Harççlar Kaldırılmamış (Kaldırıldığına İnanan Kandırılanlar)
-
ErotikPanda bunu yazdıxzxz bunu yazdı
harçların kaldırılması çok yanlış , bir yerden bir mal veya hizmet alıyorsan bunun bedelini ödemek durumundasın
üniversite eğitimi zorunlu ya da hayati birşey değildir ki devleti "sosyal devlet" ilkesi gereği buna mecbur tutasın . X üniversitesi sosyal bir kurum mu ki ?
ilköğretim(zorunlu eğitim) hariç diğer eğitim kurumlarının giderlerini buralardan hizmet alanlar karşılamalıdır + bu kurumlar için devlet bütçesinden de para ayrılmamalıdır , vergiler tüm herkesin eşit biçimde kullanabileceği hizmetler için harcanmalıdır.
ayrıca akıl mantık gereği hastaneler ve ibadethanelerde aynı şekilde çalışmalıdır , kimse hiç gitmediğim görmediğim bir üniversitenin , caminin ya da hastanenin giderlerini benim vergilerimden tahsis etmeye çalışamaz oradan kim hizmet alıyorsa onlar öder eğer ödeyemezler ise o kurum kapanır başka birisi açılır , serbest piyasa ekonomisinin gereği de zaten budur. (bknz : ABD )
adam orada mühendislik eğitimi için yılda 200 tl para vermeye isyan ediyorsa bu herif dayaklıktır , git özel bir kurumdan sadece onun tek bir dersini kurs olarak almaya çalış bakalım kaç para ödeyeceksin
akp yide savunmuş gibi olmak da istemiyorum ayrıca, bu ibnelerin ağzından yalanla bok akıyor resmen hangi söyledikleri doğru ki yalan söylediklerinde bu kadar şaşırılıyor ?
Hem haklısın hemde sonuna kadar haksızsın. Neden ?
Herşeyi çevrenizdeki gibi zannediyorsunuz. Annem köy okullarında, mezralarda öğretmenlik yaparken ben gördüm herşeyi siz değil.
Anneme gelip ağlayan kaç tane baba kız vardı biliyomusun cebinden 10 tl bile çıkmayacak bu yüzden kazanıpta hukuk tıp fakültesine gidemeyen ?
Babam askeri tugayda asker eğitirken daha hayatında hiç televizyon görmemiş elektriği bayramlarda gören askerleri, bu yüzden kazandığı halde bi tek ismini bildiği üniversiteye gidemeyen ben gördüm siz değil.
Babasının durumunu çocuğu çekmek zorundamı ? Böyle düşünen varsa siktirsin gitsin bırak insan yerine koyup cevap vermeyi yoldaki köpek yerine koyup ekmek bile vermem.
Öncelikle devlet doğru düzgün gruplandırmayı zengin - fakir ayrımını yapmayı bilmek zorunda.
Senin bir fakirlik kartın olacak ve anlattığım durumdakiler için devlet ister ücretsiz yada fakirliğinden dolayı devlet üniverstesinide burslu okutacak
Bu burs nasıl olur ? okul harcı + aylık harç şeklinde olur. Ha tamam bu devlete yük diyebilirsiniz devlet bunu karşılıklı versin o zaman.
Eskiden kredi zor çıkardı hele burs çok nadirdi.
Şimdi altında bmw araba olana, babası fabrika sagibi olana burs çıkıyor (tanıyorum ), benim kız arkadaşıma kredi ible çıkmadı ( babası işçi )
Ben kesinlikle hiçbir parti yanlısı değilim. Fakar devlet milletini her konuda sağlık ve eğitim dahil karşılamalıdır. Ha bu karşılıklı olur yada karşılıksız olur bilemem ama önce aradaki torpiller kalkmalı adam gibi pozitif ayrımcılık yapılmalı.
