Gürcistan Dan Araba Getirme Hakkında Bilgisi Olan Varmı Veya Getiren Varmı?
-
https://www.facebook.com/Batum-galeri-arabalar-1534336460128182/timeline/
hocam bu vatandaşla iletişime geç. istediğini sor stadyum kadar araç galerisi var aklına gelen gelmeyen her türlü araç mevcut kanunu kuralı iyi biliyor türkiyede bir çok yere araç veriyor
-
NovalgiN bunu yazdı
-Eskiden vekalet ile 6 ay türkiyede kullanılabiliyordu. Şimdi onu kaldırdılar hatta vekalet ile binilen arabaları toplatıyorlar.
-Bu mağduriyeti gidermek için yasa 2 seneye çıktı. Ancak arabanın kendi üzerine olmak şartı ile.
-Arabayı batuma gidip kendi üzerinize alabilirsiniz ancak bunu tek başınıza yapamazsınız. oradaki galeriler size oturum izni alıyorlar. (rüşvetle yapılan bir iş)
-kendi üzerinize olan arabayı sizinle aynı araçta gümrükten geçiriyorlar. ve hopada aracı size sorunsuz teslim ediyorar. (bunun için de bir miktar para yedirilmesi gerekiyor)
-vergilerini batumda ödeyip trafik sigortası ve kasko işlemlerini türkiyede yaptırabilirsiniz.
bütün bu işlemler 1 günde hallolmaktadır. işlemler yasal. hiçbir sorun çıkmıyor. ancak gürcü devleti rüşvete açık bir devlet olduğundan parasız yürümüyor bu işler.
Beyler az bilenler için şu noktaya dikkat çekeyim. ( Bu işlere kafa yormuş biri olarak en iyi ve etkili yöntem oradan bir hatun bulup resmi olarak evlenmenizdir gerisi yaştır diyorum :P )
Siz Gürcistan kanunlarına göre Gürcistan'da araba alabilirsiniz.
Türkiye kanunlarına göre T.c vatandaşı yurtdışı yerleşik değilse hiçbir şekilde o aracı Türkiye'ye sokamaz. ( Yasa müsait değil antika-orjinal ve 500 000 tl lik arabalara bir istisna maddesi vardı ama işinize yaramaz )
Yani rüşvet verip gümrükten geçirseniz bile o araç "Türkiye'de KAÇAK". Herhangi bir kaza bela ihbar durumunda sıkıntıda ve yaptırımdasınız verdiğiniz paranın yanması yanında ceza da ödeyebileceğinizi göz önünde bulundurun.
Başkası adına kayıtlı ( Gürcü vatandaşı diyelim ) geçirdiniz diyelim, yasalar diyor ki bu aracı araç sahibinden ya da 1. derece yakınından başka kimse kullanamaz. Yani yine kaçaksınız yasadışı çalışıyorsunuz.
Tüm bunları aşmanın bir yolu olarak şu sistem işliyor-du: Gürcistan'da kağıt üzerinde bir şirket ortağı yapılıyorsunuz. Oradan da sizi o şirketin Türkiye temsilcisi ve aracı kullanmaya yetkili kişisi olarak tanımlıyorlar. Bu sayede işi yasallaştırıyordunuz. Son 1 yıl içinde Mecliste yeni yasa çıktı (bu şekilde geçmişte getirenler bile s... tuttu diyorlar ama uygulamada şahit olmadım ) artık bu yöntem de işe yaramıyor.
@Spawn'ın dediği sistem mantıklı ancak atıyorum hurda-pert araç buldun gümrükten geçecek kadar, orada da çok sağlam aynı model ikizi var diyelim, şase ve motor numalarını değiştirirseniz işiniz görülür. Yine kaçak ve yasadışı bir iş yapıyorsunuz ve yine ciddi yaptırımlar var.
O yüzden yabancı hatun şart hatta farz diyorum :)
Risk severler aradan dereden yöntemler uydurabilir fakat güvenli-akıl karı değiller bilginize...
