folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Helal Olsun Şu Baykala

Helal Olsun Şu Baykala

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Bir çok kişi millettin kulak dolgunluğundan yola çıkıp "Baykal var ondan vermem" diyor bahane..

Nedne helal olsun?Ntv yi açtım rastgele baykal konuşması vardı.Denz feneri yolsuzluğu v.s. vs.. gibi yolsuzlukların medyada yer bulmamasını, ayrıntılarınla gösterilmemesini eleştiriyordu.Türkiye ile bağlantılı olan bir olayın bizim mahkemelerimizce dğeilde alman mahkemelrince bu şekilde incelenmesini eleştiriyordu.

Başbakanın ben onu tanımam dediği adamla fotoğrafı bir cumhuriyet gazeteisnde bir evrensel gazetesinde çıktı.Diğer gazetelr yanlı politikalarından yada başbakandan korktuklarından dolayı yayınlamadı.Bunlarla ilgili haberleri yayınlamadılar.

Deniz baykala bir kez daha helal olsun diyorum.Gerektiğinde mahkemeye veriyor, gerektiğinde bazı kesimleirn görevlerini yapması gerke tiğini söylüyor.Haklı yada haksız fark etmez diyor denzi fenerinin ayrıntıları gazetelrde verilmeli.

Ayrıca aydın doğana yapılan şantajıda eleştiriyor.1 hafta müddet verilmesi, çıkan zincirleme yolsuzluklar, erdoğanın her tnaımam dediği adamla tanındığını gösterilen belgelr....NEden bütün gazetelerde yok?Neden buı kadar korkak ve kesimlerin kölesi olmuş medyamız var?

Aydın doğan bile yayınlamadı bunları..Deniz baykal bunu eleştirmek için basın toplantısı yaptı.Bu adamı sevmiyor musunuz peki neden?Sakın bazı kesimlerce kafalarınıza yerleştirilmiş düşüncelerden olmasın.

Bizim verdiğimiz mualefet işini iyi yapıyor mu?Yapıyor o halde başbakanlık işinide yeterince güzel götürebilir.Kılıf bulmaya gerek yok..ADama helal olsun 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

baykal dan RTE ye  :

tayyipcigim gel butun dokunulmazliklari kaldiralim,

basbakan cevap vermez

gel o zaman sadece senin ve benim dokunulmazligimizi kaldiralim ornek olalim

onada gelmiyor

-------

niye rte kabul etmiyor acaba ?

simdi bu yazidan x partilim y partiliyim diye sonuc cikartacak millet,

yaziyorum takim tutar gibi parti tutmuyorum ben kim dogruyu yapiyor kim dogruyu soyluyor altina imzami atarim.

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fuzulli
    Fuzulli's avatar
    Erkek
    Baykal doğru yere parmak atmış afferim :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Yazının şu kısmı:

Türkiye ile bağlantılı olan bir olayın bizim mahkemelerimizce dğeilde alman mahkemelrince bu şekilde incelenmesini eleştiriyordu.

Haber bu:

http://www.haberler.com/avrupa-insan-haklari-mahkemesi-milletvekillerinin-haberi/

Chp'li eleman aihm'ye başvuruyo.

Burada da Anayasa Mahkemesi Krizi Çözmemiştir diyor sayın baykal:

http://www.hurriyet.de/?navi=sonarticle&banner=0&docid=9730088&cat=3206

Ne yani mahkemeyi kendisimi kuracak?

Bence bu eleman CHP'nin karizmasını çiziyor... Tabii benim görüşüm.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

bende izledim biraz önce ntv yi ve idda ediyorum Baykal dan başkası bu muhalefet işini yapamaz abi..
    Zaten Deniz Baykal bu konuda tam bi profesyonel oldu..

RTE 1 hafta süre veriyom diyo :S Doğan hizaya gelmesse cem uzana yaptığı gibi Doğan grubunada yapar..

bide hilton arazinin konusu geçiyodu işin içinde V.Putin bile var.. çok geçmez herkes birbirinin kirli donlarını ortaya atar..

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek

Aydın Doğan 'soygun' peşinde

http://www.cafesiyaset.com/photos/778688935.jpg

Aydın Doğan desteği haketmiyor 

Dediklerim bir bir çıkıyor mu?

