GSM Tarifeleri Hakkında Bilgi
-
Turkcell için konuşacak olursak asıl olay tarifenin fiyatı değil. Asıl mevzu internet paketlerinin çok çabuk dolması.
https://www.youtube.com/watch?v=Jfb-w7Gqj7U&t=1180s
Videoda da bu konudan bahsediyor. Herkesin dilinde zaten. Turkcell'e falan geçerseniz 400 TL ye yeni müşteri tarifesi aldım diye sevinmeyin. O internet çok hızlı eriyecek ayda ekstra en az 300 TL ek internet paketi parası vereceksiniz.
-
Hocam volte olmaması ve ses kalitesinin sorunlu olması benim için bir sorun yıllardır Turkcell kullanıyorum.. Artık pes ettim. Başka önerebileceğiniz bir operatör varmıdır NETGSM dışında.. Fiyat performans.
-
McM bunu yazdı
Hocam volte olmaması ve ses kalitesinin sorunlu olması benim için bir sorun yıllardır Turkcell kullanıyorum.. Artık pes ettim. Başka önerebileceğiniz bir operatör varmıdır NETGSM dışında.. Fiyat performans.
Netgsm düşünmüyorsan şuan 3'üde birbirinin laciverdi. Aralarında 40-50 TL gibi ufak bir meblağ oynuyor.
Netgsm'de zaten piyasaya yeni girdiğinden abone toplamak için şuan maliyetine satıyor. Onlarında abonesi artınca götü kalkıp zam yapmaya başlar. İşte o zaman ne bok yiyeceğiz bilemiyorum.
mkyb tarafından 24/Tem/24 00:17 tarihinde düzenlenmiştir -
mkyb bunu yazdıMcM bunu yazdı
Netgsm düşünmüyorsan şuan 3'üde birbirinin laciverdi. Aralarında 40-50 TL gibi ufak bir meblağ oynuyor.
Netgsm'de zaten piyasaya yeni girdiğinden abone toplamak için şuan maliyetine satıyor. Onlarında abonesi artınca götü kalkıp zam yapmaya başlar. İşte o zaman ne bok yiyeceğiz bilemiyorum.
O zamana da elon abimiz starlink uydularından bizim gibi sonuncu sınıf dünya ülkelerine ucuz bağlantı açar oraya yürürüz
-
mkyb bunu yazdınoname bunu yazdı
Netgsm kayıtsız imeide sorun yapıyor mu henüz süresi dolup kapanmadı telefon
Kayıtsız imei numarasının zaten kullanılamıyor olması lazım?
Süresi dolmadı henüz.
Senin br mesaj altında, kaydedince de çalışmıyor demiş arkadaş...
-
Hannibal_King bunu yazdı
Turkcell için konuşacak olursak asıl olay tarifenin fiyatı değil. Asıl mevzu internet paketlerinin çok çabuk dolması.
https://www.youtube.com/watch?v=Jfb-w7Gqj7U&t=1180s
Videoda da bu konudan bahsediyor. Herkesin dilinde zaten. Turkcell'e falan geçerseniz 400 TL ye yeni müşteri tarifesi aldım diye sevinmeyin. O internet çok hızlı eriyecek ayda ekstra en az 300 TL ek internet paketi parası vereceksiniz.
hocam 4 sene turkcell de çalıştım eşim 6 sene bu hurafeler tamamen algı oyunu fake test ettik zamanında.
Bu problemin yaşanmasının bir kaç sebebi var sana şöyle özetliyim
10gb bir torrent dosyasını vodafone turkcell telekom ile indir işlemden önce hücreseli kapat indirmeyi yap sonra tekrar kapat bir kaç saat bekle ve kalan internet paketine bak tüm operatörlerde aynı kotanın düştüğünü göreceksin.
