Hepiniz Bir Mühendis Olabileceksiniz !
-
Hazırlıklarımız sona ermek üzere. Önümüzdeki dönem, mesleki eğitime çözümler getirdiğimiz, Türkiye'nin önünü açtığımız bir dönem olacaktır." dedi. Batı ülkelerinde meslek lisesini bitirenlerin üniversiteye devam edemese bile hemen iş sahibi olduğunu hatırlatan Erdoğan, Türkiye'de de bu ortamı oluşturacaklarını kaydetti. Erdoğan, bu konudaki hedeflerini ise şöyle açıkladı: "Meslek lisesi mezunları arttığında, yurtdışında da iş bulabilecekler. Bu, bizim ihracatımız olacak. Ancak hedefe ulaşmak için korkulardan kurtulmamız lazım. Yanlış kararın ülkeye maliyeti, diğer ülkelerle aramızdaki mesafenin 25 yıl açılması oluyor." 28 Şubat döneminde meslek lisesi mezunları için getirilen katsayı engeli, üniversiteye giriş imkanlarını sınırlandırmıştı. Bunun üzerine bu okullara ilgi azalmıştı.
Başbakan Erdoğan, dün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin okul bahçelerinde yaptırdığı 40 spor salonunun toplu açılışını yaptı. Darüşşafaka Lisesi Spor Salonu'ndaki açılış töreninde konuşan Başbakan, meslek liseleri üzerinde durdu. Başbakan, konuşmasında 1960, 70 ve 80'li yıllarda Türkiye'nin dünyayla birlikte yakaladığı kalkınma fırsatını kaçırdığını anlattı. 2. Dünya Savaşı sonrası Batı ülkelerinin sıfırdan kalkınma hamlesi başlattığını söyleyen Erdoğan, "Dünyadaki 5-10 devlet dışında çoğu ülkeyle aynı durumdaydık. Biz siyasi krizler geçirirken, diğer ülkeler sanayileşti, kalkındı. 80'lerin ikinci yarısında Özal'ın vizyonuyla başlayan kalkınma hamlesi de kısa sürdü." dedi. Erdoğan, İngiltere'nin 10 yılda bitirdiği özelleştirme hamlesini, Türkiye'nin 25 yılda bitiremediğini ve arada 10 yıllık boşluk olduğunu söyledi.
Başbakan, mesleki eğitim konusundaki yanlışları düzeltmek ve gençleri sokağa, kahvehaneye veya internet kafeye değil, üretime yönlendirecek mekanizmaları süratle kurmak zorunda olduklarını vurguladı. Onun için de belediyelere bilgi evlerini kurmalarını söylediğini ifade etti.
İstanbul'a 40 yeni spor salonu
Başbakan Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 40 okulda yaptırdığı spor salonlarının toplu açılışını yaptı. İBB, 2006'da 20, geçen yıl da 50 okulun bahçesinde spor salonu inşa etmişti. Erdoğan, belli bir elitin istifade ettiği spor salonlarını değil, milletin her bir ferdinin rahatlıkla istifade edebileceği kamu hizmet alanlarını hizmete açtıklarını söyledi.,
işte budur. ülkemdeki genç meslek öğrenenler artık amele değil bir mühendis yahut teknisyen yahut tekniker olacak............
yök başkanı vardı bir zamanlar şerefsiz. oda gitti. meslek liselilerin önü açılacak şükürler ola.........
eğer bu olursa çektiğimiz çileler olsa bile yinede bin şükür diyeceğim.
-
Gerçekleşirse süper olur
-
boş gezdikten sonra astronot olsam ne yazar. guzel bir atılım tabiiki ama bu yonde adımlar atmadan once alt yapısı olusturulmalı. is imkanları saglanmalıki bunun dahilinde insan yetistirilsin. is imkanı saglanmalı, muhendis olmasanda olur.
-
Sende buna inandın...
Zamanında benle birlikte mezun olan bi araba dolusu canavar gibi insan, sırf meslek lisesi die şimdi ya polislik yapıo, ya ttnete girdi telefonlara bakıyo, ya matbaada kağıt topluo ama hepsi bilgisayar programcısı die mezun oldu...
Zamanında benimle birlikte Meslek yüksekden mezun olan onlarca üniversite öğrencisi var şimdi birisi 550 milyon maaşla haftada 36 saat ilkokul4 lere bilgisayar gösteriyor, birisi caresizlikten malatyaya döndü cd dükkanında tezgahtarlık yapıyor, ötekisi babasının manavında manav oldu bir diğeri gene caresizlikten servislerde şöförlük yapıyor...
Herif kızılay meydanına yarrak dikecem die konuşsa Ollleyy artık oturacağım bi yarrak oldu die sevineceksiniz...
