Hemoroid
-
Türk kahvesi içince kahve bitince fincanın dibinde kalan telve işte hani o fal baktıkları o işte
ayrıca Telveyi yutmayacaksın oraya süreceksin
bende işe yaramıştı sende ne olur bilmiyorum eskilere de sorabilirsin bu konuyu b,ilimden uzak kocakarı ilacı gibibirşey ama işe yaradıktan sonra sorun yok
-
evet arkadaşıma sordum adı daflon
tüm eczanelerde olan bir ilaçmış
günde 3 tane içiyormuşsun
ilk gün ağrıyı
ikinci gün kanamayı
üçüncü gün şişliği geçirir dedi
-
vesselam bunu yazdı:
-----------------------------
jayde bunu yazdı:
-----------------------------bir arkadaşımın başına glmişti benimde. adam yolda adım atamıyordu o derece:).yanlış hatırlamıyorsam daflon adlı bir ilacı kullanarak geçirmişti
-----------------------------daflon hap çok iyi dogru tespit bravo travacort krem :)
-----------------------------daflon herkese yaramıyo hocam kimisininkini 2 katına da çıkarıyo yakın tanıdığıma yapmıştı ameliyat oldu sonunda
-
Kremler Daflon işe Yaramıyor Bende De var daflon içince tuvalete geç çıkartiyor vede sivilaştırıyor gibi ama hemoride fazla iyi gelen birşey yok ameliyat olanlarda var ama çok acı cekersin iyileşene kadar ölüm acisi gibi birşey bu yüzden olmaya korkuyorum ameliyat.
-
iki sekilde olur iç basur ve dış basur diye. eger makatin kenarlarinda şişme varsa yada makatin cevresinde kücük leblebi seklinde cikinti varsa bu iç basurdur. içerde oluşup sonradan disariya dogru verir makat bu cikintiyi. ama ilk olusum makatin ic kismidir. bircok tedavi yöntemi var fakat basur cagimizin hastaligi olup tedavi kesin degildir. cünkü basur sadece sürekli oturmakla oluşmaz. ayni zamanda wc sonrasi su degdirmeyenler yada su degdirip aşiri sekilde sürterek kurulamadan kaynaklanir. bu durum sürekli tekrarlandiginda hastalik ilerler.
diger bir nedenide büyük tuvaleti geldiginde sıkışık olmasina karşin sürekli olarak ertelemektir. ertelemeleriniz sık sık oluyorsa dış basura hosgeldin davetiyesi cikarmissiniz demektir. Bizim ege bölgesinde neredeyse bir cok kesimden insan bu hastalikla bogusmaktadir. ve halk arasında dogal bir sey olarak algilanmaya baslamistir. cünkü burada baharatin alasını tüketirler. neredeyse baharatsiz yemek yenilmiyor diyebilirim. baharatli tüketim kullanilmamali, temiz tutulmali, tuvalet sonrasi su ile yıkandiginda sürterek degil dokunduradak veya hafif bastirarak kurulanmali, tuvaletinizi ertelememelisiniz, saatlerce ayakta kalmamali yada saatlerde oturmamalisiniz, eger basur azarsa 2 yada 3 gün boyunca kati yiyecekler tüketilmemeli(tost, döner, pizza, et gibi), eger ki kanamalar baslamissa kesinlikle doktora gidip ameliyat olmalisiniz yoksa günün birinde wc de bayılıp kalabilirsiniz kan kaybindan. dikkat edin.
-
sorması ayıp nedir bu hemoroid?
-
Bende 9 aydır anal fissür denen boktan çekiyorum 2 hafta sonra ameliyatım var :\
-
procto glyvenol krem iyi tercih.. ayrıca soğukta çok önemli bi faktör.. soğukta kalma.. sıcak su oturma yöntemi vardır anlık rahatlatır.... alkol baharat zaten sayılmış özellikle acı, turşu ve türevleri,, ekşiler kötü yapabilir.... patlıcan sapı yöntemini denemelisin, patlıcanın saplarını kes kaynat ve iç 1 hafta boyunca... 4 yıl önce başıma geldi ve bi dahada bi sorun yaşamadım iyiki...
-
Bende aynı illette uğraştım. Öncelikli olarak kesin bir tedavi yok, ırsi olarak devam eder bu rahatsızlık. Kabızlık ve ishal ile tetiklenir. Temizlik kirlilik ile alakası yoktur. Tam adını hatırlamıyorum ancak kullandığım ve 2 haftada kesin sonuca ulaştıran ilacım vardı onu eve geçince öğrenir yazarım. Şu anda elinden geldiğince sıvı, seni tuvalete az çıkaracak ve miğdeni yumuşatacak şeylerle beslen. Sıcak su torbası al üzerine otur ve acının saniye saniye azalışını hissederek gülümse (ileri safhalarda diş ağrısı, baş ağırısı filan az kalacak şekilde acıyor çünkü). Parmağınla içeri sokmaya çalış, ilk başlarda bu yöntem işe yarıyor. Basur ilacının yanında local uyuşturucu krem al ve anüs bölgene uygula çünkü okul/iş varsa artık hiçbirşeye konsantre olamayacak hale geldiğinde işine yarar. Ve tetikte ol patlayıp kanama yaparak rezilliği dipleyebilirsin.
-
Allah yardımcınız olsun