Hangi DSLR Cihazı Almalıyım ?
-
MustyKTE bunu yazdı
Birşey sormak istiyorum ,
NIKON D3200 KIT 18-55 mm 24.2 MP
Bu cihaz 1439 tlNIKON D3200 18-55 VR II 24.2 MP
Bu cihaz ise 1639 tl ..
Şimdi bu cihaz aynı model , gövde olarak değil mi.
Yani o VR II dediği üzerindeki lensi ile ilgili bir özellik..
Baştaki cihazı kullanan biri titreşim engelleyici özelliği olan bir lens alırsa bir fark olmuyor değil mi alttakinden ..Aynen hocam lens farkı var.İkinci lenste titreşimi engelleyici motorlar var.Body ler aynı yani.
-
MustyKTE bunu yazdı
Birşey sormak istiyorum ,
NIKON D3200 KIT 18-55 mm 24.2 MP
Bu cihaz 1439 tlNIKON D3200 18-55 VR II 24.2 MP
Bu cihaz ise 1639 tl ..
Şimdi bu cihaz aynı model , gövde olarak değil mi.
Yani o VR II dediği üzerindeki lensi ile ilgili bir özellik..
Baştaki cihazı kullanan biri titreşim engelleyici özelliği olan bir lens alırsa bir fark olmuyor değil mi alttakinden ..Aynen lensi farklı sadece titresim onleyici özellik birinde var birinde yok bu arada bu titreşim engelleyici özellik tele lensler de çok daha fazla ise yarayacak bir özellik
-
D90 bende tavsiye ediyorum fiyatı uygundur.
Ama şuna değinemden de edemeyeceğim. Eğer komposizyonun iyi ise ve makinene de hakimsen hangi makine ile çektiğinin pek bir önemi yok. Alacsan nikonun 3xxx 5xxx yada canonun xxxx serilerini değil. Nikonda d7xxx orta seviye veya d300 (d300s) DX formatlı en profesyonel seviyedeki bodyleridir. Canondan pek anlamam ama canon eos xxx d serilerini al. En azından biraz geliştirince ya bunu satayım demek zorunda hissetmezsin kendini. Ben ilk dslr makinemi burdan almıştım D3000 bir yıl kullandım. Isınamadım makineye sattım D7000 aldım 2013 den beridir kullanıyorum çok memnunum. Sahibinden.com dan bak http://www.sahibinden.com/fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-slr sıfır ürün satan yerler var. Paralel italat olduğundan ucuza alabilirsin.
Şimdiden hayırlı olsun. Işığında bol olsun.
-
x-files bunu yazdı
Ama şuna değinemden de edemeyeceğim. Eğer komposizyonun iyi ise ve makinene de hakimsen hangi makine ile çektiğinin pek bir önemi yok. Alacsan nikonun 3xxx 5xxx yada canonun xxxx serilerini değil. Nikonda d7xxx orta seviye veya d300 (d300s) DX formatlı en profesyonel seviyedeki bodyleridir. Canondan pek anlamam ama canon eos xxx d serilerini al. En azından biraz geliştirince ya bunu satayım demek zorunda hissetmezsin kendini. Ben ilk dslr makinemi burdan almıştım D3000 bir yıl kullandım. Isınamadım makineye sattım D7000 aldım 2013 den beridir kullanıyorum çok memnunum. Sahibinden.com dan bak http://www.sahibinden.com/fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-slr sıfır ürün satan yerler var. Paralel italat olduğundan ucuza alabilirsin.
peki garanti olayında sıkıntı çıkmasın ?
ne dersin ? -
MustyKTE bunu yazdıx-files bunu yazdı
peki garanti olayında sıkıntı çıkmasın ?
ne dersin ?Ona bişi diyemem ben sahibinden.com dan aldım hala kullanıyorum iki yılı geçecek nerdeyse.
-
İstanbul'da oturuyorsan Sirkeci'de fotoğrafçı çarşısı var Hayyam pasajı diye hocam orada birinci elden çok fazla bilgi alabilirsin makinayı oradan almayı düşünürsen biraz daha uygun fiyatada gelebilir yalnız garanti konusunda dikkat et Hayyam pasajında kimi dükkan garantisi veriyor(spot ürünüsatmak için) kimi uluslar arası ürünün kendi garantisini veriyor daha sonradan 18 135 falan gibi lens almayı düşünürsende kesinlikle ileride düşünürsün hocam sıfır alıp bi dünya para verme ikinci el sağlam bulabiliyorsun bir sürü neredeyse yarı fiyatına yakın bi miktara kadar düşüyor.
-
hacı sıfırı bırak gel satayım benim 600d yi .)
-
carizart bunu yazdı
İstanbul'da oturuyorsan Sirkeci'de fotoğrafçı çarşısı var Hayyam pasajı diye hocam orada birinci elden çok fazla bilgi alabilirsin makinayı oradan almayı düşünürsen biraz daha uygun fiyatada gelebilir yalnız garanti konusunda dikkat et Hayyam pasajında kimi dükkan garantisi veriyor(spot ürünüsatmak için) kimi uluslar arası ürünün kendi garantisini veriyor daha sonradan 18 135 falan gibi lens almayı düşünürsende kesinlikle ileride düşünürsün hocam sıfır alıp bi dünya para verme ikinci el sağlam bulabiliyorsun bir sürü neredeyse yarı fiyatına yakın bi miktara kadar düşüyor.
senin önerin hocam 2.el alıp başlayıp sonra 0 lens almak mesela 18-135 bir 0 lens yani değil mi ?
Pentaxı övüyorlar mesela pentax alıp body + başlangıç kiti sonra http://www.hepsiburada.com/pentax-18-135mm-f-3-5-5-6-ed-al-if-dc-wr-objektif-p-FTOBJPEN18135WR?wt_gl=cpc.elk.foto.urun.pla&gclid=CI2woePS6MkCFagewwodVr4P8A
şöyle bir şey alsak daha iyi değil mi ?
-
bugün nikon D3200 almaya karar verdim.
fakat Af motoru yokmuş body de . Bu da ilerde lens almada sıkıntı çıkaracak gibi. (sıkıntı derken pahalı lens almak gerekecek)
Canon 650D nasıl bir cihaz bilmiyorum ama nikon D3200 e göre pahalı geldi.
Beynim yandı . -
MustyKTE bunu yazdı
bugün nikon D3200 almaya karar verdim.
fakat Af motoru yokmuş body de . Bu da ilerde lens almada sıkıntı çıkaracak gibi. (sıkıntı derken pahalı lens almak gerekecek)
Canon 650D nasıl bir cihaz bilmiyorum ama nikon D3200 e göre pahalı geldi.
Beynim yandı .650d artık üretilmiyor diye biliyorum, onun yerine 700D 750D 760D var piyasada.
ayrıca Nikon D90, 2008 yılı üretimi eski bir makine, yeni teknoloji her zaman iyidir.
LynXMaSTeR tarafından 20/Ara/15 03:34 tarihinde düzenlenmiştir