folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Hadi Sidik Yarıştıralım -> Windows 7 VS Ubuntu

Hadi Sidik Yarıştıralım -> Windows 7 VS Ubuntu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Windowsculara microsoft yalakalası diyip geceleri penguenlerle sevişiyormuş izlenimi veriyosunuz :)

Hayatında müzik cdsine bile para vermemiş adamların, evlerinde 55 tane omega cd üzerine yazılmış windows xp sp2 etiketli cdlri olan adamların, lafa gelince sanki windowsa cok para vermiş gibi linux beleş windows paralı demiyorlar mı cıldırıyorum arkadaş :|

musketin dediği gibi bi çeşit gizli ibnelik sanırım

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

rstr617 bunu yazdı:
    -----------------------------

Yönetime çağrım: Sitede linux/windows kıyaslamalarına izin vermeyin konuları silin.

Hocam sacma sapan fikirlerle gelmeyin allahınızı severseniz...

Teknoloji kıysalanmayacak da ne kıyasalanacak?

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aluine
    aluine's avatar
    Erkek

renegadealien bunu yazdı:

rstr617 bunu yazdı:

Yönetime çağrım: Sitede linux/windows kıyaslamalarına izin vermeyin konuları silin.

Hocam sacma sapan fikirlerle gelmeyin allahınızı severseniz...

Teknoloji kıysalanmayacak da ne kıyasalanacak?

Hocam bi düşün haksız mıyım? Windowsla linux aynı şey mi? İkisi de işletim sistemi tamam ama hadi windowsları kaldırın linux kurun ubuntu kurun vs saçmalıklarına bi son verilmesi lazım. Linux kullanacak adam zaten kullanır ki. Win7 ile ubuntunun neyini kıyaslıyorlar anlamıyorum. Ubuntu hızlıymış yok görselmiş yok parselmiş. Ya kardeşim ben windowsu programları açmak için kullanıyorum. Ubuntuya geçip elimi kolumu bağlamak gibi saçma sıçma bi hareketi hangi akıllı yapar? Ha desinler ki ubuntu şöyle ubuntu böyle deneyin vs, tamam sorun yok. Ama windowstan iyiyidide şöyleydide böyleydide diye cahil cahil konular görmek canımı sıkıyor. Sitede kötü duruyor.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HuznunHikayesi
    HuznunHikayesi's avatar
    Erkek

7 vs tux diyoruz ama aşağıdakiler genel yargılar bunun içinde uygundur.

daha önce yazanları geçelim de şunu koyalım

http://web-hosting.tophostingcenter.com/images/linux-vs-windows.jpg

ve şu da güzeldir.

http://www.fashionfunky.com/upload/2008/03/18/windows-vs-linux.jpg

dikkat toplayalım

http://agsinger.com/pics/50%20viral%20images/linux-ms.jpg

hatırlatalım ki

http://www.coolbuddy.com/nozzy_noni/imgs/lin_win1.jpg

biraz da videolarla iş yapalım  shiftten alıntılarla..

http://www.youtube.com/watch?v=f5eqsnPPwRE

http://www.youtube.com/watch?v=blUjQjII4tg

http://www.youtube.com/watch?v=PIW5iGjppLk

http://www.youtube.com/watch?v=XjySeFojBpA

ve haberlerden de kesit alalım

ABD'deki Fikri Hakları Koruma Birliği özgür yazılımların hükümetler tarafından düşük maliyet ve korsan kopyalamayı önlemek amacıyla tercih edilmesinin, yazılım endüstrisi için bir tehdit oluşturduğunu öne sürerek bu ülkelerin telif hakkı ihlalcileri kara listesine dahil edilmesini istedi.

BSA (İş Yazılımları İttifakı), RIAA (Amerikan Kayıt Endüstrisi Birliği), ESA (Eğlence Yazılımları Birliği) gibi kurumların oluşturduğu IIPA (Uluslararası Fikri Mülkiyet Birliği) 498 sayfalık raporunda entellektüel mülkiyet haklarını ihlal eden ülkeleri ve bu ülkelerdeki ihlal durumlarını sıralıyor.

