Harççlar Kaldırılmamış (Kaldırıldığına İnanan Kandırılanlar)
-
xzxz bunu yazdı
harçların kaldırılması çok yanlış , bir yerden bir mal veya hizmet alıyorsan bunun bedelini ödemek durumundasın
üniversite eğitimi zorunlu ya da hayati birşey değildir ki devleti "sosyal devlet" ilkesi gereği buna mecbur tutasın . X üniversitesi sosyal bir kurum mu ki ?
ilköğretim(zorunlu eğitim) hariç diğer eğitim kurumlarının giderlerini buralardan hizmet alanlar karşılamalıdır + bu kurumlar için devlet bütçesinden de para ayrılmamalıdır , vergiler tüm herkesin eşit biçimde kullanabileceği hizmetler için harcanmalıdır.
ayrıca akıl mantık gereği hastaneler ve ibadethanelerde aynı şekilde çalışmalıdır , kimse hiç gitmediğim görmediğim bir üniversitenin , caminin ya da hastanenin giderlerini benim vergilerimden tahsis etmeye çalışamaz oradan kim hizmet alıyorsa onlar öder eğer ödeyemezler ise o kurum kapanır başka birisi açılır , serbest piyasa ekonomisinin gereği de zaten budur. (bknz : ABD )
adam orada mühendislik eğitimi için yılda 200 tl para vermeye isyan ediyorsa bu herif dayaklıktır , git özel bir kurumdan sadece onun tek bir dersini kurs olarak almaya çalış bakalım kaç para ödeyeceksin
akp yide savunmuş gibi olmak da istemiyorum ayrıca, bu ibnelerin ağzından yalanla bok akıyor resmen hangi söyledikleri doğru ki yalan söylediklerinde bu kadar şaşırılıyor ?
bu mürid e madalya verilmeli. ayakta alkışladım :/ -
xzxz bunu yazdı
harçların kaldırılması çok yanlış , bir yerden bir mal veya hizmet alıyorsan bunun bedelini ödemek durumundasın
üniversite eğitimi zorunlu ya da hayati birşey değildir ki devleti "sosyal devlet" ilkesi gereği buna mecbur tutasın . X üniversitesi sosyal bir kurum mu ki ?
ilköğretim(zorunlu eğitim) hariç diğer eğitim kurumlarının giderlerini buralardan hizmet alanlar karşılamalıdır + bu kurumlar için devlet bütçesinden de para ayrılmamalıdır , vergiler tüm herkesin eşit biçimde kullanabileceği hizmetler için harcanmalıdır.
ayrıca akıl mantık gereği hastaneler ve ibadethanelerde aynı şekilde çalışmalıdır , kimse hiç gitmediğim görmediğim bir üniversitenin , caminin ya da hastanenin giderlerini benim vergilerimden tahsis etmeye çalışamaz oradan kim hizmet alıyorsa onlar öder eğer ödeyemezler ise o kurum kapanır başka birisi açılır , serbest piyasa ekonomisinin gereği de zaten budur. (bknz : ABD )
adam orada mühendislik eğitimi için yılda 200 tl para vermeye isyan ediyorsa bu herif dayaklıktır , git özel bir kurumdan sadece onun tek bir dersini kurs olarak almaya çalış bakalım kaç para ödeyeceksin
akp yide savunmuş gibi olmak da istemiyorum ayrıca, bu ibnelerin ağzından yalanla bok akıyor resmen hangi söyledikleri doğru ki yalan söylediklerinde bu kadar şaşırılıyor ?
Hem haklısın hemde sonuna kadar haksızsın. Neden ?
Herşeyi çevrenizdeki gibi zannediyorsunuz. Annem köy okullarında, mezralarda öğretmenlik yaparken ben gördüm herşeyi siz değil.
Anneme gelip ağlayan kaç tane baba kız vardı biliyomusun cebinden 10 tl bile çıkmayacak bu yüzden kazanıpta hukuk tıp fakültesine gidemeyen ?
Babam askeri tugayda asker eğitirken daha hayatında hiç televizyon görmemiş elektriği bayramlarda gören askerleri, bu yüzden kazandığı halde bi tek ismini bildiği üniversiteye gidemeyen ben gördüm siz değil.
Babasının durumunu çocuğu çekmek zorundamı ? Böyle düşünen varsa siktirsin gitsin bırak insan yerine koyup cevap vermeyi yoldaki köpek yerine koyup ekmek bile vermem.
