folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Geometrim Sıfır Denecek Kadar Kötü.

Geometrim Sıfır Denecek Kadar Kötü.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    motka
    motka's avatar
    Erkek

@tutum anladım hocam elimden geldiği kadar çalışacam.

@Metanet dün güzel bir site buldum ordan videolara bakıp çözmeye başladım bakalım.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Janitschar
    Janitschar's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Resim dersiyle aran nasıl ? 

Bir kaç kere izlediğin düğümü kolayca atabiliyor musun ? (olta bağlamak yada denizci düğümleri gibi)

Yönünü kaybettiğini düşündüğün anlarda,nerede olduğunu kestirip kolayca yönünü bulabiliyor musun ?

Sorular saçma gelmesin eğitim bilimleriyle alakalı...biliyoz da soruyoruz...

Janitschar tarafından 09/Şub/14 14:38 tarihinde düzenlenmiştir

Acaip derecede agresifim !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacked75
    hacked75's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam bendede geometri yok bu açığını mat'a daha fazla çalışarak kapatabilirsin.
    Olmayınca olmuyor zorlamaya gerek yok ;)

İçinizde hâlâ bomba atmasını bilmeyen hayvanlar var.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    motka
    motka's avatar
    Erkek
    Janitschar bunu yazdı

Resim dersiyle aran nasıl ? 

Bir kaç kere izlediğin düğümü kolayca atabiliyor musun ? (olta bağlamak yada denizci düğümleri gibi)

Yönünü kaybettiğini düşündüğün anlarda,nerede olduğunu kestirip kolayca yönünü bulabiliyor musun ?

Sorular saçma gelmesin eğitim bilimleriyle alakalı...biliyoz da soruyoruz...

1.Resim kötü yalana gerek yok :)

2.Onu denemedim hocam.

3.Evet çevreme bakınıp hatırlamaya çalışıyorum.Ama adres sormadanda olmuyor.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Janitschar
    Janitschar's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hacım,senin sorunun sadece geometriyle alakalı değil (Sabah Akşam geometri çalışsan,takriben % 25'lik bir ilerleme sağlarsın...)

öncelikle uzamsal-görsel zekanı geliştirmeye gayret etmelisin...

başka bir yerden kopyala yapıştır yaptım...

Kendi görsel zekanızı daha iyi keşfetmek için aşağıdaki alıştırmaları yapın: 
    •İşe giderken çevrenizde sizi etkileyen görsel uyarıcılara dikkat edin; reklamlardaki göruntüler ve resimler, mimari modeller, şekiller ve tasarımlar ve işe giderken sürekli gördüğünüz şekiller, tasarımlar gibi. 
    •Öğle yemeğinizi yerken çevrenizdeki renklerin ve sizi nasıl etkilediklerinin daha çok farkına varmaya çalışın; yediğiniz şeylerin renkleri, "yemek yediğiniz yerde" gözüken renkler ve çevrenizdeki insanların elbiselerinde, makyajlarında, mücevherlerinde, saçlarında ve benzeri seylerinde gördüğünüz çeşitli renk kombinasyonları gibi. 
    •Arkadaşınızla konuşurken onun söylediği şeyleri hayalinizde canlandırın; örneğin bir önceki gece başlarına gelenler, size anlattıkları bir deneyimleri ya da size betimlemeye çalıştıkları gördükleri herhangi şey. Onu zihin gözünüzle görmeye calışın! 
    •Kendi kendinize not yazdığınızda bunun yanına bir de görsel sembol çizin; örneğin eve giderken bakkaldan almanız gereken bir şey, yarına hazırlanmak için bu gece yapmanız gereken bir sey ya da yapmanız gereken bir telefon görüşmesi gibi. 
    •Akşam eve giderken, yaşadığınız alanı mümkün olduğunca eksiksiz olarak hayalinizde canlandırmaya çalışın. Eve geldiğinizde kapıdan girip gözlerinizi kapayın ve yaşadığınız alandaki "sezgilerinizi" denemek amacıyla evinizin tüm bölümlerinde dikkatlice dolaşın. 
    Her bir zekanın farklı boyutlarını tanımlayan "temel işlemleri" ya da özellikleri vardır. Görsel zekanın temel özellikleri şunlardır: 
    •Etkin hayalgücü 
    •Görüntüleri hayalinizde oluşturabilme (görselleştirebilme) 
    •Boşlukta yolunu bulabilme 
    •Grafiksel gösterim (resim ya da çizim yapma, heykeltraşlık) 
    •Uzaydaki nesneler arasındaki ilişkileri algılayabilme 
    •Nesneleri zihinden kullanabilme 
    Farklı açılardan doğru algılama

