folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Hepiniz Bir Mühendis Olabileceksiniz !

Hepiniz Bir Mühendis Olabileceksiniz !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

Hazırlıklarımız sona ermek üzere. Önümüzdeki dönem, mesleki eğitime çözümler getirdiğimiz, Türkiye'nin önünü açtığımız bir dönem olacaktır." dedi. Batı ülkelerinde meslek lisesini bitirenlerin üniversiteye devam edemese bile hemen iş sahibi olduğunu hatırlatan Erdoğan, Türkiye'de de bu ortamı oluşturacaklarını kaydetti. Erdoğan, bu konudaki hedeflerini ise şöyle açıkladı: "Meslek lisesi mezunları arttığında, yurtdışında da iş bulabilecekler. Bu, bizim ihracatımız olacak. Ancak hedefe ulaşmak için korkulardan kurtulmamız lazım. Yanlış kararın ülkeye maliyeti, diğer ülkelerle aramızdaki mesafenin 25 yıl açılması oluyor." 28 Şubat döneminde meslek lisesi mezunları için getirilen katsayı engeli, üniversiteye giriş imkanlarını sınırlandırmıştı. Bunun üzerine bu okullara ilgi azalmıştı.

Başbakan Erdoğan, dün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin okul bahçelerinde yaptırdığı 40 spor salonunun toplu açılışını yaptı. Darüşşafaka Lisesi Spor Salonu'ndaki açılış töreninde konuşan Başbakan, meslek liseleri üzerinde durdu. Başbakan, konuşmasında 1960, 70 ve 80'li yıllarda Türkiye'nin dünyayla birlikte yakaladığı kalkınma fırsatını kaçırdığını anlattı. 2. Dünya Savaşı sonrası Batı ülkelerinin sıfırdan kalkınma hamlesi başlattığını söyleyen Erdoğan, "Dünyadaki 5-10 devlet dışında çoğu ülkeyle aynı durumdaydık. Biz siyasi krizler geçirirken, diğer ülkeler sanayileşti, kalkındı. 80'lerin ikinci yarısında Özal'ın vizyonuyla başlayan kalkınma hamlesi de kısa sürdü." dedi. Erdoğan, İngiltere'nin 10 yılda bitirdiği özelleştirme hamlesini, Türkiye'nin 25 yılda bitiremediğini ve arada 10 yıllık boşluk olduğunu söyledi.

Başbakan, mesleki eğitim konusundaki yanlışları düzeltmek ve gençleri sokağa, kahvehaneye veya internet kafeye değil, üretime yönlendirecek mekanizmaları süratle kurmak zorunda olduklarını vurguladı. Onun için de belediyelere bilgi evlerini kurmalarını söylediğini ifade etti.

İstanbul'a 40 yeni spor salonu

Başbakan Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 40 okulda yaptırdığı spor salonlarının toplu açılışını yaptı. İBB, 2006'da 20, geçen yıl da 50 okulun bahçesinde spor salonu inşa etmişti. Erdoğan, belli bir elitin istifade ettiği spor salonlarını değil, milletin her bir ferdinin rahatlıkla istifade edebileceği kamu hizmet alanlarını hizmete açtıklarını söyledi.,

işte budur. ülkemdeki genç meslek öğrenenler artık amele değil bir mühendis yahut teknisyen yahut tekniker olacak............

yök başkanı vardı bir zamanlar şerefsiz. oda gitti. meslek liselilerin önü açılacak şükürler ola.........  

eğer bu olursa çektiğimiz çileler olsa bile yinede bin şükür diyeceğim. 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByALeX
    ByALeX's avatar
    Erkek
    Gerçekleşirse süper olur

Alim ile Sohbet Etmek Zümrüt ile incidir, Cahil ile Sohbet Etme Günde Bin Can incitir. Alim ile Sohbet Etmek Mertebe, Cahil ile Sohbet Etme Dönersin Merkebe, Eşek Alim Olmaz Kitap Taşımakla Tekkeye, insan da Hacı Olmaz Gitmekle Mekkeye.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    boş gezdikten sonra astronot olsam ne yazar. guzel bir atılım tabiiki ama bu yonde adımlar atmadan once alt yapısı olusturulmalı. is imkanları saglanmalıki bunun dahilinde insan yetistirilsin. is imkanı saglanmalı, muhendis olmasanda olur.

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Sende buna inandın...

Zamanında benle birlikte mezun olan bi araba dolusu canavar gibi insan, sırf meslek lisesi die şimdi ya polislik yapıo, ya ttnete girdi telefonlara bakıyo, ya matbaada kağıt topluo ama hepsi bilgisayar programcısı die mezun oldu...

Zamanında benimle birlikte Meslek yüksekden mezun olan onlarca üniversite öğrencisi var şimdi birisi 550 milyon maaşla haftada 36 saat ilkokul4 lere bilgisayar gösteriyor, birisi caresizlikten malatyaya döndü cd dükkanında tezgahtarlık yapıyor, ötekisi babasının manavında manav oldu bir diğeri gene caresizlikten servislerde şöförlük yapıyor...

