Hemoroid

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

cagatay09 bunu yazdı:
    -----------------------------

iki sekilde olur iç basur ve dış basur diye. eger makatin kenarlarinda şişme varsa yada makatin cevresinde kücük leblebi seklinde cikinti varsa bu iç basurdur. içerde oluşup sonradan disariya dogru verir makat bu cikintiyi. ama ilk olusum makatin ic kismidir. bircok tedavi yöntemi var fakat basur cagimizin hastaligi olup tedavi kesin degildir. cünkü basur sadece sürekli oturmakla oluşmaz. ayni zamanda wc sonrasi su degdirmeyenler yada su degdirip aşiri sekilde sürterek kurulamadan kaynaklanir. bu durum sürekli tekrarlandiginda hastalik ilerler.

diger bir nedenide büyük tuvaleti geldiginde sıkışık olmasina karşin sürekli olarak ertelemektir. ertelemeleriniz sık sık oluyorsa dış basura hosgeldin davetiyesi cikarmissiniz demektir. Bizim ege bölgesinde neredeyse bir cok kesimden insan bu hastalikla bogusmaktadir. ve halk arasında dogal bir sey olarak algilanmaya baslamistir. cünkü burada baharatin alasını tüketirler. neredeyse baharatsiz yemek yenilmiyor diyebilirim. baharatli tüketim kullanilmamali, temiz tutulmali, tuvalet sonrasi su ile yıkandiginda sürterek degil dokunduradak veya hafif bastirarak kurulanmali, tuvaletinizi ertelememelisiniz, saatlerce ayakta kalmamali yada saatlerde oturmamalisiniz, eger basur azarsa 2 yada 3 gün boyunca kati yiyecekler tüketilmemeli(tost, döner, pizza, et gibi), eger ki kanamalar baslamissa kesinlikle doktora gidip ameliyat olmalisiniz yoksa günün birinde wc de bayılıp kalabilirsiniz kan kaybindan. dikkat edin.

abi küçüklükten beri tuvaleti erteliyorum sıkıştığımda.Evimden başka yerde yapmam mesela.

bu aralar fazla baharat ve bol alkol tükettim.FAzla oturdum.Derslerde sıralar tahta onlardayım.Evdeki sandalye berbat.Ondan mı oldu acaba.

tek temennim, biraz acının hafifleyip düzelmesi.trye gittiğimde kesinlikle göstericem fakat bu şartlarda okula bile gidemem çok berbat.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gozkopat
    gozkopat's avatar
    Erkek

iyi yorumlar var insallah yardımcı olur  

http://forum.donanimhaber.com/m_34702210/tm.htm

Kalite, kimse size bakmıyorken doğru olanı yapmaktır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

cagatay09 bunu yazdı:

iki sekilde olur iç basur ve dış basur diye. eger makatin kenarlarinda şişme varsa yada makatin cevresinde kücük leblebi seklinde cikinti varsa bu iç basurdur. içerde oluşup sonradan disariya dogru verir makat bu cikintiyi. ama ilk olusum makatin ic kismidir. bircok tedavi yöntemi var fakat basur cagimizin hastaligi olup tedavi kesin degildir. cünkü basur sadece sürekli oturmakla oluşmaz. ayni zamanda wc sonrasi su degdirmeyenler yada su degdirip aşiri sekilde sürterek kurulamadan kaynaklanir. bu durum sürekli tekrarlandiginda hastalik ilerler.

diger bir nedenide büyük tuvaleti geldiginde sıkışık olmasina karşin sürekli olarak ertelemektir. ertelemeleriniz sık sık oluyorsa dış basura hosgeldin davetiyesi cikarmissiniz demektir. Bizim ege bölgesinde neredeyse bir cok kesimden insan bu hastalikla bogusmaktadir. ve halk arasında dogal bir sey olarak algilanmaya baslamistir. cünkü burada baharatin alasını tüketirler. neredeyse baharatsiz yemek yenilmiyor diyebilirim. baharatli tüketim kullanilmamali, temiz tutulmali, tuvalet sonrasi su ile yıkandiginda sürterek degil dokunduradak veya hafif bastirarak kurulanmali, tuvaletinizi ertelememelisiniz, saatlerce ayakta kalmamali yada saatlerde oturmamalisiniz, eger basur azarsa 2 yada 3 gün boyunca kati yiyecekler tüketilmemeli(tost, döner, pizza, et gibi), eger ki kanamalar baslamissa kesinlikle doktora gidip ameliyat olmalisiniz yoksa günün birinde wc de bayılıp kalabilirsiniz kan kaybindan. dikkat edin.

