Gürcistan Dan Araba Getirme Hakkında Bilgisi Olan Varmı Veya Getiren Varmı?
-
Juni kardeşim P.M. yolladım.
-
tR0jaN bunu yazdıJuni bunu yazdıtR0jaN bunu yazdıJuni bunu yazdıtR0jaN bunu yazdı
Benim yakından bir tanıdığım var, Batumda galerisi var bana da ufaktan bir çıtlattı, 2 sene kullanılıyormuş ve ruhsat benim adıma çıkarıyorlarmış nasıl oluyor neyin nesidir bilmiyorum ama bu kocaeli'de gürcü plaka araba kaynıyor var birşeylerde fazla gün yüzüne çıkartmıyorlar.
kullanan adam sana gel araba sur araba al dıye cıtlatmaz bazı bolgelerde arabalar toplanıyor neden dıyeceksın gayrı mesru ısler cınayetler gıbı durumlarda o arabalar ıle ıs yapan lar ve mobeselerden nasılsa radar yok dıye abanan bedavaya bınıyoruz mısalı goze batan ınsanlardan uzak olmak kendı halınde takılmak ıcın kımse cıtlatmıyor o sekılde bınmek en dogrusu gumruk zaten goze batan ınsanların aracını alıyor ben kac yıldır bınıyorum hıc arabamı kımse almadı sukur ama ben demıyorum ben bınıyorum edıyorum bakın bg yada baska bı plaka nıspet yapmayacaksın acıkcası bu ısın nazarı o
araba toplama mevzusunu ilk defa senden duydum, bg plaka bende de vardı, bizde ogs hgs zart zurt otoban hiç siklemezdik ceza da hiç gelmedi hatta polis durdurduğunda bile hiç sıkıntı olmuyordu anlamıyorlar ruhsattan vs vs, arabaya ne oldu dersen sattım gitti 1 lira bile ceza çıkmadı. Gürcü plakalarda da aynı şekildedir eminim, bu gürcistanda galericilerin facebook sayfalarına bakıyorum çatır çatır araba satıyorlar insanın aklını çelmekten başka bir şey yaptıkları yok, amk arabası burada 100bin ise orada 30bin normal bir fark yok yani
arabaları elinden alınan nıce ınsanlar var bu ısın ıyı yanı kadar kotu yanıda bu bılmeyen adam getırmıs kullanmıs vermıs arabasını gumruge
ayrıca senın konuya yazdıgın mesaja kendı cvbını kendın verıyorsun bende kullandım dıyorsun arkadasım ben guncel bu ısın ıcndeolan bg vatandası bır ınsanım suan savcılık talımatı ıle kapılarından arabası alınan nıce ınsanlar var gurcu plaka ıcınde sorun olmayacagını dusunuyorum dıyorsun
ıkı plakada sonucd yabancıdır sorun olmayacakdır tabıkı ama bu ısın bokunu cıkardıkları ıcın suan goze batan her aracı topluyorlar sen zannettınkı mobeseden gecdın dıye trafıkalıyor
hayır bu konu uzerıde sahıbındende araba satan facede araba satan kısılere gumruk memuru ajan gıbı randevu yapıyor ara cın basına gelınce polis deyıp aracı cekıyorlar bıraz arastır sonra bıldıkleırnı paylas
yanı kısa ası sen sadece bır bınensın ve en son ne zaman bındın :)
bg kuralları farklı gürcü farklı işte, o yüzden gürcü plaka olayında biraz daha farklı işlemler yapıyorlar, bg'de 6 ay süresi var ama bg'de de 180 gün durmadan da burada arabayı kullanamıyorsun, gürcistanda farklı işlemler yapıyorlar ki buralarda o araçlarla cirit atıyorlar. 2007-2012 arası Varnadaydım
bg kurallarını tam bılmıyormussun ıste anlattıklarınla benım yasadıklarım cok farklı :) neyse herkezın bıldıgı kendıne ne deyım