Herif kızılay meydanına yarrak dikecem die konuşsa Ollleyy artık oturacağım bi yarrak oldu die sevineceksiniz...

Bunlar değilmiydi geldiklerinde meslek lisesi katsayısını kaldıracam die götünü yırtanlar? İktidara geleli kac sene oldu biliomusun???

Bi sittr git hacı...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

impasıbıl is natıng ama bu harbiden impasıbıl be hacı...bunlar ne sözler verdi amk...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

Sende buna inandın...

Zamanında benle birlikte mezun olan bi araba dolusu canavar gibi insan, sırf meslek lisesi die şimdi ya polislik yapıo, ya ttnete girdi telefonlara bakıyo, ya matbaada kağıt topluo ama hepsi bilgisayar programcısı die mezun oldu...

Zamanında benimle birlikte Meslek yüksekden mezun olan onlarca üniversite öğrencisi var şimdi birisi 550 milyon maaşla haftada 36 saat ilkokul4 lere bilgisayar gösteriyor, birisi caresizlikten malatyaya döndü cd dükkanında tezgahtarlık yapıyor, ötekisi babasının manavında manav oldu bir diğeri gene caresizlikten servislerde şöförlük yapıyor...

Herif kızılay meydanına yarrak dikecem die konuşsa Ollleyy artık oturacağım bi yarrak oldu die sevineceksiniz...

Bunlar değilmiydi geldiklerinde meslek lisesi katsayısını kaldıracam die götünü yırtanlar? İktidara geleli kac sene oldu biliomusun???

Bi sittr git hacı...

rene abi yazdıgın yazıların noktası noktası katılıyorum..hea 1 de sunu sölim.. bende meslek lisesi okuyorum..  güvenlik sistemleri bölümü.. ama bize bu zamana kadar 1 camera montesı ne bilim herhangi bir sensör göstermediller.. sırf bu katsayı yuzunden ben bu eziyete katlanmak zorunda kalcam ilerde.. hea gelecekde ne olcağını sölim.. sınıfda 24 kısıyız bunlardan 10 15 i koyune donup babasının tarlasına bakacak.. geri kalanı ise textilde calısmaya baslıccak..abi afedersin ama ben böle işin taaa içine sıçım..

Boş İşler Uzmanı..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

Sende buna inandın...

Bi sittr git hacı...

hoca bunları yyapmak için ilk önce alt yapı lazım

alt yapı yapmakta kolay deil zaman gerektiriyo 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

2000 Yılında Meslek Lisesi Muhasebe Bölümünden

2002 Yılında M.Y.O. Muhasebeden Mezun Oldum

Ama Bi Bok Anlamadım

Lise Diplomasında da Meslek Elemanı Yazıyordu

Yüksek Okul Diplomasında Da Meslek Elemanı YAzıyordu

3 Ay Önce İşyerinden Sırf MYO Mezunu Olduğum İÇin Çıkarıldım

Sokayım Meslek Lisesinin Katsayısınada Akp Nin Eğitim Politikasınada

Şimdi Durum Dahada Vahim İş Görüşmesine Gidiyorum

Adamlar Açık Açık CEMAAT Referansı İstiyorlar

Cemaatinizede Sokayım Sizin Vereceğiniz İŞede

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek
    YaSevYaTerket_CoM bunu yazdı:

2000 Yılında Meslek Lisesi Muhasebe Bölümünden

2002 Yılında M.Y.O. Muhasebeden Mezun Oldum

Ama Bi Bok Anlamadım

Lise Diplomasında da Meslek Elemanı Yazıyordu

Yüksek Okul Diplomasında Da Meslek Elemanı YAzıyordu

3 Ay Önce İşyerinden Sırf MYO Mezunu Olduğum İÇin Çıkarıldım

Sokayım Meslek Lisesinin Katsayısınada Akp Nin Eğitim Politikasınada

Şimdi Durum Dahada Vahim İş Görüşmesine Gidiyorum

Adamlar Açık Açık CEMAAT Referansı İstiyorlar

Cemaatinizede Sokayım Sizin Vereceğiniz İŞede

sen bu kafayla igitmeye devam edersen hiç bişey olamazsın merak etme 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    fatihkutlu bunu yazdı:

Sende buna inandın...

Bi sittr git hacı...

hoca bunları yyapmak için ilk önce alt yapı lazım

alt yapı yapmakta kolay deil zaman gerektiriyo

daha neyin altyapısı hoca? 5 yıldır iktidardalar, devlet kadrolarını imamlarla doldurmaktan fırsat bulamamışlardır belki :| 

unakıtana yaptıkları yatırımın 5te 1ini ülkeye yapsalar çoktan kalkınmıştık.. 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    aman ne güzel matematik ve fizik bilmeyen adamlar mühendis olacak mühendis olmanın yolu matematik ve fizikten geçer birde zaten mesleklek lisesinden çıkınca zaten tesniyen vsvsvsvs olmuyormusun

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
Toplam Hit: 10838 Toplam Mesaj: 42