Hangi DSLR Cihazı Almalıyım ?
-
nikon d3200 aldım , 18 105 VR lens var üstünde.
-
-
hocam pentax alırsan derdin olmaz neden dersen
zaten 18-55 e gerek varmı bilmem ama 55-300 alırsın bir tane kalitesini tartışmaya gerek duymuyorum :) ucuz ama ortada bir aslan var.
geniş açı da lazımsa eğer ki tek odak prime lenslerle mükemmel üstü fotoğraflar çekebilirsin. aralıklı lens istiyorsan da yine pentax da muazzam aralıklı ve keskin görüşlü lensler var. ve bu lensler namıdiğer pilastik değikl :) hele canon veya nikondaki gibi 4 5 milyar hiç değil :)
-
BosphorusPasha bunu yazdı
hocam pentax alırsan derdin olmaz neden dersen
zaten 18-55 e gerek varmı bilmem ama 55-300 alırsın bir tane kalitesini tartışmaya gerek duymuyorum :) ucuz ama ortada bir aslan var.
geniş açı da lazımsa eğer ki tek odak prime lenslerle mükemmel üstü fotoğraflar çekebilirsin. aralıklı lens istiyorsan da yine pentax da muazzam aralıklı ve keskin görüşlü lensler var. ve bu lensler namıdiğer pilastik değikl :) hele canon veya nikondaki gibi 4 5 milyar hiç değil :)
şimdi bana link atar mısın ? amerikadan da olur hocam farketmez.
ne öneriyorsun pentax giriş için ve ardından hangi lensi ?
-
Hocam öncelikle kaç paran var o önemli. Ve giriş derken şu ana kadar hiç kullanmadın mi yoksa alt yapın varmı?
-
BosphorusPasha bunu yazdı
Hocam öncelikle kaç paran var o önemli. Ve giriş derken şu ana kadar hiç kullanmadın mi yoksa alt yapın varmı?
alt yapı var hocam biraz biraz.yani cahil değilim o kadar.
ama lens olaylarını pek bilmiyorum.
2000 tl kadar verebilirm ama duruma göre 6000 tlye kadar da çıkabilirim
-
WhatsApp bunu yazdıBosphorusPasha bunu yazdı
alt yapı var hocam biraz biraz.yani cahil değilim o kadar.
ama lens olaylarını pek bilmiyorum.
2000 tl kadar verebilirm ama duruma göre 6000 tlye kadar da çıkabilirim
2000 TL ye canon 700d gibi giriş seviyesi makineler alınabilir, ancak 6000 TL dedin mi 6D gibi profesyonel makineler alınabilir.
-
Hocam 6bin verirsen az daha koyabilirsen mark 3 öneririm tamron 24-70 lensle alırsın bide hayyamdan fln alıcaksan yapıyolar kit lens değişimini prof oalrak fotoğrafçılık yapıyorum çok memnunum ama o yazdığın 2 makineyide alma derim
-
jandark06 bunu yazdı
Hocam 6bin verirsen az daha koyabilirsen mark 3 öneririm tamron 24-70 lensle alırsın bide hayyamdan fln alıcaksan yapıyolar kit lens değişimini prof oalrak fotoğrafçılık yapıyorum çok memnunum ama o yazdığın 2 makineyide alma derim
Hocam bende 5Dmk3 kullanıyorum fakat söz konusu fotograf ise o paraya Nikon D800, D610 , D750 gibi seçenekler düşünülmesi daha mantıklı. Ne yazıkki canon sensör performansında Nikonun geriside kalmış durumda.
Ayrıca Sony nin aynasızlarında A7R serisi de fotograf konusunda ciddi başarılı bir makinedir a7s ler ise daha çok video içindir. Bunlarda düşünülebilir o paralara.
Edit Büdüt : http://www.dxomark.com/cameras#hideAdvancedOptions=false&viewMode=list&yDataType=rankDxo
-
Bartimaeus bunu yazdı
Beni niye sallamadınız la? :)