Higgs Bozonu (Tanrı Parçacığı) Hakkında Açıklama Bugün
-
Bugün CERN, Higgs bozonu hakkında basın toplantısı yapacak ve çok büyük bir ihtimalle bulunduğa dair açıklama yapılması bekleniyor. Yani bugün tarihi bir gün olabilir. Bilim dünyası açısından çok önemli bir konu. Dileyenler alttaki linkten etkinliği izleyebilir. Zürih saatiyle sabah 9'da başlayacak. Kim hangi ülkedeyse zamanını ona göre ayarlayabilir :)
http://webcast.web.cern.ch/webcast
Özetlemek gerekirse;
Maddeye kütlesini kazandıran parçacık.
Konu hakkında haber:
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=20909936Konu hakkında bilgi:
http://www.bilimsehri.com/makaleler/higgs-alani-ve-parcacigi.html
Ek not:
Tanrı parçacığı isminde geçen Tanrının dini herhangi bir anlamı bulunmamaktadır. Orjinali bilim camiasını fazla terlettiği için "Tanrının cezası parçacık"tır. Fakat "Tanrı parçacığı" şeklinde daha medyatik olduğundan böyle anılıyor. Daha fazla bilgi için verdiğim linki inceleyebilirsiniz. -
abi çok ilginç, aşırı meraklandım
-
konuyu açmayı düşündüm sonra da olay çıkıcak diye şey etmedim :) 45 dakikadır bekliyorum hocam bende konferans öncesi görüntülere baktım bir de chat sayfasına baktım.. katılım serbest mi acaba konferansa? bizim hocaları gördüm sanki itü'den.
-
bilimsehrindeki makaleyi kendisi yazmıştır bu arada. arkadaş biraz mütavazi de :P
-
mustaphachan bunu yazdı:
-----------------------------konuyu açmayı düşündüm sonra da olay çıkıcak diye şey etmedim :) 45 dakikadır bekliyorum hocam bende konferans öncesi görüntülere baktım bir de chat sayfasına baktım.. katılım serbest mi acaba konferansa? bizim hocaları gördüm sanki itü'den.
-----------------------------
Konferansa katılım konusunda benim de fikrim yok. Eminim ki orada olmak inanılmaz derece heyecan verici olurdu :) Bildiğim kadarıyla Türkiye de CERN'e üyelik için başvuruda bulunmuştu. Ön üyelik vs. aşamaları varmış. Muhtemelen orada katılımcı olan Türk bilimadamları da vardır. Bakalım bugün mesele sonuca bağlanacak mı
-
Benden başka bu konuları açıpta ilgilenen birilerini görmek güzel. ne varsa eskilerde var diye boşuna demiyorum :|
-
FireX bunu yazdı:
-----------------------------mustaphachan bunu yazdı:
-----------------------------konuyu açmayı düşündüm sonra da olay çıkıcak diye şey etmedim :) 45 dakikadır bekliyorum hocam bende konferans öncesi görüntülere baktım bir de chat sayfasına baktım.. katılım serbest mi acaba konferansa? bizim hocaları gördüm sanki itü'den.
-----------------------------
Konferansa katılım konusunda benim de fikrim yok. Eminim ki orada olmak inanılmaz derece heyecan verici olurdu :) Bildiğim kadarıyla Türkiye de CERN'e üyelik için başvuruda bulunmuştu. Ön üyelik vs. aşamaları varmış. Muhtemelen orada katılımcı olan Türk bilimadamları da vardır. Bakalım bugün mesele sonuca bağlanacak mı
-----------------------------hadi bakalım son 2-3 dk. şu "the goddamn particle"ın huyunu suyunu görebiliriz umarım
-
higgs bozununu arıyorlardı bozona benziyen parçacık bulduk diyorlar kesin birşey söyleyemediklerine göre durum fos çıktı
-
sakabey bunu yazdı:
-----------------------------higgs bozununu arıyorlardı bozona benziyen parçacık bulduk diyorlar kesin birşey söyleyemediklerine göre durum fos çıktı
-----------------------------hocam tabi kesin konuşmayacaklar bulduk deseler direk çinliler çakmasını yaparlar :)
Şaka bir yana bir anda net olarak açıklamalarını beklemiyordum bende..
-
dün gece okudum haberi. merakla bekliyorum.
-
sakabey bunu yazdı:
-----------------------------higgs bozununu arıyorlardı bozona benziyen parçacık bulduk diyorlar kesin birşey söyleyemediklerine göre durum fos çıktı
-----------------------------hayır hocam bildiğin net bi şekilde bulduk diyor Bertolucci.