folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Göze Sürme Sürmek Kadınlara Ve Toplara Özel Bişey Mi?

Göze Sürme Sürmek Kadınlara Ve Toplara Özel Bişey Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByALeX
    ByALeX's avatar
    Erkek

Erkeklerin gözlerine sürme çekmesi dinimizde caizdir. Ayrıca; Sünnettir. Çünkü Efendimiz (SAV) de gözlerine sürme çekerdi. Bu bilgileri merak eden arkadaşlar ilgili Hadis-i şerif ve rivayetleri inceleyebilirler. Bu açıdan ben bu konuda hiçbir sorun görmüyorum. (Tabi önemli olan niyet)

Peygamber Efendimiz (SAV) hıfzısıhha dediğimiz koruyucu hekimliğe son derece önem verirdi: Saçlarını yağlaması, dişlerini misvakla temizlemesi, gözüne sürme çekmesi, suyu dinlene dinlene içmesi, fazla kireçli ve kalitesiz suları içmeyip Medine dışındaki pınar ve kuyulardan içme suyu getirtmesi, yediği gıdaların vücut ihtiyaçlarına göre ayarlanması ve daha pek çok tatbikatı, hep sıhhati korumak için almış olduğu tedbirlerdendi.

Hz. Peygamber (SAV), sürmeyi, gece yatacağı zaman kullanırdı.. Yatmadan önce, üç defa sağ gözüne, üç defa sol gözüne sürme çekip; ondan sonra yatağına girerdi. Gerek sürmeyi kullanma zamanı, gerek sürmenin faydalarına dair bilgilerden, sürmenin, süslenmek için değil, gözün sıhhatini korumak için kullanıldığı anlaşılıyor.

Alim ile Sohbet Etmek Zümrüt ile incidir, Cahil ile Sohbet Etme Günde Bin Can incitir. Alim ile Sohbet Etmek Mertebe, Cahil ile Sohbet Etme Dönersin Merkebe, Eşek Alim Olmaz Kitap Taşımakla Tekkeye, insan da Hacı Olmaz Gitmekle Mekkeye.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alibaba
    alibaba's avatar
    Erkek

tomannie bunu yazdı:
    -----------------------------

bu ülkede 20 sene önce saçlarını uzatanlara da bu gözle bakıyorlardı.ama şimdi bu aşıldı.sür hacım içinden geliyorsa.

-----------------------------

hiçbirşeyin aşıldığı yok hoca halk arasında "bonus kafa" diye tabir edilen saçla istanbulun lüks yerleri dışında kalan yerlerinde dolaşsan anlarsın ne demek istediğimi.kafa hep aynı kafa...

Rakı, şarap içiyorsam sana ne, Yoksa sana bir zararı içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    warlock
    warlock's avatar
    Erkek

Ya hacılar sagopa'damı sürme sürüyor yoksa adamın gözleri doğuştan sürmelimi ?

Aynı şarkıyı 100 kere dinleme manyaklığı olan, sabah suyu yüzüne çarparken suyun bileklerden dirseklerine akmasına uyuz olan, buzdolabını açıp boş boş baktıktan sonra kapayan, kulağında mp3 ile gezerken klip tadında yürüyen, doğru insanı bekleyip yalnız kalan, ellerini bi türlü ısıtamayan, çift bölmeli çakmakta her iki tarafta gaz seviyesini dengeleme ihtiyacı duyan, girdiği kapalı bir mekanda ilk önce çıkış kapısının nerede olduğunu arayan bir insan oğluyum...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek

yorumları okumadım hemen cevapla ya bastım.

Ben arada bir sürüyorum. Güzel oluyor. Özellikle kız öğrencilerim soruyor hocam diyor gülüyor. Efendim diyorum gülüyorum. Şeyyyyyy   erkekler sürme sürer mi diyor. Neden sürmesin ki diyorum gülüyorum :)

Adana gibi bir yerde bile ha la kötü yaklaşanı görmedim.

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lostok
    Lostok's avatar
    Erkek
    benim saçlar uzun yaş 19 arkadaşlardan kes la şunu diyende var elleme diyende +50 yaşındakiler erkeğe yakışmaz kız giibi olmuşsun diyorlar sünnet diyorum peygamber efendimizinde uzunmuş diyorum ozaman makas filan yokmuş da ondandır diyorlar bunu diyen adam erkekse peniz etrafını nasıl alıyorlardı dayı diyom kalıyo orda. senin olaya gelince tepkiler benzer olacak sende aldırmayacan niyetini bilmem ama sünnet deyip geçecen bana sorarsan tipine bağlı bazısına çok yakışıyor sürmemesi hata oderece yani. ama bazısına da çok kötü oluyor sürcen bi gün arkadaşlarına filan sorcan nasıl diye yoruma göre devam etcen
Toplam Hit: 8641 Toplam Mesaj: 76