'Aydın Doğan’ın derdi Hilton arazisi' diye yazdım.

Dava açtılar.

Kaybettiler.

Şimdi birinci ağızdan doğrulandı.

Rafineri için Başbakan’ın kapısına dayandı dedim.

“Yalan” dediler.

Şimdi kendileri doğruluyorlar.

Ne yazdıysak doğru.

Aynen 3 milyar dolarlık vergi kaçakçılığının doğru olduğu gibi.

Biz hep doğruları yazdık.

Aslına bakarsanız Aydın Doğan, vergi kaçakçılığında köşeye sıkışmıştı.

Ama '27 Nisan e-muhtırası', Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve erken genel seçim imdadına yetişti. 3 milyar dolar yerine 275 milyon YTL ödediler. İş kapandı. Doğan medyası seçimlerde AKP’yi destekledi.

Şimdi yine seçim havasına girilirken, Aydın Doğan medyası yine yüklenmeye başladı.

Rafineriye lisans, Hilton arazisine imar ve ucuza kapatılan bir televizyonun karasal yayın izni lazım. Seçim zamanı hükümet sıkıştırılırsa bunlar hallolur diye düşünmüş olmalılar.

Başladılar bastırmaya.

Sonunda Başbakan patladı. “Hodri meydan” dedi.

Çünkü Doğan’ın gözü doymak bilmiyor.

Başbakan anladı ki, bugün bunları verse, yarın yeni talepler gelecek.

Çıktı açıkça meydan okudu.

Aslında bir gazeteci olarak benim burada Aydın Doğan’dan, yayıncıdan yana tavır almam gerek.

Ama Aydın Doğan’a “Gazeteci” demek mümkün mü?

Gazete dediğin doğruları yazar, her zaman yazar, herkese karşı yazar.

Doğan medyası öyle mi?

Onlar için haber demek, Aydın Doğan’ın çıkarları demek.

Medya aracılığıyla bilek bükmek, haksız rekabet yapmak, ticari avantaj sağlamak demek.

Bunun için ben burada Aydın Doğan’ın tarafında olamıyorum.

Çünkü bana göre Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu durumun en büyük sorumlusu Aydın Doğan ve onun medyayı kullanma biçimi.

Aydın Bey şimdi çıkmış, veryansın ediyor. Namustan, şereften, haysiyetten dem vuruyor.

İyi de Taha Akyol gibileri Ankara’ya yollayıp iş bitirmeye çalışan, başbakanlardan haksız kazançlarına aracılık etmesi için ricacı olan birinin bunları söylemeye ne hakkı var!

Sen adam gibi gazetecilik yapsaydın, hepimiz bugün arkanda olurduk.

Bugün ne yazık ki, olamayacağız.

Çünkü haketmiyorsun.  

Hilton ve vicdan

Aydın Doğan, Hilton’a ekstra imar izni talebini sanki dünyanın en normal, en doğru işiymiş gibi talep ediyor.

Buna benim lugatımda arsızlık denir.

Hilton arazisinin imar izninin arttırılmasına neden karşı olduğumu ve Aydın Doğan’ın bunu neden bu kadar ısrarla talep ettiği bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyorum.

Aydın Doğan, Hilton’u 255 milyon dolara satın aldı.

Doğan burayı satın aldığı zaman arazinin imar izni 0,7 emsaldi.

Yani burada yaklaşık 45 bin metrekarelik bir inşaat yapılması mümkündü.

Aydın Doğan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’den bu imar iznini 2,7 emsale, yani yapılabilecek inşaat alanını 233 bin metrekareye çıkarmasını istedi.

Sarıgül bunu halletti.

Ancak Büyükşehir’in onayı gerekiyordu.

Biz bunu haber yapınca iş yattı.

Yaklaşık 2 yıldır Aydın Doğan bu meseleyi halletmeye çalışıyor, bunun için Başbakan’a kadar gidiyor, gerekirse şantaj, baskı yapıyor.

Çünkü ortada büyük bir rant var.

Hilton’un bulunduğu yer Türkiye’nin en değerli arazisi.

Burada yapılacak bir inşaatın metrekare satış fiyatı, ortalama olarak 10-12 bin dolar civarında olacak.

233 bin metrekarelik bir inşaat, Aydın Doğan’a en az 2,5 milyar dolar getirecek.

