Hadi Birazda Yaratıcılık - Reklam Üretimi
-
HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------aklımda doğayı sev yeşili koru mantığında birşey var. 2 senedir çekemedim. artık yakın zamanda çekicem umarım. o yüzden yazmayayım.
-----------------------------
-----------------------------hasiktir benden önce yapmışlar =(
-
Esconda bunu yazdı:
-----------------------------Çok hoş olur, bende seve seve katılabilirim.
Mesela başlangıç olarak "medya ve televizyonun insanlar üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerini" tasarlayabilir ve çeşitli vidyolar türetebiliriz.
Ilk olarak bununla başlayalım bence, bunun yanında her ne kadar reklam ve tasarıma yönelsekte televizyon konusunu ilk olarak gündeme getirmiş oluruz.Yaratıcı fikirler çıkabilir.Yada tasarımlar.
altına imza mı atarım.
bir arkadaş monitör falan demiş istiklal caddesiyle ilgili ikisini birleştirip; internet, medya ve televizyonun insanlığı ele geçirmesi başlığıyla yola çıkılabilir. -
ershn bunu yazdı:
-----------------------------Esconda bunu yazdı:
-----------------------------Çok hoş olur, bende seve seve katılabilirim.
Mesela başlangıç olarak "medya ve televizyonun insanlar üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerini" tasarlayabilir ve çeşitli vidyolar türetebiliriz.
Ilk olarak bununla başlayalım bence, bunun yanında her ne kadar reklam ve tasarıma yönelsekte televizyon konusunu ilk olarak gündeme getirmiş oluruz.Yaratıcı fikirler çıkabilir.Yada tasarımlar.
altına imza mı atarım.
bir arkadaş monitör falan demiş istiklal caddesiyle ilgili ikisini birleştirip; internet, medya ve televizyonun insanlığı ele geçirmesi başlığıyla yola çıkılabilir.
-----------------------------hacılar iyi güzel de bu olay yine sosyal medyadan yayılacak. projenin reklamı yine internetten yapılacak ve tutarsa internet bağımlılarının paylaşımları sayesinde tutacak. ve en çok zoruma gidecek olaysa adamlar "hı hı çok doğru" diyip olumsuz etkilerl yollarına devam edecekler.
-
Prometheus bunu yazdı:
hacılar iyi güzel de bu olay yine sosyal medyadan yayılacak. projenin reklamı yine internetten yapılacak ve tutarsa internet bağımlılarının paylaşımları sayesinde tutacak. ve en çok zoruma gidecek olaysa adamlar "hı hı çok doğru" diyip olumsuz etkilerl yollarına devam edecekler.
aslında sende çok haklısın hocam ama bir projeyi yaymak istiyorsak mecburen eleştirdiğimiz şeyleri kullanmalıyız başka fikir bulmalıyız o vakit :| -
Medyanın bilinçsizce kullanımı olabilir mesela ?
Biliyorsunuz önceden televizyonlar azdı ve aileler birbirine gidip gelirdi. Şimdi dizim var diye kimseye gitmek istemiyorlar. Yetmezmiş gibi kimsenin gelmesinide istemiyorlar.
Asosyalleşmeye başladı insanlar. İşin kötüsü her gün bir dizi, program vs.. var. Uyuşturuyor beyinlerimizi.
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------Medyanın bilinçsizce kullanımı olabilir mesela ?
Biliyorsunuz önceden televizyonlar azdı ve aileler birbirine gidip gelirdi. Şimdi dizim var diye kimseye gitmek istemiyorlar. Yetmezmiş gibi kimsenin gelmesinide istemiyorlar.
Asosyalleşmeye başladı insanlar. İşin kötüsü her gün bir dizi, program vs.. var. Uyuşturuyor beyinlerimizi.
-----------------------------emre sen bunu insanların anlayacağını mı zannediyorsun ?
Bernard Shaw'ın sözü çok iyi açıklar bunu, akıllılar şüphe içindeyken aptallar küstahça kendinden emindir.
Çevrendeki toplum, yani tüm gerizekalılar herşeyin en iyisini onların bildiklerini, yeterince tecrübe ve düşünce sahibi olduklarına inanırlar, bu sikik sistem böyle ayakta duruyor zaten.
Mass Media muhabettine hiç girmeyin, 2 buçuk senedir TV açmamıştım, geçen gözüme açık bir şekilde çarpmış bulundu ve şu kanıya vardım, bunu izleyen zaten iflah olmaz.
-
Değişim 3 günde olmaz maalesef. Yıllar alır ve çok iyi kampanyalar oluşturulması gerek.
Kan bağışı,
ORgan bağışı,
Kurallara uymanın önemi,
Alkollüyken araba kullanmama
vs..
gibi kampanyaları zaten gönüllüler yürütüyor. Benim yapmak istediğim farkındalık bilinci.
