Hacklenme Hikayeleriniz.
-
Basiniza gelen hacklenme hikayelerini anlatirsaniz ortaya yanar donerli birseyler olur zevkli oluyor hikaye dinlemek okumak.
ankette goruldugu gibi worm yoluyla hackleme ye tek oy veren kisi benim,
kisaca hikayeyi anlatayim;
sirkete ilk girdigimde bizim data server a ki kendileri update yapilmamis sabit ip li bir win2000 serverdir, asiri sekilde bir yogunluk vardi. kontrol ediyorum kullanicilarin dosyalari kendi bilgisayarlarinda, serverda fazla bi dosya yok, bir uygulama yok.
bi baktim vatandasin birisi 4 cd oyun, 5-6 cd film yerlestirmis, parca parca SIKISTIRILMIS dosyalari koymus. oyunlar ve filmler fragmanlari bile yayinlanmamis filmler ve piyasaya surulmemis oyunlardi. (tek hatirladigim italyan isi diye bir film vardi)
adamin sayfasina girip film oyun indirmek isteyen bizim bilgisayardan dosya cekiyor. server 7x24 lease line olunca adama balli gelmis anlasilan.
ilk once baglantiyi kesmedim dosyalari silmedim bekledim, herif login olur olmaz ip yi aldik sonra baglantiyi kesim (ip hicbi zike yaramadi, ama kurumsal olunca ne olur ne olmaz diye almistim)
once antivirus programini guncelledim, bi tarattirdim o zamanlarin meshur bir wormunu buldu, o bi taraftan tararken gereksiz program dosya varmi diye bakiyordum, bi baktim radmin kurmus adam servera.
radmini sildim, wormu sildim, windows u guncelleyince birde donanimsal bi firewall koyduk adam bi daha baglanamadi.
dosyalarin yedegini almistim sonra film ve oyunlar piyasaya cikinca onlarida silmistim.
bi defada internetle ilk tanisip isko gibi bu konulara merak saldigim bi zaman trojen yemistim onuda sonra anlatirim
-
abicim şimdi birşey anlatayım benimde sitem vardı.2 kez inmişti bende yoktum ikisindede şimdi şöyle olmuş benim ortak vardı 3 kişiydik.Ben 4günlüğüne ankaraya gittim.Benle ilgisi yok başkası gidecekti bende sıkıldım gittim.NEysem uzatmayayım.4 gün sonunda eve döndüm ilk gün sanırım internet kafaedne bi girmiştim bakmıştım.
Eve geldim benim ortaklar diyor işte siteyi deface ettiler vs.. naısl oldu dedim.Ortakların birinin çok iyi kankası varmış powerdarbe mi öyle bi lamer yer.Adam tema yükliyelim demiş şifreyi verin dedmişler ftp şifresini vermişler.Sonra diyor değiştirmedik te yattık.Sabah bir kalkmılar şifreyi verdikleri değilde beatrix mi ne öyle bir eleman deface etmiş miş..
Sonra işte baya bir olay oldu vbullentini şikayet etti site tam toplanıyor bir türlü düzelmiyordu.Zaten sitede de aspsitem vardı ondna geçöiniyordum :) açık bulup bulup videoya çekiyordum bir iki olay öyle dedim webhackle bi mok olmuyor bırakayım falan.Benim iki ortak devam etti işe.Ben işte bu site varken başka bir yeri deface etmiştim.
Bu adamlarda ben ayrıldım 4 ay falan oldu adresim zumsuk@sitem.org tu.1 yıldan fazla süredir bu içinde yemiş yemiş..Sonra bizimkileirn şifresini mi almış, server mı satmış ne yaptıysa girmiş bu.Dedim bak benim alakam yok msni geri ver.Düzgünce istedim adam 2 gün oyaladı.Bak dedim it herif ben msni nasıl olsa geri alıcam uzatma kötü olur.Dedi reel hayatta gel misafirim ol ama sanalda mikerim.Kafam attı benim.Buzullada bir olay oldu o sıra.Buzulun büyük uğraşları benidme az miktarda katkım sayesinde ev telefonuna kadar bulmuştuk.
Sonra işte msni zaten geri aldım.Geldi bu diyor kanka vs.. dedim bana bak böylle böyle birşey demiştin hatırladın mı diye evet dedi.İşte sanaldada reeldede biz mikeriz seni demiştim.Buzul annesinin evini mi aradı ne yaptı birşey söylemiş sanırım 3.5 atmış kadında :D.Öylşe garip bir mevzu.
