Günümüz Akıllı Telefonları Kaç Sene Çalışır ?
-
1 yıl türktür, 3 yıl idealdir, 5 yıl zorlamadır, 5 den sonra nokiaya dönüşür.
-
Prometheus bunu yazdı
hiçbirşey yapmasan whatsapp güncelleniyor gene kasıyor. facebooku saymıyorum bile. yazılım işi sıkıntı olmasa 10 yıl gider. tabi teknolojinin gelişimiyle de insan daha iyisini istiyor. son 2-3 yıldır çıkan üst düzey telefonlarda kameralar foto makineleriyle yarışıyor. haliyle telefon çalışsa da daha iyi resim çekenini isteyebiliyor insan.
iş görmeyi tüm işlevler olarak algılıyorum. yani biraz yavaş da olsa nette gezebileceksin, video çekebileceksin. alo alo ile olmuyor telefonun çalışması. o zaman 3310 al 50 sene çalışsın.
yazılım cidden önemli. bariz iki örneğini kullandım. ideos x5 ve gm discovery (1), ikisini de rom atıp kullandım ve stock romla aradaki mesafeler dağlar kadar. iyi romlu bir gmd bugün hâlâ iş görme olarak bin lira altı birçok cihaza kafa tutabilir. fakat stock romlu bir gmd 500 lira etmez. ideos x5i ise ne ben burda anlatabilirim ne bilmeyen gözünde canlandırabilir. bugün hâlâ whatsapplı telefon niyetine sıkıntısız kullanabiliyorum öyle diyim.
sözün özü keşke firmalar yazılım olayına biraz daha kassa. xda'da donanımhaber'de yapılan işleri koskoca firmalar niye yapmıyor bilmiyorum.
hocam o sonradan yüklediğin romlarla birlikte cihaz bi sürü özellik kaybediyor.mesela 4g olan telefon 3g oluyor sadece multi tasking olan telefon normal telefon oluyor. Gps sistemi dandikleşiyor vs vs.bu özellikleri ben sallamam diyorsan zaten rom atıyorsun
-
Ekerci bunu yazdıPrometheus bunu yazdı
hiçbirşey yapmasan whatsapp güncelleniyor gene kasıyor. facebooku saymıyorum bile. yazılım işi sıkıntı olmasa 10 yıl gider. tabi teknolojinin gelişimiyle de insan daha iyisini istiyor. son 2-3 yıldır çıkan üst düzey telefonlarda kameralar foto makineleriyle yarışıyor. haliyle telefon çalışsa da daha iyi resim çekenini isteyebiliyor insan.
iş görmeyi tüm işlevler olarak algılıyorum. yani biraz yavaş da olsa nette gezebileceksin, video çekebileceksin. alo alo ile olmuyor telefonun çalışması. o zaman 3310 al 50 sene çalışsın.
yazılım cidden önemli. bariz iki örneğini kullandım. ideos x5 ve gm discovery (1), ikisini de rom atıp kullandım ve stock romla aradaki mesafeler dağlar kadar. iyi romlu bir gmd bugün hâlâ iş görme olarak bin lira altı birçok cihaza kafa tutabilir. fakat stock romlu bir gmd 500 lira etmez. ideos x5i ise ne ben burda anlatabilirim ne bilmeyen gözünde canlandırabilir. bugün hâlâ whatsapplı telefon niyetine sıkıntısız kullanabiliyorum öyle diyim.
sözün özü keşke firmalar yazılım olayına biraz daha kassa. xda'da donanımhaber'de yapılan işleri koskoca firmalar niye yapmıyor bilmiyorum.
hocam o sonradan yüklediğin romlarla birlikte cihaz bi sürü özellik kaybediyor.mesela 4g olan telefon 3g oluyor sadece multi tasking olan telefon normal telefon oluyor. Gps sistemi dandikleşiyor vs vs.bu özellikleri ben sallamam diyorsan zaten rom atıyorsun
hocam öyle olmayan romlar da var. bu işi çoluk çocuk bile öğrendiğinden tema değiştirip rom yaptım diye verenler de var. fakat gerçekten sağlam iş çıkaranlar da var. noluyor belki işlemci hızını arttırıyor 7 yıllık ömrü 5 yıla iniyor orasını bilmiyorum. gereksiz google uygulamalarını falan kaldırıyor bi şekilde çok iyi iş çıkarıyorlar. ideos x5, gmd, xperia sola bu üç cihazda da gördüm bunu. xperia sola ve ideos x5 hiçbir özellik kaybetmeden hatta kazanarak android 4e geçtiler. normalde 2.3.5te hantal çalışan aletlerdi bunlar. kitkata kadar yol alıp üstüne daha iyi çalıştılar. diğer cihazlarda durum nedir bilmiyorum, zaten halihazırda iyi çalışan cihazlara rom atmaya karşıyım. gmd mesela aslında çok da gerekli değildi geçen yıla kadar. ne kadar denediysem hem orjinale döndüm fakat geçen yıl artık stock rom istediğim performansı vermiyordu değiştirdim. yine de çok gerekli değildi aslında, çünkü ideos x5teki gibi efsane bi rom bulamadım, yapılamadı.
senin dediğin samsung s2ye artizlik için xperia z5 romu flashlıyorlar. işte o zaman bazı özelliklerden gerçekten vazgeçiyorsun. telefon da aslında birşeye benzemiyor. evet romların çoğu o şekilde. o yüzden dikkatli olmak lazım.
-
Kaan bunu yazdı
Eskiden makineler sonsuza kadar çalışacak şekilde yapıyormuş, artık en fazla 10 sene isteniyor. Fazlasi gereksiz. Su an cok satan bir ürün en fazla 2 üç senede değişiyor, daha uzun süreli yatırım yapmak mantıksız. Evet eski buzdolaplari 20 sene çalışırdı cok rahat, 100 lira tek başına elektrik harcardi, şimdi 10 lira bile yakmiyor, işin detayini düşünün lütfen.
O dediğini başka yerde okudum hocam. Almanlar savaş zamanı 100 yıl gidecek ampul yapmışlar ancak fiyatından dolayı kimse almayınca ömrü az ama ucuz ampul üretmeye başlamış.
-
Ciktigi hafta denk geldi, Galaxy S'im oldu. OC ettim onume geleni kurdum hayvan gibi kullandim. En son ekran kilidini acarken donuyordu, o biraz da Nightly'nin sucuydu. Note 4 cikana kadar onu kullandim, o andan beri de bunu kullaniyorum iste ve asiri memnunum. Bence gayet sen vazgecene kadar gidiyor. O sirada param olmasaydi sifirlar tertemiz stock kurardim ve bence yine gayet giderdi.
-
Planned obsolescence dedikleri zıkkım oldukça ne bilgisayar ne akıllı telefonlar dayanacak bence. Tabi stock yazılımdan çıkıpta custom romları kullanırsanız iş başka.
-
s4'ü ilk çıktığında aldım yurtdışından getirmişti kuzenimin arkadaşı, 3 yıldır sıkıntısız kullanıyorum. sensörleri tozlanıyo arada açıp onları temizliyorum, arada telefona farklı romlar filan atıyorum nema problema
-
LG G2 Kullanıyorum lan ben hala :/
-
G2 Kullanıyorum harika bir telefondu ta ki yere dğüşürüp üstüne basana kadar. Ana kartında eğilme olmuş bu yüzden düzen tutmuyor. Ama direniyorum kullanmaya devam etmek için. BU arada telefonu 2013 12. ayında almıştım.
-
2 seneden sonra yazılım olarak sıçmaya başlıyor tüm androidler telefonlar kendimden ve çevremden biliyorum.