Gökyüzünün Tabakaları (Kuran-I Kerim Mucizesi)
-
Birbirleriyle uyumlu bir şekilde (tabakalar halinde) yedi göğü yaratmış olan odur. Merhametli olanın yaratmasında hiçbir uygunsuzluk göremezsin.
Gözünü çevirip gezdir. Herhangi bir çarpıklık(çatlaklık) görüyor musun? 67 Mülk Suresi 3
işte nasılda biliyor 14 asır önceki mucize kitap kuran bugun bilinenleri atmosferin katmanlarını
1 Troposfer 2 Stratosfer 3 Ozonosfer 4 Mezosfer 5 Termosfer 6 İyonosfer 7 Ekzosfer Ayettede belirttiği gibi tam yedi kat -
Gökleri yedi kat üzerine yaratan O'dur. Rahman'ın bu yaratmasında bir düzensizlik bulamazsın. Gözünü bir çevir bak, bir çatlak görebilir misin?
Cevap : Evet görüyorum , görüyoruz , görüyorsunuz.. Ayrıca gözünü dikipde Ozon tabakasındaki deliği vb. görmen mümkün değildir doğal olarak. Yukarı bakınca sadece mavi bir gökyüzü görürsün. Kutuplardan ise ışık kırılmaları ile Ozon tabakasındaki delik çok açık ve net görülmektedir. Evet çıplak gözle.
Ozon deliğinde rekor genişlik
Bilim insanları, Ozon Tabakası’nda açılan deliğin bu yıl tarihin en büyük haline ulaştığını ölçümledi.WASHINGTON - Ozon Tabakası’ndaki delik her yılın Eylül ayında en üst seviyesine çıkıyor. Ozon’daki ölçümü yapan NASA ‘ya Goddard Uzay Üssü uzmanları bu yıl deliğin 21-30 Eylül tarihleri arasında 27.4 milyon kilometre kare’ye ulaştığını belirledi. Böylece deliğin büyüklüğü Kuzey Amerika’nın yüzölçümünü de geçmiş oldu.
Ozon tabakası yeryüzünden 12 ila 20 km yükseklikte bulunuyor. Endüstriyel ürünlerden çıkan bromin, klorin gibi gazlar oksijenin bir türü olan atmosferde UV ışınlarını filtre eden Ozon Tabakası’na zarar veriyor. Dünya toplumlarının Ozon Tabakası’nı delen gazları yasaklayan Montreal Protokolü’ne (1987) uymasına karşın, delik bu yıl rekor seviyeye ulaştı, çünkü kimyasal gazlar atmosferde yıllarca kalabiliyor.
-
bilimsel bulguları kutsal kitaba uyarlamaktan vazgeçin. çünki bilimsel bulgular her zaman %100 doğru değildir. her zaman aksi iddia edilebilirdir. bu yüzden kutsal kitabın da ismini lekeliyorsunuz. dolayısıyla o bilimsel bulgu yalanlanınca kur'an-ı kerim 'de yalanlanmış gibi oluyor. biraz geniş düşünün.
-
yüce kuran bundan 14 asır önce indirildi 14 asır önce böyle bir çatlak söz konusu bile değildi ozon tabakasının delinmesindeki etken insanlardır fabrikalardan çıkan kimyasal atıklar deodarantlar bacalardan çıkan dumanlar vb... hemde bizim yüce kitabı hangi konuda olursa olsun yargılamaya hakkımız yoktur çünki o şüphesiz allahın yüce kelamıdır
-
ReaL_KurD bunu yazdı:
-----------------------------
bilimsel bulguları kutsal kitaba uyarlamaktan vazgeçin. çünki bilimsel bulgular her zaman %100 doğru değildir. her zaman aksi iddia edilebilirdir. bu yüzden kutsal kitabın da ismini lekeliyorsunuz. dolayısıyla o bilimsel bulgu yalanlanınca kur'an-ı kerim 'de yalanlanmış gibi oluyor. biraz geniş düşünün.
-----------------------------Abicim yazılan bir yazıya bilimsel bir açıklıkta cevap veriyorum. Yaptığımda ne gibi bir suç var Ozon tabakasındaki 27.4 Milyon Kilometre deliği açıklasın o zaman Vehbi kardeş bize...
-
Evet kardeşim o zamanlar bunu bilmek aman ALlahım çok büyüksün.O zamanlar tabi çatlak olmazdı.Şimdieksozdan parfüme her şeye ozon tabakasına zararlı maddeler eklendi.
Deliği ben açıklamış oldum yine bizler onu bu hale getirdik.
-
yine bir kisir tartisma basliyacak galiba.tanriyla aramizda tahribati sokmasak ne guzel olacak :)
-
DecaMeroN bunu yazdı:
-----------------------------Abicim yazılan bir yazıya bilimsel bir açıklıkta cevap veriyorum. Yaptığımda ne gibi bir suç var Ozon tabakasındaki 27.4 Milyon Kilometre deliği açıklasın o zaman Vehbi kardeş bize...
----------------------------- Yüce Kuran bugun inmedi dikkatini çekerim 14 asır önce indi sen son 50 ila 100 yıl içerisindeki olaydan bahsediyorsun eğer yüce kurana böyle pervazsızca davranacağınızı bilseydim hiç bahsetmezdim bu konuyu -
byhacktr bunu yazdı:
-----------------------------Evet kardeşim o zamanlar bunu bilmek aman ALlahım çok büyüksün.O zamanlar tabi çatlak olmazdı.Şimdieksozdan parfüme her şeye ozon tabakasına zararlı maddeler eklendi.
Deliği ben açıklamış oldum yine bizler onu bu hale getirdik.
-----------------------------+ Olarak Ozon tabakasındaki delik yüzyıllar önce başladı. Etken sadece İnsanoğlunun değildir. İneklerin mesela fosil yaktlardan sonra 1. sırada olduğunu görürsünüz Gaz salınımına olan düzensizlik grafiğinde. 1400 yılda oluşmadı o 27.4 Milyon kilometrelik delik.
-
vehbi kardesim sana kesinlikle katılıyorum kuran-ı kerimin mucizeleri saymakla bitmez.Bi ayette bi savasın dünyanın en alçak yerinde gecegi yazıyo ve bu yer lut golunun civarındaki gor cukuru kuran bunu kaç asır önce söyledi o ayeti bulan olursa sevinriim :)
-
deca lafım sana değildi üstteki arkadaşıaydı en üstteki. kur'an-ı kerim'i böyle bilimsel bulgularla uyuşturmaya çalışıyorlar. ona sinirleniyorum.