Göze Sürme Sürmek Kadınlara Ve Toplara Özel Bişey Mi?
-
sünnet değil hocam. Sünnet olarak kabul edilse de. Hz.Muhammet çölde yaşadığı için sürmek zorundaydı. Araplar hep sürerler çölde bulunduklarından dolayı. Yani ordaki yaşamın bir parçası. Ordaki erkekler örtünüyordu biz de mi siyah çuvallarla dolaşalım. (Kadınlarda örtünüyordu tabi ve türban hala. Arap kültürünün bir parçası.Çölden dolayı)
sürmek istersen sürersin nerde bulunduğuna bağlı olarak laf yapabilirler. Bu halkın cahilliği ile ilgili.
-
Sen sür hoca sürme hz.Muhammed (S.A.V) zamanından beri sürülen bi şey sen kimseyi takma ne istersen o nu yap
-
Bence erkeğe çok yakışıyor , sürmende bir sakınca yok , amacın "karı kız tavlayayım , kendime toplumda ayrı yer edineyim" gibi nefsi arzular ve basitliklerlerden ibaretse , çok ucuz bir iş yapmış olursun.. Aynaya baktığında kendini daha güzel görmek birçok insanın hoşuna gider . Bu da seni yaşadığın toplumda kendini daha özgür bir biçimde ifade edebilen bir birey yapar. Sen fark etmezsin ama bu özgürlük hissi zamanla seni daha başarılı kararlı kendine güveni tam bir insana dönüştürebilir. O yüzden "onu yapsam mı yapmasam mı , başkası ne der , arkadaş ne der , annem ne der" gibi can sıkıcı zaman çalıcı düşüncelerle kendinizi oyalamayın. Tabi çok da abartmayın. ( şahsen ben sürmem ama sürenede niye sürdün demem )
-
TBT bunu yazdı:
-----------------------------Sen sür hoca sürme hz.Muhammed (S.A.V) zamanından beri sürülen bi şey sen kimseyi takma ne istersen o nu yap
-----------------------------
Yapacak adamda sanki sünnet olsun diye sürecek. hz. Muhammedden beri sürüldüğünü kim demiş? Perslerde de vardı eski Mısırda da, anasını satim öyle bi yazıyorsunuzki sanki sürmeyi sürünce direk cennete bilet alacak. -
sür_me!
-
-
kadınlar sürücünde seksi oluyo ama erkekteki pek olmuyo :|
-
hacı top diyolarsa çıkart vur masaya olsun bitsin :)
-
Köşe başındaki o atarlı gençlerdenim ben sür sür yakışır.
-
millete ne ya ne istiyosan onu yap aq. hayatına karıştırtma insanları. başkalarına sorarsan başkalarının hayatını yaşarsın. bu hayatta her haltı denicen keyfini sürcenki yaşlandığında ah şunu yapsaydım dediğin bişey kalmasın.