folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Hangi Linux Dağıtımını Kullanmalıyım?

Hangi Linux Dağıtımını Kullanmalıyım?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek
    akustikelektrik bunu yazdı
    Yigit bunu yazdı

açıkcası elementary os kurarken bütün hdd'yi görünmez hale getirdiğimden ötürü.. Bilgisayarımda bulunan yedekleme sistemi de dahil fdisk çekmek zorunda kaldım.

Benim için hayal kırıklığı oldu. Şimdi kurmak istesem bile çekiniyorum. Tekrar bi windows çökmesi filan.. şu finaller arası uğraşmayı gözüm almıyor..

Gelelim çökme sebebine..

Windows ile birlikte kullanmayı planlıyordum linux'u..
    Önce temiz bir windows kurdum kurulumda hdd'den 200 gb'lık bi alan ayırdım linux için..
    Ardından linux'u kurmaya geçtim. 200 gb alan içerisinden swap alan oluşturdum 1 gb'lık.
    Geri kalanı ext3 yaptım. Kök klasör olarak seçtim..
    Windows'un kurulu olduğu kısmın kök klasörünü de windows olarak seçtim.
    İleri dediğimde swap alan oluşturulamadı diye hata aldım.. Sonuç olarak kurulmadı. (internetten baktım biraz ama adam akıllı bi cevap bulamadım)
    Sonra windows'u açmak istediğimde mavi ekran verdi. Kurtarmaya geçti onarmaya çalıştı onaramadı. Neyse dedim tekrar kuralım windows'u..
    Bu sefer de windows kurulumunda harddiski görmedi..
    Tekrar linux usb'sini takıp mecburen tüm bölümleri sıfırladım. NTFS olarak tekrardan ayarladım.

Şimdi ben napayım hacılar? Tekrar linux kurayım mı? yoksa vmware gibi hantal sistem üzerinden mi kullanayım.

hacı kaybedecek pek birşeyin kalmamış,hem tecrübe edinmiş oldun,gerekirse birkaç kere daha çökertip doğru kurulumu yaparsın diye düşünüyorum.Ama final zamanı yapma,atlat şu haftayı =) vmware ile linuxtan soğuyorsun,hiç gerek yok

Benim vmware de macos,ubuntu,mint,arc,elementary,xubuntu ve pappermint kurulu. .net Development yaptığım için windowsa elim mahkum hıncımı vmwareden çıkarıyorum :d ama bariz takılmalar oluyor arada özellikle ubuntuda

Si vis pacem para bellum.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek
    Yigit bunu yazdı

açıkcası elementary os kurarken bütün hdd'yi görünmez hale getirdiğimden ötürü.. Bilgisayarımda bulunan yedekleme sistemi de dahil fdisk çekmek zorunda kaldım.

Benim için hayal kırıklığı oldu. Şimdi kurmak istesem bile çekiniyorum. Tekrar bi windows çökmesi filan.. şu finaller arası uğraşmayı gözüm almıyor..

Gelelim çökme sebebine..

Windows ile birlikte kullanmayı planlıyordum linux'u..
    Önce temiz bir windows kurdum kurulumda hdd'den 200 gb'lık bi alan ayırdım linux için..
    Ardından linux'u kurmaya geçtim. 200 gb alan içerisinden swap alan oluşturdum 1 gb'lık.
    Geri kalanı ext3 yaptım. Kök klasör olarak seçtim..
    Windows'un kurulu olduğu kısmın kök klasörünü de windows olarak seçtim.
    İleri dediğimde swap alan oluşturulamadı diye hata aldım.. Sonuç olarak kurulmadı. (internetten baktım biraz ama adam akıllı bi cevap bulamadım)
    Sonra windows'u açmak istediğimde mavi ekran verdi. Kurtarmaya geçti onarmaya çalıştı onaramadı. Neyse dedim tekrar kuralım windows'u..
    Bu sefer de windows kurulumunda harddiski görmedi..
    Tekrar linux usb'sini takıp mecburen tüm bölümleri sıfırladım. NTFS olarak tekrardan ayarladım.

Şimdi ben napayım hacılar? Tekrar linux kurayım mı? yoksa vmware gibi hantal sistem üzerinden mi kullanayım.

VMware canavar ya, kim demiş hantal diye? 2 core, 2 işlemci (2x2) + 4 GB ram verdiğimde Mac OS X, Ubuntu, Elementary, Mint, XP ve Win8.1 hepsi problemsiz çalışıyor. WMvare da Win 7 üzerine kurulu, hem host tarafında hem virtual tarafta herhangi bir aksaklık yaşamadım bugüne kadar. Tüm bunların yanında bir de dual monitor imkanınız varsa dadından yenmiyor. Sol tarafta full screen aç Ubuntu'yu güzelinden, sağ tarafta .net ile backendini yaz soldan çağır gelsin..

Sen hiç kaval çaldın mı?
Toplam Hit: 10084 Toplam Mesaj: 53