folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Hangi Linux Dağıtımını Kullanmalıyım?

Hangi Linux Dağıtımını Kullanmalıyım?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Erkek
    Yigit bunu yazdı

Evet gençler elementary os kurarken Windows çöktü. Ve şuan win8 yüklemek istediğimde harddiski görmüyor sistem. F11 recovery tutum win7 için..  Onu bile görmüyor. Nasıl kurtulabilirim bu durumdan? 

GUS bunu yazdı

sadece merak ettim dedim bi deniyim linux u dün indirdim isoyu kapadım pc yi güya bugun virtualbox a kurcaktım 4 saattir pc yi açmak için ugraşıyom pc yi aldıgımdan beri ilk defa açmak için sıkıntı yaşadım  zar zor kendine geldi pc dahada linux falan indirmem :D

1 sayfa önce yazdım ama umursamadın beni :D kolay gelsin :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek

xp kullanıyorum, bu gece elementary kurucam dual filan oluyo mu yoksa direk windowsu ateşliyimmi :)

demiştim, kurdum.

toshiba satellite a350-212. tüm driverlar sorunsuz çalışıyo hatta bi tek win8 de yanan (8.1'de de yanmamıştı) kulaklık girişinde ışık bile yanıyo, gece kulaklığı takmak bi saat uğraşmıyorum :)

bu printscreen olayı da iyiymiş lo çat diye çekip atıyo resimlere

hsyN tarafından 06/Oca/14 23:04 tarihinde düzenlenmiştir

test 1 2
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadSoul
    DeadSoul's avatar
    Erkek

çantık şu elementi bizde bi deneyelim bakalım

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fuzulli
    Fuzulli's avatar
    Erkek

Ethernet driver'ını tanımadı ayar etti meret.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ran
    ran's avatar
    Erkek

linux kullanmamak hayat tirenini kaçırmaktır. hala kursam mı sorusunu sorarız kendimize.

hwm win kalsın linux de kur .

ubuntu

ve

Linux Mint

windows içine kurabilirsin . iso yu indir aç exe yi çaışdır hepsi bu.

ran tarafından 06/Oca/14 22:39 tarihinde düzenlenmiştir

Bilmem kaçıncı galaksiden gelen gama ışınlarına maruz kalmak için Pipimizi açıkta tutup UFO konmasını bekledik
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

eğer konsolu kullanan biriyseniz ve unix tabanında çalışacak yazılımlar falan geliştiriyorsanız os x en iyisi. eğer bir yazılımcı c# ile microsoft'a yazılım falan geliştirmiyorsa windows çileden başka birşey değil.

bu açık kaynak linux dağıtımları iyi güzel de günlük kullanımlı bilgisayarlarda sorun yaşamamanız imkansız gibi birşey. eğer deneyimli bir kullanıcı değilseniz bir süre sonra delirtebiliyor ne yazık ki. sunucularda çok temiz debian da redhat da gidiyor, zaten kurulan yazılımlar belli, versiyonları belli ona göre işini görüyorsun da günlük kullanımda sorunsuz bir işletim sistemi sunmak için ciddi yatırımlar gerekli.

. . .. . ... .
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

ben ubuntu tavsiye ederim

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek

açıkcası elementary os kurarken bütün hdd'yi görünmez hale getirdiğimden ötürü.. Bilgisayarımda bulunan yedekleme sistemi de dahil fdisk çekmek zorunda kaldım.

Benim için hayal kırıklığı oldu. Şimdi kurmak istesem bile çekiniyorum. Tekrar bi windows çökmesi filan.. şu finaller arası uğraşmayı gözüm almıyor..

Gelelim çökme sebebine..

Windows ile birlikte kullanmayı planlıyordum linux'u..
    Önce temiz bir windows kurdum kurulumda hdd'den 200 gb'lık bi alan ayırdım linux için..
    Ardından linux'u kurmaya geçtim. 200 gb alan içerisinden swap alan oluşturdum 1 gb'lık.
    Geri kalanı ext3 yaptım. Kök klasör olarak seçtim..
    Windows'un kurulu olduğu kısmın kök klasörünü de windows olarak seçtim.
    İleri dediğimde swap alan oluşturulamadı diye hata aldım.. Sonuç olarak kurulmadı. (internetten baktım biraz ama adam akıllı bi cevap bulamadım)
    Sonra windows'u açmak istediğimde mavi ekran verdi. Kurtarmaya geçti onarmaya çalıştı onaramadı. Neyse dedim tekrar kuralım windows'u..
    Bu sefer de windows kurulumunda harddiski görmedi..
    Tekrar linux usb'sini takıp mecburen tüm bölümleri sıfırladım. NTFS olarak tekrardan ayarladım.

Şimdi ben napayım hacılar? Tekrar linux kurayım mı? yoksa vmware gibi hantal sistem üzerinden mi kullanayım.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek

masaüstüne bişiler ekleyemiyomuyuz bu elementaryde çözemedim :/

test 1 2
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek
    Yigit bunu yazdı

açıkcası elementary os kurarken bütün hdd'yi görünmez hale getirdiğimden ötürü.. Bilgisayarımda bulunan yedekleme sistemi de dahil fdisk çekmek zorunda kaldım.

Benim için hayal kırıklığı oldu. Şimdi kurmak istesem bile çekiniyorum. Tekrar bi windows çökmesi filan.. şu finaller arası uğraşmayı gözüm almıyor..

Gelelim çökme sebebine..

Windows ile birlikte kullanmayı planlıyordum linux'u..
    Önce temiz bir windows kurdum kurulumda hdd'den 200 gb'lık bi alan ayırdım linux için..
    Ardından linux'u kurmaya geçtim. 200 gb alan içerisinden swap alan oluşturdum 1 gb'lık.
    Geri kalanı ext3 yaptım. Kök klasör olarak seçtim..
    Windows'un kurulu olduğu kısmın kök klasörünü de windows olarak seçtim.
    İleri dediğimde swap alan oluşturulamadı diye hata aldım.. Sonuç olarak kurulmadı. (internetten baktım biraz ama adam akıllı bi cevap bulamadım)
    Sonra windows'u açmak istediğimde mavi ekran verdi. Kurtarmaya geçti onarmaya çalıştı onaramadı. Neyse dedim tekrar kuralım windows'u..
    Bu sefer de windows kurulumunda harddiski görmedi..
    Tekrar linux usb'sini takıp mecburen tüm bölümleri sıfırladım. NTFS olarak tekrardan ayarladım.

Şimdi ben napayım hacılar? Tekrar linux kurayım mı? yoksa vmware gibi hantal sistem üzerinden mi kullanayım.

hacı kaybedecek pek birşeyin kalmamış,hem tecrübe edinmiş oldun,gerekirse birkaç kere daha çökertip doğru kurulumu yaparsın diye düşünüyorum.Ama final zamanı yapma,atlat şu haftayı =) vmware ile linuxtan soğuyorsun,hiç gerek yok

Toplam Hit: 10085 Toplam Mesaj: 53