Fakat blutv netflix amazon prime youtube gibi internet hızına ve sinyal gücüne göre kalite optimizasyonu yapan uygulamarda anlık olarak sürekli kalite inip çıkar inip çıkar sen bunu bazen fark edersin bazen etmezsin zaten tüm bu uygulamalarda kota dostu ayarlar var yani kaliteyi çözünürlüğü düşürüp daha az interneti yemesi için
turkcell kullanırken sen hız limiti olmayan bir alman otobanında bugatti kullanıyorsun
diğer operatörlerde ise şanslı olduğun bir kaç konum hariç vosvos ile gidiyorsun
tabiki tüketimin artıyor yani aslında daha hızlı olduğu için daha çok veri tüketiyorsun
ayrıca telekom vodafone bir çok paketinde zaten sınırsız sosyal medya youtıbe vb paketleri var
sınırsız youtube paketi kullanıp sonra yırkcelle geçip eeee 10 gb yetmedi derse adam bu kendi mallığı.
sonuç olarak turkcell dede 1gb indirince 1gb düşer vodafone veya telekomdada
ben mağazaya gelip internetim çabuk bitti diyen çok fazla müşteriyi nereye ne harcadığını gösteterek gt ettim yeter gari
-
Hayır Turkcell'in hızlı olmasıyla alakası yok. Olay tamamiyle Turkcell'in götlüğü. Ucuz paketlerinde kota 100 kb olarak, aramalar ise 60 saniye olarak düşüyor. Yani alo deyip kapat direk 1 dakika düşüyor. Telefon hava durumunu güncellemek için 1-2 kb harcasın hop 100-200 kb düşüyor kotandan.
Mesala TBT anasayfasındaki şu görsel 60 kb olmasına rağmen kotanızdan 100 kb olarak düşüyor. Bu 100 kb'a yuvarlama muhabbeti yüzünden kotanız daha çabuk bitiyor.

-
mkyb bunu yazdı
Hayır Turkcell'in hızlı olmasıyla alakası yok. Olay tamamiyle Turkcell'in götlüğü. Ucuz paketlerinde kota 100 kb olarak, aramalar ise 60 saniye olarak düşüyor. Yani alo deyip kapat direk 1 dakika düşüyor. Telefon hava durumunu güncellemek için 1-2 kb harcasın hop 100-200 kb düşüyor kotandan.
Mesala TBT anasayfasındaki şu görsel 60 kb olmasına rağmen kotanızdan 100 kb olarak düşüyor. Bu 100 kb'a yuvarlama muhabbeti yüzünden kotanız daha çabuk bitiyor.

Kesinlikle bu şekilde. Hatta ön ödemeli tarifelerin hepsi böyle. Faturdan geçiremediklerini kotadan geçiriyorlar.
-
Twitter'a yazdım 10 senelik müşteriyim bu şekil bir tarife fiyatı nasıl olur sizin bu politikanız yüzünden herkes numara taşıyor diye, sonra dm'den bilgileri aldılar ve bunun için aradılar konuştuk ve size özel bir teklif sunmamız için bize 1 hafta verin dediler. An itibariyle aradılar 25 GB 1000 dakika ve 100 sms'lik tarifeyi telsiz kullanım bedeli dahil 385 TL'ye yapabileceklerini söylediler. Aslında niyetim netgsm'e geçmekti ama Akbank sms'leri ile ilgili sorun yaşanıyormuş benim de çalıştığım banka o, en kötü Turkcell'in 25 GB 410 TL'lik tarifesine geçeyim dedim ama yine de mevcut tarifeler arasında en mantıklısı bu o yüzden kabul ettim. Bir sene de böyle deneyelim bakalım. Aynı sorunu yaşayanlar Twitter'dan yazsın en azından 70-80 'lik indirim alabilirler
-
wow fiyatlar cidden uçmuş bende merak ettim paketimi şimdi inceledim;
250 sms 2000 dk 30 gb + 10gb sosyal medya -->180 tl (telekom özgür prime 40gb diye geçiyor) 2 ay sonra bitiyor sanırım aynı pakete 700 veririm yenilemede yazılanlara bakarsakkkk