Hosting Sirketi Kuracagim. Tavsiye

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arkadaslar baslikta belirttigim gibi. Kesin kafaya koymus vaziyetteyim.

Hosting sirketi kurmayi planliyorum. Suan icin hali hazirda yaklasik 20-30 tane musterim hazir.

Aslinda reseller falan dusunuyordum ama istedigim ozelliklerde reseller bulamadim.

Kullanacagim host sirketi Osaka merkezli olacak. Japonya olunca tahmin ettiginiz gibi cok yuksek hizda internet baglantisi mevcut(Kendi evimde 1gbps var).

Windows hostinge girmeyi hic dusunmuyorum sadece linux.

Hosting icin nasil bir makine tavsiye edersiniz? OS(linux) hangisini kullanmaliyim? Japonya'da elektrik kesintisi diye bir muhabbet yok 9 yildir buradayim, 9milisaniye dahi kesildigini gormedim.

Lutfen fikirlerinizi yaziniz.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek

müşterilerin nerden japonyadan mı ?

Ben hiç girmeni tavsiye etmem, ilk başlarda tatlı gelir sonra nerden girdim lan bu işe dersin.

illa giriceksen os için

centos yada debian kullan. Herhangi bir problem ile karşılaşırsan bu ikisi için sorunları internetten rahatlıkla bulursun

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Genki bunu yazdı:
    -----------------------------

Ben hiç girmeni tavsiye etmem, ilk başlarda tatlı gelir sonra nerden girdim lan bu işe dersin.

Hali hazirdakiler Japonyadan. Ama daha sonralari Turkiye'den olur. Abd'den olur...vs.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

hocam windowsta kuraydın iyi olurdu yaw

tahribat.com a can feda
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bende centOS u dusunuyordum.

peki 32bit/64 bit hangisi?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

yawuz bunu yazdı:

hocam windowsta kuraydın iyi olurdu yaw

Yok baba, simdi ben lisans isine falan giremem. Yok server lisansi, yok, frontpage i yok falan... windows cok uzun ve pahali is.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek

sniperscope bunu yazdı:

Genki bunu yazdı:

Hali hazirdakiler Japonyadan. Ama daha sonralari Turkiye'den olur. Abd'den olur...vs.

japonyadakiler için iyi olur, ancak Türkiyeden japonya bağlantılı bir hosting alacak kişi çok zor çıkar. Hat bağlantılarının yüksek olmasından ziyade aradaki mesafe hayvani boyutta ms ve geçikme verecektir.

Tavsiyem hollanda veya almanya lokasyonlu sunucu alman(fransada olabilir)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SPY-CX5
    SPY-CX5's avatar
    Savaş Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek

Host işi bok işi demedi deme :)

Saldırı olur, hdd yanar, işletim sisteminde sorun çıkar, mysql server çöker... 100+ müşteri olunca her boku sormalar mail şifreleri istemeler.

Problemlerle uğraşıp, herkese yetişmek çok zor oluyor.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

SPY-CX5 bunu yazdı:

Host işi bok işi demedi deme :)

Saldırı olur, hdd yanar, işletim sisteminde sorun çıkar, mysql server çöker... 100+ müşteri olunca her boku sormalar mail şifreleri istemeler.

Problemlerle uğraşıp, herkese yetişmek çok zor oluyor.

@Genki: Iyi dostum ben japonya'da yasiyorum. Simdi hosting kuracam diye buradaki kurulu duzeni birakip orayami gideyim. Hadi diyelim gidemedik. Mecburen orada yer bulmak sorun, kira var, elektrik var. Flemenkce bilmiyorum. Orada calistiracak personel falan... zor o is.

@SPY-CX5: ustad japonyada adult hosting pek yok. Olanda cok pahali aylik 50.000 yen(yaklasik 950tl). Simdi ben 100+ musterim olsa zaten paranin a... komus oluyorum.

30.000 yen(ki, ben yaklasik bu fiyati dusunuyorum) x 100 = 3.000.000 yen oda eder sana yakalsik 28.000dolar.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

WAREZ-HOST gibi adult warez site null script izin verip gelen makam isteklerini kulaklarını tıkarsan bu iş olur

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

DJ_Alper bunu yazdı:

WAREZ-HOST gibi adult warez site null script izin verip gelen makam isteklerini kulaklarını tıkarsan bu iş olur

Iste Alper bende onu demeye calisiyorum.

Bir yere gidiyorsun. Yok birader adult olmaz. Diger yer adult olur ama warez olmaz. Istedigim kim ne istiyorsa onu koysun yani birseyleri sinirlamak zaten benim mizacima ters.

Toplam Hit: 6084 Toplam Mesaj: 50