Geometrim Sıfır Denecek Kadar Kötü.
-
HolyOne bunu yazdı
Geometrei dehasıyım ben, mesela 2. soruyu cozeyim sana

Cevap 20 derece
Çok açıklayıcı bir anlatım olmuş teşekkürler hocam.
-
buyur hocam. cevapların altta yazılı olduğunu cidden farketmedim. o kadar da salağım işte farketsem fena trollerdim :)

-
BeyinAdam bunu yazdı
buyur hocam. cevapların altta yazılı olduğunu cidden farketmedim. o kadar da salağım işte farketsem fena trollerdim :)

Teşekküler hocam eline sağlık.
-
mstfcn bunu yazdıBeyinAdam bunu yazdı
Teşekküler hocam eline sağlık.
rica ederim hocam, ne demek.
-
mstfcn bunu yazdı
Matematiği iyi kötü hallediyorum fakat iş geometriye gelince ne kadar uğraşsamda olmuyor.Açı sorularını dahi çözemiyorum.Karekök mps aldım fakat istediğim gibi çıkmadı.Daha önce böyle sorunu olup atlatan olmuştur.Kısacası ne yapmalıyım bu konuda?
Murid Şimdi Gometri Şekille Alakalı Olduğu İçin Aslında Çok Basit Bir Ders Basit Bilmen Gereken Bir Kaç Özellikler Var Daha Doğrusu Ezberlemen Gereken Bir Kaç Rakam Şöyleki En Basitinden Üçgenin İç Açılar Toplamı 180 derece gibi bunları ezberledikten sonra karşına çıkan tüm şekilleri korkmadan değiştir bildiğin şekle sonra ona göre yorum yap sonuç çıkacaktır ortaya seni zorlayacak tek şekil cember olacaktır onada değişik bir bakış açısıyla yaklaşırsan çözersin emin ol...
-
unbalanced bunu yazdı
geometri görme işidir hocam, formülleri bilmen çok şeyi ifade etmez, göremezsen çözemezsin.. küçücük bir çizgi bile tüm soruyu çözdürebiliyor ..
geometriyi çalışma yöntemi olarak, çözümlü soru kitapçığı alıp, adamların nasıl çözdüğünü incele, bu sayede kalıpları oturtursun, daha iyi bir yolu yok geometri için..
Aynen böyle dershanede özel olarak ders verdiğim arkadaşlar dahi vardı kendileri der sen olmadan öğrenemezdim diye geometri kendimide övdüm baya bi :D matematik hocasına dahi geometri öğretmişliğim vardır yani açıkcası önce çözümlü örnekleri değerlendirip yutup ondan sonra bol bol soru çözmek en önemlisi.
-
greenboy2 bunu yazdımstfcn bunu yazdı
Matematiği iyi kötü hallediyorum fakat iş geometriye gelince ne kadar uğraşsamda olmuyor.Açı sorularını dahi çözemiyorum.Karekök mps aldım fakat istediğim gibi çıkmadı.Daha önce böyle sorunu olup atlatan olmuştur.Kısacası ne yapmalıyım bu konuda?
Murid Şimdi Gometri Şekille Alakalı Olduğu İçin Aslında Çok Basit Bir Ders Basit Bilmen Gereken Bir Kaç Özellikler Var Daha Doğrusu Ezberlemen Gereken Bir Kaç Rakam Şöyleki En Basitinden Üçgenin İç Açılar Toplamı 180 derece gibi bunları ezberledikten sonra karşına çıkan tüm şekilleri korkmadan değiştir bildiğin şekle sonra ona göre yorum yap sonuç çıkacaktır ortaya seni zorlayacak tek şekil cember olacaktır onada değişik bir bakış açısıyla yaklaşırsan çözersin emin ol...
Bu hafta yoğunlaşacamm geometrinin üzerine umarı hallederim.
-
dyrnade bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
geometri görme işidir hocam, formülleri bilmen çok şeyi ifade etmez, göremezsen çözemezsin.. küçücük bir çizgi bile tüm soruyu çözdürebiliyor ..
geometriyi çalışma yöntemi olarak, çözümlü soru kitapçığı alıp, adamların nasıl çözdüğünü incele, bu sayede kalıpları oturtursun, daha iyi bir yolu yok geometri için..
Aynen böyle dershanede özel olarak ders verdiğim arkadaşlar dahi vardı kendileri der sen olmadan öğrenemezdim diye geometri kendimide övdüm baya bi :D matematik hocasına dahi geometri öğretmişliğim vardır yani açıkcası önce çözümlü örnekleri değerlendirip yutup ondan sonra bol bol soru çözmek en önemlisi.
hocam banada öğret şu geometriyi :)
-
zigor bunu yazdı
Zor soru çöz, bir soru üzerinde gerekirse 30 dakika uğraş. Ve yine bulamazsan, mutlaka birileriyle birlikte çöz. Böylece asla unutmazsın.
Geometriyi her zaman çok sevdim, birçok soru çözüp, bulamadığım tüm soruları da öğrendiğim tek ders geometri.
Bu saye de ygs-lys de bütün geometri sorularını doğru yapmıştım.
Biraz uğraş, gerçekten çok eğlenceli bir ders.
Bu adam çok doğru söylemiş. Kendin çözebildiğin her bir soru seni bir adım ileriye götürecek. İlk etapta tabii ki konu çalış çözümlü sorulara çalış. Youtube dan görüntülü soru çözüm videoları vardır onlara bak. Ama tüm bunlardan sonra artık iş sana düşüyor. Bir soru üzerinde elinden geleni yap. Olmadıysa yarın tekrar bak olmadıysa tekrar bak. Bilmediğin bir formül yüzünden olduğunu düşünüyorsan eğer kitaplardan aç bak formüllere o şekilde çöz. Ama kendin çözmen çok anlamlı. Ben lisedeyken bir soru üzerinde tam 6 ay uğraşmıştım. İnat ettim kimseye sormadım. Sonunda kendim çözmeyi de başardım :) sonra hoca nasıl çözecek diye merak edip hocaya sormuştum. O da eve götürdü ertesi gün getirdi. Farklı bir yöntemle çözmüştü o da. Ama ilk ona sorsaydım benim için bir anlamı olmazdı.
-
surekli geometri videolari izle hoca,geometri gorme isidir.
izledigin videolari tekrar tekrar izleyebilirsin, bi sure sonra "hee lan suna sunu cizsem" diyeceksin sorularda.