Uzamsal-Görsel zekan geliştiğinde soruları daha kolay görüp hızlıca çözmeye başlayacaksın...Yani bu iş körü körüne,saatlerce Geometri çalışmayla olacak bir iş değil...

Gene bol bol karikatür dergisi okuyabilirsin...Çizimlere dikkat ederek

Kendi başına boş bir sayfaya hayalindekileri çizmeye beynini zorlayabilirsin...

yada Otobüste giderken çevrendeki şekilleri Üçgen,Kare,Dikdörthen şeklinde parçalara bölüp algılamaya çalış...gibi gibi

Şehrin ortasında evini giden yolu google map misali kafanda canlandır,ya da bulunduğun yerden Kuzeydi Güneydi yönleri tahmin etmeye çalış

ve oyun oynama...özellikle cep telefonundan 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    motka
    motka's avatar
    Erkek
    Janitschar bunu yazdı

Hacım,senin sorunun sadece geometriyle alakalı değil (Sabah Akşam geometri çalışsan,takriben % 25'lik bir ilerleme sağlarsın...)

öncelikle uzamsal-görsel zekanı geliştirmeye gayret etmelisin...

başka bir yerden kopyala yapıştır yaptım...

Kendi görsel zekanızı daha iyi keşfetmek için aşağıdaki alıştırmaları yapın: 
    •İşe giderken çevrenizde sizi etkileyen görsel uyarıcılara dikkat edin; reklamlardaki göruntüler ve resimler, mimari modeller, şekiller ve tasarımlar ve işe giderken sürekli gördüğünüz şekiller, tasarımlar gibi. 
    •Öğle yemeğinizi yerken çevrenizdeki renklerin ve sizi nasıl etkilediklerinin daha çok farkına varmaya çalışın; yediğiniz şeylerin renkleri, "yemek yediğiniz yerde" gözüken renkler ve çevrenizdeki insanların elbiselerinde, makyajlarında, mücevherlerinde, saçlarında ve benzeri seylerinde gördüğünüz çeşitli renk kombinasyonları gibi. 
    •Arkadaşınızla konuşurken onun söylediği şeyleri hayalinizde canlandırın; örneğin bir önceki gece başlarına gelenler, size anlattıkları bir deneyimleri ya da size betimlemeye çalıştıkları gördükleri herhangi şey. Onu zihin gözünüzle görmeye calışın! 
    •Kendi kendinize not yazdığınızda bunun yanına bir de görsel sembol çizin; örneğin eve giderken bakkaldan almanız gereken bir şey, yarına hazırlanmak için bu gece yapmanız gereken bir sey ya da yapmanız gereken bir telefon görüşmesi gibi. 
    •Akşam eve giderken, yaşadığınız alanı mümkün olduğunca eksiksiz olarak hayalinizde canlandırmaya çalışın. Eve geldiğinizde kapıdan girip gözlerinizi kapayın ve yaşadığınız alandaki "sezgilerinizi" denemek amacıyla evinizin tüm bölümlerinde dikkatlice dolaşın. 
    Her bir zekanın farklı boyutlarını tanımlayan "temel işlemleri" ya da özellikleri vardır. Görsel zekanın temel özellikleri şunlardır: 
    •Etkin hayalgücü 
    •Görüntüleri hayalinizde oluşturabilme (görselleştirebilme) 
    •Boşlukta yolunu bulabilme 
    •Grafiksel gösterim (resim ya da çizim yapma, heykeltraşlık) 
    •Uzaydaki nesneler arasındaki ilişkileri algılayabilme 
    •Nesneleri zihinden kullanabilme 
    Farklı açılardan doğru algılama