---
Bir örnek vereyim ; bu green peace'çi ekipler nükleere hayır diye bas bas bağırıyor. Sadece bağırıyor, gösteriler düzenliyor.
Kıbrıstayım ve güneş panelli ısıtma var. Kışları (evet oluyor ve 4-5 ay güneşten yararlanamıyoruz) elektrik ile koca depoyu ısıtıyoruz. Tam 1.5 saat. Ve sonrasında 15 dk duş alıyoruz. Fakat su biterken, üstten yeni su geliyor. Yani o sıcak su ılımaya başlıyor.
Böyle bir mantık olabilir mi ? Bununla neden savaşılmıyor ?
Yada en basiti, traş olurken bir kapa sıcak su koymak. KAç kişi suyu açıp altında traş oluyor, jiletini bi kere vuruyor ama onun dışında su sürekli boşa akıyor.
Yada tuvaletlerdeki sifon suları, arıtılmış olarak kullanılabilir. YAda deniz suyu vs.. (arıtılıp) Bunlara kimse birşey demiyor.
--
İŞte bu şekilde farklı, yenilikçi ve çok ufak önemlerle hayat kurtaran şeylere dikkat çekmemiz lazım. Teoriler sıkıcı ama acil durumda hayat kurtarır. Emniyet kemeri gibi. Sahte kemer alıyorlar sussun diye. Geçen tanıdığım kaza yaptı. Hızı düşüktü (şehir içi) ve emniyet kemeri takmadığı için kafası aynaya çarptı, ordan oraya savrulmuş. Yüzü gözü mahfoldu.
Eğer taksaydı sorun olmayacaktı. Bunları insanlar alışkanlıktan bilmiyor. Alışkanlık yıkıcı kampanyalar yapmak lazım. Bilinçaltı mesajlar, sağlam , etkileyici işler.
Eminim tahribatta, şu konuya mesaj yazanlar kafa kafaya verse on numara işler çıkacak. CV'inde kullan, yaratıcılığını arttır. Ne yaparsan yap sorun değil. Fakat boş boş oturuyoruz. Eğer susarsan, en az bu düzeni bozanlar kadar suçlu hale gelirsin.
-
çok güzel bir konu mesajım bulunsun aklıma bişiyler gelince editlerim
-
Arkadaslar oncelikle hepinizden ozur dilerim. Projeler ve konulari takip edemiyorum, zaman ayiramadim. Gerek hayattaki bazi gelismeler (gelecek ve is konusunda sirket, okul durumu vs) , gerek ailesel sikintilar yuzunden (babam akciger kanseri ve destek olmam gerek) biraz bosladim. Laptop Istanbulda kaldi, ben su an Eskisehirdeyim.
Fakat degisim dvam ediyor. Starbucks CEO'sunun (Howard Schultz) yazdigi 2 mukemmel kitap ve ardindan Sen Bir Markasin adli kitabi okuduktan sonra iyimser bir ruh haline gectim ve sosyal sorumluluk projeleri icin kesin karar kildim. Bu sirada yeni facebook ve teitter'a gectim (hayatimida degistiriyorum, biraz uzun ve zor olacak).
fakat cep telefonumdan twitter ve facebook'a girmeyi ihmal etmiyorum. Twitter'da bir hesap actim. Biliyorsunuz twitter'da fenomen olarak arz edilenler genelde hep geyik yapiyor. Oysa twitter ve facebook uzerinden dunyada devrier oldu. Ciddiyei, saglam ve sosyal konulara deginecek bir hesap actim. Hepimizin hesabi.
buradan fikirlerinizi , tweetlerinizi yazip; bana mention atip sonuna RT koydugunu da bende paylasicam. Yaptiginiz kannagisi ve mesaji olabilir, su kabina ekleme yaparken resminiz yada ilginc fikriniz olabilir. Tabi hesapta paylasilan onemli seyleri retweet yaptiinizda daha col etki saglayacaktir.
Kisacasi geyik haricinde insanlarin ciddi isler ile ugrastiarini gosterecegiz. Baslangici tweetter ustunden yapalim. Istanbula gittigimde (Eylul basi) gereken adimlari atariz. Sosyal Kabuk ismini verdim. Yaranin kabuk baklamssindan ve sosyal sorumluluktan yola cikip. Adres : http://twitter.com/sosyalkabuk
ayrica kisisel facebook, twitter ve mail hesaplarim (atacaginiz mesajlari yanitlarim bazen gecikebilir)
http://facebook.com/emrekorkmazcetin
http://twitter.com/emrekcetin
ayro26 at gmail
*not : telefon oldugu icin linkler sacmalasacak. Yoneticilet duzeltirse sevinirim. Ayro tarafından 14/Ağu/12 19:41 tarihinde düzenlenmiştir