Bunlar değilmiydi geldiklerinde meslek lisesi katsayısını kaldıracam die götünü yırtanlar? İktidara geleli kac sene oldu biliomusun???
Bi sittr git hacı...
-
impasıbıl is natıng ama bu harbiden impasıbıl be hacı...bunlar ne sözler verdi amk...
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Sende buna inandın...
Zamanında benle birlikte mezun olan bi araba dolusu canavar gibi insan, sırf meslek lisesi die şimdi ya polislik yapıo, ya ttnete girdi telefonlara bakıyo, ya matbaada kağıt topluo ama hepsi bilgisayar programcısı die mezun oldu...
Zamanında benimle birlikte Meslek yüksekden mezun olan onlarca üniversite öğrencisi var şimdi birisi 550 milyon maaşla haftada 36 saat ilkokul4 lere bilgisayar gösteriyor, birisi caresizlikten malatyaya döndü cd dükkanında tezgahtarlık yapıyor, ötekisi babasının manavında manav oldu bir diğeri gene caresizlikten servislerde şöförlük yapıyor...
Herif kızılay meydanına yarrak dikecem die konuşsa Ollleyy artık oturacağım bi yarrak oldu die sevineceksiniz...
Bunlar değilmiydi geldiklerinde meslek lisesi katsayısını kaldıracam die götünü yırtanlar? İktidara geleli kac sene oldu biliomusun???
Bi sittr git hacı...
-----------------------------rene abi yazdıgın yazıların noktası noktası katılıyorum..hea 1 de sunu sölim.. bende meslek lisesi okuyorum.. güvenlik sistemleri bölümü.. ama bize bu zamana kadar 1 camera montesı ne bilim herhangi bir sensör göstermediller.. sırf bu katsayı yuzunden ben bu eziyete katlanmak zorunda kalcam ilerde.. hea gelecekde ne olcağını sölim.. sınıfda 24 kısıyız bunlardan 10 15 i koyune donup babasının tarlasına bakacak.. geri kalanı ise textilde calısmaya baslıccak..abi afedersin ama ben böle işin taaa içine sıçım..
-
Bi sittr git hacı...
-----------------------------hoca bunları yyapmak için ilk önce alt yapı lazım
alt yapı yapmakta kolay deil zaman gerektiriyo
-
2000 Yılında Meslek Lisesi Muhasebe Bölümünden
2002 Yılında M.Y.O. Muhasebeden Mezun Oldum
Ama Bi Bok Anlamadım
Lise Diplomasında da Meslek Elemanı Yazıyordu
Yüksek Okul Diplomasında Da Meslek Elemanı YAzıyordu
3 Ay Önce İşyerinden Sırf MYO Mezunu Olduğum İÇin Çıkarıldım
Sokayım Meslek Lisesinin Katsayısınada Akp Nin Eğitim Politikasınada
Şimdi Durum Dahada Vahim İş Görüşmesine Gidiyorum
Adamlar Açık Açık CEMAAT Referansı İstiyorlar
Cemaatinizede Sokayım Sizin Vereceğiniz İŞede
-
YaSevYaTerket_CoM bunu yazdı:
-----------------------------2000 Yılında Meslek Lisesi Muhasebe Bölümünden
2002 Yılında M.Y.O. Muhasebeden Mezun Oldum
Ama Bi Bok Anlamadım
Lise Diplomasında da Meslek Elemanı Yazıyordu
Yüksek Okul Diplomasında Da Meslek Elemanı YAzıyordu
3 Ay Önce İşyerinden Sırf MYO Mezunu Olduğum İÇin Çıkarıldım
Sokayım Meslek Lisesinin Katsayısınada Akp Nin Eğitim Politikasınada
Şimdi Durum Dahada Vahim İş Görüşmesine Gidiyorum
Adamlar Açık Açık CEMAAT Referansı İstiyorlar
Cemaatinizede Sokayım Sizin Vereceğiniz İŞede
-----------------------------sen bu kafayla igitmeye devam edersen hiç bişey olamazsın merak etme
-
fatihkutlu bunu yazdı:
-----------------------------
Bi sittr git hacı...
-----------------------------hoca bunları yyapmak için ilk önce alt yapı lazım
alt yapı yapmakta kolay deil zaman gerektiriyo
-----------------------------daha neyin altyapısı hoca? 5 yıldır iktidardalar, devlet kadrolarını imamlarla doldurmaktan fırsat bulamamışlardır belki :|
unakıtana yaptıkları yatırımın 5te 1ini ülkeye yapsalar çoktan kalkınmıştık..
-
aman ne güzel matematik ve fizik bilmeyen adamlar mühendis olacak mühendis olmanın yolu matematik ve fizikten geçer birde zaten mesleklek lisesinden çıkınca zaten tesniyen vsvsvsvs olmuyormusun