Hızlı Kilo Verme Yolları
-
bende işime gelene uyayım bari biraz daha zorlarsam aynı dertlere ulaşacağım
-
bu tbtdekilerde nedense en az boy 1.90 gidin voleybolcu basketbolcu falan olun aq :P
-
Hocam bende aynı sorundan müzdariptim. 1.83 boya 96 idim 1 ay öncesine kadar. Isırgan otu-nane çayını önerdiler. İnanılmaz etkiliyor. Hani diyorlar ya arkadaşlar sofradan az aç kalk falan. Ben onu yapamıyordum mesela. Ekmeği kestim yemeğe abandım olmadı. Ama makarna, pilav, patates varsa ekmeği artık kesinlikle ekmek yemiyorum. Ama onuda engelleyebildim daha sonraları.Artık neredeyse hiç ekmek yemiyorum. Harbiden az aç kalkıyorum bu ısırgan-nane çayını hemen içiyorum, nane bastırıyor açlık hissini. Isırganda felaket ödem attırıyor. Sindirim sisteminin birkaç günde düzene girdiğini farkettim. Birtek sabahları ekmek yiyiyorum oda 1-2 dilim... Isırgan-nane çayını gün aşırı tüketiyorum. GÜnde 4-5 bardak hani. Normal çay içmiyorum onu içiyorum, şekersiz. Ayrıca tuz, unlu mamüllerde yok. Kola falanda hiç yok.Rafadan yumurta sabah kahvaltılarında tüketiyorum. Sarı beyaz farketmiyor gün boyu tokluk hissi yapıyor, oda iyi geldi. Ayrıca salatlarda elma sirkesi kullanıyorum oda metabolizma hızını etkiliyor.
Bu ay 94 olmuşum. İki eksiğim var şimdi.
1. Mekik. Aktif spor yapıyordum daha önceleri tenis falan. Fakat zaman yetersizliğinden bırakmak zorunda kaldım.
2. Biraz daha yavaş yemem gerek :D Onun farkındayım ama nedense hep tabakta yemek bittikten sonra aklıma geliyor :D Onunda önüne geçsem tamamdır bu iş. Buda bende çalışma hayatından miras kaldı. Yemeği hemen ye işe yetiş faslı...
İşin diğer bi sırrıda proteinlerle karbonhidratları bir araya getirmemek. Bizimde türk mutfağına bak %60ı bunun üzerine kurulu. Mantı kıyma ve hamurdan oluşuyor,börek falan desen hakeza. Böyle şeyler buldunmu biraz uzak durmak gerek... Yaptıklarım aklıma geldikçe yazarım. Allah gazamızı mübarek eyeleye! :D Selametle!
-
mescarine bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam bende aynı sorundan müzdariptim. 1.83 boya 96 idim 1 ay öncesine kadar. Isırgan otu-nane çayını önerdiler. İnanılmaz etkiliyor. Hani diyorlar ya arkadaşlar sofradan az aç kalk falan. Ben onu yapamıyordum mesela. Ekmeği kestim yemeğe abandım olmadı. Ama makarna, pilav, patates varsa ekmeği artık kesinlikle ekmek yemiyorum. Ama onuda engelleyebildim daha sonraları.Artık neredeyse hiç ekmek yemiyorum. Harbiden az aç kalkıyorum bu ısırgan-nane çayını hemen içiyorum, nane bastırıyor açlık hissini. Isırganda felaket ödem attırıyor. Sindirim sisteminin birkaç günde düzene girdiğini farkettim. Birtek sabahları ekmek yiyiyorum oda 1-2 dilim... Isırgan-nane çayını gün aşırı tüketiyorum. GÜnde 4-5 bardak hani. Normal çay içmiyorum onu içiyorum, şekersiz. Ayrıca tuz, unlu mamüllerde yok. Kola falanda hiç yok.Rafadan yumurta sabah kahvaltılarında tüketiyorum. Sarı beyaz farketmiyor gün boyu tokluk hissi yapıyor, oda iyi geldi. Ayrıca salatlarda elma sirkesi kullanıyorum oda metabolizma hızını etkiliyor.
1. Mekik. Aktif spor yapıyordum daha önceleri tenis falan. Fakat zaman yetersizliğinden bırakmak zorunda kaldım.
2. Biraz daha yavaş yemem gerek :D Onun farkındayım ama nedense hep tabakta yemek bittikten sonra aklıma geliyor :D Onunda önüne geçsem tamamdır bu iş. Buda bende çalışma hayatından miras kaldı. Yemeği hemen ye işe yetiş faslı...
