Hemoroid
-
Öncelikle geçmiş olsun, ben de hem fissür hem de fistül (çatlak ve meme bir arada) olan hemeroidden dolayı ameliyat oldum. Ağrı acı ve kanam olmamıştı ama ciddi bir iltihap olayı mevcuttu. Devamlı külot değiştirmekten bıkmıştım. Malum nedenlerden doktora gitmeyi hep erteledim. Ancak koca karı ilacı ( ki etkisini daa önce iltihaplı bölgelerde kendim test etmiştim - isveç iksiri) nedeniyle soluğu nasıl doktorda alacağımı bilemedim ve kaçınılmaz son operasyon.
O yüzden hiç ertelemden doktora gidin, eskiye nazaran çok rahat olan ufak bir opeasyn ve sonrasında biraz dikkat (soğuk yerlede oturmamak, büük tvaletin geldiğinde wc'ye gitmek, biraz da gıdalara dikkat etmek vb.) ile 6 senedir herhangi bir sorun yaşamıyorum.
Bu arada makatta sinir uçlarına pek müdahele olmyor. . Minimal uygulama ile sorunu çözüyorlar. Sağlık konusunda tasarrufu bırakmak ve ehil ellere kendini teslim etmek her daim iyi sonuç verecektir.
-
Zumsuk hocam öncelikle geçmiş olsun.
Aynı hastalık bendede vardı ve hala var.
Kesin tedavi diye birşey kesinlikle yok. Buna ameliyatta dahil. Ameliyattan sonra dikkat edilmezse tekrar ediyor.
Genetik bir rahatsızlıktır aileden geçiyor.
Doktora gidersen başlangıcı olduğu için sana büyük ihtimalle bir krem ve daflon hap verecektir, çok ağrım fela var dersen bir toz var kaynar suya atıyorsun popunu o suyun buharına doğru tutuyorsun o tozdan verir. Benim tavsiyem sigortan varsa, ki öğrenci olduğuna göre sigortan vardır doktora gitmen.
Bendekinin dönemleri o dönemlerde dikkat edersem ufak sıkıntıyla atlatıyorum.
kabız olduğun için hemoroid azmıyor. hemoroid olduğun için kabız oluyorsun.
Bu hastalık olanlar acılı yemiyecek, baharatlı yemeyecek, sürekli oturmayacaksın, sürekli ayakta durmayacaksın, soğuktan korunmaya bak ve poponu temiz tutmaya bak kıllarını felan diyorum. asitli meyve tüketmeyeceksin yada dengeli tüketeceksin.
Seninki kanamalımı bilmiyorum ama benim ki kanamalıydı acısını sen düşün.
Acımı dindirmek için sıcak su torbasına kaynar su koyuyordum ve yüz üstü yatıp popomun üstüne o sıcak su torbasını koyuyordum. Tuvalete sık sık gitmiyordum ıkınmamak için.
Biberiye çayı iyi geliyordu.
-
basurson.com dıye bır sıte vardı ıyı dıyorlar urunlerıne tasak gecmıstık ama dene bı ıstersen
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------
2-3 gündür problemim var, hemoroid oldum.Ne iğrenç birşeymiş bu.procto glyvenor krem aldım sürüyorum ama yok.Oturması dert, kalkması ders.
Ne derslere gidebiliyorum ne oturabiliyorum ne yatabiliyorum.İğrenç birşey.Kasımda Türkiye'ye gidicem orda baktırcam doktora dedim.Burdkailer pek anlamıyor (kıbrıs) fakat feci berbatmış.
Üstelik bir çok kişide mevcutmuş hastalık.Ufaklı büyüklü.çekirdekli siyah üzüm (kurumuş) ve havucu doğrayıp kaynatıp içiyorsun iyi geliyormuş.
--
İnternette biraz araştırdım da şimdiden herkesi uyarayım ;
spor yapın, hareket edi, yediklerinize dikkat edin, çok baharat acı yemeyin, çok alkol tüketmeyin, fazla su için, bol posalı yiyecek yiyin.
öyle bir acım var ki şu an anlatamam.
Dikkatli olun.Çokta tehlikeliymiş.
-----------------------------hocam,, DAFLON diye bir hap var,, 2-3 güne kesiyor.. önce ağrı gidiyor sonra kendisi kayboluyor.. ama geçici süreyle.. yediklerine ve içtiklerine dikkat ettiğin sürece seni rahatsız etmek bu meret.. edince de atarsın hapı geçer... ama ileri düzeydeyse cerrahi müdahale şart..