Dip Not: Vergi sisteminin ( 10 liralık arabanın 30 2 liralık benzinin 5 lira olması vs. ) , bunu ve sistemi sorgulamayanların ...... bip ... RTÜK... imana gelmesini diliyorum :P
AnaMuhalefet tarafından 27/Eyl/15 02:29 tarihinde düzenlenmiştir -
watervay bunu yazdı
Alıp aracı burda parçalayıp parçalarını satsak nasıl olur?
yasal bosluklar var kolay gelsın :)
bellı baslı kısıler yapıyorlar herkes farkında gucun yoksa sıkayet edılıyorsun sektor böyle
-
gurcude tanıdıgınız olmazsa asla bu ısden karpayı elde edemezsınız parca olarakdusınenlerede o sekılde araba gelır onemlı olan prospduru bılmek ve bırbırınız arasındakı guven ben yıllardır bg den arab getırıyorum sorusu olana yardımcı olurum hatt uc gunebg gecıyorum gecen range voqgetırdım oto bıyografi fullfull full adam bınıyor
-
o arabaları 0 parçalarla doldur. Deri burda sanayide sat . para bile kazanırsınız. tabi fiyatlar o kadar uygunsa .
-
gerçekten ciddi olarak araba alacağım durumumda iyi diyen arkadaslar özelden numara veririm arardilediği soruyu sorabilir benden alması şart değil en azından araba sevdasına dolandırılan kişiler arasındasafda yer almaz
ben bu işi kendim kazıklana kazıklana öğrendim onun için dikkat edin yedek anahtar çiple kaç araba kaldırdılar ;)
-
Şuan gürcistanda müthiş bir araba satışı yapıldı. Yurt dışından araba bekleniyor.
Galerisi olan arkadaşım sebze satıyor şuan bilginize :)
-
DE5TROY3R bunu yazdı
Şuan gürcistanda müthiş bir araba satışı yapıldı. Yurt dışından araba bekleniyor.
Galerisi olan arkadaşım sebze satıyor şuan bilginize :)
nasıl yani. araba mı bitti
-
Peki gurcistan vatandaslik vermiyomu sartli ne avrupayla ayni standartlarda olmaz heralde
-
AnaMuhalefet bunu yazdıNovalgiN bunu yazdı
-Eskiden vekalet ile 6 ay türkiyede kullanılabiliyordu. Şimdi onu kaldırdılar hatta vekalet ile binilen arabaları toplatıyorlar.
-Bu mağduriyeti gidermek için yasa 2 seneye çıktı. Ancak arabanın kendi üzerine olmak şartı ile.
-Arabayı batuma gidip kendi üzerinize alabilirsiniz ancak bunu tek başınıza yapamazsınız. oradaki galeriler size oturum izni alıyorlar. (rüşvetle yapılan bir iş)
-kendi üzerinize olan arabayı sizinle aynı araçta gümrükten geçiriyorlar. ve hopada aracı size sorunsuz teslim ediyorar. (bunun için de bir miktar para yedirilmesi gerekiyor)
-vergilerini batumda ödeyip trafik sigortası ve kasko işlemlerini türkiyede yaptırabilirsiniz.
bütün bu işlemler 1 günde hallolmaktadır. işlemler yasal. hiçbir sorun çıkmıyor. ancak gürcü devleti rüşvete açık bir devlet olduğundan parasız yürümüyor bu işler.
Beyler az bilenler için şu noktaya dikkat çekeyim. ( Bu işlere kafa yormuş biri olarak en iyi ve etkili yöntem oradan bir hatun bulup resmi olarak evlenmenizdir gerisi yaştır diyorum :P )
Siz Gürcistan kanunlarına göre Gürcistan'da araba alabilirsiniz.
Türkiye kanunlarına göre T.c vatandaşı yurtdışı yerleşik değilse hiçbir şekilde o aracı Türkiye'ye sokamaz. ( Yasa müsait değil antika-orjinal ve 500 000 tl lik arabalara bir istisna maddesi vardı ama işinize yaramaz )
Yani rüşvet verip gümrükten geçirseniz bile o araç "Türkiye'de KAÇAK". Herhangi bir kaza bela ihbar durumunda sıkıntıda ve yaptırımdasınız verdiğiniz paranın yanması yanında ceza da ödeyebileceğinizi göz önünde bulundurun.
