folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Higgs Bozonu (Tanrı Parçacığı) Hakkında Açıklama Bugün

Higgs Bozonu (Tanrı Parçacığı) Hakkında Açıklama Bugün

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Bugün CERN, Higgs bozonu hakkında basın toplantısı yapacak ve çok büyük bir ihtimalle bulunduğa dair açıklama yapılması bekleniyor. Yani bugün tarihi bir gün olabilir. Bilim dünyası açısından çok önemli bir konu. Dileyenler alttaki linkten etkinliği izleyebilir. Zürih saatiyle sabah 9'da başlayacak. Kim hangi ülkedeyse zamanını ona göre ayarlayabilir :)

http://webcast.web.cern.ch/webcast

Özetlemek gerekirse;
    Maddeye kütlesini kazandıran parçacık.

Konu hakkında haber:
    http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=20909936 

Konu hakkında bilgi:
    http://www.bilimsehri.com/makaleler/higgs-alani-ve-parcacigi.html 

Ek not:
    Tanrı parçacığı isminde geçen Tanrının dini herhangi bir anlamı bulunmamaktadır. Orjinali bilim camiasını fazla terlettiği için "Tanrının cezası parçacık"tır. Fakat "Tanrı parçacığı" şeklinde daha medyatik olduğundan böyle anılıyor. Daha fazla bilgi için verdiğim linki inceleyebilirsiniz. 

λ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

abi çok ilginç, aşırı meraklandım

memento mori.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Erkek

konuyu açmayı düşündüm sonra da olay çıkıcak diye şey etmedim :) 45 dakikadır bekliyorum hocam bende konferans öncesi görüntülere baktım bir de chat sayfasına baktım.. katılım serbest mi acaba konferansa? bizim hocaları gördüm sanki itü'den.

# birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

bilimsehrindeki makaleyi kendisi yazmıştır bu arada. arkadaş biraz mütavazi de :P

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

mustaphachan bunu yazdı:
    -----------------------------

konuyu açmayı düşündüm sonra da olay çıkıcak diye şey etmedim :) 45 dakikadır bekliyorum hocam bende konferans öncesi görüntülere baktım bir de chat sayfasına baktım.. katılım serbest mi acaba konferansa? bizim hocaları gördüm sanki itü'den.

Konferansa katılım konusunda benim de fikrim yok. Eminim ki orada olmak inanılmaz derece heyecan verici olurdu :) Bildiğim kadarıyla Türkiye de CERN'e üyelik için başvuruda bulunmuştu. Ön üyelik vs. aşamaları varmış. Muhtemelen orada katılımcı olan Türk bilimadamları da vardır. Bakalım bugün mesele sonuca bağlanacak mı

λ
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Benden başka bu konuları açıpta ilgilenen birilerini görmek güzel. ne varsa eskilerde var diye boşuna demiyorum :|

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Erkek

FireX bunu yazdı:

mustaphachan bunu yazdı:

Konferansa katılım konusunda benim de fikrim yok. Eminim ki orada olmak inanılmaz derece heyecan verici olurdu :) Bildiğim kadarıyla Türkiye de CERN'e üyelik için başvuruda bulunmuştu. Ön üyelik vs. aşamaları varmış. Muhtemelen orada katılımcı olan Türk bilimadamları da vardır. Bakalım bugün mesele sonuca bağlanacak mı

hadi bakalım son 2-3 dk. şu "the goddamn particle"ın huyunu suyunu görebiliriz umarım

# birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakabey
    sakabey's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

higgs bozununu arıyorlardı bozona benziyen parçacık bulduk diyorlar kesin birşey söyleyemediklerine göre durum fos çıktı

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

sakabey bunu yazdı:

higgs bozununu arıyorlardı bozona benziyen parçacık bulduk diyorlar kesin birşey söyleyemediklerine göre durum fos çıktı

hocam tabi kesin konuşmayacaklar bulduk deseler direk çinliler çakmasını yaparlar :)

Şaka bir yana bir anda net olarak açıklamalarını beklemiyordum bende..

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

dün gece okudum haberi. merakla bekliyorum.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Erkek

sakabey bunu yazdı:

hayır hocam bildiğin net bi şekilde bulduk diyor Bertolucci.

Toplam Hit: 6989 Toplam Mesaj: 44