folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Gürcistan Dan Araba Getirme Hakkında Bilgisi Olan Varmı Veya Getiren Varmı?

Gürcistan Dan Araba Getirme Hakkında Bilgisi Olan Varmı Veya Getiren Varmı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juni
    Juni's avatar
    Erkek
    samaccc bunu yazdı

o arabaları 0 parçalarla doldur. Deri burda sanayide sat . para bile kazanırsınız. tabi fiyatlar o kadar uygunsa . 

bu işi parca işine dökmen için senin gürcü yada her hangi biryer kuzey ırakda dair sağlam bir babalığın olması lazım ki cıngene bulup onun uzerıne araba gecırmen lazım aksı taktırde es dost uzerıne araba gecırdıgını varsayalım parcaladıgın aracı ınterpol bakdıgı zaman yabancı vatandasın gerek tutuklanır gerek para cezasına carptırılır

en guvenlı yolu onun cıngene uzerıne getırırken adama 1000 eu vereceksın gerısıne karısmayacaksın

bu ısı sureklı yapanlarda afyon ceza evınde

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juni
    Juni's avatar
    Erkek
    griffin bunu yazdı

Peki gurcistan vatandaslik vermiyomu sartli ne avrupayla ayni standartlarda olmaz heralde 

vatandaslıgın olsa sana ne faydası olacak gurcude kefıl olarak bır kısı ıle arabayı uzerıne alman mumkun yanlız sunu atlıyorsunuz

sen o arabayı kendı adınla resmı olarak gecırmen ıcın

yurt dısında 185 gun  durman gerekıyor 185 gun durmadın zaman senın pasaportuna gun veremez onun ıcın baska bır orda sureklı yasayan adama senın adın ruhsatın ıle vekalet verıp aracı gecırmen lazım kı o adam gerı dondugu zaman aracı bıraktgıgı ıcın yıne donusde ceza yıyorsun onceden aracı bırakp donene ceza yokdu yanı vatandaslık bır boka yaramıyor af edersınız :) onemlı olan ordan bu tarafa dondurmek arabayı

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek

facebookta batum galeri sayfasında bir yorum okudum sanırım bu şekilde ama güven meselesi sıkıntı juni nin dediği gibi;

"Merhabalar bilgi verim begendiginiz araci geliyorsunuz emniyeten araci kendi adiniza aliyorsunuz ordan cikip kapidan yani gumrukten cikiyorsunuz turkiyede 9 ay kaldiniz 9 ay sonra kendi adiniza oldugunda isterseniz 2 yil da kullana bilirsiniz sonra geliyorsunuz geldiginizde gecikme cezasini oduyorsunuz ve iceri giriyosunuz cezayi gumrukte oduyosunuz iceri arabayla sabah geldiginizde islemleri yapiyoruz plaka degisikligi yapip tekrar gun icinde veya bir gunbsonra ayni arabayla geri cikiuorsunuz bununda ucreti 1500 veya 2000 dolar oduyorsunuz ve ayni gun tekrar cikiyorsunuz tukiyede kaliyorsunuz yani kalma suresi size bagli oluyor ama bu araclarin ne turkiyede ne gurcistan devletinde BANDROL MUAYNE VERGI odemiyorsunuz birde= örnek =100 bin tl lik araci 40 bin tl ye aliyorsunuz ve 60 bin tl cebinizde kaliyor vergi bandrol muayne parasinida buraya giris cikis islemlerine saymis oluyosunuz ve otomatikmen cebinizde paraniz kalmis olup istediginiz arabaya binmis oluyorsunuz bu araclari kendi uzerinize almak icin pasaportunuz olmasi gerekiuor yoksa kimliklede 80 tl fazla verip alabiliyorsunuz birde yakin zaman da cikislar kanunen 2 yila cikacak onuda bekliyoruz insallah yakin zamanda olur soru sormak veya kafaniza takilan bisey olursa bu numaradan xxxxxxxxx ulasa bilirsiniz veya facedende yazabilirsiniz simdiden alicilara hayirli olsun"

cagatay09 tarafından 27/Eyl/15 23:48 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juni
    Juni's avatar
    Erkek
    cagatay09 bunu yazdı

facebookta batum galeri sayfasında bir yorum okudum sanırım bu şekilde ama güven meselesi sıkıntı juni nin dediği gibi;