-
abi şöyle bir sıkıntı var açıkçası, kıbrıstayım ve budaki doktorlardan çekiniyorum.Basur olduktan 1 gün sonra sabah tuvbalete gitmek için kalktım ve başım döndü, gözüm karardı önce yan duvara sonra öndekine zor tutundum.Bacaklarım tutmadı, gözleirm görmedi.
Gittim doktora birşey yok dedi.Tansiyon bile normaldi.Bleki sabah ilk kalktığımdna böyle ama 22 senedir hayatımda hiç bir zaman böyle birşey yaşamadım.Sorna basurdan mı acaba dedim.Annem üniversitede yar.doç. şimdi özelde gerçi.İlaçların etken maddeleriyle çalışıyor kanser için .fakat bütün etken maddeleri iyi bilir.
O kremi önerdi zaten.Birde siyah çekirdekli kuru üzüm le havuzu doğra, kaynat iç dedi.İyi geliyormuş.(meyvelerin içeriğinide falan biliyor neye iyi geldiğini)
---
bu gün biraz daha iyi ama azıcık acı yine var.Ağrıda değil direkt acı gibi.Şunu diyecektim , kıbrıstayım ve burdaki doktorlara güvenemiyorum.Belki gerçekten iyiler, belki ön yargı fakat Türkiye'de bizi tanıyan, bir şekilde arada tanıdıklar ile önerilen doktor daha iyi olur.
Çünkü annemin çevresi sayesinde penisilin iğnesi vururlarken bile içine ağrı kesici falan koyduklarını biliyorum.Tanıdık olmasa direkt vurup geçecekti.Buranın doktorlarını kötülüğündne değil, tanıdık olmayışındna çekiniyorum.ama durum kötüleşirse mecburen gidicem.
malum 2 gün var ve yatarak + yürüyerek geçirmek istiyorum.Yürürken iyi oluyor (fazla değil tabi 10-15 dk) . pazartesi iyileşmesini istiyorum çünkü pazartesi 10 saat derism var, sonraki gün quiz vs.. vs..
Türkiye'ye gittiğimde tedavi olucam.kötü bir hastalıkmış bir daha çekmek istemiyorum.
Bundan sonra alkol, asitli şeyler, baharattan uzak durucam.Bol sıvı, bol posalı yiyecekler, meyve ve sebze.Geçerse sporda yapcıam.
Allah bütün hasta olanlara şifa versin.
Bu sıralar kız problemim vardı kafaya takıyordum birde yapacağım proje apple'da açıklandı kötü oldum.Baya kafaya taktım midem falan yanıyordu (8 sene günde 5 litre kola etkisi)
fakat hiç birşeymiş abi.Sağlık çok önemli.Kendimize dikkat etmemiz şart
-
Birinci şartı şu ki iyi davranacaksın. :) Mesela çok baharatlı yemeyin derler. Bildiğim kadarıyla doğru yanlış artık düzeltirsiniz hemoroid aslında damarlar oluyor ve bu damarların dışarı çıkması oluyor. Şimdi baharatlı yediğin zaman yani acı filan hararet yapar sıcak olur vücut ve damarlar genişler. Dolayısı ile eğer sendeki hemoroid ileri seviyede ise off acayip bi kan pompalanması yaşarsın ve azdırır ağrısını. Yani dikkat edeceksin huyuna gideceksin yoksa kurtulmanın tek yolu ameliyat. Ameliyat olmak da istemiyorsan iyi davranacaksın arkadaşına. :)
Ayrıca geçmiş olsun en beter rahatsızlıktır kendileri. Adamı kıvrandırır süründürür.
-
Hemoroid gairp bir hastalık öldürmüyor ama hayat standardını çok etkiliyor.
-
ben de kullandım ondan iyileştikten sonra hafif kalıntısı kalıyor ama şu bitkisel şeylere başvurayım dedim şundan aldım bana faydası oldu her metobolizmaya aynı etki etmiye biliyormuş ama benimkini geçirdi tamamen http://www.hilalpazarlama.com.tr/tr/saglik/basur-hemoroyt-mayasil.html peçeteyi kurutma için kullan tuvalette fazla kalma bisiklete filan biniyorsan da artık pek binmemen tavsiyem
-
Götün neye yaradıgını anladığım tek hastalık diyebilirim.
-
bu arada hemoroidken şu işlemler iğrençtir ;
- oturmak,
- hapşurmak,
- öksürmek
....