İşin diğer bi sırrıda proteinlerle karbonhidratları bir araya getirmemek. Bizimde türk mutfağına bak %60ı bunun üzerine kurulu. Mantı kıyma ve hamurdan oluşuyor,börek falan desen hakeza. Böyle şeyler buldunmu biraz uzak durmak gerek... Yaptıklarım aklıma geldikçe yazarım. Allah gazamızı mübarek eyeleye! :D Selametle!
-----------------------------Hocam 1 ayda 2 kilo mu verdin?Eğer öyleyse çok az bide spor yapıyorsun :S
-
Scorpion18 bunu yazdı:
mescarine bunu yazdı:
-----------------------------Hocam 1 ayda 2 kilo mu verdin?Eğer öyleyse çok az bide spor yapıyorsun :S
Yok hacım spora başlayamadım ya iyi oku :D Zaten eksik olarak yazdım. Hele bi başlasam... heleee... XD Daha yeni sayılırım hem ya 1 ay kısa bir zaman... Yavaş yavaş hızlanır sonra vermemek için vücut seninle uğraşır... Bu işler biraz alternans gibidir. pik değerler ve dip değerler arası ani hızlanır sonra yavaşlar diyim sen anla...
-
Selamlar,
Artık kilo vermekle ilgili pek problemim olduğunu söyleyemeceğim çünkü yöntemi buldum gibi görünüyor.
Benim için 4 önemli nokta vardı.1.si Üşengeç biri olduğum öğünleri hızlı geçiştirmek adına ekmeğe dayandırıyordum. Sandviç gibi. Özellikle sabahları 4 tost ekmeği üzerine kaşar gibi.
Bunu kestim. Ekmekten aldığım doyma hazzını nasıl azalttığımı 2. adımda yazdım.2.si Ekmeğin yerine onu telafi edecek olan aynı miktarda sosis, taze peynir, cherry domates, salatalık, marul ve günlük minimum 2 haşlanmış yumurta yanında 1 ya da 2 galetayla destekleyerek ekmek yeme hissimi tatmin ettim. Bu bahsettiğim kahvaltı içindi tabi ki ama 3 ögün gibide yiyordum.
Akşam içinse çok yağ içermeyen yemekleri yemekte fayda var.
Karbonhidratı olabildiğince kesip vücudun minimum seviyede ihtiyacı olduğu kadar almak en iyisi çünkü enerji piraminide ilk olarak karbonhidrat harcanıyor kalori yakmadan önce. Eğer karbonhidratı azaltırsan kalori yakımını hızlandırmış olursunuz.
Günlük şeker ihtiyacımı elma portakal ve üzümle geçiştirmeye çalıştım. Hergün düzenli yiyordum böylede kan şekerim düşüp kolaya, çikolataya vs'ye saldırmıyordum.
Çay içmeyi seviyorum fakat rafine şeker kullanmıyorum bunun için bir çok sebep bulabilirsiniz internette. Şeker yerine balı tercih ediyorum.3.sü Her hafta en az iki kere "pre-party party after-party" gibi bir sistemin içerisindeyim. Alkolü herkes içtiği ortalama kadar içiyordum fakat alkol vücutta şekere dönüşüp depolandığı için hiç bir zaman yağlardan kurtulamıyordum. ( 2 aydır düzenli fitnessa gitsem dahi )
Halen hafta sonları dışarı cıksamda clubta tek bir bira alıyorum ve sonra alkolsüz koktelyle vaktimi geçiriyorum.4.sü Spor salonuna gitmek ve tek başına work out yapmak sıkıcı geliyor olabilir. Keza benim için öyledi. Arkadaşınızla gidin.
Ya da dumble alıp evde kaslarınızı çalıştırabilirsiniz ve vücudu şekillendirmenin en iyi yoludur.
Can simidi diye tabir ettiğimiz yağları yakmak için sabah aç karna bel egzersizlerini yapmaktan iyisi yoktur.
Aynı şekilde devam ediyorum ve gözle görülür şekilde göbekteki yağ oranı düştü, sırtım inceldi, gögüslerin üzerindeki halterci kası duran yağın oranı azaldı.
Bundan ötürü çok mutluyum .
Umarım en kısa zamanda istediğin forma kavuşursun.
