folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Harita Ve Kadastro Bölümü Hakında (Görüşleriniz)

Harita Ve Kadastro Bölümü Hakında (Görüşleriniz)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bayarbatuhan
    bayarbatuhan's avatar
    Erkek

Olgunisik bunu yazdı:
    -----------------------------

Etrafım birçok mühendisle dolu. Tabi içlerinde harita müh. de var. Gözlemlerim...

1- Harita mühendisleri için 2 mizah benzetmesi vardır ve bence yüzde bin doğrudur.

1a) Köpeklerin kovaladığı tek mühendislik bölümü derler zira köy yerleşik alanından tut da dağların tepelerine kadar genelde medeniyetin az yada hiç olmadığı yerlerde çalışırsın. Ayrıca vatandaş da üzerine köpek salabilir. Ne arıyon lan fındıklığımda ile başlayan muhabbetlere kangal kırması köpeklerin dahil olması çok mümkündür.

1b) Dünya malı sanamı kalacak len muhabbetine alış. Ölç ölç sultan süleymana kalmadı sanki sana kalacak geyiklerine alışmalısın.

2- Mesleğinle ilgili standart donanımların yanında telsiz, yara bandı ve gps mutlaka olur. Olmassa mahvoldun demektir.

3- Şehir plancıları ile hep karıştırılırsınız.

4- Vurulma tehliken her zaman vardır. Özellikle benim bulunduğum karadeniz gibi yerlerde dağ tepesindeki köyde tarlanın dönümüne 10 000 tl bile istenir. Az medeniyete yaklaştıkca 200 000 tl ve üstüne çıkar. Sen bu tür yerlerde adamın arazisine kavşak, duble yol vb. düşünürsen bırak şöyleme içinden düşün.

5- Okurken geometri ve matematikden özellikle açılı işlemler, 4 işlemler vb. den kusma seviyesinde nefret edeceksin.

6- Kendine fotoğraf makinesi al.

7- Özellikle bazı donanımlarınınız belli yaştan sonra taşınmıyor. 1.60 boyunda, cılız biriysen başalma bu sevdaya.

8- İş ortamında hatun populasyonu genelde sıfırdan biraz daha azdır.

hocam 6. madde ne için fotoğraf makinesi :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muritcan
    Muritcan's avatar
    Erkek

arkadaş birazcık abartmışda olsa haklı bi yandan dağ bayır ölçüyoruz a.......... :D daha okul okurken sabah 7de evden çıkıp akşam11de döndüğümü hatırlıyorm :D sonralarında alıştım tabi

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bayarbatuhan
    bayarbatuhan's avatar
    Erkek

Muritcan bunu yazdı:

arkadaş birazcık abartmışda olsa haklı bi yandan dağ bayır ölçüyoruz a.......... :D daha okul okurken sabah 7de evden çıkıp akşam11de döndüğümü hatırlıyorm :D sonralarında alıştım tabi

hocam ne yaptın ya  7 den 11 e kadar dağ bayırdamı oluyosn okurken :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhawkmilan
    blackhawkmilan's avatar
    Erkek

bayarbatuhan bunu yazdı:

babamların şantiyede bitekniker vardı inşaat müh olarak calısıyor. e tabiki bilgili vebirazdatorpilliydi :d 2000 civarıcalısırsın gibime geliyo 5 sene deneyimden sonra. cünkü cok ahım sahımlıgı yok hocam bunu gördüm babam bütün gün mynette o oda senin bu oda benim tavlada :d ama her şantiyeye lazım bu adamlar ve acık cok yani hiç hatırlamıyorum(ekonomik krizler haric) babam işsiz kalsın.

baban kaç senedir bu işle meşgul oluyo acaba  25 senelik tecrübe falan demiştin ?

evet 25 sene. ama projede harita müh. olarak gösterilmekte ona göre muhatap alınmakta. bigün sordum şimdi mezun olmus bi harita müh. ile ne farkın var sadece diploma farkım var veişverenim bunun farkında aynı kefedeyiz diyor. ama babam zamanında gebze gibi yerlerde calıstı. uzak yerlerde saha şantiyesinde bulundugun vakit aldıgın para fırlıyo. babam su an ofton insaat 17 tane binanın koordinatlarını hesaplıyor. verdiği şey büyük birşey değil o yüzden aldıgı parada büyük bir para değil böyle düşün. sen ne kadar cok sey vercen projeye o da sana o kadar para. o yüzden büyük projelerde olmak marifet sanırsam.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

bayarbatuhan bunu yazdı:

Olgunisik bunu yazdı:

Etrafım birçok mühendisle dolu. Tabi içlerinde harita müh. de var. Gözlemlerim...

