folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Hadi Sidik Yarıştıralım -> Windows 7 VS Ubuntu

Hadi Sidik Yarıştıralım -> Windows 7 VS Ubuntu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

http://www.youtube.com/watch?v=HZnua9zkraM

http://www.youtube.com/watch?v=ymbB8RT6Aas

edit(alternatif): http://www.facebook.com/video/video.php?v=414706803208&ref=mf

HAHAHA windows 7 hızlıymış..Windows senin hızlı olmak için herhalde 5 sene sonrasının laptopunu alsak, ancak şimdiki linuxlardan öne geçersin.

Güvenlik ??? Linux daha hızlı, linux daha güvenli, linux daha performanslı, linux daha kullanıcı dostu.O kadar kullanıcı dostu ki istediğiniz tonla programa tek kuruş vermiyorsunuz.Crack mi ? antivirüs mü ??

Onlar ne ya ??

Görsellik mi ? => http://www.youtube.com/watch?v=xC5uEe5OzNQ (ama biraz kasar)

e onda da ileride..:)

Windowsun tek ileride olduğu nokta windows yalakalarının fazla olması.Google açık kaynak , özgür yazılım ve linux'a ağırlık verdi.ARtık windowsun işi zor.

bu konuyu neden mi açtım ?? Her zaman ki gibi linux misyonerliği..

Linux performanslı, güvenli ve hızlıdır.Linux kurmak yapabileceğini en mantıklı işlerden birisidir.Ücretsizdirde :)

Windowsun ne kadar kötü olduğunu göstermeye gerek yok sanırım :) Dediğim gibi bu konu sadece özendirme, misyonerlik konusudur.Günümüzde en iyi programcıların windows yerine google'da olduğunu, en iyi işlerin google'dan çıktığınıda var sayarsak, sanıyorum bir kaç seneye kadar google fazlasıyla bastıracaktır.

Yine google, yine linux...Bu tartışma konusudur, amacım linuxu övmektir.Doğru yada yanlış, başlattım.Yıllardır süren sidik yarışmalarını 

--

Peki neden windows ?? Çünkü pazar payı, programcı dostu..

Windows- linux bir arada kullanabilirsiniz.Oyun ve photoshop gibi işleriniz için windowsu kullanırken, internet vs.. linuxu tercih edebilirsiniz.Böylece hem performanslı, hem güvenli, hemde ücretsiz işletim sisteminizin keyfine varabilirsiniz.

Fazla damardan girerek, ateşli ortam yaratmak amacını taşıyan bir konudur.Sanıyorum ki, bu konudan sonra da linux denemek isteyen 1-2 kişi olabilecektir.Şu ana kadar sadece kıbrısta 4 kişiyi 2 senede tamamen linux kullanıcısı yaptım.Windowsu sadece wow için tercih ediyorlar.

Yani linux kullanmak o kadar zor değil (artık).Hatta ubuntu ile çok basit.LİNUXA GEÇMEK İÇİN DAHA NE BEKLİYORSUNUZ ??

http://www.ubuntu.com/

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LizardKing
    LizardKing's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

Windowsu sadece wow için tercih ediyorlar.

Linux wow'u windows gibi stabil şekilde çalıştırsın anında geçerim =)

"Din en büyük rpg.dir.." arsiv.ozgurdusuncehareketi.org - evrimagaci.org
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanane
    sanane's avatar
    Erkek

wow nedir ? :)

Naber la?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

hocam vallahi oyundan falan anlamam fakat, playonlinux diye programda call of duty ve wow falan oynanabiliyor sanırım.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

sanane bunu yazdı:

world of warcraft.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatX
    fatX's avatar
    Erkek

Kurstayım.. 3 saattir hoca linuxu öve öve bitiremedi :| Beynimizi yıkıyo.. eve gidip ubuntu kurcam :D

Altan naptın oğlum :|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanane
    sanane's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

sanane bunu yazdı:

world of warcraft.

aman oyunmuş :)

hacı ben şu anda windows kullanıyorum işim gereği. ben bu ubuntuyu windowsla beraber kullanabilirmiyim. windowsta kalacak ama. hiç bilmeyen biri olarak hangisini ve nasıl kurabilirim. gaza geldim lan :)

Naber la?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

sanane bunu yazdı:

aman oyunmuş :)

hacı ben şu anda windows kullanıyorum işim gereği. ben bu ubuntuyu windowsla beraber kullanabilirmiyim. windowsta kalacak ama. hiç bilmeyen biri olarak hangisini ve nasıl kurabilirim. gaza geldim lan :)

hocam tabi ki kullanabilirsin.Cdyi taktığında otomatik alan yaratıyor kendine.Girişte windowsu seçersen windowsa girersin, linuxu seçersen linuxa.

Oyun, program vs.. için windows, kendin için (güvenlik amacıyla) linuxa girebilirsin.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

fatX bunu yazdı:

Kurstayım.. 3 saattir hoca linuxu öve öve bitiremedi :| Beynimizi yıkıyo.. eve gidip ubuntu kurcam :D

maudshfuahuadsbhuoadsfhıabds :D ne kursu hocam ???

şaka maka linux üstüne baya heveslenen var.Seviniyorum ve heveslerinin devamını diliyorum :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

geçenlerde ubuntuya geçeyim dedim, bi şans vereyim dedim,... demez olaydım :|  ubuntunun daha gelişmeye ihtiyacı var. sanıyorum sonradan anladığım kadarıyla wifi adaptörü takılı olduğu için hata saydırmış bana. bu da kesin değil.

kim windows 7 kurmaya kalktığında bi yığın hata ile karşılaştı?
    önce biraz gelişsin ubuntu. e belki hızlı açılıyodur windows7 den. ee. bi 3-5 saniyelik bi zaman dilimi için işletim sistemimi değişcem?

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatX
    fatX's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

fatX bunu yazdı:

maudshfuahuadsbhuoadsfhıabds :D ne kursu hocam ???

şaka maka linux üstüne baya heveslenen var.Seviniyorum ve heveslerinin devamını diliyorum :)

Php güya :)

Altan naptın oğlum :|
Toplam Hit: 13548 Toplam Mesaj: 91