-
muahahaah evet ya abi adamın annesinin kızlık soyadına kadar öğrendik evlerine telefon açtık annesi çıktı :D erhanı verirmisin dedik ne yapacaksınız dedi annesi bende dedim babası yokmu yok babası hasta dedi sonra annesi tekrar sordu ne yapacaksınız diye internetten oğlunuzdolandırıcılık yapıyor 2 dk görüşmem lazım diyince kadın bayılacakmış a.k :D şeker hastasıymış tansiyon falan fırlamıştı telefona çocuk çıktı ben buzul diyince gerçekten salaklaşmıştı :)
sonra bu öküz güya benim adresimi buldu tabi gizlim saklım varya zirvesofta yazmışım adresimi salak girip ordan almış hava atıyor bana böyle bir sürü olay olmuştu bu salaklar zaten hackten 1 gram anlamayan aptallardı yaptıkları iş domain regleyip hackledik derlerdi hatta o kadar lamerlerdiki kendilerine hack sitesi açıp hack sitesini hackleyen hack sitesi görünümü veren angutlardı :)))
neyse şimdi asker :D 87/1 gittiler acemi birliğinde iyi sürtüyor :)
-
bilgisayarım heyklenmedi ama msn nim bi kere hecklenmişti :D
tabi aynı adamdan bnde hackleyrek geri almıstım kendi msn mi ve ounn adreslerini :D yalvarmamı bekliordu yalvarttım en lamer halimle 2-3 sene olmustur :D
-
yıllar önce ibne bir arkadaşımla asp web wiz forumumuz vardı. [o arkadaşı belki tanıyan olur.nickleri : scorpio ve trbigbang]neyse...
bi kürt sitesi index attı bize. bspot mudur nedir. c ile başlıyodu yöneticinin adı sanırım öyle bişeydi. neyse onu hallettik-düzelttik. konuştuk. beyzade diye bi abi yardım etti bize.
aylar sonra filan o dediğim arkadaşla aramız bozuldu. ayırdık siteleri. ben dedim ki ona benim burda çok emeğim ver, anım var ben burayı bırakmam dedim işte. o da vBulletin forum açtı siktirdi gitti. baya bi ibnelik yaptı. sorna siteme index attı a.qumun yavşağı. siliyom indexi yine atıyo aq çünkü webmaster o idi sitede.şifreleri biliyodu. girdim onun sitesine baktım kendi sitesinde konu da açmış : sitemize üye lamerlerden night-dragon-7 nin sitesini hackledik. ozel-tim.org filan... yazmış orda
çıldırdım aq. ağzını yüzünü sikecektim. ben bizim kafeden 3-4 saat uğraştım sitemlen aq. bi ter, bi skıntı, bi sinir. ogün görsem onu bıçaklar bayıltırdım onu. neyse öyle gaydı amına sitenin, kaldı öyle. aslında yine düzeltmiştim de commos mudur nedir öyle bi dosya var silmiş onu amcık ağızlı. hatta yardım isterken tbt'de konu açmıştım : "ASP Web Wiz Forum Acele Yardım" bu adda bir konu :) eygidii..neye işte 2-3ay sonra benim sinirim geçti. yine konuşmaya başladık o arkadaşla [adı hakan] benim hostun süresi dolmamıştı işte. dediki "açalım sana vbulletin forum. temmuzda bitiyo süren nasıl olsa. ozamana kadar uzatırsın siteni, yönetirsin" filan. neyse taam dedik. öyle kurdu bana vb forum filan. temmuz geldi çattı, bende para yok aq. gitti site bitti. okadar ağşamıştımki anlatamam aq yaa :S orda anılarım, emeklerim, projelerim vardı. sikimin ibnesi sikti hayatımı. melankolik yaşadım 1yıl aq. burda yazdıkların özetin de özeti. daha neler oldu aq ibne yaa. böyle arkadaşın amını sikiyimm!
-
2 kez sitem hacklendi bi de msn adresim bi de modemden yedim :D ..
