Hepiniz Bir Mühendis Olabileceksiniz !
-
Hepimiz eğitim sisteminden şikayet ediyoruz.Evet kat sayı eşitsizliği bir ayıp bir kara lekedir.Evet haksızlıktır.Ön tıkamadır pek tabikide.Fakat nasıl buhale geldik ? Bu sorunun cevabını vermeden kimse doğru tesbit , teşhis ve tedavi yapamaz bu sisteme.
Atatürkün yaptığı devrimlerden başka kim nasıl hangi devrimi yaptı eğitimde ? Atatürkün getirdiği sistem 100 yıl öncesinin modern şimdinin eskimiş sistemi değilmi ? Hiçbir hükümet eğitim sisteminde reforma imza atmadı.Bu bir çağdışılıktır.
Hadi hiçbir hükümet bu yaraya pansuman yapmadı.Bu sistemden kazara yetişmiş ( iyiki! ) aydınlarımız neden bir öneri sunmuyorlar ?Kimsenin bu çarpıklığı gündeme getirdiği yok.Acaba neden ? Yani en büyük sıkıntıyı aydın sıfatını alıncaya kadar o insanlar çekmedimi ? Profösör olana kadar olmaya çalışanlar bu işin cefasını çekmedimi ?
Bir halkı yok etmek istiyorsanız eğitiminini ve öğretinimi engellemeniz yeterli.Eğitim ve ögretim olmadan ne siyasetçi ne yazar ne televizyoncu ne de bakkal yetişir bir ülkede.
Bu ülkenin sorunu ne işsizlik ne açlık ne de doğalkaynak! Eğitimdir bu ülkenin sorunu.Yetiştirilmiş hazır bireylerdir.Amacı olan kararlı kültürlü bilgili bireyler.Üretken girişken çevik zımba gibi genç nüfus.
İşte o zaman ne siyasi olarak ne ekonomik olarak ne askeriye düzeyinde bir problemimiz kalmaz.Garanti veriyorum! Düşünsenize insanlar üretiyor.Devamlı birşeyler için çabalıyorlar.Dünyaya bilim ihraç ediyoruz.Bundan daha güzel bir şey olabilirmi ?
Ben daha güzelini düşünemiyorum.
-
amk ben Liseye başlamadan önce meslek lisesinin önü açılcak diolardı.
zikimm ben liseden mezun olalı 2 sene oldu hala diolarr.
Mezun olan arkşlarımındaa %90'ı şuan işssiz , ne iş olursa yaparım modundalar.
-
hem amına koy.sonra pansuman yapmak isteyip cıkıp soyle soyle olacak.yurtdısında egitim olacak de.hacım her seyi tozbembe görüyorsun.al yavrum ver yavrumla olmuyor bu işler.adam 5 senede aq memleketin.daha gecen yaz satıldı bizim buradaki tüm fabrikalar fransız-ispanyol işbirliği adı altında adamlar aldı gitti.Sonra altından bilmem nerenin yahudisi cıktı.En cok da suna üzüldüm.o fabrikaların yönetim binasının önünde Atatürk heykeli ve Türk Bayragı vardi.Simdi onlar YOK.Millet Aç.Yılbaşı dediler göte girdi budaklı ZAMLAR.Her geçen gün artık dünü aratır oldu.Her gün daha da şapa oturuyoruz.Ne zaman akıllanacak bu millet hala inanamıyorum.Aslında suçun büyügü bu millette.Ben isterim bulundugum yere terör gelsin.Her gün bombalar patlasın.Valla isterim.Belki aklına sıçtıklarımın jetonu düşer.Hükümet mi...Alayının aq.
-
DkN bunu yazdı:
-----------------------------
boş gezdikten sonra astronot olsam ne yazar. guzel bir atılım tabiiki ama bu yonde adımlar atmadan once alt yapısı olusturulmalı. is imkanları saglanmalıki bunun dahilinde insan yetistirilsin. is imkanı saglanmalı, muhendis olmasanda olur.
-----------------------------evet hajım katılıyorum
-
yiyin la birbirinizi
-
GİTTİİM OKULDAN SOĞUDUM AQ
-
fizikten,matematikten anlamayan adam nasıl mühendis olabilir ak saçmalamayın.basit trigonometriyi bile bilmeyen adamlar,logaritma bilmeyen adamlar,türev nedir bilmeyen adamdan nasıl mühendis olur?
fizikten anlamayan adam,elektrikten,devrelerden anlamayan adam nasıl mühendis olabilir.wert doğru söylemiş.mühendislik ayrı bişeydir çok ayrı. -
AntiOksidan bunu yazdı:
fizikten,matematikten anlamayan adam nasıl mühendis olabilir ak saçmalamayın.basit trigonometriyi bile bilmeyen adamlar,logaritma bilmeyen adamlar,türev nedir bilmeyen adamdan nasıl mühendis olur?
fizikten anlamayan adam,elektrikten,devrelerden anlamayan adam nasıl mühendis olabilir.wert doğru söylemiş.mühendislik ayrı bişeydir çok ayrı.
