Golden Retriever Mı Pug Mı Almalıyım ? Dişi Mi Erkek Mi ?
-
-
yazipcikacak bunu yazdı
Labrador retriever erkek al hocam. Goldenlerin tüyleri uzun. Çocuk olursa kılı tüyü ile uğraşma.
labrador dediğin açıdan mantıklı hocam ama golden'a göre biraz daha asilik oldugunu duymuştum, keza biraz önce baktım öyle bahsediliyor. golden'ın tüylerini kısa tutmayı düşünüyorum bende açıkçası, ki önümüz yaz istanbulda havalar berbat oluyor hayvan yanmasın :)
@MaxeL bunu duymuştum hocam yemeği planlı olmazsa obeziteye gidiyor ve hareketsizleşiyormuş hayvan. o yüzden planlı beslenme ve her gün hareket şart diyorlar.
-
Hocam bende 2 yasında erkek golden var.45 gunlukken aldım.Evde besliyorum bahcem yok.Tek olumsuz tarafı tuyu.İnanılmaz tuy dokuyor.Hele mevsim gecişlerinde bu çok artıyor.O dönemlerde bir yastık doldurursunuz o tüylerle:)
Olumlu tarafı ise.Tam bir oyuncu köpek,Uyumadıgı süre zarfında sürekli senle yada bişeylerle ugrasır ilgi ister.Oturur karşına patisini verir benle oyna diye.Sadık olması söz dinlemesi vsvs cok akıllı bir köpek.Örnegin markete gidiyorum 5 dk lıgına eve geldiğimde sanki yıllardır seni görmüyormus gibi her defasında aynı sevgiyi gösteriyor.
IQ seviyeleri cok yuksek.Hiçbirşeyi unutmuyor.
Çiş konusunda ise bize veterinerin söyledigi aşılarından dolayı 3 ay dısarı cıkartmadık.Hasta bezi alıyorduk ve onu seriyorduk gidip onun üzerine yapıyordu.3 ay boyunca böyle devam etti.Dısarı cıkarıp bir kere yaptıkdan sonra bir daha eve yapmadı.O 3 aydan sonra dışarıda yaptı çişini.Ben gunde 3 kere dısarı cıkartıyorum.Eger bunun dısında ekstrem bir çiş durumu olursa gelip boynuma dolanıyo ve yalamaya baslıyo beni dısarı cıkar diyor.
Tüy konusu sorun olmaz dersen golden tavsiye ederim.Dişi lerin adet dönemleri cok sorun oluyormus arastrmıstım bende.
-

istediğiniz özelliklerin toplamı
-
-
@erebos aman hocam adamın başını yakma :D beagle lar ideal köpektir fakat inatcı oluşu iq düzeyinin diğer köpeklere göre daha yüksek olmasından kaynaklı eğitilebilirliğinin düşük olması gibi sebepler var beagle alıcak arkadaşlar öncelikle sinirlerinizin sağlam olması gerekmektedir. Misal akşam eve geldiniz ve en sevdiğiniz ayakkabınız, gözlüğünüz vb bir şey bu canavarın ağızında oyuncak olmuş olabilir yada evin herhangi bi yeri kemirilip mahvedilmiş olabilir :) İnanılmaz boğazlarına düşkündürler 1dk önce mamasını yemişse sizin elinizdeki yemeğe sulanma ihtimali çok yüksektir av köpeği olmasından dolayı koku ve ses duyuları diğer köpeklere göre inanılmaz gelişmiştir. Dışarda kayışsız gezdirmeniz zordur çünkü heran görebilceği kedi, kuş, fare gibi canlılar ilgisini çekip peşinden koşmasına sebep olucaktır. Evde yalnız kalmaya pek gelemezler inletirler ortalığı misal bu eğitimi verene kadar canım çıktı alt komşumla baya tartışmalar yaşadık. Şuan sadece işten eve yarım saat 1 saat geciktiğimde ortalığı inletiyor. Hergün en az 3 kere dışarı çıkarılması gerekir çünkü içlerinde bir nükleer raktör taşıdıkları için enerjilerini atamayınca evi talan ediyorlar.(Yorgun köpek = Mutlu köpek = Mutlu sahip formülü) Diyeceksiniz bu kadar itin götüne soktun hayvanı o zaman niye aldın benimki bir hastalık ben çocukluğumdan beri bu türü istiyordum ve bütün kötü iyi yanlarını araştırarak kendimi hazırlayarak aldım o yüzden yeri gelir kavga ederiz yeri gelip mutlu mutlu yaşarız tabi mutlu olma zamanlarımız daha fazla :)
Çok rastladım bir beagleın 3-4 sahibine geçtiğine o yüzden lütfen beagle alırken 3-4 defadan fazla etraflıca düşünün ve ilk köpeğiniz ise kesinlikle uzak durmanız gerekmektedir.
Kötüledim fakat iyi yanlarıda var:- Dünyanın en sosyal köpeğidir ( tabi bunda bir miktar sahibinin eğitimide etkili)
- Bekçi köpeği görevi görür ama gidip saldırmaz çünkü koruma içgüdüleri yoktur sadece uyarı amaçlıdır.
