Hadi Sidik Yarıştıralım -> Windows 7 VS Ubuntu
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------
renegadealien bunu yazdı:
Ps: Eğer windowsda performans alamıyorum diyorsanız, gelin ücretsiz windows dersi alın benden azcık öğretiyim performansı nası alacağınızı :)
4 tane sistem ayarını ayarlamaktan haberiniz yok malesef, ondan sonra wndows yavaş diyosunuz. Siz en iyisi linuxe
apt-get install ubuntu-restricted-extras -bolekurulummuolur -dos5mikullanıyozaminakoyim kodunu yazarak performans alabilirsiniz...
Hemde milli hackerımız yandan carklı isko gibi siyah ekranda yazı yazınca hackerım ben diye gezinirsiniz :)
-----------------------------hayır o kodla birlikte sizin windowsta dişinizi sıkıp indirdiğiniz java, flash, mp3 ve video codecleri vs.. gibi şeyleri tek pakette indirebiliyoruz.
-----------------------------Bizdede setupsuz exeler var :D
Şak diye kuruyor :/
Ayrıca programların kaynak kodları açılsa ne rant kalır , ne başka bişe
Virüs atıcaz, virüs yicez, virüs yemeyen bilgisayarmı olur :/
-
abi sizde tam anlamıyorsunuz işte. biz bazı yönlerini daha iyi buluyoruz. windows kaç senedir yapıyor bunu. bırak da yapsın. ama linux hepsinde uzman değil ki. açık abi adı üstünde. orda bilmeyen adam bile bi setup.bat'a basınca kendini i'm legendary diyor. burda uğraşıyor ve sesini çıkarmıyorlar.
adam başlat çalıştır cmd i'm king man . oleeey yapıyor. fuattan ov yea man sana puanım dokuz kanka yapıyorum onlara. freestayl gibi
sen calculator örneğini veriyorsan bende windowsta bunu veririm abi..
@virüs konusuna da var linux'da da var. ama linuxun da taramaları var açıyorsun tarıyorsun bitiyor işin olan şeyler de 20-30 tane. windowstaki gibi adam antivirüsünün satması için virüs üretmiyorlar en azından onun yerine geliştiriyorlar.
-
hoca bi konuda linuxa virüs bulaşmayan diyenle irtibatı kes diye mesja atmıştım.Linuxada virüs geliyor gelmez olur mu.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Linux_bilgisayar_virüsleri_ve_kurtçukları_listesi
alın bu toplam linux virüsleri..Bunlar gelenler.Peki windowstakilerin listesini yapabilir misiniz ??? tonla..
-
zumsuk bunu yazdı:
renegadealien bunu yazdı:
Ps: Eğer windowsda performans alamıyorum diyorsanız, gelin ücretsiz windows dersi alın benden azcık öğretiyim performansı nası alacağınızı :)
4 tane sistem ayarını ayarlamaktan haberiniz yok malesef, ondan sonra wndows yavaş diyosunuz. Siz en iyisi linuxe
apt-get install ubuntu-restricted-extras -bolekurulummuolur -dos5mikullanıyozaminakoyim kodunu yazarak performans alabilirsiniz...
Hemde milli hackerımız yandan carklı isko gibi siyah ekranda yazı yazınca hackerım ben diye gezinirsiniz :)
-----------------------------hayır o kodla birlikte sizin windowsta dişinizi sıkıp indirdiğiniz java, flash, mp3 ve video codecleri vs.. gibi şeyleri tek pakette indirebiliyoruz.
-----------------------------sipırsınız linıxçılar. (dişimi sıkarak yazdım kusura bakmayın puhahaha)
-
bu her boku tanıyan, en sorunsuz UBUNTU versiyonunun forumlarında (ubuntu-tr) EYVAH ATI EKRAN KARTIMI? başlıklarından geçilmiyor, hatta direk site moderasyonundan bir adam amd atiyi satın alınca biz linuxcüler sevinmiştik, ama daha kötüye gitti diyorlar, çok meth ettiğiniz herseyi şipşak tanıyan ubuntu ati ekran kartlarıyla problemli, wifi card'ların coguyla problemli, küçük bir hatırlatma olsun, ondan sonra rene'nin yazıcıyı tanımıyor örneğine ''ama benimkini tanıdı'' diyin.
ati ekran kartlarının piyasanın nerdeyse yarısı oldugunu hatırlatalım, hd serisinde bi sorun yok gibi ama kalan serilerin hepsinde hemen hemen papaz.
bir o kadarda wifi card görmeyen var.
şimdi soruyorum, ''en sorunsuz'' linux bu haldeyken insanlar neden linux kullansın?
-
Yazıcı değil o Fedora 13 otomatik yazıcı driverını yükler zaten.
