Hadi Sidik Yarıştıralım -> Windows 7 VS Ubuntu
-
windows 7 gibi aptal bir işletim sistemi olamaz 2 tane usb modemim war 2 sinide tanımıyor ve birçok program stabil çalışmıyor . ubuntu da program sanırım belli kodlarla filan yükleniyor onuda bilmeyen kullanamaz en iyisi windows xp+backup..
-
MMB bunu yazdı:
-----------------------------
geçenlerde ubuntuya geçeyim dedim, bi şans vereyim dedim,... demez olaydım :| ubuntunun daha gelişmeye ihtiyacı var. sanıyorum sonradan anladığım kadarıyla wifi adaptörü takılı olduğu için hata saydırmış bana. bu da kesin değil.
kim windows 7 kurmaya kalktığında bi yığın hata ile karşılaştı?
önce biraz gelişsin ubuntu. e belki hızlı açılıyodur windows7 den. ee. bi 3-5 saniyelik bi zaman dilimi için işletim sistemimi değişcem?
-----------------------------:) hoca kaçı kurdun ? 10.04 daha yeni, her yeni sürümde olduğu gibi, bundada sıkıntılar mevcut.Hoperlör sesini sağa-sola kaydırırken hata veriyor.Fakat gelişsin dediğin bilgisayar hangi bakımdan gelişsin ?
Çoğu açıdan windowstan gelişkin.Başka aldığın hata nedir ?? Üstelik sevgili programcılar, oyuncular ve cihaz firmaları linuxun ne olduğunu kavrayamadığından , yönelemiyor.Bunun çok problemini çekebiliyorsunuz.Fakat gönüllü bir kaç kişi, yine bu sorunlara çare bulabiliyor.
Biz böyle durumlarda linuxa sövmek yerine, hatasını bildiriyoruz.Sonra gönüllü abiler, windowsun prosedürden geçip, yamayı çıkartacağı bir kaç ay yerine, bir kaç günde gerekli yamayı yayınlayabiliyor.Buda oldukça gelişkinliktir sanırım.
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------Yani linux kullanmak o kadar zor değil (artık).Hatta ubuntu ile çok basit.LİNUXA GEÇMEK İÇİN DAHA NE BEKLİYORSUNUZ ??
-----------------------------Windowsdaki kadar kaliteli oyunların yapılmasını.Wine den falan bahsetme bana ne zamanki linux windows games piyasasını yakalar o zaman geçerim.Çünkü ben ve benim gibi birçok kişi sırf oyunlar yüzünden windowsda kalıyor.
-
MMB bunu yazdı:
geçenlerde ubuntuya geçeyim dedim, bi şans vereyim dedim,... demez olaydım :| ubuntunun daha gelişmeye ihtiyacı var. sanıyorum sonradan anladığım kadarıyla wifi adaptörü takılı olduğu için hata saydırmış bana. bu da kesin değil.
kim windows 7 kurmaya kalktığında bi yığın hata ile karşılaştı?
önce biraz gelişsin ubuntu. e belki hızlı açılıyodur windows7 den. ee. bi 3-5 saniyelik bi zaman dilimi için işletim sistemimi değişcem?
-----------------------------Buyur ;
Drawlord bunu yazdı:
windows 7 gibi aptal bir işletim sistemi olamaz 2 tane usb modemim war 2 sinide tanımıyor ve birçok program stabil çalışmıyor . ubuntu da program sanırım belli kodlarla filan yükleniyor onuda bilmeyen kullanamaz en iyisi windows xp+backup..
-----------------------------görüldüğü üzre daha komik hatalarıda olabiliyormuş :D----& fatx ;hocam bu lanet şey , önce kendinden soğutuyor ki küfürler savurdum ilk zamanda, hemen ardından, canınız tekrar kurmak istiyor.Sonra bağımlılık yaratıyor.Bununlada yetinmeyip, her linux kullanıcısı, bir linux misyoneri oluyor.Amaç linux, açık kaynak, özgür yazılım konularında halka bilgi vermek :DEnteresan geliyor banada ama böyle. -
Yahu zumsuk sanki windowsa para saydın da programlara para saydın da hesabını yapıyorsun :) .. VMware kurdum.. xp ve pardus .. xp cillop gibi çalışırken pardus saçmaladı. ne full ekran oluyor, ne adam gibi görselleri çalıştırıyor kasım kasım kasılıyor oysa ayrılan kaynaklar aynıydı.. masaüstü ayarlarında opengl gibi bir seçenek vardı onu aktifleştirdim aktifleştirmez olaydım pardus çöktü ekran karıştı.. opensuse indiriyorum onu denicem bir de..
benim için linux sırf hobi ya da zevk amaçlı istediğim programcıkları, görselleri zartları zurtları birleştirip hayal ettiğim bir işletim sistemi ortaya çıkarmaktan öteye geçemeyecek ne yazıkki.. Hazır bill amca yapmış işte xp sini windows 7 sini ne kasıyorsun kendini çek bir format kur programlarını yap temiz serial aktifleştirmelerini kullan operayı keyfine bak hacı ne verirsen alır windows yok açık kaynakmış yok elle kod yazıp ego tatminiymiş hava civa ne gerenk var amerikayı tekrar keşfetmeye temiz kullandıktan sonra ne virüsüyle uğraşırsın ne çökmesiyle.
2 saniye erken açılıyor diye linuxa geçmek de ne kadar mantıklı bilemeyeceğim onca program ve oyun dururken 2 saniye hızlı açılıyor yaşasın linux diyemem sanırım :d
Sonuna kadar kapalı kaynak sonuna kadar windows bill amca rulez.