Arazinin 254 milyon dolar olduğu, üzerine yapılacak 233 bin metrekare inşaatın da 250 milyon dolar tutacağı hesaplanırsa Aydın Doğan yatırdığı toplam 504 milyon dolar karşılığında 2,5 milyar dolar alacak ve 2 milyar dolar para kazanacak.

Bunun adı haksızlıktır, soygundur.

Çünkü Hilton arazisi imar planı değişikliği yapıldıktan sonra satılsaydı an az 1,5 milyar dolar ederdi.

Ve bu para Emekli Sandığı’na yani emeklilere, dullara, yetimlere giderdi.

Şimdi ise bu para Aydın Doğan’ın cebine gidecek.

Benim vicdanım bunu kabul etmiyor.

Aydın Doğan'ınki ediyor olmalı ki, bunun için Başbakan, Belediye Başkanı demiyor, kapı kapı dolaşıyor.

NOT: Değerli okurlar bu konudaki yazılarım sürecek.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hiç değilse 70 yaşından sonra para için değil, haysiyetimiz için yaşadığımız zaman.

fatihaltayli@haberturk.com

Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    snnyk bunu yazdı:
    -----------------------------

bende izledim biraz önce ntv yi ve idda ediyorum Baykal dan başkası bu muhalefet işini yapamaz abi..

RTE 1 hafta süre veriyom diyo :S Doğan hizaya gelmesse cem uzana yaptığı gibi Doğan grubunada yapar..

bide hilton arazinin konusu geçiyodu işin içinde V.Putin bile var.. çok geçmez herkes birbirinin kirli donlarını ortaya atar..

Abi skmde değil aydın doğan falan.Fakat medyaya bir baskı uygulanması yanlış.NEden millete açıklayamıyor medya yolsuzlukları ?Nedne işine geldiklerini yazdırıyorlar ?? 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:
    snnyk bunu yazdı:

Abi skmde değil aydın doğan falan.Fakat medyaya bir baskı uygulanması yanlış.NEden millete açıklayamıyor medya yolsuzlukları ?Nedne işine geldiklerini yazdırıyorlar ?? 

ee basın özgürlüğümüz ve anlayışımız bukadar hacı.. yukarıdan birileri şunu basmıycan bunu yayınlımayacan diyo sıkıysa yayınlasınlar..
    3-5 gazete ile gündem şipşak değiştiriliyor..

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek
    iftira atmak ne zamandan beridir basın özgürlüğü oluyor hele hele iftira attığın kişi o ülkenin Başbakanıysa, bunun bir bedeli olmalı.

Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RevengeX
    RevengeX's avatar
    Erkek

Peki bu savunan arkadaşLar Neden RTE dokunuLmazLığını kaLdırmıyor? Madem suçsuz sadece üLkeyi yönetiyor doğru düzgün(!) dürüst bi başbakan BaykaL çok güzeL bişey önermiş Eşit oLaLım ozaman payLaşaLım kozLarımızı demiş...Hem BaykaL'ın her söyLediğine her sözüne cevap veren adam buna neden vermiyor?

Ben söyLiyim: G.tü Yemiyor :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

RevengeX bunu yazdı:

Peki bu savunan arkadaşLar Neden RTE dokunuLmazLığını kaLdırmıyor? Madem suçsuz sadece üLkeyi yönetiyor doğru düzgün(!) dürüst bi başbakan BaykaL çok güzeL bişey önermiş Eşit oLaLım ozaman payLaşaLım kozLarımızı demiş...Hem BaykaL'ın her söyLediğine her sözüne cevap veren adam buna neden vermiyor?

Ben söyLiyim: G.tü Yemiyor :)

sen tahribatın admini olsan tahribatı kolayca hacklayacak  bir açık bırakırmıydın? hemde kendi isteğinle? adamlar kapatma davasından zor sıyırdı chp gibi yandan yemiş partiler bnu kendilerine koz olarak kullanacağını sanmıyormusun oı yüzden kaldırmıyor ben olsam bende kaldırmam chp bu teklifi verdiuse hele hiç kaldırmam dahada korumaya alırım kendimi. şeytanın ne yapacağı belllşi olmaz.

Toplam Hit: 6918 Toplam Mesaj: 60