Sevgiler. -
Scorpion18 bunu yazdı:
Hocam sana yapman gerekenleri tek tek anlatayım umarım uyarsın çok rahat kilo vereceksin.Başta pes etmiyeceksin sonra her gün minimum 10 bardak oda sıcaklığında su içeceksin.Uyku düzenine dikkat edeceksin günde 7-8 saat uyamak iyidir çok az ve çok fazla olmaması lazım.Sebze yemeye özen göster.Her öğünde 2 dilim kepek ekmek yemelisin.Akşam en geç 8'de yemek yeme işi bitmiş olmalı.Günde 1 saat hızlı tempoda yürüyüş yapmalısın kollarınıda hareket ettirerek ve hava ne kadar sıcak olursa olsun kalın giyinerek terlemek için.Yürürkende bol su iç çünkü vücudun terlemeyle attığı sular sana hızlı kilo vermişsin gibi gelebilir aslında su kaybedersin.Akşamları özellikle hazır çorba iç.Patates kızartması,lahmacun,pide,sucuk,baklava vs vs yemiyeceksin.Eğer body salonuna falan gideceksen çok hafif ağırlığı çok kaldırmaya özen göster.Günde 6 öğün yemelisin. 3 ana 3 ara öğün.Ara öğünlerde elma vs. ye meyve yemeyide abartma her ara öğüne 1 meyve yeter.Tuz kullanma.Yatmadan çekebildiğin kadar mekik çek.Yeterki iste başarırsın.
-----------------------------aynısın ben yaptım bunun 1 ayda 3,5 kilo inanın aynısı :)
body e gidiyorum not günde 35 dakka yürüşüm var hızlı tempode 15 lik rampa ve 7 hızıyla :)
ben yazacaktım bunları ama kardeşim bu işi biliyo ...
kesinlikle ve kesinlikle ekmek yokkkkkkkkk ....
kesinlikle ve kesinlikle min yarım saat yürüme zorunluluğu
azda yemeği kes yeter :)
-
Mekik çek diyenler olmuş, çok fazla çekmeni önermem. Çünkü bölgesel yağ yakımı yoktur ve çok fazla mekik çekmen
o göbeğin daha da büyük görünmesine neden olucaktır. Ama tabi abartmadan çekmeninde bi sakıncası yoktur.
Bide 2.5 km yürüyorum demişsin, bu mesafeyi olabildiğince hızlı yürümek(power walk tarzı) çok daha fayda sağlar.
-
bende başladım :C ekmeği kestim ilk. sonrada dambıl, şınav filan çekiyom. arada yürüyorm.
şeker zaten kullanmıyodum.
-
Scorpion18 bunu yazdı:
Hocam sana yapman gerekenleri tek tek anlatayım umarım uyarsın çok rahat kilo vereceksin.Başta pes etmiyeceksin sonra her gün minimum 10 bardak oda sıcaklığında su içeceksin.Uyku düzenine dikkat edeceksin günde 7-8 saat uyamak iyidir çok az ve çok fazla olmaması lazım.Sebze yemeye özen göster.Her öğünde 2 dilim kepek ekmek yemelisin.Akşam en geç 8'de yemek yeme işi bitmiş olmalı.Günde 1 saat hızlı tempoda yürüyüş yapmalısın kollarınıda hareket ettirerek ve hava ne kadar sıcak olursa olsun kalın giyinerek terlemek için.Yürürkende bol su iç çünkü vücudun terlemeyle attığı sular sana hızlı kilo vermişsin gibi gelebilir aslında su kaybedersin.Akşamları özellikle hazır çorba iç.Patates kızartması,lahmacun,pide,sucuk,baklava vs vs yemiyeceksin.Eğer body salonuna falan gideceksen çok hafif ağırlığı çok kaldırmaya özen göster.Günde 6 öğün yemelisin. 3 ana 3 ara öğün.Ara öğünlerde elma vs. ye meyve yemeyide abartma her ara öğüne 1 meyve yeter.Tuz kullanma.Yatmadan çekebildiğin kadar mekik çek.Yeterki iste başarırsın.
-----------------------------Anladım hocam.
Tüm dediklerini dikkate alıyorum. Tüm arkadaşlarımın önerilerini bir kağıda yazıp bir özet haline dönüştüreceğim. Ama anladığım şu ki en önemlisi kararlı olmak. Yani şundan birşey olmaz ya da bugün kalsın yarın kaldığım yerden devam ederim diyete gibi şeyler kesinlikle olmamalı. 3 ana öğün 3 ara öğün ve günde bir saat yürümek... İnşallah olacak