folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Harita Ve Kadastro Bölümü Hakında (Görüşleriniz)

Harita Ve Kadastro Bölümü Hakında (Görüşleriniz)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bayarbatuhan
    bayarbatuhan's avatar
    Erkek

_PesimisT_ bunu yazdı:
    -----------------------------

Kardeşime yazdık bu yıl... Çevremde 3 kişi tanıyorum aynı bölümü bitiren ve ikisi mezun olunca doğrudan istanbulda işe girdi 2000 üzeri maaşla özel sektörde çalışıyor ve diğeri açık öğretim işletmede okudu ve kpss 78le osmaniyede tapu kadasro müdürlüğüne atandı...

belediyelerde, özel sektörde, tapu kadastro müdürlüklerinde iş imkanı var ve çoğu mühendislikten çok daha kral bir bölüm...

Hayırlı olsun...

hayırlı olucak inşalla.
    ilk başta yazılmamayı kayıt yaptırmamayı bile düşünmüştüm ama senin dediğin gibi çok kişi söyedi bana 2 gündür kararımı değiştirdim ve bu bölümü okuycağm  bu harita programları falan var onlarıda iyi derecede öğrenebileceğime inanıyorum çünkü kendimde bilgisayarcıyım zaten photoshop v.b programlara büyük ilgim var  başına oturduğumda saatlerce sıkılmadan uğraşabilirim yeni şeyler öğrenebilirim.
    dediğimiz gibi inşallah hayırlı olur

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muritcan
    Muritcan's avatar
    Erkek

baban doğru söylüyor özelde çok güzel iş war. benim dbakırlı bi arkadaşım bitirdi bu sene şuan dubaide 2500 EURO dan başladı. çok ciddiyim. samsunlu bi arkadaşımda azerbaycanda başladı 200 dolardan başladı. kendini geliştirdn mi işi öğrendin mi her türlü parayı kaparsn ;) ama kamuda iş bulma olasılığı milyonda bir gibi bişey malesf.. en son kpss atamasında en düşük diyarbakırla kapattı oda 92 puan! kamuda çalışacam diyorsan hiç düşünme bile çünkü giremezsin resmi kuruma :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bayarbatuhan
    bayarbatuhan's avatar
    Erkek

biriside demiş bu bölümü bitiripte iş bulabilen görmedim :)   napıcam ben ya bindik bi alamete gedeyyoz gıyamete :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muritcan
    Muritcan's avatar
    Erkek

hocam dersler boş bi kere söylim. tek amacın dersleri geçmek olacak yani:) okulda öğrendiğin bi boku meslek hayatında yapmıyorsun :) sizin bi kaç hoca var. bir tanesi şe...sizin teki kimseyi geçirmiyor i.ne ismini bile söylemk istemiyorm :D bide şadi hoca var ne alırsan onu verir hiç bi şekilde ayırım yapmaz kimsin nerelisin memleket falan farketmez, bide ahmet hoca yıldız teknik mezunu bütün öğrencileri geçirir derslerinden balküpü gibi bişey :) ne desen hayır demiyor..

edit: sen akıllı ol %100 iş bulursn ;)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhawkmilan
    blackhawkmilan's avatar
    Erkek

bayarbatuhan bunu yazdı:

biriside demiş bu bölümü bitiripte iş bulabilen görmedim :)   napıcam ben ya bindik bi alamete gedeyyoz gıyamete :)