Ayrıca insanlar kullanmasın zaten dert ettiğim birşey değil.Dert ettiğim benim bu kadar severek kulandığım bu kadar kaliteli bir işletim sistemine hassiktir edalarıyla yaklaşılması.Macintos un yanına Linux kurmuş biriyim yukarıda Mac os ta ki internet film müzik kalitesine linux su bile dökemez yazmışsın hala da düşünüyorum neyi kastettiğini.Pm attım cevapta yazmadın.
Neyse hoca insanlar niye kursun demişsin kurmasın zaten.Konu kursun diyor ama diyorsan insanlar niye linux kursun sorusunu sorduğun mesaja benim cümlemi karıştırma.
-
opensource2009 bunu yazdı:
Yazıcı değil o Fedora 13 otomatik yazıcı driverını yükler zaten.
Ayrıca insanlar kullanmasın zaten dert ettiğim birşey değil.Dert ettiğim benim bu kadar severek kulandığım bu kadar kaliteli bir işletim sistemine hassiktir edalarıyla yaklaşılması.Macintos un yanına Linux kurmuş biriyim yukarıda Mac os ta ki internet film müzik kalitesine linux su bile dökemez yazmışsın hala da düşünüyorum neyi kastettiğini.Pm attım cevapta yazmadın.
Neyse hoca insanlar niye kursun demişsin kurmasın zaten.Konu kursun diyor ama diyorsan insanlar niye linux kursun sorusunu sorduğun mesaja benim cümlemi karıştırma.
-----------------------------sadece film müzik olarak demedim, bilgisayarı cok özel işlere girmeden sadece internet,film,müzik vs gibi temel işler için kullanan (özel işlerden kastım programlamadır,iis kurulumudur vs) mac os idealdir dedim.
Çünkü hem linuxculerin çok övündüğü bize az virus bulaşır olayı mac'te de vardır sistemin unix kaynaklı olmasından dolayı, hemde bunun yanında büyük şirketlerden cıkan yazılımlar mac içinde vardır. Özellikle tasarım,fotografcılık işleriyle ugrasanlar için. Bu işlerle ugraşanların büyük cogunlugu mac kullanır. Güzel sanatlar fakültelerinde mac atolyeleri vardır, gazeteler mac'lerde tasarlanır vs vs. ubuntudaki gibi alternatif photoshop programları aramakla ugrasmadan direk adobe photoshop kurabilirsiniz.Üstelik görselliği ilede windowsa ilham kaynagı olmustur,fontlardan taskbarına kadar windows bir cok seyi mac'ten calmıstır.
Sorunun cevabı burada, merakın gitmiştir umarım. Düz kullanıcı neden mac kullanmalı şeklindeki sorunun cevabını madde madde acıklayayım ki aklında süphe kalmasın.
1- virüssüzdür. daha dogru tabirle az virüz bulaşır
2- win'e cıkan programlar aynı firma tarafından mac'e cıkar. alternatif arayıslarına gerek yoktur.
3- bir embesile hitap edecek kadar kullanımı kolaydır, arayüzü cok kolay anlasılır kodlarla package lerle ugrastırmaz
4- donanım sorunu cekmez kendi spesifik donanımıyla mutlu mutlu yasarsınız, benim şu anda yaşadıım gibi ekran kartsız kalmazsınız.
5- windows gibi şişmez zamanla, kendi donanımıyla cok güzel uyumludur, 2.0ghz bi macle 2.4ghz bi pc den daha fazla bench alabilirsiniz. Format atma gereği duymadan yıllarca mutlu mesut yasayabilirsiniz. Pil kullanımı vs konularda laptoplarda 1 saat kadar daha uzun ömürlüdür.
ok?
p.s: konu ısrarla mac deil bunu belirteyim soruna cevap veriyorum.
Bu cok sevdiin işletim sisteminede kişisel olarak ''hassiktir'' diyorum. Çünkü ben son kullanıcıyım ve bu os bana su an ekran kartı,webcam desteği vermiyor, hadi webcami geçtim ekran kartı destegi vermiyor. Touchpadimde hala sorun var, synapticsin ubuntu driverı yok, laptopa ek mouse baglamak zorunda kaldım. İşte bu şartlardan dolayı hassiktir diyorum, bir başkasıda nvidia kullanıp uyumsuzluk cekmeden bu os'ye ''bayıldım'' diyebilir, ama beni ekran kartsız bırakan bi sisteme hassiktir demekte hakkım olsa gerek deilmi?
-
şu anlık dersin dersin ama gelişme hızına bak ? anlatamıyoruz size yavaş yavaş olan şeyler bunlar.. bak daha bikaç ay oldu bana geleli ubuntunun kargo parası bile vermedim evime getirdiler. ama yeni sürümü çıkmış.. daha önce kurduğumda olmayan bikaç şeyi olsun dedim tamamlanır tamamlamışlar.. bir anda herşeyi yapabilir mi sizce ? kurmadan önce desteklediğine bakın.. sürüm değiştiğinde yeniliklere bakın eminim çok kısa zamanda göreceksiniz onları.. lafım yok başka.
