Gökyüzünün Tabakaları (Kuran-I Kerim Mucizesi)
-
Allah kusursuz bir düzen kurmuş ve insanlığa sunmuştur.Onu korumakta,zarar vermekte insanlığın sorumluluğu altındadır.Bilim Allah'ın kurduğu düzeni açıklığa kavuşturmak adına vardır.Bir suyun kaynama noktası,hareket eden bir cismin aldığı ivme vb. Bilimin bazı noktalarda tamamen tıkanmasının nedeni insan aklının yetersiz olmasıdır.Allah'ın yarattığı düzeni kimse tam olarak açıklayamaz.İnsanlar yaşamlarını kolaylaştırmak adına bu düzenin kurallarını çözmek adına çalışmalar yapmışlardır.Bilime din karıştırmak doğru değildir.Çünkü doğada bir takım kurallar vardır ve bu kuralları metafiziksel şeylerle açıklayamayız.Bilimin amacı somut şeyler sunmaktır.Allah yaratıcıdır.Bilimde açıklayıcı.Kuran-ı Kerim her anlamda geniş bilgi sunan bir kitaptır.Fakat bazı şeylerde insanlığa bırakılmıştır.Dünyada olan herşeyin Kuran'da yazmasını bekleyemeyiz.Allah bize bu aklı bize boş yere vermedi.
-
xtlan bunu yazdı:
-----------------------------
sende niye aciyorsun bu konuyu tartisma cikacagi belli.
ben belki anlayışlı karşılarlar diye düşündüm ama memlekette kurana bile saygısı kalmamış artık milletin -
olay kuran falan degil bence.dag basinda yasamiyoruz ki herkesin netten olsun gidip bir kitapcidan vs olsun kurani alip okuma imkani var.birakin isteyen istedigine inansin.ki bu siteye giren herkes musluman olmak zorunda da degil.yillarca tv lerdede bos bos tartisti insanlar bu konularin ucubucagi yok ki.sen konuyu acarken buralara gelecegini tahmin etmen gerekirdi.
-
Birisi birine birşeyleri inandırmaya çalışıyor , öteki de başka şeyleri. Ancak ben 2 sinin arasında bir fark görmüyorum.
-
FireX bunu yazdı:
Allah kusursuz bir düzen kurmuş ve insanlığa sunmuştur.Onu korumakta,zarar vermekte insanlığın sorumluluğu altındadır.Bilim Allah'ın kurduğu düzeni açıklığa kavuşturmak adına vardır.Bir suyun kaynama noktası,hareket eden bir cismin aldığı ivme vb. Bilimin bazı noktalarda tamamen tıkanmasının nedeni insan aklının yetersiz olmasıdır.Allah'ın yarattığı düzeni kimse tam olarak açıklayamaz.İnsanlar yaşamlarını kolaylaştırmak adına bu düzenin kurallarını çözmek adına çalışmalar yapmışlardır.Bilime din karıştırmak doğru değildir.Çünkü doğada bir takım kurallar vardır ve bu kuralları metafiziksel şeylerle açıklayamayız.Bilimin amacı somut şeyler sunmaktır.Allah yaratıcıdır.Bilimde açıklayıcı.Kuran-ı Kerim her anlamda geniş bilgi sunan bir kitaptır.Fakat bazı şeylerde insanlığa bırakılmıştır.Dünyada olan herşeyin Kuran'da yazmasını bekleyemeyiz.Allah bize bu aklı bize boş yere vermedi.
Kuranda bir insanın merak edebileceği aklına gelebileceği herseyin cevabı mevcuttur nasılmı dersin ? bir ayetten 40 tane tefsir çıkartılabilir ( bunu zamanımızın alimlerinin yapabilmesi imkansız gibi bişey 40 tefsir açıklayan bkz: abdulkadir geylani hzleridir ) bu 40 ayrı açıklamanın insanoğlu ( kamil insan olmamış insanoğlu ) sadece 11 ini anlayabiliyor artık siz düşünün insanın aklı fikri buna yetmez ancak kalbi yeter, ayet vardır " ben ancak kulumun kalbine sığdım " diye.. isterseniz sizin 500 sene ömrünüz olsun düşünün yine çözemezsiniz.. ancak Allah size bu sırlarından tattırırsa anlayabilirsiniz..şimdilerde tüm tefsir kitaplarında anca 1 adet tefsir yazılabiliyor.. 40 ayrı tefsir demek bi ayetten 40 ayrı anlam düşünün herseyin cevabı kuranda.. -
Allah inancı kişinin içindedir. Yaptığı günahlardan / sevaplardan kişinin kedisi sorumludur. Sen ne kimsenin namus bekçisisin , yada cehenneme gideceksin gibi yargılayacak bir makamsın. Kişinin inancını bakın Koyunun sırtında yazıyor sizde inanın gibi bir ithamla yazılmış yazılar yahut siteye gelipde şu yazıyı yazan kişiye yazı aynen şudur "byhacktr" tarafından yazılmıştır.
"....Bunlar doğru değilse, gerçek bir Müslüman gibi ölmeyeyim!"
Peygamber Efendimiz yukarıdaki durum tespitinden sonra aşağıdaki tavsiyelerde bulunur:
Günde beş defa namaz kılın,
Oruç tutun,
Hırsızlık yapmayın,
Fakirlere yardım edin.
Her kim bu mesajı 25 kişiye dağıtacak olursa, 3 gün içerisinde mükâfatlandırılacaktır. Biri bunu yapmış ve çalıştığı firmadan zam almış. Biri inanmamış, sevdiği zarar görmüş, bir başkası yarın yaparım demiş, fakat yapamayacak duruma
düşmüş."Gibi yazılar gerçekten hoş durmuyor , bu şekil yazıyı yazarsan burada kendini bilimi öncü edinmiş insanlarla karşılaşabilmen doğaldır... Gökyüzüne bakıpda orada ozon deliğini göremezsin tabiki. Bunun cevabını alınca Kuran a saygısı yok mu oluyor ? Sen mi göndereceksin cehenneme beni , yada yazılarına olumlu yazılarımız mı gönderecek. Bu değişik çeşit birçok insanımız mevcut bu şekilde yazılar ilk gününden beri olmaktadır. Hack huck yapan herkes cehennemliktir kişinin hakkını çiğniyorsun mesela özeline karışıyor şifresini alıyorsun , ve sende bu sitede yazıyorsun.. Sende cehennemliksin..