Ülke bazında hazırlanan "Özel 301" raporları da yayımlayan IIPA fikri mülkiyet haklarını ne dereceye kadar koruduklarını, internetten telif haklı müzik, film, yazılım vb. indirme ya da başka bir medyadan kopyalama nedeniyle doğan zararların maliyetini detaylı araştırmasını yapıyor. 498 sayfalık rapor, bu Özel 301 raporlarının toplamı şeklinde hazırlanıyor. "Özel 301" raporları, 2010 senesine kadar özgür yazılımdan bahsetmiyorlardı. Ancak 2010 tarihli "Özel 301" raporları, özgür yazılımın özellikle hükümetler ve sektörler bazında (örneğin eğitim) kişilerin ve kurumların yazılım seçiminde kısıtlama getirdiğini öne sürüyor ve yazılım endüstrisinin büyümesini engellediği ve karlarını azalttığı için özgür yazılıma yönelen ülkeleri de kara listeye alıyor. Bu ülkeler arasında Endonezya, Vietnam, Brezilya ve Filipinler var.

Örneğin Endonezya hükümetinin İdari Reform Bakanlığı, Mart 2009'da tüm hükümet kurumlarında ve devlet organlarında "yasal yazılım ve özgür yazılımın kullanılması" kapsamında bir teşvik mektubu gönderdi ve 2011 yılı itibarıyle de uygulamaya geçileceğini planlandı. Bu geçişin yazılım bütçesini düşüreceği öngörüldü. Bu mektubu takiben Nisan 2009'da Araştırma ve Teknoloji Devlet Bakanlığı tarafından "Hükümet Birimlerinde Özgür Yazılıma Geçiş" belgesi yayımlandı.

IIPA raporu, Endonezya hükümetinin bu tavsiyesinin, yazılım endüstrisini zayıflatacağını, özgür yazılım sunan şirketlere "suni varlık alanı açacağını" ve bu şekilde de "uzun vadeli rekabet gücünü azaltıcağını", aynı zamanda da "yasal şirketlerin hükümet pazarına erişimini" engelleyeceğini yazıyor. Endonezya hükümetinin bu tavsiyesinin "Pazardaki en iyi çözümü bulacağı bir sistemi geliştirmek yerine", "fikri hakları korumayan bir anlayışı desteklediğini" öne sürüyor.

Kaynak : haber.sol.org.tr

ve de doğru yolu bulmak gibi

Açık kaynak, en büyük zaferlerinden birisini, hatta diyebiliriz ki şimdiye kadar ki en önemli başarısını Danimarka'da gerçekleştirdi. 

open%20ofis%20danimarka

Danimarka Hükümeti Teknoloji Bakanı Helge Sander tarafından yapılan açıklamada önümüzdeki yıl Nisan ayı itibarı ile devlet kurumları arasındaki iletişimde Microsoft kullanımının durdurulacağı ve ODF yani Açık Döküman Formatı'na geçiş yapılacağı belirtildi. Bunun anlamı uzun zamandır süregelen bir mücadele ertesinde Parlemento'dan çıkan OpenOffice zaferi. Açıklamasının devamında geleceğin açık kaynakta yattığının altını çizen Sander, sürecin önceliğinin Ulusal kurumlarda olacağını söylerken bunun ertesinde yerel kurumlarda da açık kaynağa geçileceğini belirtti.

kaynak: http://www.brightsideofnews.com/news/2010/2/3/denmark-waves-good-bye-to-microsoft-formats.aspx

gerçekten daha çok şey var ama bunlar yeter sanırım^^

172* & 05-18-10 17:3x..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HuznunHikayesi
    HuznunHikayesi's avatar
    Erkek

renegadealien bunu yazdı:

Hayatında müzik cdsine bile para vermemiş adamların, evlerinde 55 tane omega cd üzerine yazılmış windows xp sp2 etiketli cdlri olan adamların, lafa gelince sanki windowsa cok para vermiş gibi linux beleş windows paralı demiyorlar mı cıldırıyorum arkadaş :|

öyle oluyor ne yazıkki abi ama burda bize direk parasız sunan varken niye paralısını kaçak olarak kullanalım ki ? daha hızlıyken hemde..

şöyle düşün iki şey var biri sana bedava sağlıyor biri parayla satıyor. sen illede kaçak olarak mı kullanacam dersin yoksa ücretsizi hiç crack derdiyle uğraşmadan sadece bikaç kodla kuracam mı dersin ?

a kursa gidiyom ben abi şimdi gelirim 9a .d.d

@rstr617 olur mu öyle şey hoca ikisinin de gelişimi için yararlı.. + ve - lerini görmek için..

172* & 05-18-10 17:3x..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek

Son zamanlarda artan linux kullanıcılarına bende katıldım.