Uzamsal-Görsel zekan geliştiğinde soruları daha kolay görüp hızlıca çözmeye başlayacaksın...Yani bu iş körü körüne,saatlerce Geometri çalışmayla olacak bir iş değil...

Gene bol bol karikatür dergisi okuyabilirsin...Çizimlere dikkat ederek

Kendi başına boş bir sayfaya hayalindekileri çizmeye beynini zorlayabilirsin...

yada Otobüste giderken çevrendeki şekilleri Üçgen,Kare,Dikdörthen şeklinde parçalara bölüp algılamaya çalış...gibi gibi

Şehrin ortasında evini giden yolu google map misali kafanda canlandır,ya da bulunduğun yerden Kuzeydi Güneydi yönleri tahmin etmeye çalış

Oyunun ne gibi zararı var ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Janitschar
    Janitschar's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Unutkanlığa yol açıyor...

Zihni çalıştırıyor gösünse de,zihni paslandırıyor...

HA,Satranç oynarsın ona bir şey demem...Satranç belii bir alanı,şekli görüp analiz etmeyi gerektirdiğinden Mat'a ve Geo yardımcı olur mu ? olur...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    motka
    motka's avatar
    Erkek
    Janitschar bunu yazdı

Unutkanlığa yol açıyor...

Zihni çalıştırıyor gösünse de,zihni paslandırıyor...

HA,Satranç oynarsın ona bir şey demem...Satranç belii bir alanı,şekli görüp analiz etmeyi gerektirdiğinden Mat'a ve Geo yardımcı olur mu ? olur...

Anladım hocam.Şimdiki çocuklar ilerde çok kötü durumda olacak o zaman.Biz küçükken yine dışarı çıkardık.Şimdiki çocuklar bilgisayar başından kalkmıyor :/

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    Janitschar bunu yazdı

lise biteli 3 yıl oluyor, lise2den yani 5-6 yıldan beri kitap yüzü açmadım. yıllarımı oyun oynayarak geçirdim halen daha öyleyim günün 7-8 saatini hiç bilgisayardan kalkmadan(tuvalet ihtiyacı dışında :D) oyun oynayarak geçiririm.

gece uyurken bile rüyalarımda oyun oynuyorum canavar öldürüyorum. tamamen ortaokul ve lise1 lise 2 temeline dayanarak şu halimle bile taze bilgi sahiplerini ikiye katlıyorum. üstelik lise 3 ve lise 4 dönemlerimi de full ot çekerek geçirdim. hadi bunu da açıkla :D:D

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Janitschar
    Janitschar's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    BeyinAdam bunu yazdı
    Janitschar bunu yazdı

lise biteli 3 yıl oluyor, lise2den yani 5-6 yıldan beri kitap yüzü açmadım. yıllarımı oyun oynayarak geçirdim halen daha öyleyim günün 7-8 saatini hiç bilgisayardan kalkmadan(tuvalet ihtiyacı dışında :D) oyun oynayarak geçiririm.

gece uyurken bile rüyalarımda oyun oynuyorum canavar öldürüyorum. tamamen ortaokul ve lise1 lise 2 temeline dayanarak şu halimle bile taze bilgi sahiplerini ikiye katlıyorum. üstelik lise 3 ve lise 4 dönemlerimi de full ot çekerek geçirdim. hadi bunu da açıkla :D:D

şimdi hangi üniversitede okuyorsun ? 

Toplam Hit: 5428 Toplam Mesaj: 51