Başkası adına kayıtlı ( Gürcü vatandaşı diyelim ) geçirdiniz diyelim, yasalar diyor ki bu aracı araç sahibinden ya da 1. derece yakınından başka kimse kullanamaz. Yani yine kaçaksınız yasadışı çalışıyorsunuz.
Tüm bunları aşmanın bir yolu olarak şu sistem işliyor-du: Gürcistan'da kağıt üzerinde bir şirket ortağı yapılıyorsunuz. Oradan da sizi o şirketin Türkiye temsilcisi ve aracı kullanmaya yetkili kişisi olarak tanımlıyorlar. Bu sayede işi yasallaştırıyordunuz. Son 1 yıl içinde Mecliste yeni yasa çıktı (bu şekilde geçmişte getirenler bile s... tuttu diyorlar ama uygulamada şahit olmadım ) artık bu yöntem de işe yaramıyor.
@Spawn'ın dediği sistem mantıklı ancak atıyorum hurda-pert araç buldun gümrükten geçecek kadar, orada da çok sağlam aynı model ikizi var diyelim, şase ve motor numalarını değiştirirseniz işiniz görülür. Yine kaçak ve yasadışı bir iş yapıyorsunuz ve yine ciddi yaptırımlar var.
O yüzden yabancı hatun şart hatta farz diyorum :)
Risk severler aradan dereden yöntemler uydurabilir fakat güvenli-akıl karı değiller bilginize...
Dip Not: Vergi sisteminin ( 10 liralık arabanın 30 2 liralık benzinin 5 lira olması vs. ) , bunu ve sistemi sorgulamayanların ...... bip ... RTÜK... imana gelmesini diliyorum :P
Arabayı batuma gidip kendi üzerinize alabilirsiniz ancak bunu tek başınıza yapamazsınız. oradaki galeriler size oturum izni alıyorlar. (rüşvetle yapılan bir iş)
evet arabayı uzerıne alman ıcın orda emnıyette bırıs sana kefıl olması lazım rusvet dedıgı olayda arkadasın cevre olayı tanıdıgın olmadı zaman soyarlar adamı orda kefıl oluyorum evet araba verın adına dedıklerı zaman sana araba verırler 200 ları asagı yukarı 100 usd buyuk bır para degıl
bu tarz seylere takılmayın aracı buraya getırdıgınızde vekalet olayınıa gelınce 6 aylık vakelet evet lakın zaten gecerken pasaporta 180 gun verıyorlar
aracı yakalattıgınız zaman dıye bır olay yok konu komsu ve bu aralar goze batan arabalar toplanıyor cumhurıyet bassavcılıgına ıfadeye cagrılanlar da var lakın benım arabalarımda sorun yok mılletın gozune soka soka ben gurcu degılım ama gurcu araba bınıyorum dıye bokunu cıkarırsanız araba gıder sonra 7 gun gun alarak gumrukden araba cıkarılır sınırdada 1 2 lıra ceza ıle gerı donus olur
cıddı alıcılar varsa her prosoduru an ve an yasadıklaırmı sıze dokebılırım suan benım semtımde 70 e yakın ese dosta getırdıgım arabalar var problemsız bınıyorlar
bazı seylerı buyutmezsenız bazı seylerıde mılletın gozune sokmazsanız sessız sessız burda o paraya bınemeyecegınız arabalara rahatca bınersınız umarım anlatabılmısımdır ıyı forumlar herkeze
not bunları anlatıyorum dıye ılla benımle tıcaret yapın demıyorum bu forum referansı ıle kım bana ulasırsa her turlu yardımcı olur her turlu arkasında dururum sonucda kımsenın dolandırılmasını ıstemem
nıce ınsanlar gordum para verıyor araba alıyor
gece arabası kapıdan alınıyor umarım anlamıssınızdır foruma pek gıremıyorum ozel mesaj geldımı maıl bıldırımı oldu ıcın logın oluyorum herkeze ıyı forumlar..