folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Hayal Kurmak Ama Başaramamak Nedir?Nasıl Duygudur?

Hayal Kurmak Ama Başaramamak Nedir?Nasıl Duygudur?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

Her insanın içinde bir hayal yada bir şeyi isteme arzusu vardır...Fakat bunun için bazı insanlar canını dişine takar başarır yada başaramaz...Bazıları ise oturduğu yerden bişileri bekler başarılı olur yada olamaz...

Gel hasıl mevzuya benimde bir kaç projem bir kaç hayalim var...Lakin bunları her gün düşünerek sabah kalktığımda yatağımdan her gün aklımdan oluşturduğum planı yapmaya gayret ettiğimi hiç hatırlamıyorum..Hiç çalışmaya yada programa uymaya başaramıyorum...Bütün gün Ev-Okul arası gidip gelip hayatımın baharını öldürüyorum...İleriye yönelik ne kadar planlarım olsada bunları başarmak için çabalamıyorum...Ama hayalim,projelerim için neler gerekiyorsa bunları teker teker en ince ayrıntısına kadar bir yerlere gidip bilgiler toplayarak öğreniyorum...

Sizlerden istediğim yardım konusu ise bu durum nasıl bir durumdur..Başına gelen varsa bu olayı çözebilmek için neler yapmıştır...ve ya bu sorunları anlatan bir kitap varsa alıp okuyabilirim...

Yardımlarınız için teşekkürler...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsilKan
    AsilKan's avatar
    Erkek

Şu ygsye çalişiyim de myo ile olacak gibi değil bir polislik , astsubaylık felan tutturursam iyi olur..

Sabah kalk okula git , okuldan gel , bilgisayara otur. Yatağa yat , yataktan kalk..

Sanırım manevi yönden bir tetikleyici lazım bana.. Bir biz olabilme olgusu daha çok..

...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

kara ast. olacaktım össden 8 puan az aldım diye giremedim.Askeriyenin tüm isteklerini geçtim.O gün dönüm noktam oldu.Nası duygu dersen 1 şişe şarap içmiştim o sıcakta güneşte.kafam okadar attı.(sonra yollar kaydı)Tavsiyem,önce kendini tanı ne yapabilirsin ne yapamazsın bunu bil,herzaman hayalin planın alternatif hayal ve planların olsun.Bitanesi gerçekleşmediginde üzülme hemen digerine atla.Gerekirse ödün ver zevklerinden hedeflerin için.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

AsilKan bunu yazdı:
    -----------------------------

Şu ygsye çalişiyim de myo ile olacak gibi değil bir polislik , astsubaylık felan tutturursam iyi olur..

Sabah kalk okula git , okuldan gel , bilgisayara otur. Yatağa yat , yataktan kalk..

Sanırım manevi yönden bir tetikleyici lazım bana.. Bir biz olabilme olgusu daha çok..

-----------------------------

Aynı durumdasın kardeş..

cordelian

Hayallerin vardır hep kafanda ufaklıktan beri beklersin o günü...Hayallerin vardır kafanda O uğurda canını verirsin..

Benimde hayallerim var evet ama Bunları gerçekleştirmek için çabaladığım bişi yok...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

başlığa direkt olarak cvp vereyim

boktan :|

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

@enes:

o zaman cozum sende hocam.Zeki adamsın.enazından hayalin hedefin var.Şöyle düşün.10sene sonra her istedigine sahip olmakmı istersin.Manitanla yada eşinle sinemaya gitmek başbaşa yemek yemek dışarda.Yada atıyorum bir deri mont begendın yada ayakkabı almakmı ıstersın camdan bakmakmı?.YGS herkesin hayatında onem arz eder tabikide.fakat incede olsa alternatif bir yol vardır herzaman icin.Hayallerin için ne gerekıyorsa atıyorum java ogrenmen gerekıosa onu yap fakat yaptıgın işi pazarlamasınıda ogren memur asker ogretmen olmayacaksan.bence bu dünyada aşk mutluluk hastalık dışında tek güç PARAdır.Para endeksli bir hayatta kazanır gordugum kadarı ıle ( bknz bill gates din hakkında gorüsü özet  olarak : pazar günü kiliseye gitmek yerine yapacak iş cok).

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

genelde hergün yaşadığın birşey aslında, otobüsteki ter kokusu gibi, anlık keser, sonra geçer, alışırsın.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek

Kendine çok güvenmene rağmen çalışmaya ve gayret göstermeye tahammül edemeyip,işin başına oturunca ben bunlarla uğraşacak adam mıyım triplerine girmektir bana göre.İnsan,değerleri ile hedeflerinin farkında ve düzenine,sistemine haiz ve hakim olmalıdır.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek

bahsettiğin şeyler hedeflerindir. ve hedeflerin senin onları ne kadar istediğinle alakalıdır. eğer ulaşmak için çabalamıyorsan, yeteri kadar istemiyorsun demektir.

hayal denilen şey daha başkadır. eğer varsa; insana yaşama tutunma gücünü verir. eğer hayallerin varsa ve yaşamaktan zevk almak istiyorsan, onlara ulaşmak için çalış, ama hiçbir zaman ulaşma. ya da kendine başka bir hayal bul.

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

sonu maddiyata dayanır hep isteklerin...zamanda yanında.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

son 1 senedir her allahın günü hayallere dalıyorum gece yatarken boş zamanımda bazen diyorum komada kalsam ama aklıma hayallerim gerçekleşse hani gerçekmiş gibi yaşayiyim sonuçta ne farkeder aynı şey he belki sevdiklerim üzülcek ama bu dünya bazen yaşanmıcak gibi geliyor kısa zamanda aşık olmak istiyorum ama 2 yüzünüe güldüğüm kızların yavşak hareketleri midemi bulandırıyor birgün birine yüzüne gülüyorum diyorum bak bu aradığım kişi ertesi gün kusuyorm onu gördüğümde konuşmamaya çalışıyorum kaçıyorum arayı soğutmaya çalışıyorum sanki bi ruh ikizim varmış gibi onu arıyorum ama sürekli yanlış şeye tosluyorum karanlıkta çalılıkta bir eşyanı bir parçanı kaybetmişin onu bulmaya çalışırken fütursuzca görmeden elini uzatyorsun birşeyi tutuyorsun ve baktığında iğrenç bir böcek veya başka birşey ellediğini farkediyorsun tam bu haldeyim. Birgün herşeyi bırakıp yurtdışına çıkıp hiç tanımadığım bilmediğim biryere gitmek istiyorum hayata reset atmak istiyorum herşeye yeniden başlamak istiyorum... hayaller..

Toplam Hit: 4641 Toplam Mesaj: 41