayede kalıpları oturtursun, daha iyi bir yolu yok geometri için..
-
konuya biraz hakim ol, yani konu çalış.
daha sonra deliler gibi soru çöz.
Bi yerden sonra gözün kapalı çözmeye başlıyosun, resmen çorap söküğü gibi.
İnsan mutlu oluyo çözdükçe geometri sorusunu, bende öyleydi en azından niyeyse :)
-
Konu çalışıyorumda soru çözmeden olmuyor.Görme işini bi halledebilsem olacakta bana mı gözükmüyor ben mi göremiyom anlamadım.
-
hocam bir yerde şekilli soruların beyin algısıyla alakalı çözüldüğünü okumuştum. mesela geometrik şekilli soruları çok iyi çözen insanlar tablonun tam halini görebiliyormuş. ama matematik çözüp şekil sorularını yapamayanlar ayrıntı insanıymış, tablonun büyük halini değil tablodaki ayrıntıları görüyormuş.
bunların ikisine de hakim olan insanlar az oluyor onlar zaten aşmış :) bizim bir hoca vardı hem matematik hem geometride uzmandı. ama aklın almaz adam nasıl çözüyor.. hiç farketmez sorudaki şekli görsün şak diye cevabı veriyordu.. matematikte de öyle denklemi görsün paaat! diyordu kitabı elimize veriyordu valla..
-
Zor soru çöz, bir soru üzerinde gerekirse 30 dakika uğraş. Ve yine bulamazsan, mutlaka birileriyle birlikte çöz. Böylece asla unutmazsın.
Geometriyi her zaman çok sevdim, birçok soru çözüp, bulamadığım tüm soruları da öğrendiğim tek ders geometri.
Bu saye de ygs-lys de bütün geometri sorularını doğru yapmıştım.
Biraz uğraş, gerçekten çok eğlenceli bir ders.
-
zigor bunu yazdı
Zor soru çöz, bir soru üzerinde gerekirse 30 dakika uğraş. Ve yine bulamazsan, mutlaka birileriyle birlikte çöz. Böylece asla unutmazsın.
Geometriyi her zaman çok sevdim, birçok soru çözüp, bulamadığım tüm soruları da öğrendiğim tek ders geometri.
SAKIN.
Bana kalırsa sakınböyle yapma. Al simetri ygsyi konu anlatıma kas. ve ilkadım fem geometriyi çöz sonra üsttekileri yaparsan yap
-
by_Tet bunu yazdızigor bunu yazdı
SAKIN.
Bana kalırsa sakınböyle yapma. Al simetri ygsyi konu anlatıma kas. ve ilkadım fem geometriyi çöz sonra üsttekileri yaparsan yap
Karekök MPS aldım pişman oldum.Genelde ikinci el alıyorum femin simetrisini bulamadım.Sıfırı çok pahalı.
-
geometri çözebilmeye başlayınca keyiflidir. ama zaman harcamak, çalışmak gerekir tabi.
çalıştığın her konu peşine o konu ile ilgili çözümlü soruları incelemelisin, püf noktaları not alarak. notlarını düzenli olarak tekrar et.
bir süre sonra sınavlarda karşına çıkacak olan %90'lık standart kalıp geometri sorularını düşünmeden çözersin.
kalan %10'lık kısmı oluşturan özgün geometri sorularını ise o yetenek yoksa ne kadar ıkınsan da yapamazsın.
ama ezberlenebilir standart kalıp sorularını yapmak sana yeter heralde.
-
mstfcn bunu yazdıby_Tet bunu yazdızigor bunu yazdı
SAKIN.
Karekök MPS aldım pişman oldum.Genelde ikinci el alıyorum femin simetrisini bulamadım.Sıfırı çok pahalı.
Hocam yamulmuyorsam simetri ygs geometri 15-18 lira civarı bişeydi ki bence değer