öyle bi arkadaşım yok demiş galiba. :d

hocam 4500 almaz alamaz bu meslek.. şantiye şefi bile 3500-4000 alıyor..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bayarbatuhan
    bayarbatuhan's avatar
    Erkek

blackhawkmilan bunu yazdı:

bayarbatuhan bunu yazdı:

hocam 4500 istemiyorum zaten 2000 ve üstü kazanabilsem 2-3 yıllık tecrübe ile  ne ala  kendimi geliştirmek için elimden geleni yapıcam:)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muritcan
    Muritcan's avatar
    Erkek

inş öyle olur hocam ama işte biraz ortamın dalgasına dalıyorsn sınav akşamından sınav akşamına :) .. hocam sen hiç ama hiç derslerini çalışma ilk sınav başlamadan 1 hafta önce bile başlasan emin ol sınıfta 1. yada 2. olursun :) ama onu bile yapan yok malesef.. ünv ortamına gel alışırsın zaten :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhawkmilan
    blackhawkmilan's avatar
    Erkek

bayarbatuhan bunu yazdı:

blackhawkmilan bunu yazdı:

bayarbatuhan bunu yazdı:

hocam 4500 istemiyorum zaten 2000 ve üstü kazanabilsem 2-3 yıllık tecrübe ile  ne ala  kendimi geliştirmek için elimden geleni yapıcam:)

babamların şantiyede bitekniker vardı inşaat müh olarak calısıyor. e tabiki bilgili vebirazdatorpilliydi :d 2000 civarıcalısırsın gibime geliyo 5 sene deneyimden sonra. cünkü cok ahım sahımlıgı yok hocam bunu gördüm babam bütün gün mynette o oda senin bu oda benim tavlada :d ama her şantiyeye lazım bu adamlar ve acık cok yani hiç hatırlamıyorum(ekonomik krizler haric) babam işsiz kalsın.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Etrafım birçok mühendisle dolu. Tabi içlerinde harita müh. de var. Gözlemlerim...

1- Harita mühendisleri için 2 mizah benzetmesi vardır ve bence yüzde bin doğrudur.

1a) Köpeklerin kovaladığı tek mühendislik bölümü derler zira köy yerleşik alanından tut da dağların tepelerine kadar genelde medeniyetin az yada hiç olmadığı yerlerde çalışırsın. Ayrıca vatandaş da üzerine köpek salabilir. Ne arıyon lan fındıklığımda ile başlayan muhabbetlere kangal kırması köpeklerin dahil olması çok mümkündür.

1b) Dünya malı sanamı kalacak len muhabbetine alış. Ölç ölç sultan süleymana kalmadı sanki sana kalacak geyiklerine alışmalısın.

2- Mesleğinle ilgili standart donanımların yanında telsiz, yara bandı ve gps mutlaka olur. Olmassa mahvoldun demektir.

3- Şehir plancıları ile hep karıştırılırsınız.

4- Vurulma tehliken her zaman vardır. Özellikle benim bulunduğum karadeniz gibi yerlerde dağ tepesindeki köyde tarlanın dönümüne 10 000 tl bile istenir. Az medeniyete yaklaştıkca 200 000 tl ve üstüne çıkar. Sen bu tür yerlerde adamın arazisine kavşak, duble yol vb. düşünürsen bırak şöyleme içinden düşün.

5- Okurken geometri ve matematikden özellikle açılı işlemler, 4 işlemler vb. den kusma seviyesinde nefret edeceksin.

6- Kendine fotoğraf makinesi al.

7- Özellikle bazı donanımlarınınız belli yaştan sonra taşınmıyor. 1.60 boyunda, cılız biriysen başalma bu sevdaya.

8- İş ortamında hatun populasyonu genelde sıfırdan biraz daha azdır.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bayarbatuhan
    bayarbatuhan's avatar
    Erkek

babamların şantiyede bitekniker vardı inşaat müh olarak calısıyor. e tabiki bilgili vebirazdatorpilliydi :d 2000 civarıcalısırsın gibime geliyo 5 sene deneyimden sonra. cünkü cok ahım sahımlıgı yok hocam bunu gördüm babam bütün gün mynette o oda senin bu oda benim tavlada :d ama her şantiyeye lazım bu adamlar ve acık cok yani hiç hatırlamıyorum(ekonomik krizler haric) babam işsiz kalsın.

baban kaç senedir bu işle meşgul oluyo acaba  25 senelik tecrübe falan demiştin ?

Toplam Hit: 7395 Toplam Mesaj: 41