Günde 5 Saat Uyku Normal Midir?
-
u235 bunu yazdı
Hacılar valla bugün 5.30 saat kadar falan uyudum şuan gözlerimde hafif yanma ve biraz baş ağrısı var.
bunyeyi alistir. 8 saatten direk 5:30 saate inersen olurr
7 saate dusur 1 hafta sonra 6 saate duzenli indir
-
demirci bunu yazdıu235 bunu yazdı
Hacılar valla bugün 5.30 saat kadar falan uyudum şuan gözlerimde hafif yanma ve biraz baş ağrısı var.
bunyeyi alistir. 8 saatten direk 5:30 saate inersen olurr
7 saate dusur 1 hafta sonra 6 saate duzenli indir
Cosplayın attığı videoda 5 saat uyumak beyinsel fonksiyonlarda tahribat yaratıyor yazıyordu.Anlama,hatırlama falan problemleri oluyormuş dedi adam.
-
Hocam 90ar dakikalık periyotlar uykunun tam alındığı zamanlardır. Mesela 3-4.5-6 saatler uyursan tam tamına uykunu alırsın. Mesela 13 saat uyuyup da uykusunu alamamaktan şikayet ederler bunun sebebi 90 dakikalık periyotu geçmiş olman.
Şöyle düşün: bir tüp var onu dolduruyorsun. 90 dakika sonra mesela 100 dakika olunca o tüp boşalıyor baştan başlıyor. Hani knightta falan pot olayı vardı onun gibidüşün.
5 saat uyku uykusuzluğa neden olabilir. 4.5 saat veya 6 saat uyku idealdir.
Not: Arkadaşın abisinden öğrenilen kulaktan dolma bir bilgidir. Abisi tıp son sınıf öğrencisi. Denenmiş ve biçok defa doğrulanmıştır yurttaki arkadaşlarla. Özellikle denedik :) Ama bilimsel açıklamasını ben bilemicem...
-
2 günde bir uyuyorum 2 haftadır. uyku düzeni diye birşeyim kalmadı. ikinci günün akşamı haricinde çok problem olmuyor.
-
6 saat uyucan ise gitmeden 1 saat once kalkican tamam bombasin bide sabah 1 bardak kahve beyinin calismasini hizlandirmak icin daha negerek var gerisine
-
dışardan şu kadar uyu bu kadar uyu diyenlere inanmayın. her zaman yettiği kadar uyku normaldir. uyku kalitesi arttırın o ayrı. zaten kalite artınca uyku azalır. herkes uzman adı altında çıkıp şu kadar uyu bu kadar uyu diyor gülüp geçiyorum. milyonlarca yıllık uyku sürecinden daha iyi mi bileceksiniz yav?
-
Günde 5 saat uyumanın bi tekniği varsa söyleyiverin hacı hocalar amk günde 10 saatin üstünde uyuma potansiyelim var :(
-
Öğlen uykusu çok iyiymiş diyorlar tazeliyor adamı gerçekten güzel oluyor.
-
Az uyumak adamı depresyona sokar. Vucudunu dinle. O ne kadar istiyorsa o kadar uyu, zorlama.
-
Günde 12 saatten az uyuyamıyorum. Rahat bırakırlarsa 16 - 18 saate çıkabiliyor. Rekorum 26 saat. 5 saatlik gibi bir düzenle yaşasam ölürüm heralde :|