-
şevkimi kırıyolar ama :/
:)
-
zumsuk bunu yazdı:
:) hoca kaçı kurdun ? 10.04 daha yeni, her yeni sürümde olduğu gibi, bundada sıkıntılar mevcut.Hoperlör sesini sağa-sola kaydırırken hata veriyor.Fakat gelişsin dediğin bilgisayar hangi bakımdan gelişsin ?
Çoğu açıdan windowstan gelişkin.Başka aldığın hata nedir ?? Üstelik sevgili programcılar, oyuncular ve cihaz firmaları linuxun ne olduğunu kavrayamadığından , yönelemiyor.Bunun çok problemini çekebiliyorsunuz.Fakat gönüllü bir kaç kişi, yine bu sorunlara çare bulabiliyor.
Biz böyle durumlarda linuxa sövmek yerine, hatasını bildiriyoruz.Sonra gönüllü abiler, windowsun prosedürden geçip, yamayı çıkartacağı bir kaç ay yerine, bir kaç günde gerekli yamayı yayınlayabiliyor.Buda oldukça gelişkinliktir sanırım.
zchan dediydi 9.10 a hiç bulaşma diye :| ben de 10.04 ü indirdim. ben oyun da oynuyorum fakat o kadar düşkün değilim. bi de görselliğe bakıyorum. şu benim wifi adaptörünü tanısa ve şu aircrackle felan uğraşabilsem iyi olur aslında :) yazayım modelini de belki bi derman bulunur :P ( tp-link WN-422G ) -
pesimistzombie bunu yazdı:
Yahu zumsuk sanki windowsa para saydın da programlara para saydın da hesabını yapıyorsun :) .. VMware kurdum.. xp ve pardus .. xp cillop gibi çalışırken pardus saçmaladı. ne full ekran oluyor, ne adam gibi görselleri çalıştırıyor kasım kasım kasılıyor oysa ayrılan kaynaklar aynıydı.. masaüstü ayarlarında opengl gibi bir seçenek vardı onu aktifleştirdim aktifleştirmez olaydım pardus çöktü ekran karıştı.. opensuse indiriyorum onu denicem bir de..
benim için linux sırf hobi ya da zevk amaçlı istediğim programcıkları, görselleri zartları zurtları birleştirip hayal ettiğim bir işletim sistemi ortaya çıkarmaktan öteye geçemeyecek ne yazıkki.. Hazır bill amca yapmış işte xp sini windows 7 sini ne kasıyorsun kendini çek bir format kur programlarını yap temiz serial aktifleştirmelerini kullan operayı keyfine bak hacı ne verirsen alır windows yok açık kaynakmış yok elle kod yazıp ego tatminiymiş hava civa ne gerenk var amerikayı tekrar keşfetmeye temiz kullandıktan sonra ne virüsüyle uğraşırsın ne çökmesiyle.
2 saniye erken açılıyor diye linuxa geçmek de ne kadar mantıklı bilemeyeceğim onca program ve oyun dururken 2 saniye hızlı açılıyor yaşasın linux diyemem sanırım :d
Sonuna kadar kapalı kaynak sonuna kadar windows bill amca rulez.
-----------------------------hoca pardus dediğin yeni, yeni sürümler, yeni programlr, yeni işletim sistemleri bilmem kaç yıllık windowsun eline 2 günde su mu dökecek ??? Birazcık vakit lazım.
PArdus zaten kde den sorunlu.Kde feciydi, son sürümüyle.Düzeltilmiş diyorlar ama bilmiyorum.Birde pardusun 2010 sürümü eklenince facia idi.Açık kaynak vs.. tatmin değildir, programcı ve kullanıcı açısından kalite sağlar.Temiz kullanmak ?? İstediğiniz kadar temiz kullan bulaşıyor lanet olası.
2 saniye erken açılmıyor.Performanslı çalışıyor, hızlı çalışıyor ve güvenli.Oyunlar ve billy'e para kazandırmak banka hesaplarınızdan daha güvenliyse orasını bilemem.
Hocam olayın özü şu, windows bir şirket, diğeri ise halk.Bir sorun, problemde adamlar bir kaç saatten başlayıp bir kaç güne kadar hemen gerekli yamayı çıkartabilirken, windowsun bunu yapması haftaları buluyor.
Eyw windowsun pazar payına diyecek birşeyimiz yok.Fakat sırf pazar payı yüzünden en kaliteli işler windowsta dönmüyor ki ?!
-
MMB bunu yazdı:
zchan dediydi 9.10 a hiç bulaşma diye :| ben de 10.04 ü indirdim. ben oyun da oynuyorum fakat o kadar düşkün değilim. bi de görselliğe bakıyorum. şu benim wifi adaptörünü tanısa ve şu aircrackle felan uğraşabilsem iyi olur aslında :) yazayım modelini de belki bi derman bulunur :P ( tp-link WN-422G )
-----------------------------hocam linuxun bana öğrettiği en büyük şey, ne istediğimi bulabilmek.Ciddi diyorum.Şimdi şöyle yazarsak google'a ve Türkçe aratırsak ;
tp-link WN422G ubuntu
Şu sonuçlar çıkıyor ;
http://forum.ubuntu-tr.org/index.php?topic=14215.0
http://www.wifi-turk.com/forum/index.php?showtopic=2602ubunu-tr.org forumundan devam ettirip çözüm buldurabilirsin sanırım.İngilizcen varsa büyük kaynak.Kesinlikle çözülür.
-
hocam tp link 422g modelini tanımıyor bendede var fazla ugrasma git xp kur..