Önce şehirden ayrılıp Türkiye'nin gerçek yüzünü bi görün..
türkiyenin ya da başka bir ülkenin, her ülkenin gerçeğidir yoksulluk , norveçinde vardır yoksulu cebinde 1tl olmayanı; fakat marjinal gelir grupları için üretilen mal ve hizmet son derece azdır çoğu zamanda gereksizdir.
piyasaya mal ve hizmet sunmak , ister adı eğitim olsun ister püskevit olsun mantık olarak aynıdır herkes püskevit almayacağı gibi herkes üniversite eğitimi alacak diye de bir şey yok ki tıp fakültesi üzerinden yapmışın demogojini , peki ya püskevit ? anne neden bizim evde yok demeyecek mi bebeler , aç yavrular ...
ancak bu durum püskevit ya da tıp eğitimi üretmeye , mümkünse en iyisini üretmeye engel taşımamalı . üniversitelerin içine düştüğü iğrenç durum eğitim üretememe gerçeği giderlerinin ne devlet ne öğrenci(müşteri) tarafından karşılanmamasından dolayı, zahmet edip dersanelere hocalara ota boka dünya para döküp 4 sene biryerlere gidiyorlar peki sonra çoğu ne mühendis ne başka birşey oluyor üniversiteli işsiz oluyor işte bu acıklı sonuç senin dediğin o cebinde 1 tl olmayan gelir grubundaki zavallıların sayısını arttırıyor
+ devlet , stk ve şirket bursları diye bir şey var şirketler genellikle kendi kurdukları üniversitelerde kendi gelecek çalışanlarını yetiştirme yoluna gidiyorlar. hiç bir şey yoksa cemaatlerin ya da siyasi grupların bursları var
-
Kreyzi bunu yazdımfatihbodur bunu yazdı
La mal mal konuşmayın 1. Öğretimim beş kuruş para vermiyorum işte bakıyorum sistemde para mara istemiyor.
Ha bu söylediklerim de kulağınıza küpe olsun arkadaşım :
- Ben 1. öğretimim verdiğim para Harç olarak geçiyor ve kaldırıldığı için ödemiyorum.- Sen 2. öğretimsin verdiğin para Harç parası değil, bu yasayla sabit birşey ki sen mesaisi akşam 5 te bitecek olan bir öğretim üyesini 8-9 a kadar kendine ders vermesi için okulda beklet onun parasını da devletten iste. devlet kimden alacak ? koyacak vergiye bana ödetecek. Kusura bakma da hoca, sen s.kini d.şşagını sala sala uyu, akşam kalk derse git, okula düşük puanla yerleş sonra senin masrafını ben ödeyim ?
Olur paşam olur. AL ! olur anca. Eşşek gibi ödeyeceksiniz paranızı. Benim verdigim 300 Lirayı almıyor, senin verecegin 1000 Lirayı almadığı gibi bide hazineden çıkarıp hocalara dagıtacak..
Not: Orda birisi 1. öğretimlerin korkusu bizim harç olayı da iptal olacak diye filan yazmış, ben o 300 lirayı bile bile başladım okula, kaldırılmasada bi şikayetim yoktu ha yok ille de ihtiyacım var diyosan hesap numarasını versin ben yollarım ona, devletin bana yaptıgı indirimi ona hediye ederim.
işte bu zihniyetle mezun olacaksın sen ya
ak böyle sistemin !
kreyzinin yorumum harbi cuk oturmuş.
-
mfatihbodur bunu yazdı
La mal mal konuşmayın 1. Öğretimim beş kuruş para vermiyorum işte bakıyorum sistemde para mara istemiyor.
- Ben 1. öğretimim verdiğim para Harç olarak geçiyor ve kaldırıldığı için ödemiyorum.- Sen 2. öğretimsin verdiğin para Harç parası değil, bu yasayla sabit birşey ki sen mesaisi akşam 5 te bitecek olan bir öğretim üyesini 8-9 a kadar kendine ders vermesi için okulda beklet onun parasını da devletten iste. devlet kimden alacak ? koyacak vergiye bana ödetecek. Kusura bakma da hoca, sen s.kini d.şşagını sala sala uyu, akşam kalk derse git, okula düşük puanla yerleş sonra senin masrafını ben ödeyim ?