- Çocuklara bayılır çocuğunuz varsa beraber büyürler. (Bizim kerata gördüğü çocuğu yatırıp baştan aşağı yalar :D)
- 7/24 oyun oynama kapasitesine sahiptir.
- Dış görünüşünün tatlılığı ve güzelliği sayesinde her gittiğiniz ortamda ilgi odağı olabilir. ( bknz "Chick Magnet" lakabı budur :D)
Ben şuan 1 yıllık dişi bir beagle sahibiyim acı tatlı günlerimiz oldu ama şuan resmen benim kızım gibi akşam işten eve koşa koşa gitme sebebim odur hayatımı düzene soktum düzgün, planlı, derli toplu bir herif oldum resmen. Eğitime veremedim çünkü çoğu eğitmen pek garanti vermedi bide üstüne bi ton para istedi elimden geldiğince eğitimini veriyorum komutları alması yavaş yavaş oturuyor.Aklıma gelenler bunlar beagle almak isteyen olursa yazabilir bana elimden geldiğince yardımcı olurum :)
@cankol hocam her türün farklılıkları var ama her türde aynı davranışları sergilemez her hayvanın kendi kişiliği varıdır bu sebepden büyük küçüklüğe bakın derim bahçeli bir eviniz varsa gidin büyük köpek alın ama apartman dairesinde yaşıyorsanız orta veya küçük ırk dediğimiz köpeklerden alın hayvanlara eziyet etmeyin koca köpeği apartman dairesine koymak büyük bir kötülüktür :(
-
pug nedir hocam ya kilolu biri gelse üzerine basıcak golden diyorum bence golden
-
@Ccaglayan hocam dediğinde haklısın fakat yavruluk dönemi aşıları vs. bitip dışarıya çıkmaya hazır olduktan sonra onun hemen her gün dışarıya çıkaracağım zaten vakit sorunum pek fazla yok istisnai durumlar dışında. ve ilk defa köpek sahibi olacağım için büyütme eğitme ilgilenme olsun sorunları en az olan bir tür istiyorum. o yüzden golden düşünüyorum.
@akmarky uyku sersemi üstüne basarız hocam birde onlarda da bir süre sonra obezlik başlıyormuş hani şu da var tasma bağlayıp istanbul sokaklarında da gezdirilmez biri basar üstüne :)
Peki hocalar dişi erkek konusunda ne düşünüyorsunuz ? Mesela genel kanı olarak dişi goldenlarda adet dönemi sorunlu oluyormuş. Erkeklerde de dışarı çıkarınca başına buyrukluk ( dişi gördüğünde veya liderlik ruhu olarak adım başı bi ağaca taşa işeme gibi) görülüyormuş.
Tabi eğitimle gereken verildiği zaman erkeklerde bu sorun pek olmuyormuş ama yine de düşünmek gerekli sanırım.
-
golden yerine flat coated retriever bakabilirsin hocam bizim fırlama bu bak adı odin :D
küçükken ve büyüyünce:

Realist tarafından 17/Nis/16 16:07 tarihinde düzenlenmiştir -
apartmanda kopek kopek icin eziyet oluyor .o kopegi hergun 3 defa disari cikartip gezfirmw gerekiyor sabah ogle aksam hadi ofiste olsa yine oluyor ofiste .ben de ofiste tutmayi dusunuyorym aslinda.
pug ne amk gec.
golden hep disi besledim erkek beslemedim ama.benm disiler erkeklerden iriydi.sonunda asil kopegimiz anneme kalmisti annem gezdirirken annemi parkta dusurdu ve kaburgalari krildi bunu yapajda 6 yasinda golden.
golden hirsiz gelie hirsiza kuyruk sallar.fakat benim goldena elini kaldir hirlamaya baslardi kuyrugunu elletmezdi tipi kayik gordumu baslardi saldirmaya evin onunden gecen .evde tuy sorunu olabilir.cok guzel kopeklee aslinda guzel olmayan kopek yok zeki ve aptal kopekler var kopegin zeki oldugu surece turun bir onemi kalmiyor aslinda.
git barinaktan sahiplen buyuk olur ama kopekgin yavruluk surecini hatirlamazsin.birde zamannda izmirin tum buyuk ciftliklerine gitmis is yapmis olarak soylebilirim alma ciftlikten kopek.
ille alacaksan para verecegim dersen kif kayitli kopek al.onun disinda nette arastir petarkadasta ucretsiz sahiplendiren bulabilirsin.anne baba gorebilecegin goldenlari al.birde ben gargamrl degil de palyaco yuzlu kisa burunlu olanlari seviyorum.
dogo alabilirsin dogolari da cok sevyrm hem .bahcen varsa direktnalacagin kopek kafkas coban, akbas olmali aslnda ama hic bulasma bahcesiz.
birde 15 yil duzenli bir sorumluluk oldugunu unutma kopegin gonderirsen bir sene sonra o kopegin pskolojisini dusun yazik oluyor