abi küçüklükten beri tuvaleti erteliyorum sıkıştığımda.Evimden başka yerde yapmam mesela.

bu aralar fazla baharat ve bol alkol tükettim.FAzla oturdum.Derslerde sıralar tahta onlardayım.Evdeki sandalye berbat.Ondan mı oldu acaba.

tek temennim, biraz acının hafifleyip düzelmesi.trye gittiğimde kesinlikle göstericem fakat bu şartlarda okula bile gidemem çok berbat.

kardesim oturma eyleminde zeminin sertligi sicakligi soguklugu sadece azdirir yada azaltir. doktorlar genelde ameliyat der cünkü kesip atilmasindan baska daha kolay bir yolu yoktur. Fakat şu durumların oluşma riski cok yüksek. ileriki yaslarda yaslanildiginda tuvaletinizi tutamayabilir sık sık altiniza kacirabilirsiniz. sinirleri alinmis bir makatla, sinirleri canli bir makat asla bir olamaz. hatta ameliyatta doktorlar sorunlu makatın ucunu tam olarak almazlar. işte bu yukarida saydigim durumdan dolayı diye duyumlar aldim hastalardan. alkol ve baharattan mümkün oldugunca degil kesinlikle uzak duracaksin. ameliyat olduklari halde halen daha bu hatsaligi nüksettirenler var. kanama filan oluyormu kücük kücük. eger oluyorsa bence kati yiyecek ve baharattan mümkün oldugunda uzak durup en azindan bi doktora muayene olabilirsin. tedavis sekillerine kendin karar verirsin. dayanilamaz bir aci veriyorsa sanirim ameliyat tek cözüm.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

kanama olmuyor ama acı var baya 2-3 gün daha bekliyeyim . sonra bakarım :/ çok berat bişeymiş

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

kanama olmuyor ama acı var baya 2-3 gün daha bekliyeyim . sonra bakarım :/ çok berat bişeymiş

dostum simdilik orayi sicak tut ve sıvı seyler ile beslenmeye basla. yada sulu yemekler (fasulye barbunya filan gibi)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

konu hakkında tam net bilgim yok ama baharat ne gibi bişey yapıyoki ?

geçen hafta acılı sos yaptık kahvaltılık 1haftadır hayvan gibi yiyorum :| şimdi bende tırstım :|

yemiyim bari bi mühdet :| 

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek

parmağı yiyecen hacı kaçarı yok 2 sene önce bendede oldu allahtan ufak bişeydide doktor 2 dakkada halletti doktora gitmeyi erteleme ufak bişeyse bi parmak hareketiyle halloluyo ama büyükse ameliyat babamda ameliyat oldu bi gece yattı hastanede 2 gün sonra motorla balığa gitti...

l enfer c est les autres Sartre ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcaliburTBT
    ExcaliburTBT's avatar
    Erkek
    Dusa girdiginde ilik suyu bayagi totona tut, kan dolasimi artsin dagiliyor hemoroid
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    abdullahozcan
    abdullahozcan's avatar
    Erkek

beyaz diş macunu sür kanamalıyı iyi ediyor ben kullandım yok oldu çok iyi geliyor

Çoğu insan ömrünün en güzel yıllarını, bir apartman dairesinin odasında, televizyon seyrederek geçirir. Çoğu insan yirmi yaşında ölür ve seksen yaşında da gömülür
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek

beyler dikkat edin 4-5 cesit hemoroid türü var. herkesin bünyesine göre degisik sekillerde bas gösteriyor. o yüzden yarar saglayacaz derken adamin kanamayan basurunu iyice pert etmeyin.

Toplam Hit: 12031 Toplam Mesaj: 57