folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Higgs Bozonu (Tanrı Parçacığı) Hakkında Açıklama Bugün

Higgs Bozonu (Tanrı Parçacığı) Hakkında Açıklama Bugün

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

CMS'ten sonra ATLAS grubu da sonuçların tutarlı olduğunu bildirdi :) Bugün ilk defa Higgs bozonu karakteristiğinde bir parçacık doğrulanmış oldu. İnsanlık bugün tarih yazdı. Fos çıkma gibi bir durum söz konusu değil.

http://press.web.cern.ch/press/PressReleases/Releases2012/PR17.12E.html

http://www.hurriyet.com.tr/planet/20911936.asp

Şimdi herkes kutlamada. Sonuçlar çok olumlu. Bilimsel gerçek olacak şeyler aniden kabul edilmez. Tabi ki daha çok veri incelenip parçacık yakından tanınacak. Daha bu çalışmaların makaleleri yayımlanıp incelenecek vs. "Kimse evet, budur" diyerek konuşmalarını beklemiyordu. Sonuçlar tutarlı mı? Tutarlı. Artık bundan sonrası yeni deneylerle ve araştırmalarla sınanmasına bakıyor. Bu insan aklının gelebileceği noktayı gösteren üstün bir başarının eseri. Neyse ki Peter Higgs de ölmeden bu anı gözleriyle görmüş oldu :)

λ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutengri
    Kutengri's avatar
    Erkek

ya bu higgs bozonu higgs alanının bir birimi gibi bir şey değil mi ben mi yanlış anladım ? bir ölçü birimini nasıl buluyorlar anlayamadım hala ? 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakabey
    sakabey's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bende kaç kere okumama rağmen alıştığımız fizikle kafamda modelleyemedim durumu, bunu herhalde bu aldanda uçmuş insanlar özümseyebiliyor, 

baz aldıkları ve baştan kabullendikleri şey big bang, aslında işi bilen bir arkadaş bizim anlayabileceğimiz şekilde bir modellese şunu ne güzel olur 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Erkek

baya da neşeli bi sunum oldu :) sonuçlar dediğin gibi baya baya tutarlı FireX hocam. umarım gelecekte bu çalışmanın bir ucundan tutabilirim.. 

edit : şu an yayınlanan koro olayı filan matraklık hala sürüyor :D

# birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Higgs alanı tüm uzay-zamanı kaplayan alan. Parçacıklar bu alanda yüzerken deforme ederek kütle kazanıyorlar. Tabi kütlelerin farklı olmasının sebebi her parçacığın higgs alanıyla farklı oranda etkileşmesi. Higgs bozonu da taşıyıcı oluyor. Madde böylece kütle kazanıyor. Bozonlar aracıdır. 

λ
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

mustaphachan bunu yazdı:
    -----------------------------

baya da neşeli bi sunum oldu :) sonuçlar dediğin gibi baya baya tutarlı FireX hocam. umarım gelecekte bu çalışmanın bir ucundan tutabilirim.. 

edit : şu an yayınlanan koro olayı filan matraklık hala sürüyor :D

Aynen. Umarım... Fakat adamlar sevinçten ölecekler :) Tabi 60 senelik çalışmalar vs. Ne yapsalar yeridir :)

λ
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Erkek

comic sans muhabbeti de efsane :D tüm bilimselliği gitti gözümde diyolar birbirlerine :D

# birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Soru cevap kısmı kesilmişmi ? Çünkü acayip neşeliydi soranda bilmiyo cevaplayacan :D Adamlar eğleniyo lan :D

Bizde olsa kavga çıkardı :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

mustaphachan bunu yazdı:

comic sans muhabbeti de efsane :D tüm bilimselliği gitti gözümde diyolar birbirlerine :D

Evet. İlk elemanın sunumu gayet ciddi ve şık görünümlü idi. Kadın çıkınca comic sans üzerine nette de bayağı geyikler döndü :) Ancak daha sıcak geldi bana tabi. Fakat kadının İspanyol aksanıyla İngilizce konuşması garipti biraz. Bildiğin sözcükleri İspanyolca formuna sokuyordu bazen :D

Bu arada nette bir yorum gördüm, güldüm bayağı.

CERN açıklama yapmış güya "Beceremedik, hurdacıya satıyoruz" diye :))

ErotikPanda bunu yazdı:

Soru cevap kısmı kesilmişmi ? Çünkü acayip neşeliydi soranda bilmiyo cevaplayacan :D Adamlar eğleniyo lan :D

Bizde olsa kavga çıkardı :D

Aynen. Allah'tan biri gelip koyduğum yazıya rağmen Tanrı parçacığı falan diye işin içine dini sokup tartışma çıkarmadı. Bu da bir mucize :))

λ
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PsychoDawn
    PsychoDawn's avatar
    Erkek

net birşey varmı yokmu ben birşey anlamadı hala :S 

Toplam Hit: 6990 Toplam Mesaj: 44