Olur paşam olur. AL ! olur anca. Eşşek gibi ödeyeceksiniz paranızı. Benim verdigim 300 Lirayı almıyor, senin verecegin 1000 Lirayı almadığı gibi bide hazineden çıkarıp hocalara dagıtacak..
Not: Orda birisi 1. öğretimlerin korkusu bizim harç olayı da iptal olacak diye filan yazmış, ben o 300 lirayı bile bile başladım okula, kaldırılmasada bi şikayetim yoktu ha yok ille de ihtiyacım var diyosan hesap numarasını versin ben yollarım ona, devletin bana yaptıgı indirimi ona hediye ederim.
bir insan ancak bu kadar gerizekalı olabilirdi amk
peki beyinsiz arkadaşım o öğretim üyesi 5e kadar bedava mı çalışıyorda siz para ödemiyorsunuz?
o adam sabahtan öğleden sonraya kadar da çalışıyor dimi
madem mesaisini 2. öğretimler senin deyişinle "EŞŞEK gibi ödeyecek" diyorsun
sizde o zaman adamın maaşını eşşek gibi ödeyeceksiniz.maaşı 1.lerden mesaisi 2.lerden nasıl olur mu? senin düz mantığın bunu söylüyor
10bin küsürlerden 2. öğretime giren insanlar var. senin çapın ne ki milleti küçümseyebiliyorsun?
senin gibi zihniyetlerde üniversite mezunu olacak ha
senin o üslubuna karşı yapılacak en seviyeli yorumu yaptım.
-
2. öğretim bir avantajdır.
Özel okul okuyup para vermemeyi istemek gibi bu durum.
Akşama kadar yat,yatmasanda bi işte çalışıp gelir kazanabilme imkanın olsun,üstüne daha düşük puan yap. Sonra kalk bide devlet bize bahmiiiy diye isyan çıkart .Bu nasıl bi mallık.
-
şimdi kalkıop burada hükümeti savunmayın sokaktaki vatandaş anlamaz yok katkı payını kaldırmışlar yok harçları kaldırmışlar bilmemne diye
SeRDaR tarafından 11/Eyl/12 13:32 tarihinde düzenlenmiştir
sokaktan geçen teyzeme amcama sorduğunda üniverstelerde harçlar kalktı biliyor basında bu böyle yer aldı basında katkı kayı kalktıaçıköğretrimde yine 205 lira ödencek diye niye jhaber yapılmıyor peki
bunu değerlendirmeye aldığında vatandaş tüm üniverstelerde kalktı diyerek oy verecek öyle biliyor çünkü belli ona anlatamazsın yok harçtı katkı payıydı diye
milleti kek yerine koydular başka bir şey değil eğitimde ayrımcılık yaptılar
bu arada açıık öğretimide 2. öğretimide biz oluşturmadık puanlarınıda biz ayarladık imkan sıunmuşsa herkes değerlendirir ozaman kaldırsınlar 1. öğretim haricindeki tüm sistemi sistem varsa herkese aynı yapacaklar
mal mal yorum yapanlarar uyuz oluyorum yaa bizim parar vermemiz sanki adama bir yararı olacak benim bverdiğim harcı sanamı verecekler ne hain insalar varmış vay a.k -
SeRDaR bunu yazdı
şimdi kalkıop burada hükümeti savunmayın sokaktaki vatandaş anlamaz yok katkı payını kaldırmışlar yok harçları kaldırmışlar bilmemne diye
sokaktan geçen teyzeme amcama sorduğunda üniverstelerde harçlar kalktı biliyor basında bu böyle yer aldı basında katkı kayı kalktıaçıköğretrimde yine 205 lira ödencek diye niye jhaber yapılmıyor peki
bunu değerlendirmeye aldığında vatandaş tüm üniverstelerde kalktı diyerek oy verecek öyle biliyor çünkü belli ona anlatamazsın yok harçtı katkı payıydı diye
milleti kek yerine koydular başka bir şey değil eğitimde ayrımcılık yaptılar
