folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Hangi Linux Dağıtımını Kullanmalıyım?

Hangi Linux Dağıtımını Kullanmalıyım?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı

Olum kurun debian'ı üzerine istediğiniz GUI yi çakın. Var mı debian gibi stabili uğraştırmayanı yahu.

Distroların çıkma amacı zaten bu konfigurasyonların hazırlarını sunmak. Yani hazırı varken yeni başlayan birisinin debiana istediği guiyi çakması gereksiz, daha ilerde yapılabilir.

Si vis pacem para bellum.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

abi bunun bir açıklamas yok.

kendi sürümünü bulacaksın. Unity ile ubuntu kendini bozmadan önce ubuntu debian arası gidip gelirdim.

Sonra mint e geçtim rahatladım , KDE ara yüzlerini denedim kesinlikle test edilmesi gereken bir tecrübe. 

Xubuntu kullandım 

Lubuntu kullandım , win de 16 gb ramlı pc ile yaşayamayacağın performansı adamlar 256 mb rama veriyor.

Sonra Elemantary gördüm görünüm mükemmel. Performansı test edemedim.

Fedora kurdum çöktü tabi o benim suçum fazla kurcaladım.

Elementary os denemem başlıyor

tNXNhwj.png%20%28682×727%29

PanxeR tarafından 06/Oca/14 11:45 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

bence lubuntu , ben kullanıyorum gayet pratik ve hızlı.

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Abi göz göre göre kanıma giriyorsunuz, yapmayın. İyi kötü oynadığım 2 oyun var linux e geçirip beni onlardan mahrum etmeyin. Zaten hiç kullanmamışım doğru dürüst (yalan yok bi kere pardus yükledim de arayüzü falan çok boktan geldiydi.) iyiden iyiye aklımı çeliyorsunuz. Macera yaşatmayın bana :(

Ekleme: Gerçi Dota2 linux destekliyormuş Os: Ubuntu 12.4 diyor. Elementary OS kursam gene de oynayabilir miyim? Ya da şu Mint destekler mi? Çok yabancısıyım bunun çok.

1049 tarafından 06/Oca/14 11:10 tarihinde düzenlenmiştir

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    Ayazz bunu yazdı

Abi göz göre göre kanıma giriyorsunuz, yapmayın. İyi kötü oynadığım 2 oyun var linux e geçirip beni onlardan mahrum etmeyin. Zaten hiç kullanmamışım doğru dürüst (yalan yok bi kere pardus yükledim de arayüzü falan çok boktan geldiydi.) iyiden iyiye aklımı çeliyorsunuz. Macera yaşatmayın bana :(

Ekleme: Gerçi Dota2 linux destekliyormuş Os: Ubuntu 12.4 diyor. Elementary OS kursam gene de oynayabilir miyim? Ya da şu Mint destekler mi? Çok yabancısıyım bunun çok.

Bir çok oyun linux destekler.

MineCraft , Dota 2 , Don't starve vb.

Ve en güzeli nedir biliyormusun linux da stam olduğu için ( Adamlar linux steam os bile geliştiriyor o ayrı ) Steam Cloud sayesinde windows da save ettiğin oyuna linux da devam edebiliyorsun. Yada linux da save ettiğin oyuna windowsta.

Steam üzerinden hangi oyunların linux da çalışıp çalışmadığına bakabilirsin. 

Ubuntu , Mint , Elementary fark etmez. Hepsi olur ( Debian tabanlı olsun yeterki  )

Linux Destekli en çok satan oyunlar

kkxRC6m.png%20%28629×536%29

SD3p3Hs.png%20%28623×624%29

OlvntUL.png%20%28623×132%29

PanxeR tarafından 06/Oca/14 11:50 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

@Panxer açıklaman için teşekkür ederim. Gerçekten bir ara denemeliyim diye düşünüyorum. Kurulumsuz çalışıyorsa önce bu elementary, önce kurulumsuz bir gözatayım. İçime sinerse yemişim windowsu :)

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo
    Ayazz bunu yazdı

@Panxer açıklaman için teşekkür ederim. Gerçekten bir ara denemeliyim diye düşünüyorum. Kurulumsuz çalışıyorsa önce bu elementary, önce kurulumsuz bir gözatayım. İçime sinerse yemişim windowsu :)

İlk baş içine sinmiycektir hocam onu söyliyim farklılıktan dolayı ama kullanmaya çalış :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Aynı bilgisayarı kullanıyoruz. Seninki de benimki gibi cehennem provası yaptırıyor ve takılıp kapanıp duruyorsa Mint'ten çok memnun kalacaksın.

sigara değil, balık olan.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Erkek

sadece merak ettim dedim bi deniyim linux u dün indirdim isoyu kapadım pc yi güya bugun virtualbox a kurcaktım 4 saattir pc yi açmak için ugraşıyom pc yi aldıgımdan beri ilk defa açmak için sıkıntı yaşadım  zar zor kendine geldi pc dahada linux falan indirmem :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    Ayazz bunu yazdı

PanxteR açıklamış zaten.

Ek olarak ; wine adı verilen program ile, exe dosyalarını çalıştırabilirsin. Windows linux dünyasında bir kıyak yapıp, bir kısım kodları yayınlamıştı (Exe ile ilgili). Yani .exe programları, düzgün şekilde çalıştırılabiliyor. 

Onun dışında PlayOnLinux adı verilen uygulamada işine yarar. Desteklediği bir sürü oyunu görmek için : http://www.playonlinux.com/en/supported_apps-1-0.html

BAzı oyunlarda bazı ayarlar yapman gerekebilir. Fakat ben Call of Duty oynamıştım. 

Linux işinin en zor kısmı, alışkanlıklar bozmaktır. Ben artık yeni birşeyler deneme konusunda "kaşar" olduğumdan, zırt pırt geçiş yapıyorum. Fakat ilk geçiş sürem 2 sene gibi uzun ve sancılıydı :|

Toplam Hit: 10086 Toplam Mesaj: 53