folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Geometrim Sıfır Denecek Kadar Kötü.

Geometrim Sıfır Denecek Kadar Kötü.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    motka
    motka's avatar
    Erkek

Matematiği iyi kötü hallediyorum fakat iş geometriye gelince ne kadar uğraşsamda olmuyor.Açı sorularını dahi çözemiyorum.Karekök mps aldım fakat istediğim gibi çıkmadı.Daha önce böyle sorunu olup atlatan olmuştur.Kısacası ne yapmalıyım bu konuda?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Bende matematikde senin gibiyim hacı abi 2 biinmeyenli denklem bile çözemiyorum amk , geometridede 3 4 görürsem yapıştırıyorum 345 özel üçgenini ama herşeyi de özel üçgen bulmaya çalışıyorm orası ayrı :D 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

geometri görme işidir hocam, formülleri bilmen çok şeyi ifade etmez, göremezsen çözemezsin.. küçücük bir çizgi bile tüm soruyu çözdürebiliyor .. 

geometriyi çalışma yöntemi olarak, çözümlü soru kitapçığı alıp, adamların nasıl çözdüğünü incele, bu sayede kalıpları oturtursun, daha iyi bir yolu yok geometri için.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

konuya biraz hakim ol, yani konu çalış.

daha sonra deliler gibi soru çöz.

Bi yerden sonra gözün kapalı çözmeye başlıyosun, resmen çorap söküğü gibi. 

İnsan mutlu oluyo çözdükçe geometri sorusunu, bende öyleydi en azından niyeyse :)

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    motka
    motka's avatar
    Erkek

Konu çalışıyorumda soru çözmeden olmuyor.Görme işini bi halledebilsem olacakta bana mı gözükmüyor ben mi göremiyom anlamadım.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

hocam bir yerde şekilli soruların beyin algısıyla alakalı çözüldüğünü okumuştum. mesela geometrik şekilli soruları çok iyi çözen insanlar tablonun tam halini görebiliyormuş. ama matematik çözüp şekil sorularını yapamayanlar ayrıntı insanıymış, tablonun büyük halini değil tablodaki ayrıntıları görüyormuş. 

bunların ikisine de hakim olan insanlar az oluyor onlar zaten aşmış :) bizim bir hoca vardı hem matematik hem geometride uzmandı. ama aklın almaz adam nasıl çözüyor.. hiç farketmez sorudaki şekli görsün şak diye cevabı veriyordu.. matematikte de öyle denklemi görsün paaat! diyordu kitabı elimize veriyordu valla..

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Erkek

Zor soru çöz, bir soru üzerinde gerekirse 30 dakika uğraş. Ve yine bulamazsan, mutlaka birileriyle birlikte çöz. Böylece asla unutmazsın. 

Geometriyi her zaman çok sevdim, birçok soru çözüp, bulamadığım tüm soruları da öğrendiğim tek ders geometri. 

Bu saye de ygs-lys de bütün geometri sorularını doğru yapmıştım. 

Biraz uğraş, gerçekten çok eğlenceli bir ders. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    zigor bunu yazdı

Zor soru çöz, bir soru üzerinde gerekirse 30 dakika uğraş. Ve yine bulamazsan, mutlaka birileriyle birlikte çöz. Böylece asla unutmazsın. 

Geometriyi her zaman çok sevdim, birçok soru çözüp, bulamadığım tüm soruları da öğrendiğim tek ders geometri. 

SAKIN.

Bana kalırsa sakınböyle yapma. Al simetri ygsyi konu anlatıma kas. ve ilkadım fem geometriyi çöz sonra üsttekileri yaparsan yap

iyibu! yeniden..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    motka
    motka's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı
    zigor bunu yazdı

SAKIN.

Bana kalırsa sakınböyle yapma. Al simetri ygsyi konu anlatıma kas. ve ilkadım fem geometriyi çöz sonra üsttekileri yaparsan yap

Karekök MPS aldım pişman oldum.Genelde ikinci el alıyorum femin simetrisini bulamadım.Sıfırı çok pahalı.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Erkek

geometri çözebilmeye başlayınca keyiflidir. ama zaman harcamak, çalışmak gerekir tabi. 

çalıştığın her konu peşine o konu ile ilgili çözümlü soruları incelemelisin, püf noktaları not alarak. notlarını düzenli olarak tekrar et.

bir süre sonra sınavlarda karşına çıkacak olan %90'lık standart kalıp geometri sorularını düşünmeden çözersin.

kalan %10'lık kısmı oluşturan özgün geometri sorularını ise o yetenek yoksa ne kadar ıkınsan da yapamazsın.

ama ezberlenebilir standart kalıp sorularını yapmak sana yeter heralde.

Ali Asaf & Elif Dua & Zeynep Sena & Ayşe Zehra'nın Babası
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    mstfcn bunu yazdı
    by_Tet bunu yazdı
    zigor bunu yazdı

SAKIN.

Karekök MPS aldım pişman oldum.Genelde ikinci el alıyorum femin simetrisini bulamadım.Sıfırı çok pahalı.

Hocam yamulmuyorsam simetri ygs geometri 15-18 lira civarı bişeydi ki bence değer

iyibu! yeniden..
Toplam Hit: 5427 Toplam Mesaj: 51