Öncelikle devlet doğru düzgün gruplandırmayı zengin - fakir ayrımını yapmayı bilmek zorunda.
Senin bir fakirlik kartın olacak ve anlattığım durumdakiler için devlet ister ücretsiz yada fakirliğinden dolayı devlet üniverstesinide burslu okutacak
Bu burs nasıl olur ? okul harcı + aylık harç şeklinde olur. Ha tamam bu devlete yük diyebilirsiniz devlet bunu karşılıklı versin o zaman.
Eskiden kredi zor çıkardı hele burs çok nadirdi.
Şimdi altında bmw araba olana, babası fabrika sagibi olana burs çıkıyor (tanıyorum ), benim kız arkadaşıma kredi ible çıkmadı ( babası işçi )
Ben kesinlikle hiçbir parti yanlısı değilim. Fakar devlet milletini her konuda sağlık ve eğitim dahil karşılamalıdır. Ha bu karşılıklı olur yada karşılıksız olur bilemem ama önce aradaki torpiller kalkmalı adam gibi pozitif ayrımcılık yapılmalı.
Önce şehirden ayrılıp Türkiye'nin gerçek yüzünü bi görün..
iLLuMiNaTi tarafından 10/Eyl/12 21:14 tarihinde düzenlenmiştir -
Okulu UZATAN Normal Öğretim yatıracak mı?
-
imlegend bunu yazdı
Okulu UZATAN Normal Öğretim yatıracak mı?
okulunu uzatanlar normal olarak harçlarını vermek zorundalar.
-
764.5 tl yatırdım ( 2. öğretim )
-
-
bir sen akıllısın zaten :) herkes yatırmadım diyo sen kalkmamış falan diyon.önce araştır sonra konuş :)
-
ne zaman ki 1.öğretim 2.öğretim ve açıköğretim puanları aynı olur o zaman paralarında aynı olmasını istemeye hakkınız olur,
hem daha az puanla aynı bölümü okuyacaksınız hemde aynı paraya pardon ama biz malmıyız -
buiyimi bunu yazdı
ne zaman ki 1.öğretim 2.öğretim ve açıköğretim puanları aynı olur o zaman paralarında aynı olmasını istemeye hakkınız olur,
hem daha az puanla aynı bölümü okuyacaksınız hemde aynı paraya pardon ama biz malmıyızAynı arkaşım devletin nazarında aynı hiçbir farkı yok bir farkını göster eyvallah diyeceğim sana
SeRDaR tarafından 11/Eyl/12 00:11 tarihinde düzenlenmiştir
Ben mi diyorum açık öğretimi düşük punalı yapın diye böyel gereksiz yorumlar kasmayın lütfen ayrıca herkes keyfinden açık öğretim okumuyor gökçanın ima ettiği gibi bir ton insan var çalışmak zorunda olduğu için yada imkanı olmadığı için Açık öğretim yazıyor puanı yüksek olduğu halde bende örgün eğitim yazabiliyordum ayzmadım mesela
herkes babasının pararsıyla başka memelektte ev kiralayıp karı kızla günün gün edip keyfince hem okuluna gidip hep yaşayamaıyor malesef herkes o şansa sahip değil...
kimisi hem okuyup çalışıyor biraz daha imkanı olanlar o imkanıda olmayanlar okuyamıyor malesef herkes de kendi şehrindeki ünyede gidemiyor
ayrıca Otel mi kardeşim okuldan bahsediyorsun 1. öğretim 5 yıldızlı otel 2. öğretim 3. yıldızlı açık öğretide pansiyon değilmi
kalkmış ben parar vermeriyorum ne akdar güzel keşke sizde vermeseniz ne kadar iyi olur diyeceğine kıskançlık hasetlik yapıp yazdığın mantıksız yoruma bak
ben para vermemenin sana ne yararı olacak söylesene gece gece sinirlendiriyorsunuz adamı -
tri bunu yazdı
maden aöf de 54 tl ınıdım olucaktı ozaman neden tv harçları kaldırdık dıye söyluyorsun, bunun ustunden prım yapıyorsun
senın sosyal devlet anlayısına sokayım. ınsanları sağdece kandırıyorlar böyle işlerle siyaset peşindeler minakodumun piçleri..
sen konuyu okudun mu acaba? atılan mesajları? eminim işkembeden sallıyorsun. el salla içine patladı hocam.