folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Hayal Kurmak Ama Başaramamak Nedir?Nasıl Duygudur?

Hayal Kurmak Ama Başaramamak Nedir?Nasıl Duygudur?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

Bunu nasıl bir fizikçi görüşüdür anlamadım :|

başlığa direkt olarak cvp vereyim

boktan :|

Ben burdan konu başlığına salladığını anladım 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    COURAGE_x
    COURAGE_x's avatar
    Erkek

bir gun bir cocuk  yolda resimlerini segileyen bir ressamla karsilasir bir tane tablo begenir ve fiyatini sorar ressam 50 kurus der cocuk ama benim 5 kurusum var der ressam o zaman veremem der ve cocuk gider..

bir cok musteri bu taploya talip olur 50 lira veren 100 lira veren buyuk paralar tgeklif ederler ressam satmaz

bir gun ayni cocuk gelir ve cebindeki tum paralari doker ressamin onune 50 kurus..ve tabloyu satin alir gider

ressamin ciragi.. yahu usta cok buyuk paralar teklif ettiler neden satmadinda 50 kurusu verdin diyince,,

ressam.. o insanlar paralari oldugu icin almak istediler.. ama bu cocuk inandigi icin aldi diye soyler..

--------------

sansi kadere baglariz.. kaderi umuda..umut  umite..umit ise inanctan dogar....hayal kurmak ile ruya arasinda fark sadece biri uygulanan birisi ise ruhumuzun fizik disinda yasadigidir.. hergun  her sabah ne farkli dusuncelerde olursan ol yine dondugun o en altina yerlesen bilincin yeserttigi gotik hayal meyvasidir.. kok saliyor  dal vermiyor yeseriyor cicek acmiyor  meyva veriyor yenmiyor.. ama asla onu kendin guzellestirip ciceklerndirmekten asla geri kalmayacak dallandirip meyvasini yenilememesi pahasina kemireceksin..

allaha iradene varolusuna inancin had safhada kararlilik gozun keskinligi yapabilirim ve elindeki ile uygulayacak her riski goze alacak cikacak hic bir engele takilamayacak sabir sukunetle er yada gec demeden unutmaki sans dedigin bazen olum doseginde geliyor ama o meyvanin bir parcasi sanada ayrilmistir..

hayal etmek suya yazmak kadar yalansa hayalin gerceklesebilme gerceklestirebilme inanci bir kayaya oyacagin kalbin kadardir... ne kadar cabuk siliniyorsa oteki sonsuza dek senden sonra varolacak kadardir..

hayal etmek insana anlik haz verir kimi durumda nefret verir ani atakliga sebebiyet verir ani cokuslere meyil eder..

bu durumda hayal yada gercek kendi iradene sahip nefsin ve duygularinla bilinc altiyl hareket etmemek sakin olmak..

kurdugun hayal beynin  gordugun duydugun hissetigin soyledigin hersey beynin algilamasi hatirinda kalanlari bilinc altina yerlestirip atamamasi gibi nihayetinde hayal ettigin o anki bilincine uyguladigin baskidan o ordan cikamayacak kadar civilenir kimine heves verir daima kimine ise mutsuzluk..

hayalinden vaz gecme..

dusun,analiz et,tipik uygulamalar yap,

paylasirsan kisi o hayalina bir dugme dikecek kadar birisi olsun paylasirsan kisi bir patika yolu cizecek kadar olsun ama sirtini sivazlayip yol alandan olmasin..

kisisel gelisim kitaplari oku bol bol

bir kitap uygulamasi ise sana tavsiyem..tony buzan AKLINI EN IYI SEKILDE KULLAN   ve SINIRSIZ GUC kitaplari oku

buda benim dusuncem tavsiyem degildir..

Altın'ı olan kuralı koyar,kuralı koyan altın'ı alır!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

Sen ne güzel yazmışsın öle hoca :|

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

projen ne bilmiyorum ama

başlamak bitirmenin yarısıdır derler bir yerden ufakta olsa başla gerçekten dediğin gibi uyandığında yada gece yattığında

kafanda bu proje yönelik bişeyler varsa zaten işi kafanda bitirmişsin demektir kullanacağın malzemeler izleyeceğin yol çıkacak engeller karşındadır

örneğin bir tesla bobinimi yapacaksın

uzun bir tel al birde bir boru başla sarmaya o elbet bitecek o bittikten sonra diğer bobine geç vsvsvsvs

yapman gereken şey cesaretini toplamak ;)

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

HAYALLER

"İstiyorum". Bu bizim doğamızda var. Bir tür olarak değerimizin kazandıklarımız ve kaybettiklerimize bağlı olduğunu çok uzun zaman önce öğrendik.