Ubuntu 10.04 kurdum, çok güzel gerçekten..

yani windows olmadan da olmaz, bunun da farkındayim..ama her ikisi birlikte harika gidiyor :)

mesela şöyle ; ubuntu'yu açınca internette gezinme islerini felan yapiyorum..

en çok hoşuma gideni de, keylogger var mi, aman kredi karti sifrelerimi kimse alacak mi ? derdi tasasi olmuyor Linux'ta :)

güvenle takılıyorum, virüssüz, anti-virüssüz, keyloggersız vs vs vs..

işte bu yüzden ben ubuntuyu tercih ediyorum..

hiçte zor degil..gayet basit.. ( eğer siz kendinize ubuntunuzu degistirmek isterseniz, kodlariyla oynamalisiniz, ve bu da zordur..ama direkt kullanirsaniz herseyi icinde zaten..)

mesela direkt cd / dvd den calisan versiyonlari da var :)

bilgisayar mı çöktü ? tak hemen cd yi pc 5 dk da aciliyor, ve icinde firefox vs vs herşey var :)

ubuntuyu çok tuttum...ama öğrenmem gereken cok sey var..Zamanla öğreniriz bizde :)

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celoron
    celoron's avatar
    Erkek

trampfd bunu yazdı:

Linux'u ve açık kaynak felsefesini herzaman sevmişimdir/desteklemişimdir, yıllardır ubuntu yu güncel bir şekilde kullanırım ve de çok memnunum. Günlük işlerim için de Windows 7 kullanırım, ondan da çok memnunum.

Yalnız, işletim sistemini "bu daha güvenli", "bu daha görsel" gibi kıstaslarla karşılaştırmak profesyonel bir bilgisayar kullanıcısına göre çok sığ bir düşüncedir, son derece mantıksızdır, ciddi ciddi kıyas yapanlar da bilgisayar cahili insanlardır. (kimse kusura bakmasın)

İşletim sistemini çekirdek olarak değerlendirmek gerekir, işletim sistemleri üzerinde kurulu gelen programlardan ibraret değildir.

hocam doğru söylemiş.

Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems. Linus Torvalds
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EntelKoylu
    EntelKoylu's avatar
    Erkek

Zumsuk kimsenin harcı degil senle sidik yarıştırmak sen bu konuda uzmansın:))

ANDY // Burası mezopotamya, küresel oyunun bumerang cehennemi. Tanrı bile dünya düzeni için peygamberlerini hep buraya göndermiş. Çünkü burası aslında yeryüzü cennetiymiş. Daha Fazla Bilgi İçin Profilimi İnceleyiniz...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugax
    bugax's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

zumzuk yine boş işler peşindesin. anlık gaz bunlar. google bir şey yapar; zumzuk süperr,dünyanın en iyisi bunu kullanın. linux'un yeni bi versiyonu çıkar, linux süper, bunu kullanın. 

ayrıca zumzuk'e özel not: nickmator konusunda haklı çıkmışım.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

& EntelKoylu ; tamir edilmez kompleksli kişilikleriniz üzerindeki yarayı bir kenara bırakıp, bu işi kişilik savaşından çok kıyaslamaya sokarsan her iki taraf içinde daha iyi olur.Bak sana cevap bile verdim, bu iyi bir tatmin olmalı senin için.

& HuznunHikayesi ; sanırım bunu görmek çok zor.Amerikayı tekrar keşfetmeye ne kadar var mantığınla pardusa bile karşı çıkan adamlar barındırıyoruz.Millet 45 li yıllada bilgisayar üstüne üniversitelerde çalışırken, biz 2009 da pardus 64 bit projesine yeni başlıyoruz.Oda gönüllü proje.

Linuxçular kadar sağlam kaç adam var ?? Adamlar gönüllü tonla işte çalışıyor.Linux rekabet ile windowsun boktan vistasını düzeltmesini bile sağlıyor.

--

Gelelim para işine , babamlar tek dükkanda bktan yazılımlara 4.5 milyar para verdi.Dedim linuxa geçin diye fakat destek sıkıntısı olacaktı.Ben başında dursam belki deneye yanıla öğrenip, yardımcı olurdum fakat bende şehir dışındayım.Şimdi tek bilgisayara bu kadr para bayılmak varken bedavaya getirilebilirdi.Öte yandan destek ?? Desktek için tonla para çekiyor.Linux kur bedava, destek parasını adamlara yönelt.

Toplam Hit: 13596 Toplam Mesaj: 91