folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Higgs Bozonu (Tanrı Parçacığı) Hakkında Açıklama Bugün

Higgs Bozonu (Tanrı Parçacığı) Hakkında Açıklama Bugün

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek

bu deney olumlu sonuçlanırsa tamamen ne değişecek bu olaydan sonra yeni birşeyler üretilecekmi bunlar neler olacak? bir bilgi verirseniz çok sevinirim olaya biraz fransız kaldım

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

geç kalsamda izliyorum devam ediyor hala.

keşke şimdi orada olabilseydik.

edit:

rofl canlı yayında fotograf alıcaklarmış:D 

=)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

PsychoDawn bunu yazdı:
    -----------------------------

net birşey varmı yokmu ben birşey anlamadı hala :S 

Adamlar net konuşmuyor. Dedikleri şey ( benim açtığım kısımdan itibaren ) parçacığın bulunduğu ve artık bu parçacık üzerinden deneylerin başlayabileceği ve deneyler sonucunda nihai sonuçlar alınabileceğini açıklıyorlar.

Yani kısacası adamlar ilk deneyi sonlandırmış ve artık sonuç odaklı çalışmalar başlatıcaz diyolar.

Koptum ya gazeteciler biz anlamadık diye cümleye başlıyolar, bilim adamlarıda bizde daha yeni bulduk 3 gündür uyumadım bende seni anlamadım diyo :D dskjghdgs orda olmak laızm ya :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

ArduouS bunu yazdı:

bu deney olumlu sonuçlanırsa tamamen ne değişecek bu olaydan sonra yeni birşeyler üretilecekmi bunlar neler olacak? bir bilgi verirseniz çok sevinirim olaya biraz fransız kaldım

Bu olay daha çok parçacık fiziğine çağ atlatan çok önemli bir bilimsel gelişme. Henüz işe yarayacağı konuları konuşmak için çok erken. Doğa günden güne daha fazla anlaşılırken imkanlar da haliyle artacaktır. Bu imkanlarla yapabileceklerimiz için de sayısız örnek verilebilir.

λ
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek

ufak bir kaç örnek verebilirsen aklımdaki soru işaretlerini giderebilirsin

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ArduouS bunu yazdı:

ufak bir kaç örnek verebilirsen aklımdaki soru işaretlerini giderebilirsin

Dediğim üzere çok genel. Enerji sıkıntılarından, kimyasal çözümlere bir çok şey yapılabilir. Şu an insanlık nano ölçekte çalışabiliyor ve nanoteknolojiye birçok yatırım yapıyor ve bu konuda sayısız araştırma var. Bunlara bakarsan kafanda fikir oluşabilir. Karbon nanotüplere ve sağladığı imkanlara bakabilirsin mesela.

λ
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

belki anlayan birisi bir seyler yazmıstır diye eksi'ye bakayım dedim, adamlar halen işin gırgırında, şamatasında, bildigin cocuk yuvası olmus orası.

bu da sözlügün tesla'sı :

"cok net birsey soylenmeyen toplanti. 

(bkz: bilimsel toplanti)

bir bilimsel toplantida cok net birsey soylenmiyorsa, proje basarisiz olmus demektir. tabi milyonlarca euro harcanan projelerin toplantilarinda da halkin onune cikip 'ehem..pek bi bok cikmadi' diye itirafta bulunacak degiller.

(doymamis cocuga mektup, 04.07.2012 10:46)"

neyse, FireX, konu hakkında en yetkili abimiz sensin sanırım su an, ArduouS'un da dedigi gibi, biraz daha somut, ihtimali olan seyleri örnekleyebilir misin ?

hatta aklımdakini direkt sorayım, dini bilgilerle ilgili bir degisikligin olması söz konusu olabilir mi misal ? biraz sacma bir soru olabilir ama daha önceden okudugum kadarıyla isin özünde big bang vardı.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Şu an dediğim üzere buna bir bilimsel gelişme olarak bakılması lazım. Higgs bozonu üzerinden çıkarımlar yapmak için çok erken. Enerji, teknoloji gibi konularda işe yarayabileceği gibi çıkarımlarda bulunmak mümkün olsa da şu aşamada henüz şu işe yarar demek varsayımın ötesine geçmez. Bu sebeple ancak günümüz şartlarında nanoteknolojide geldiğimiz duruma bakarak yorumlar yapabiliriz.

Din konusuna gelirsem, böyle bir deneyin sonucu Tanrının ne varlığına ispat olur, ne de yokluğunu gösterir. Aslında bakılırsa Tanrının varlığı ya da yokluğu sorgulanabilir bir şey değildir. Ya inanırsın ya da inanmazsın. Her cevabın ardından yeni bir soru doğuyor. Misal higgs parçacıkları kütleyi kazandırıyorsa ve bu higgs parçacıkları da kütle sahibiyse onlara kütleyi kazandıran nedir? Büyük patlamadan önceki aşamalara dair çeşitli düşünceler var. Fakat onlar da her zaman bir önceki aşamayı sorgulatıyor. Aynen Tanrı'yı kim yaratmıştır sorusu gibi. Burada bir yol ayrımı var. İnanmak ya da inanmamak. Tanrı ispatlanabilir veya reddedilebilir bir şey değil. Tamamen kişinin kendi tercihi.

Ancak Dünyamızda hüküm süren dinler sorgulanabilir, yanlışlanabilir tabi ki. Bu en iyi evrim teorisi üzerinden yapılır. Fakat dinler doğru değil de yanlış olsa dahi bu da Tanrının yok olduğunu göstermez. Yine kişinin kendi inancıdır, kendi görüşüdür.

λ
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

ArduouS bunu yazdı:

FireX'in paylaştığı linklere bir tıklayıp okuyaydınız; 

ODTÜ Fizik Bölümü ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumu eski başkanlarından Prof. Dr. Cengiz Yalçın:

"İlk akla gelen yeni bir kimya, yeni bir kimyasal farmakoloji, yeni bir kimya sanayi, yeni bir iletişim teknolojileri yeni bir elektromanyetik alan. Kanımca ikinci bir teknolojik devrim meydana gelir. Ayrıca yeni bir çekirdek fiziği yeni bir enerji üretim teknolojisi ortaya çıkar."

while (1<2)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Carlsaganandcat
    Carlsaganandcat's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sanırım şuanki açıklama tahminlerle örtüşen bir bozon olduğuna dair aslında,

yapılan açıklama geçen kelimede şu zaten: "Higgs bozonu ile tutarlı" 

henüz kesin bir kanıt yok üzerinde araştırma yapılacağını söylerken kastedilen de bu, kuramlara uygunluğu meydana çıkarsa higgs bozonu olduğu kesinleşecek, ama uzun bir araştırma gerekiyor ne işlere yarayacağıda bundan sonraki çalışmalarla ortaya çıkacak ama kuramsal olarak yarayabileceği şeyler hakkında genel bilgiler var, zannımca bunların epey kısmı yanlış çıkacak, zaman gerekiyor tabi, sabırla bekliyicez bakalım neler olacak 

9200 feetde alınan ilk nefes...
Toplam Hit: 6992 Toplam Mesaj: 44