Günümüz Akıllı Telefonları Kaç Sene Çalışır ?
-
Eskiden makineler sonsuza kadar çalışacak şekilde yapıyormuş, artık en fazla 10 sene isteniyor. Fazlasi gereksiz. Su an cok satan bir ürün en fazla 2 üç senede değişiyor, daha uzun süreli yatırım yapmak mantıksız. Evet eski buzdolaplari 20 sene çalışırdı cok rahat, 100 lira tek başına elektrik harcardi, şimdi 10 lira bile yakmiyor, işin detayini düşünün lütfen.
-
Planlı eskitme (planned obsolescence) araştırın anlarsınız :)
-
şuanki şartlarda yazılımsal anlamda bakarsak 2 sene sonunda donma kasılma agırlaşma problemi yasanması kesin.
donanımsal anlamda ise cihazda darbe yoksa yada sanslı isen 4 5 seneyi görüyorsun.
-
piiiranha9242 bunu yazdı
4.5 sene önce 1850 tl ye aldığım samsung s3 mü hala kullanıyorum hala da kullanmaya devam edicem gittiği yere kadar kapital düzene direnicem
Klasik rehber geç açılımlarını başka bi rehber uygulaması ile çözmüştüm şimdilerde başka bir sorun ile karşıkarşıyayım telefon da uygulamalar arası hızlı geçişler yapmaya başladığım vakit donmalar yaşıyorum
Güncellme ile ilgilide daha sonra diyebildğim uygulamaların güncellemerini erteliyorum
Şarj zı eskisi kadar çok gitmiyo sıkıntılı, bataryasını değiştircem yakın zamanda :)
s3 iyidir hocam bende direnistenim 3,5 yili gecti :)) cyogen rom epey iyi geliyor cok hizlandiriyor s3 u
-
ilk çıktığında aldığım iphone4s şu an yedek telefon olarak yaşamaya devam etmeye çalışıyor, ki 5 sene olmuş :)
bataryası vs sonradan taktığım tırt olduğundan iyice dayanmaz hale geldi ama ios6dan sonrası kurulmazsa (uygulama desteği olarak bakmıyoruz,çalışabilme olarak bakıyoruz) baya götürür. daha 2-3 ay öncesine kadar ios6 kurulu bi 4s kullanıcımız vardı evde, dertsiz tasasız kullanıyodu cidden :) ios u yükseltince şarj sorunu vs derken 5s e geçiş yaptı tabi :)
iphone 4s- max ios6 ile 7yılı rahat görür , 5i sıkıntısız gördüğüne göre :) -
herkes yazilim donanim demiste kimse bataryadan bahsetmemis. bence batarya bu uclu icerisinde ilk giden genelde. o yuzden de 2 seneden sonra elde sarj aleti her yerde priz aranir oluyor.
ste1n tarafından 04/May/16 07:24 tarihinde düzenlenmiştir -
birincil telefon olarak 64gb iphone 4s kullanıyorum, bi müşteriden çökmüştüm ne zaman alındı bilinmez.
iş hattı olarak halen 2011 yılında 950TL'ye aldığım sony ericsson xperia ray modelini kullanıyorum. elimden heralde 100 kere düşmüştür, hiçbirşey olmadı. yıllar geçtikçe baya baya ağırlaştı telefon ama halen işimi görüyor (:
nakti ayarladığım zaman ikisini de bırakıp, g4 dual sim düşünüyorum. hadi hayırlısı..
-
Keyr00t bunu yazdıpiiiranha9242 bunu yazdı
4.5 sene önce 1850 tl ye aldığım samsung s3 mü hala kullanıyorum hala da kullanmaya devam edicem gittiği yere kadar kapital düzene direnicem
Klasik rehber geç açılımlarını başka bi rehber uygulaması ile çözmüştüm şimdilerde başka bir sorun ile karşıkarşıyayım telefon da uygulamalar arası hızlı geçişler yapmaya başladığım vakit donmalar yaşıyorum
Güncellme ile ilgilide daha sonra diyebildğim uygulamaların güncellemerini erteliyorum
Şarj zı eskisi kadar çok gitmiyo sıkıntılı, bataryasını değiştircem yakın zamanda :)
s3 iyidir hocam bende direnistenim 3,5 yili gecti :)) cyogen rom epey iyi geliyor cok hizlandiriyor s3 u
4 sene önce almıştım bende.bataryasını değiştirdim geçen sene. rom attım iyi gidiyordu. geçen ilk defa peşpeşe iki defa düştü telefon. sonra sapıtmaya başladı. ama yinede kullanmaya devam. kredi kartına taksit olsaydı belkide şimdiye çoktan değiştirmiştim.
-
hiçbirşey yapmasan whatsapp güncelleniyor gene kasıyor. facebooku saymıyorum bile. yazılım işi sıkıntı olmasa 10 yıl gider. tabi teknolojinin gelişimiyle de insan daha iyisini istiyor. son 2-3 yıldır çıkan üst düzey telefonlarda kameralar foto makineleriyle yarışıyor. haliyle telefon çalışsa da daha iyi resim çekenini isteyebiliyor insan.
iş görmeyi tüm işlevler olarak algılıyorum. yani biraz yavaş da olsa nette gezebileceksin, video çekebileceksin. alo alo ile olmuyor telefonun çalışması. o zaman 3310 al 50 sene çalışsın.
yazılım cidden önemli. bariz iki örneğini kullandım. ideos x5 ve gm discovery (1), ikisini de rom atıp kullandım ve stock romla aradaki mesafeler dağlar kadar. iyi romlu bir gmd bugün hâlâ iş görme olarak bin lira altı birçok cihaza kafa tutabilir. fakat stock romlu bir gmd 500 lira etmez. ideos x5i ise ne ben burda anlatabilirim ne bilmeyen gözünde canlandırabilir. bugün hâlâ whatsapplı telefon niyetine sıkıntısız kullanabiliyorum öyle diyim.
sözün özü keşke firmalar yazılım olayına biraz daha kassa. xda'da donanımhaber'de yapılan işleri koskoca firmalar niye yapmıyor bilmiyorum.
Prometheus tarafından 04/May/16 08:24 tarihinde düzenlenmiştir -
s2 kullanıyorum 5 yıl oldu heralde batarya değişsem bi 5 yıl daha götürür yapmadıgım ayar kalmadı romdur kerneldir falan