bu arada açıık öğretimide 2. öğretimide biz oluşturmadık puanlarınıda biz ayarladık imkan sıunmuşsa herkes değerlendirir ozaman kaldırsınlar 1. öğretim haricindeki tüm sistemi sistem varsa herkese aynı yapacaklar
mal mal yorum yapanlarar uyuz oluyorum yaa bizim parar vermemiz sanki adama bir yararı olacak benim bverdiğim harcı sanamı verecekler ne hain insalar varmış vay a.kçünkü adamlarda buram buram bencillik akıyor. mınakoyduum 1. öğretimin akıllı geçinen zihniyeti daha üniye yeni adım atmıs hayatında prof doç görmemiş bide hocayı kendisinden cok savunuyor.Görürüm ben 1 2 yıl sonra hocalarda yaz okulunda bizden ,para kazanmak icin bizi bırakıyolar yaaa" dersi kaçırdımı 2.öğretim dersine girmesini çok iyi biliyor. Yeri gelicek amını siktimin dersi aksamda var amk nasılsa hoca imzada almıyor ozaman girerim dediginde bu sivri zekalılar hatırlar ozaman "onlor iküncü öğrötöm ama akşama kadar yatıyolor. Çalışıyolor dediği" aklına gelir.sikimde değil harc 4 yıl yatırmısım 1 yıl daha yatırım 1140 tl ne zengin olurum ne fakir olurum ben. Ama bu paraya muhtaç olan insan içinde bencil heriflerede söverim
-
karakutu bunu yazdıtaBaDa bunu yazdıkarakutu bunu yazdı
şimdi konuya yorum yazanların hepsi hükümete karşı muhalif bir düşünceye sahip ama yarısı her ne kadar muhalif olsada doğru bir uygulama yapıldığını dile getirip tebrik ediyor diğer yarıda kalan muhalif grup ise ha bire işkembeden atıp tutuyor düşünmeden edemiyorum provakasyon mu yapıyorlar nedir anlamadım amk. Daha bülent arınç'ın ne dediğini bilmeden dinlemeden "TV de şöyle böyle dedi" diyenleri görüncede baya bir şaşırdım. Sağır duymaz uydurur hesabı...
gelip burada zihniyet yoksunu ınsanları savunarak yaptıklarında mantık arayarak prim yapma çabasına gırmeyın... adamların yaptıkları ortada yol yaptılar 5 senede 10 defa bakım gordu mukemmel yaptılar yanı... satmadıkları yer bı arkamız kaldı o da yakındır gıdecek gıbı elden... bu soyledıklerım cogu kısının gucune gıdecek fakat daha 1 hafta once erdogan efendı cıkıp harc parası almıcaz trafık cezalarından cıkartırız o parayı demedı mı dedı soze gerek dahı yok zıhnıyet ortada yapılan ısler ortada gereksız tartısma bence... ımam olmak varmıs bu memlekette hersey devletten devletın malı denız yemeyen kerız mısalı kerızız la bız!
Bunu kişisel mi algılamam lazım ? yoksa genelleme yaparak mı yazdın ? ona göre br cevap yazağımda
kişisel genel ne fark eder sonucta turkıye gercegı..
-
mfatihbodur bunu yazdı
sana icinde sex ve seyahat olan 2 kelimelik bir cumlem var.
"siktir git".
-
AbdullahAzad bunu yazdımfatihbodur bunu yazdı
sana icinde sex ve seyahat olan 2 kelimelik bir cumlem var.
"siktir git".
Ahahaha :D duygularıma tercüman olmuşsun.
-
mfatihbodur bunu yazdı
sen ne içiyosun yaaa mantığa bakk adamların mesai saati içinde verdiği dersin parasıda benim vergilerimden çıkıyoo artizlik diz boyu he o arkadaşlara soylerim ihtiyacdan bu savunmasız kararı savunu yo iseler teker teker yollarsın 300 tl leri tabi onlardan biri değilsen :)