"Merhabalar bilgi verim begendiginiz araci geliyorsunuz emniyeten araci kendi adiniza aliyorsunuz ordan cikip kapidan yani gumrukten cikiyorsunuz turkiyede 9 ay kaldiniz 9 ay sonra kendi adiniza oldugunda isterseniz 2 yil da kullana bilirsiniz sonra geliyorsunuz geldiginizde gecikme cezasini oduyorsunuz ve iceri giriyosunuz cezayi gumrukte oduyosunuz iceri arabayla sabah geldiginizde islemleri yapiyoruz plaka degisikligi yapip tekrar gun icinde veya bir gunbsonra ayni arabayla geri cikiuorsunuz bununda ucreti 1500 veya 2000 dolar oduyorsunuz ve ayni gun tekrar cikiyorsunuz tukiyede kaliyorsunuz yani kalma suresi size bagli oluyor ama bu araclarin ne turkiyede ne gurcistan devletinde BANDROL MUAYNE VERGI odemiyorsunuz birde= örnek =100 bin tl lik araci 40 bin tl ye aliyorsunuz ve 60 bin tl cebinizde kaliyor vergi bandrol muayne parasinida buraya giris cikis islemlerine saymis oluyosunuz ve otomatikmen cebinizde paraniz kalmis olup istediginiz arabaya binmis oluyorsunuz bu araclari kendi uzerinize almak icin pasaportunuz olmasi gerekiuor yoksa kimliklede 80 tl fazla verip alabiliyorsunuz birde yakin zaman da cikislar kanunen 2 yila cikacak onuda bekliyoruz insallah yakin zamanda olur soru sormak veya kafaniza takilan bisey olursa bu numaradan xxxxxxxxx ulasa bilirsiniz veya facedende yazabilirsiniz simdiden alicilara hayirli olsun"

aynen cagatay arkadasımıza katılıyorum aynı konuyu bende anlatmaya calısıyorum

100 bın tllık aracı 40 bın tl psıkolojısı ıle bınıyorsunuz ayrıca arac kendı adınıza oldugu ıcın aracı gumruk el koysa bıle gunu bıttıgı ıcın el koyar onuda cıkarmak ıcın gıdıp 7 gun sure alıyorsunuz yıne cezasını odeyıp cıklıs yapabılırsınız

2 yıl olayındada cagatay arkadasım olmus sen ne zaman test ettın bılmıyorum ama emeklı uzerıne gecırırsen suan gumrukler 2 yıl sure verıyor

e 2 yıl bı arabayı bın vergı yok o yok bu yok moralmen ınsan rahat sonra ceza mıktarı dort senede gec gıtsen aynı para bır ayda gec gıtsen aynı para 2 bın usd odemek koymaz adama burda ne sıgorta ne bıse yagını suyunu koy araba bın bu kadar olsun yanı :) ayrıca bu ısı cozmek ıcın ımkanın yoksa bal tutan arkadasına da bıraz corba atman lazım kı gemın yurusun yoksa emın ol gurcude galerıcıler vs beklıyor kapıda sen araba alda ruhsat cıkmadı vırık cırık tokata gel dıye beklıyorlar dır ;)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tR0jaN
    tR0jaN's avatar
    Erkek

Benim yakından bir tanıdığım var, Batumda galerisi var bana da ufaktan bir çıtlattı, 2 sene kullanılıyormuş ve ruhsat benim adıma çıkarıyorlarmış nasıl oluyor neyin nesidir bilmiyorum ama bu kocaeli'de gürcü plaka araba kaynıyor var birşeylerde fazla gün yüzüne çıkartmıyorlar. 

TÜRK insanı kağıt para gibidir, ışığa tut içinde "ATATÜRK" yoksa sahtedir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juni
    Juni's avatar
    Erkek
    tR0jaN bunu yazdı

Benim yakından bir tanıdığım var, Batumda galerisi var bana da ufaktan bir çıtlattı, 2 sene kullanılıyormuş ve ruhsat benim adıma çıkarıyorlarmış nasıl oluyor neyin nesidir bilmiyorum ama bu kocaeli'de gürcü plaka araba kaynıyor var birşeylerde fazla gün yüzüne çıkartmıyorlar. 