-
@fenerist07
"Neyse mac çok ayrı bir dünya, üstelik konu mac konusu değil. Ama linuxu müzik internet film için öneriyorsanız MAC'ın eline su dökemez."
Bu yazdığın cümlede sadece müzik internet film için dediğin anlamını çıkardım.(sanıyorum ki doğru)Yoksa saydığın diğer kişisel nedenlerine hiçbir sözüm olamaz zaten.
Düz kullanıcı için neden Mac diye bir soru sormamıştım fakat arada bilgilendirme olmuş iyi olmuş.
---------
Yine şu iki virgül arasını alayım
", bir başkasıda nvidia kullanıp uyumsuzluk cekmeden bu os'ye ''bayıldım'' diyebilir, "
Bunu söylemen yeterli aslında.
Sabaha kadar konuşsak aynı noktaya varacağız Linux muhakkak ki sıkıntılı olabilecek bir işletim sistemi hatta işletim sistemi değil bir kernel.Hem de herşeyi çalıştırmaya aday bir kernel buzdolabından saatlere kadar.Linux altyapılı os larsa kernelin bizim için derlenmiş hali.Novell ve Red Hat'ı saymazsak dediğin gibi bir sorun yaşadığımızda kapısını çalacağımız birileri yok topluluklar dışında.
Mac Os'un son kullanıcı açısından Linux'tan kolay olduğuyla ilgili şüphem yok.Diğer saydığın özelliklerle ilgili de ama iş performansa gelince ve Linux'u hakkıyla çalıştırabildiğin bir sistemin varsa sana süslü osları bir kenara bırak diyebilirim.(Yerine göre)
Konu Mac değil konu Windows.Aslında bu işin konusu da olmaz.Herkes işini bilir,herkes kendi ihtiyaçlarına göre işletim sistemi seçer.
-
windowsun işi yaygınlaşmak, bunun için ne gerekiyorsa yapar.Fakat linuxta ayrı ayrı hizmet eder.Geçen sandman gönderdi, wowlinux var.Sırf linux üstünde wow oynamak için, openbsd var, adamların 10 senede 2 uzaktan güvenlik açığının bulunması üstüne düşmüştür.Adamlar güvenliği kasıyor.İstediğiniz özelliğe uygun linux ve unix dağıtımları mevcut.
Yok ben her telden takılayım, 4 yaşındaki yiğenimde oyun oynasın dersen microsoft tam size göre.Ati ekran kartı olayını anlamadım üstelik, oda arkadaşının atiydi, sitesinden indirip kurduk sorun çıkartmadı ??
windowstada tonla sorun var.Windows şirkettir, cebini düşünmek zorunda.Ters mühendislik kullanarak linux için sürücü kodlayan adamlar ile nasıl fazla para kazansam diyen adamları bir tutmayın.
Aynı zamanda ;
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/33/Linux_Distro_Timeline.png
burada bakın bakalım kaç şirket linux için uğraşmış.
Şu anda neredeyse tüm üniversite bilgi işlem merkezleri, bunların yanında Google, NASA,IBM, Yahoo, HP, Boeing, HSBC, CitiBank, Red Hat, Sony Ericsson, Nokia, Siemens, Samsung, Motorola, General Motors, Hyun, Oracle, EToys, Tübitak, Troll Tech., Novell gibi çok büyük kuruluşlar GNU/Linux kullanmakta ve bir şekilde özgür yazılımlara destek olmaktadırlar.
--
Adamlar kaç insan çalıştırıyor.Binlerce insan linux kerneli üstünde çalışıyor.Microsoftta kaç kişi linux kerneli üstünde çalışabilir ??? Kaç kişi kodları görür ??
Sidik yarıştıralım dedik, işte genel mantıkla bu.Windowsun pazar payına, kişisel bilgisayarlara katkılarına, ticari kısmındaki durumuna bir lafım yok zaten.
Sorun kernel , tecrübe, güvenlik gibi konularda windowsu tanrı ilan ederken, linuxun yanına bile yaklaşamayacağınızı düşünmeniz.Bir kaç sağlam adam nasıl bu yanlışa düştü bilmiyorum.
Fakat linux artık piyasanın kaşarı olmuş, tecrübesi ileri derecede artmıştır.Program firmalarının, oyun firmalarının linux için sürümlerinin çıkmaması linuxun ne kadar boktan olduğunu göstermez.
Firmalar cebini düşünerek pazar payında önde olana yöneliyor.Dell ve hp alırsanız linux ile hiç bir sorununuz kalmaz.