Her Mesleği Para Olarak Görmek
-
Geçen bi arkadasla konusuyoruz eleman dedi ki bana sen ne seciceksin hazırlık bitince bende dedim pc müh. seçmeyi düşünüyorum büyük ihtimalle sen ne seçiceksin dedim o da bana dedi ki doktorluk Türkiyede 2 sene hazırlık yapıp sağlam doktor olucam dedi.Bende dedim vay ne güzel dedim nie doktorluk istiyorsun dedim adamın verdiği cevap "parası cok iyi oğlum devlette calıssan bile en az 3 milyar maas kendi ofisini acsan paraya para demezsin zaten ". Ve ben bunu duyunca elemana kafa atasım geldi.Kendimi zor tuttum.
Hemen ardından Türkiyede yapılan hastanın karnında iğne unutan,yanlış teşis koyan,hastayla adam gibi ilgilenmeyen doktorlar geldi.Doktorluk gibi bir mesleği bile sadece para olarak görmeye basladıysak bu ülke boku yemsitir arkadas.Hadi eskiden bilgisayar sektöründe zaten hep böleydi işden anlamayan hevesi olmayan adamların tek sölediği laf "para" olmustura ama doktorluk,öğretmenlik,askerlik bunlar para için yapılacak şeyler değil kanımca ..
-
doğru diyosun hocam.
millet paranın kölesi olmuş :|
-
sağlıkdaki adamların alayı paranın köpegi olmuş zaten ama adamlarda haklı daha iyi bir yaşam için olmak zorunda
-
sanatsal yeteneğin varsa kendini sanata adayacaksın baba gerisi boş
-
EcHoLL bunu yazdı:
-----------------------------sağlıkdaki adamların alayı paranın köpegi olmuş zaten ama adamlarda haklı daha iyi bir yaşam için olmak zorunda
-----------------------------+ olarak tanidigim cok bir kac doktor var ilaç firmalari ile anlasmali :) ornek : Gotunmu agridi hemen Abdi ibrahim firmasina ait agri kesici yaziyor :)
-
İnsan neden çalışır bi sorsana kendine.Kimse Rahibe Teresa değil bu devirde elbet para için çalışacak ammmaaaaa o paranında hakkını verecek..
-
Bunun suçu her meslek dalına hak ettiği parayı vermeyen devletindir, sükseli meslek sahibi değilsen açlık sınırının altında yaşadığın bir ülkede böyle düşünmek çok normal.
-
HoLyCat bunu yazdı:
-----------------------------EcHoLL bunu yazdı:
-----------------------------sağlıkdaki adamların alayı paranın köpegi olmuş zaten ama adamlarda haklı daha iyi bir yaşam için olmak zorunda
-----------------------------+ olarak tanidigim cok bir kac doktor var ilaç firmalari ile anlasmali :) ornek : Gotunmu agridi hemen Abdi ibrahim firmasina ait agri kesici yaziyor :)
-----------------------------reklamı vardıya http://www.youtube.com/watch?v=0utuaSWuhPo
-
Aynen hocam.Herkes sevdiği,yeteneği olan işi yapsa ülke çok daha güzel olacakta.
Sırf parası şöyle böyle diye sevmedikleri yeri okuyolar.
Sonuç nitelikli işsizler,yada saçma sapan iş yapan sırf diploması var diye iş sahibi adamlar çıkıyor ortaya.
-
Paradan öte mesleğin neyse hangi işle uğraşıyorsan onun en iyisini yapmaya çalışmak. Bunu yapmadığımız takdirde ne insanlar gelişir ne ülke gelişir. Arkadaşına gelince kısmen hak veriyorum. Çünkü türkiyedeki yaşam koşulları epey zor ve geçinmek için asgari ücretten çok daha fazlası gerekiyor. Bir aile kurmaya kalksan, Evin kirasıdır elektriğidir suyudur doğal gazıdır benzindir mazottur diğer vb ihtiyaçlardır. Aile geçindirmek oldukça zor. Türkiyedeki insanların mesleği para olarak görme nedeni birazda sistemden kaynaklı. Ama öğretmenlik ve doktorluk kutsal meslektir. Bunları sadece para için değil Hem ülke için hem geleceğe güzel bir nesil bırakmak için hem daha kaliteli bir yaşam için yapılmalı....
-
asgari ücretle çalışan bi aile reisi maaaşının 1/3 ünü sadece ekmeğe veriyorsa
ve bu aileden yetişen evlattan sen nasıl sevdiği ilgi duyduğu mesleğe yönelmesini bekleyebilirsin ki ?
en alt seviyedeki çalışan kesim hiç sıkıntıya düşmeden insan gibi yaşabilseydi ozaman herkes paraya değil sevdiği ilgi duyduğu alanlara yönelirdi