kullanan adam sana gel araba sur araba al dıye cıtlatmaz bazı bolgelerde arabalar toplanıyor neden dıyeceksın gayrı mesru ısler cınayetler gıbı durumlarda o arabalar ıle ıs yapan lar ve mobeselerden nasılsa radar yok dıye abanan bedavaya bınıyoruz mısalı goze batan ınsanlardan uzak olmak kendı halınde takılmak ıcın kımse cıtlatmıyor o sekılde bınmek en dogrusu gumruk zaten goze batan ınsanların aracını alıyor ben kac yıldır bınıyorum hıc arabamı kımse almadı sukur ama ben demıyorum ben bınıyorum edıyorum bakın bg yada baska bı plaka nıspet yapmayacaksın acıkcası bu ısın nazarı o

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek

arkadaşlar zaten aracı orada aldıktan sonra sizin adınıza ruhsat işlemi başlatıyorlar emniyette siz oradayken. ruhsat çıkmıyor daha fakat araç satışı sizin üzerinize yapılıyor araç sahibi siz görünüyorsunuz. siz gümrükten yaya geçerken yada aldığınız arabaya sürücü koltuğuna gürcü oturuyor. siz aracı sokamıyorsunuz çünkü 185 gün gürcistanda oturma şartı var. neyse eleman gümrüğü geçtikten sonra türkiye tarafına geçtikten sonra aracı size teslim ediyor. siz zaten gümrüğü geçiyorsunuz yaya da olsa:) sonrasinda araç sizde ve satış üzerinize olduğu için türkiyede kullanabiliyorsunuz. fakat ruhsat olmadığı için ve daha çıkmadığı için 6 ay süre veriliyor size. batumdakiler size 9 ay sonra gel diyor çünkü ruhsat verecekler birazda ellicekler:) gidiyorsunuz gümrükte arabanın özelliğine göre 1000 TL yada 1500 TL civarı bilezik gibi cezayı geçiriyorlar. daha sonra batuma geçtiğinizde aracı aldığınız galeriye gidiliyor size yeni çıkan ruhsatla beraber yeni plaka takıyorlar. 2000 dolarınızıda alıyorlar :) bu yeni plakayla birlikte ruhsat sahibide siz olduğunuz için artık rahatça geri TR ye girebiliyorsunuz. sonrasında bu döngü süresiz 2 yılda 1 kez yapılıyor. her 2 senede bir 2000 Dolar ödüyorsunuz:) gelelim neden 2 yılda 1 bu döngü. çünkü tr ye girdikten sonra 6 ay ve üzerini geçirdiğinizde ceza olarak 2 yılda kalsanız 7 ay da kalsanız aynı cezayı ödüyorsunuz. o yüzden 2 yıl diyorlar yoksa yasal süresi 6 aydır. ben bunları öğrendim mantıklı geldi. ayrıca ruhsat sahibi olduğunuz için aracınıza 6 ayı geçse bile el koyulamiyor. vekaletle kullanıyor olsaydınız 6 ayı geçenlerde devlet el koyuyor hemen. 

her iki senede 1 galericiye 2000 dolar veriyorsunuz. bunun 800 doları işlem masraflara gitse 1200 dolar galericiye kalıyor. işin acı tarafı burasi işte. üstelik gürcü plaka ile gezmekte cabası. çok sırıtıyor.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tR0jaN
    tR0jaN's avatar
    Erkek
    Juni bunu yazdı
    tR0jaN bunu yazdı

kullanan adam sana gel araba sur araba al dıye cıtlatmaz bazı bolgelerde arabalar toplanıyor neden dıyeceksın gayrı mesru ısler cınayetler gıbı durumlarda o arabalar ıle ıs yapan lar ve mobeselerden nasılsa radar yok dıye abanan bedavaya bınıyoruz mısalı goze batan ınsanlardan uzak olmak kendı halınde takılmak ıcın kımse cıtlatmıyor o sekılde bınmek en dogrusu gumruk zaten goze batan ınsanların aracını alıyor ben kac yıldır bınıyorum hıc arabamı kımse almadı sukur ama ben demıyorum ben bınıyorum edıyorum bakın bg yada baska bı plaka nıspet yapmayacaksın acıkcası bu ısın nazarı o

araba toplama mevzusunu ilk defa senden duydum, bg plaka bende de vardı, bizde ogs hgs zart zurt otoban hiç siklemezdik ceza da hiç gelmedi hatta polis durdurduğunda bile hiç sıkıntı olmuyordu anlamıyorlar ruhsattan vs vs, arabaya ne oldu dersen sattım gitti 1 lira bile ceza çıkmadı. Gürcü plakalarda da aynı şekildedir eminim, bu gürcistanda galericilerin facebook sayfalarına bakıyorum çatır çatır araba satıyorlar insanın aklını çelmekten başka bir şey yaptıkları yok, amk arabası burada 100bin ise orada 30bin normal bir fark yok yani

