folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Her Mesleği Para Olarak Görmek



Her Mesleği Para Olarak Görmek

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    irem27
    irem27's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Ağustos/2010
    Dişi

    Elbette hatam , yanlis bildigim , az bildigim , bilmedigim konular cikar .Burada bilgi paylasirken sizlerden de hem cok sey ogreniyorum ve ilgimi her zaman farkli noktalara cekebilecek bir konuya rastlayabiliyorum .Her zaman bana yanlislarimi,eksiklerimi gosterip bilmediklerimi de yazarsaniz cok sevinirim .

    Meslekler konusunda da yazdigim icin bizi okuyan ve tercihlerini etkileyebilecegimiz kardeslerimizi de dusunerek onlara kendi gordugum gercekleri gosteriyorum .

    Simdiki cocuklarin bilgisayarlar hakkinda cok bilgili ve yetenekli olduklarini vurgulamak istedim .

    Dusunun o yastaki cocuklar artik ne kadar bilgisayar dunyasi ile hasir nesir ? Eline faresini almak isteyen her imkani olan cocugun belkide en cok istedigi seylerden birisi bisiklet degil bir bilgisayar oluyor .

    Bu siteye ilk geldigimde bana siteyi tanitip anlatan arkadasim burada cok degisik insanlarin oldugunu soylemisti .Hayat hikayemiz bolumunde hic tanimadigim bir kisinin ilkokula baslamadan text arsivlemesi yapabildigini, ilkokul yillarinda basic programlama dilinde kodlari daha o yaslarda yazabildigini okumustum . Karel GoldStar yerine simdiki cocuklarin dizlerine son derece gelismis birer pc veriliyor ve artik siz dusunun neler yapabileceklerini .Dokuz yasindaki malezyali bir cocugun Iphone icin program yazdigini dusunursek ve universite egitimini pc muhendisligi olarak almis birisi ile zamane cocuklarinin yapamadiklarini karsilastirirsak aradaki farklar da iste tam anlatmak istedigim , bu konuda gereginden fazla mezun vermis ulkemizin pc muhendislerine su an icin bu kadar fazla ihtiyac duymuyor olmasidir .

    Hekimlere olan ihtiyac ile pc muhendislere olan ihtiyaci karsilastiriyorduk , birisi hala arz talep marketinde revansta otekisi ise piyasada doymus durmus ancak sivrilenlerin is yapabildigi , digerlerinin ise issizler ordusuna katilip evde web sitesi tasarimi yaptiklarini kendim gordum .

    ---------------------

    sihona
     
    Bilgisayar mühendisliğinden yeni mezunum, deneyimim yok ve iş bulamıyorum. biraz da çekiniyorum aslında, ya pişman olursam vs diye her yere başvuramıyorum e iyi yerler de deneyimsiz almıyo napıcam bilmiyorum üff :(( sudan çıkmış balık gibiyim. evde çok sıkıldım. mesleğimi yapmak istiyorum. bana tavsiye verebilecek olan var mı???
     
    bsrcnr

    bende bilgisayar mühendisiyim,ankarada 2yıldır çalışıyorum hangi programlama dillerini biliyorsun en azından bişiler yapabilirsin? muhendıs olduysan bılkent, odtu mezunu olacaksın eger degılsen buyuk fırmalar almaz hıc bekleme yada deneyımlı olman lazım.. kucuk yerlere basvur sıkıntıya gelemem dıyorsan kppssye gır ama ona calısmak daha buyuk ıskence bence....

    sadrain
     
    canım korkmana gerek yok..illaki deneyimim olsun diyorsan özel sektörün biryerinden
    basla başvurularına..çekinmene de gerek yok..ilgili ol..öğrenmeye açık ol yeter..
    ayrıca internetten pc ye dair meslekler var..program hazırlama yada site kurumları gibi..
    bunları arastır en azından iş bulamadığın süreçte evde daha az vakitle
    bir iş yapar ve en azından bir deneyim katarsın kendine..
    çok yüksek para kazanmazsın..ama iş bulamazsan dene derim..
    gündüz işinde çalışıp aksam part time internet üzerinden web çalışan
    tasarım yapan yada haber editörlüğü görevi yürütenler var..
    ayda en azından bi 400-500 ekstan olmuş olur..
     
    sihona
     
    teşekkür ederim cevaplarınız için
    kpssye hazırlanmak şimdilik en mantıklısı galiba
     
    -----------
    Yeni mezun bir pc muhendisini yukaridaki ornekten daha fazlasinin bekleyip beklemedigini bende bilmiyorum .Eger durum boyleyse basina geleceklere de hazirlikli olsa iyi olur . Evde oturup web sitesi tasarlamak icin pc muhendisi olundugunu da zannetmiyorum . Bu sektorde is bulmanin ve tutunmanin zorluklarini da bir arkadasimiz anlatsin .

    Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz yazan bir link vermissiniz , neden olunmasin ? Bilimsel calismalar hipotez fikirlerken daha sonra kesin bilgi haline donusmedilermi ? Mutfakta yeni bir arac gorduk onun ne ise yaradigini bilmiyoruz ama gorunusunden bir fikrimiz oluyor , ne ise yaradigini ogrendigimizde en bastaki fikrimiz ile uyusup uyusmadigini da siniyoruz , bilgi fikirlerin tescilidir .Konulara isteyen herkes konu hakkinda yetersiz ve az bilgilere sahip olsalar dahi yorum yazip fikir ozgurluguklerini de paylasabiliyorlar .

     

     


    There was an irem come unto the earth,born in the holy land of Pennsylvania,raised in the mystical east of Allentown.She believed she had the power to help herself and all mankind,so that others saw her power and came to her to be healed of their troubles and their many diseases.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Temmuz/2007
    Erkek

    malasef bizim bulunduğumuz durumda gönlün istediği gibi meslek seçemiyorsun sonra aç kala bilirsin :)

    yani mesleğini sevipde aç kala bilirsin peki evdeki insanlar napıcak? sen onlar için yaşıyorsun onlar iyi geçinsin düşünüyorsun ama mesleğini sevdiğin için onlar sıkıntı çekiyor.

    Sevdiğim meslekle uğraşacam diye parasız işe girersen sonra zorluk çekersin yaş doldukçada anlarsın ki yanlış yapmışsın.

Toplam Hit: 4913 Toplam Mesaj: 53