Bu nedenle çocukluğumuzda okul bahçesini, oyun alanlarını fethetmeyi hayal ettik. Gençlik yıllarımızda kızları ve arabaları hayal ettik. Olgunluk çağı para ve gücün yanında ödül, kupa ya da madalya gibi karşılıksız verilmeyen şeylerin peşine düşürdü bizi.

Tüm bunlar ancak önce hedefleri belirleyip sonra da zafere ulaşarak elde edilebilir. Ödül bir başkasından alınan bir şeydir. Arzulanır ve hayal edilir; çünkü senin değil, benimdir.

Bir şampiyondan diğerine devredilirken beraberinde neler getirdiğini belirlemek çok güçtür. Gerçek elde edilen görülmez. Bu, bir başka adamın güveninin çökertilmesi ve ödülü ilk önce alma coşkusunun çalınmasıdır.

Hayallerimizin gerçekleşmesidir ödül. Zaferin en tatlı hazzıdır. Ancak zaferin geçici olduğunu da hatırlatır.

Sizin ellerinize gelmek için tek bir koşulu vardır: Savunulmak. Tekrar kazanılması ya da kaybedilmesi gerekir. Açlık asla dinmez ve hayal hep devam eder.

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rome
    rome's avatar
    Erkek

boşver hedefi falan! umut kaderi yaratır saçmalıklarını da bırak! herşeyi bırak adamım.... unut yaşadığını.. yaşamıyorsun çünkü... bu hayat çok boş. yukarıda programı yapan başkaları var. hiçbir başarı senin olmadığı gibi hiçbir başarısızlıkda senin değil... hiçbirşey için zorlama!!! inan çok boş... akışına bırak hayatı.

hayat bayat bir ekmek,sulandırmak yeter çekilir olması için.

biraz ti-ye al hayatı... ne başarı için sevin ne başarısızlık için üzül.

işte hayatın bana 24 yaşıma kadar kattığı bu. kendimi yuvasında hisseden köpek psikolojisiyle tüm açık yürekliliğimle söylüyorum bunları.ses ve sen gbi düşünen tüm kardeşlerime...

hayat sandığınız gibi değil...

dinle ağırdan alkol varsa demlen,keyfine bak.

bu akşam herkes benden..

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FPLaToNiKaSKiM&h=9519f38363067af4f1027d8dfd7ab1f4

Romedir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Ot,bok,kil,tuy,kod,bilgisayar,vpn,cisco,router...sicayim alayina.Universite cope at.Iyi bir is bosver.

Rahat nefes alabildigim ve huzurlu oldugum bir sahil kasabasi.Kucuk bir ev,kopek...sabahlari uyanip baliga gidiyorum falan.Telekom faturali yok, ot bok kil tuy yok...

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rome
    rome's avatar
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:
    -----------------------------

Ot,bok,kil,tuy,kod,bilgisayar,vpn,cisco,router...sicayim alayina.Universite cope at.Iyi bir is bosver.

Rahat nefes alabildigim ve huzurlu oldugum bir sahil kasabasi.Kucuk bir ev,kopek...sabahlari uyanip baliga gidiyorum falan.Telekom faturali yok, ot bok kil tuy yok...

senin canını yiyeyim mürid kardeşim.. o kadar güzel söyledin ki..

Romedir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:

nickiniden altında olan ttnetin faturaları yerine başka fatura görmek istiyorasn kıl tüyde uzak durmak istiyorsan sahile ksabaya inmek istiyorsan durma buralarda git o yere (San FranCISCO)

wert:

Hocam ellerine sağlık :|

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rome
    rome's avatar
    Erkek

http://www.facebook.com/video/video.php?v=109220329108653&ref=mf

az once cok saçma bi link atmısım...

dogrusu yukardaki..

Romedir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek

beyler inanın başımdan geçenleri şimdi anlatmak gibi bir derdim yok ama eğer erkekseniz birşeyi düşünmenizi başarmanızı sağlıcak ilk kural şu 

1 kadın

1'den fazla kadın

ve konu hakkında tecrübe ve başarı sağlıcak alet edevat 

kasacaksın ve sonuc olarak hayaline ulaşacaksın :)  bnm hep bu işime yaradı yaramayada devam ediyor imkansızı istersin ama birgün oda oluyor hiç merak etmeyin   ( imkansız derken yarın uzaya gideyim değil.. örneğin hoşunuza giden bir hatunu yatağa atmak istersiniz..  yada sınavı veremeyeceğinizden korkarsınız bir hatunun size tesellisi sınavı geçirttirir :)    )

Toplam Hit: 4300 Toplam Mesaj: 41