1- Harita mühendisleri için 2 mizah benzetmesi vardır ve bence yüzde bin doğrudur.

1a) Köpeklerin kovaladığı tek mühendislik bölümü derler zira köy yerleşik alanından tut da dağların tepelerine kadar genelde medeniyetin az yada hiç olmadığı yerlerde çalışırsın. Ayrıca vatandaş da üzerine köpek salabilir. Ne arıyon lan fındıklığımda ile başlayan muhabbetlere kangal kırması köpeklerin dahil olması çok mümkündür.

1b) Dünya malı sanamı kalacak len muhabbetine alış. Ölç ölç sultan süleymana kalmadı sanki sana kalacak geyiklerine alışmalısın.

2- Mesleğinle ilgili standart donanımların yanında telsiz, yara bandı ve gps mutlaka olur. Olmassa mahvoldun demektir.

3- Şehir plancıları ile hep karıştırılırsınız.

4- Vurulma tehliken her zaman vardır. Özellikle benim bulunduğum karadeniz gibi yerlerde dağ tepesindeki köyde tarlanın dönümüne 10 000 tl bile istenir. Az medeniyete yaklaştıkca 200 000 tl ve üstüne çıkar. Sen bu tür yerlerde adamın arazisine kavşak, duble yol vb. düşünürsen bırak şöyleme içinden düşün.

5- Okurken geometri ve matematikden özellikle açılı işlemler, 4 işlemler vb. den kusma seviyesinde nefret edeceksin.

6- Kendine fotoğraf makinesi al.

7- Özellikle bazı donanımlarınınız belli yaştan sonra taşınmıyor. 1.60 boyunda, cılız biriysen başalma bu sevdaya.

8- İş ortamında hatun populasyonu genelde sıfırdan biraz daha azdır.

hocam 6. madde ne için fotoğraf makinesi :)

Çok güzel doğa ve yaşam manzaraları ile karşılaşacaksın. İşşinle ilgile pek bir anlamı yoktur ama fotoğraf çekmeyi seven haritacılar az değildir.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

bayarbatuhan bunu yazdı:

Muritcan bunu yazdı:

hocam ne yaptın ya  7 den 11 e kadar dağ bayırdamı oluyosn okurken :)

Eğer yol şantiyesi yada baraj inşaatı gibi bir yerdeysen sabah 7 akşam 11 konusunu kendine dert etme zira akşam eve gitmiyorsun. Epey bir süre şantiyede kalman gerekebilir. Mesala yol inşaatındaki arkadaşların konteynırı var.

Yada misal evin samsunda ama çalıştığın firma Trabzonun Şalpazarı ilçesinde 4x4 ün bile zor çıktığı biryerin baraj inşaatını aldı. Ne evi birader Şalpazarı ilçesine haftada 1 gelirsen şanslısın. İnternet genelde olmaz, birçok yerde cep telefonu bile sorundur, çekmeyebilir. Şantiye alanını, bağlantı yollarını sen belirlediğin için senden sonra gelenler şanslıdır. Fotoğraf makinesi al derken kastım buydu. Kaç kişi gerçek ayıyı doğal ortamında göreme (hatta kaçarak uzaklaşma) fırsatını yakalamıştır ki?

Ama her yer böyle değil tabi.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blacker
    blacker's avatar
    Erkek

sen gel uluborluya ölcecegin cok yer var hocam :D:D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dertli
    dertli's avatar
    Erkek

2 yıllık sağlam bölümlerden birisidir. boşta kalmazsın mutlaka bir iş bulursun. devlet te mutlaka yerleşim olur.

imzayı bıraktım basıyorum artık
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    catlax66
    catlax66's avatar
    Erkek
    hacı şantiye işinde çalışırım diyorsan hiç bi iş bilmesen bile diploman yetiyo 1000 1250 alırsın şirketine göre. Mesela bizim burda ekip şefi harita teknikeri 3500 tl aliyo. Ama yinede şantiyeye bulaşma.

Vasıflı Çömez!..... Artık Amatör:).. Nihayet normal...:D
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bayarbatuhan
    bayarbatuhan's avatar
    Erkek

catlax66 bunu yazdı:
    hacı şantiye işinde çalışırım diyorsan hiç bi iş bilmesen bile diploman yetiyo 1000 1250 alırsın şirketine göre. Mesela bizim burda ekip şefi harita teknikeri 3500 tl aliyo. Ama yinede şantiyeye bulaşma.

şantiyede devletten daha iyi para kazanılıyo anladığım kadarıyla  şantiyeye bulaşma demenin sebebi nedir acaba ?

Toplam Hit: 7394 Toplam Mesaj: 41