1. sitem o zamanlar aspsitem kullanıyorum tabi hiç bişeyden çakmıyorum :D o ara bebenin teki ekledi abi nolur yönetici yap siteni büyütürüm filan..
tabi ben heykırlayacağını biliyorum aldım yedekleri ardından 5 dk geçti abi siteyi hacklediler die geldi :D .. sövdüm öyle yalvarıyo ben yapmadım diye..
ftp yi istediydi önce bana ftp şifrelerini ver dursun bende siteyi geliştiririm demişti zaten ordan kıllanmıştım :D
diğeride smf kullanıyorum sabah 6 gibi bişey refreshledim siteyi herşey normal tahribata baktım filan 2 dk sonra bida refreshledim site gitmiş :D
açık varmış smf de ordan gitmiş db yi indirdim düzelttim sitelerine gidip konuştum elemanların filan..
msn olayıda int cafede çalışan bi bebe yüzünden adamın hack sitesi varmış cafedeki herkesin şifrelerini bu depoluyomuş.. şifremi almış msn şifremi
değiştirmiş gizli soruya msni almak istiyosan siteye gel vs yazmış.. gittim siteye almıştım şifreyi lakin orada takılmak zorunda olduğum için
adresim o...pu olmuştu :D
modem olayıda localhost kurulu şimdi.. tabi ben modemin şifreleri değiştirmemiştim :D adam modeme girip port filan açıp localhosta inmiş kodlarımı yürütmüş
sonradan öğrendim şifrelerimi değiştim falan..
-
Under hoca bu olayi Istanbul'da o sahsa kufur ede ede anlatmistin bana :D
Gecen Decaya'da anlattim,ilk pc elime gecti 3aylik superonline...gece gunduz irc' da chat yapmaktan baska is yapmiyorum...otu boku indirip aciyordum... pc geleli 1-2ay anca olmus...birgun baktim masaustunde bir pencere acildi "Master" "Victim" diye iki mesaj bolumu var ,benim yazdiklarim victim oluyor karsi taraf yaziyor Master oluyor...neyse hemen ing sozlugu aldim elime Redhouse sari bir sozluktu :) ...Victim =kurban demek ,Master=sahip demek...ben tirstim tabi :) ..neyse adam ingilizce yaziyor birsey anlamiyorum...irc.superonline.com da #kedi kanalinda bilg muh. bi elemanla tanismistim adi sinan :) ona sordum abi boyle boyle...o zaman birtane AV indirmistim adini hatirlamiyorum ,birde Nobo isimli firewall kurdurmustu...sene 2000den once olmasi gerek...o olaydan sonra arastirdim ama herboku...yalniz bugune kadar sifre kaptirma isim olmadi,virus trojan tahribatiyla karsilasmadim...ha birileri girip ciktiysa makineye ruhum duymadiysa onlari bilemem :D ...bak bise daha hatirladim bide mynet computerwolf@mynet.com hesabimi kapatmisti :) mynet hacklemisti beni :P ...dogum tarihini bilirsen gizli soru cevap geliyordu ya mynette,programi vardi onu kasardim baya bi maille ugasmistim eglence amacli :) sonra mynet mailimi kapatmisti...aradan 1-2yil gecmisti mynet'e mail atip sormustum nedenini o zaman soylemisleri boyle boyle die :D
-
ne bilgisayarıma, ne msnlerime, ne maillerime, nede kullanıcı hesaplarıma hiç kimse giremedi şimdiye kadar. internet ortamına girdim gireli yani yaklaşık 5,5 - 6 yıldır hep taşaklı şifreler kullanırım ve hepsi farklı aynı zamanda da çok karakterli olur. firewall'sız da çıkmam yola. çok taşaklı adamlarda kafayı takmadımı zaten her saldırıda trjan clienti ya da herhangi zararlı bişeyi yesem de firewall öter - abü piçin teki bağlanmaya çalışıyo - die :) güzel yani
-
ilk worm a oy veren benim underzero :) banada ddos worm u bulaşmıştı internetimi yavaşlatıyordu zor sildim.
-
RhiFaT bunu yazdı:
-----------------------------
ilk worm a oy veren benim underzero :) banada ddos worm u bulaşmıştı internetimi yavaşlatıyordu zor sildim.
-----------------------------deface ci rhifat. anketi olustururken ilk ben tikladim ama kabul etmedi ama ikinci tiklamama izin vermemisti wormcu 2 oldu
-
maillerim sağlam sitelerim sağlam hiç trojanda yemedim yakalarsam zaten laflarım sülalesini sikten geçiririm :)