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juni
    Juni's avatar
    Erkek
    tR0jaN bunu yazdı
    Juni bunu yazdı
    tR0jaN bunu yazdı

araba toplama mevzusunu ilk defa senden duydum, bg plaka bende de vardı, bizde ogs hgs zart zurt otoban hiç siklemezdik ceza da hiç gelmedi hatta polis durdurduğunda bile hiç sıkıntı olmuyordu anlamıyorlar ruhsattan vs vs, arabaya ne oldu dersen sattım gitti 1 lira bile ceza çıkmadı. Gürcü plakalarda da aynı şekildedir eminim, bu gürcistanda galericilerin facebook sayfalarına bakıyorum çatır çatır araba satıyorlar insanın aklını çelmekten başka bir şey yaptıkları yok, amk arabası burada 100bin ise orada 30bin normal bir fark yok yani

arabaları elinden alınan nıce ınsanlar var bu ısın ıyı yanı kadar kotu yanıda bu bılmeyen adam getırmıs kullanmıs vermıs arabasını gumruge

ayrıca senın konuya yazdıgın mesaja kendı cvbını kendın verıyorsun bende kullandım dıyorsun arkadasım ben guncel bu ısın ıcndeolan bg vatandası bır ınsanım suan savcılık talımatı ıle kapılarından arabası alınan nıce ınsanlar var gurcu plaka ıcınde sorun olmayacagını dusunuyorum dıyorsun

ıkı plakada sonucd yabancıdır sorun olmayacakdır tabıkı ama bu ısın bokunu cıkardıkları ıcın suan goze batan her aracı topluyorlar sen zannettınkı mobeseden gecdın dıye trafıkalıyor

hayır bu konu uzerıde sahıbındende araba satan facede araba satan kısılere gumruk memuru ajan gıbı randevu yapıyor ara cın basına gelınce polis deyıp aracı cekıyorlar bıraz arastır sonra bıldıkleırnı paylas

yanı kısa ası sen sadece bır bınensın ve en son ne zaman bındın :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tR0jaN
    tR0jaN's avatar
    Erkek
    Juni bunu yazdı
    tR0jaN bunu yazdı
    Juni bunu yazdı
    tR0jaN bunu yazdı

arabaları elinden alınan nıce ınsanlar var bu ısın ıyı yanı kadar kotu yanıda bu bılmeyen adam getırmıs kullanmıs vermıs arabasını gumruge

ayrıca senın konuya yazdıgın mesaja kendı cvbını kendın verıyorsun bende kullandım dıyorsun arkadasım ben guncel bu ısın ıcndeolan bg vatandası bır ınsanım suan savcılık talımatı ıle kapılarından arabası alınan nıce ınsanlar var gurcu plaka ıcınde sorun olmayacagını dusunuyorum dıyorsun

ıkı plakada sonucd yabancıdır sorun olmayacakdır tabıkı ama bu ısın bokunu cıkardıkları ıcın suan goze batan her aracı topluyorlar sen zannettınkı mobeseden gecdın dıye trafıkalıyor

hayır bu konu uzerıde sahıbındende araba satan facede araba satan kısılere gumruk memuru ajan gıbı randevu yapıyor ara cın basına gelınce polis deyıp aracı cekıyorlar bıraz arastır sonra bıldıkleırnı paylas

yanı kısa ası sen sadece bır bınensın ve en son ne zaman bındın :)

bg kuralları farklı gürcü farklı işte, o yüzden gürcü plaka olayında biraz daha farklı işlemler yapıyorlar, bg'de 6 ay süresi var ama bg'de de 180 gün durmadan da burada arabayı kullanamıyorsun, gürcistanda farklı işlemler yapıyorlar ki buralarda o araçlarla cirit atıyorlar. 2007-2012 arası Varnadaydım 

Toplam Hit: 6590 Toplam Mesaj: 43
gürcüstan araba