-----------------------------La ne mühendisliği, mayripin gaza gelmişliği işte...
Kolaymı mühendis olmak?
-
fatihkutlu bunu yazdı:
cold-m4 bunu yazdı:
fatihkutlu bunu yazdı:
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Sende buna inandın...
Zamanında benle birlikte mezun olan bi araba dolusu canavar gibi insan, sırf meslek lisesi die şimdi ya polislik yapıo, ya ttnete girdi telefonlara bakıyo, ya matbaada kağıt topluo ama hepsi bilgisayar programcısı die mezun oldu...
Zamanında benimle birlikte Meslek yüksekden mezun olan onlarca üniversite öğrencisi var şimdi birisi 550 milyon maaşla haftada 36 saat ilkokul4 lere bilgisayar gösteriyor, birisi caresizlikten malatyaya döndü cd dükkanında tezgahtarlık yapıyor, ötekisi babasının manavında manav oldu bir diğeri gene caresizlikten servislerde şöförlük yapıyor...
Herif kızılay meydanına yarrak dikecem die konuşsa Ollleyy artık oturacağım bi yarrak oldu die sevineceksiniz...
Bunlar değilmiydi geldiklerinde meslek lisesi katsayısını kaldıracam die götünü yırtanlar? İktidara geleli kac sene oldu biliomusun???
Bi sittr git hacı...
-----------------------------hoca bunları yyapmak için ilk önce alt yapı lazım
alt yapı yapmakta kolay deil zaman gerektiriyo
-----------------------------daha neyin altyapısı hoca? 5 yıldır iktidardalar, devlet kadrolarını imamlarla doldurmaktan fırsat bulamamışlardır belki :|
unakıtana yaptıkları yatırımın 5te 1ini ülkeye yapsalar çoktan kalkınmıştık..
-----------------------------abi kadro işinde tyanlışsın imam lazımsa göndermişlerdir orası tmm
unakıtan kendi yiyiiyoda adam ne yapacaanı biliyo be onun yerinde başkası olsa bu kdr iyi yapamaz gibi geliyo bana haksızmıyım
-----------------------------kadro ısınde yanlısmı :) bırak kımı kandırıyorsunuz okullardakı butun dın hocaları merkezlere cekıldı yada mudurluk verıldı yada ıl-ılce mıllı egıtım udurluklerını atandı sonra dın hocası yok dıye dunya kadar kadro acıldı bırde kadrolasma yok dıyorsunuz....
-
fatihkutlu bunu yazdı:
cold-m4 bunu yazdı:
fatihkutlu bunu yazdı:
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Sende buna inandın...
Zamanında benle birlikte mezun olan bi araba dolusu canavar gibi insan, sırf meslek lisesi die şimdi ya polislik yapıo, ya ttnete girdi telefonlara bakıyo, ya matbaada kağıt topluo ama hepsi bilgisayar programcısı die mezun oldu...
Zamanında benimle birlikte Meslek yüksekden mezun olan onlarca üniversite öğrencisi var şimdi birisi 550 milyon maaşla haftada 36 saat ilkokul4 lere bilgisayar gösteriyor, birisi caresizlikten malatyaya döndü cd dükkanında tezgahtarlık yapıyor, ötekisi babasının manavında manav oldu bir diğeri gene caresizlikten servislerde şöförlük yapıyor...
Herif kızılay meydanına yarrak dikecem die konuşsa Ollleyy artık oturacağım bi yarrak oldu die sevineceksiniz...
Bunlar değilmiydi geldiklerinde meslek lisesi katsayısını kaldıracam die götünü yırtanlar? İktidara geleli kac sene oldu biliomusun???
Bi sittr git hacı...
-----------------------------hoca bunları yyapmak için ilk önce alt yapı lazım
alt yapı yapmakta kolay deil zaman gerektiriyo
-----------------------------daha neyin altyapısı hoca? 5 yıldır iktidardalar, devlet kadrolarını imamlarla doldurmaktan fırsat bulamamışlardır belki :|
unakıtana yaptıkları yatırımın 5te 1ini ülkeye yapsalar çoktan kalkınmıştık..
-----------------------------abi kadro işinde tyanlışsın imam lazımsa göndermişlerdir orası tmm
unakıtan kendi yiyiiyoda adam ne yapacaanı biliyo be onun yerinde başkası olsa bu kdr iyi yapamaz gibi geliyo bana haksızmıyım
tabi canım imam lazim olmus yok müdür lazim olmus derkeeennn... habere bakiveriyoruz ve bunun gibi nicelerine... http://www.milliyet.com.tr/2007/12/06/son/sontur23.asp