Hosting Sirketi Kuracagim. Tavsiye

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

sniperscope bunu yazdı:
    -----------------------------

Aklima gelmisken sorayim.

Bu NS ayarlari nedir? nasil yapilandirilir? Diyelimki bende 5 tane makine var hepsi icin ayri NS mi ayarlamam gerekiyor? veya her NS icin ayir bir internet hattimi almak gerekiyor?

hocam cıdden yapmaya kararlısın sen bı turk arkadasımıza bızzat yardım etmekten onur duyarım bızzat yardım etmek ıstıyorum

ılk once su sorularına gelelım ns sudur aslında bır domaıne ns adreslerını gırersın her ns adresı bır sabıt IP adresıne baglıdır bu IP adreslerı senın makınene aıt olacak IP adresıdır sen evıne kuracagın ıcın evındekı sabıt IP senın bır ns adresının IP sı olacak oncelıkle ınternet saglayıcınden 2ccı bır IP alman gerekecek cunku en az 2 IP ıle dha saglıklı yonlenır domaınler makınene.

sen bır domaın uzerınde ns olusturacaksın bu ns senın IP ne baglı olacak yanı makınene musterınde senın ns adresını domaın adresıne kayıt edecek ve domaın dırekman bır tarayıcıdan tıklandıgında senın ns ne yanı ns ye baglı IP ne yanı evdekı kuracagın makıneye baglanacak ve ordakı domaıne aıt dosyaalrı calıstıracak umarım ısleyısı anlatabılmısımdır.

nasıl yapılırıda anlatmsız.

evde 5 makınanmı var her makıne ıcın en az 2 IP adresı alman senın ıcın daha yararlı olacaktı ve bunlara baglı ve her ıp ıcın bır domaınden ns olusturacaksın bu artı bı ucret gerektırmıyor zaten bır domaın aldıgında ucretsız 4 tane olusturabılıyorsun tabı benım kullandıgım fırmada boyle dıgererınde fazlada olabılıyor nese.

her ns yada ıp ıcın ayrı ınternet hattı almana gerek yok ılk bastada dedıgım gıbı ınternet saglayıcın 1den fazla ıp almanı saglayabılıyosa sana tek ınternet hattı uzerınde bu ıslemı yapabılırsın.

umarım acıklayıcı olabılmısımdır dedıgım gıbı bızzat sıtketı kurmana yardımcı olmak ıstıyorum bır turk arkadasımız olarak belkı buyursun ısallah.

evet sıradakı soru ısaretlerını alayım gıderelım su soru ısaretlerını senın :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Iste yardim ve paylasim budur.

Ustadim, mesela bende yaklasik 20 tane site var. taaa zamaninda IT firmasinda calisirken yaptiklarim, ara ara freelance olarak yaptiklarim ayrica kendi sirketime ait siteler vs. Simdi bunlarin 14 tanesi hostgator da. 4 veya 5 tanesi hostmonster da digerleri cesitli japon hostinglerde.

Mesela hostgator da adam bana diyorki ns leri ns1030.hostgator.com adresine yonlendir. Tamam statik IP adresi varda mesela bu ns1030.hostgator.com gibi bir Ns i neye gore olusturuyoruz? Tamamen keyfimi bu olay?

Diyelimki ben ISP den 10 tane extra ip adresi aldim. Sozgelimi evdeki 5 makinemden 1.sine 212.63.54.121 ve 212.63.54.122 ip leri atadim. NS muhabbeti bunun neresinden cikiyor?

Aklimdaki bir kac soru isaretini sagolsun diger arkadaslar acikladilar. Dun de Web Hosting Managment Administration Guide isimli bir kitabin pdf ini indirdim saat sabah 5 e kadar anlamaya calisarak okudum. Gerci el altinda cPanel ve hosting olmayinca ne kadar okusanda bos.

Bu hosting isi ben taaaa japonya ya geldigimde vardi (Keske o zaman yapsaydim simdiye ozel jet ile Turkiye ye geliyordum). Daha sonra salla gitsin, kim ugrasacak simdi linux ile apache ile falan dusundum. Ne kadar buyuk hata ettigimi simdi anliyorum.

Mesela hostgator 2002 yilinda kurulmus ve sadece 3 tane makine ile bugun adamlarda 7000 tane makine ve yaklasik 5milyon domain var.

Asagida verecegim linke bir goz at. Gerci japonca birsey anlayacagini sanmiyorum ama mesela dizayn olarak bak. hic albenisi varmi? ama adam adult hosting satiyor. Paranin a.... komus vaziyette.

http://www.adult-magic.com/html/fu.html

Buda diger bir sirket butun japonlar(web masterlar) nefret eder ama bu pusttan baska gidecek yer yok. Adamin sadece sirket sermayesi yaklasik 28 milyon dolar. Var gerisini sen hesap et. Bu sirkette elini neye atsan 6 dolardan basliyor. extra mysql 6 dolar, extra mail hesabi 6 dolar. extra trafik 1gb basina 33 dolar.

http://www.kagoya.jp/

Ta ilk mesajlarimda da bahsettim, benim oyle acil paraya ihtiyacim yok. zaten sirketim var. oradan bana yeterince para geliyor zaten(gerci kriz yuzunden epey azaldi ama).

Bu arada 13 subatta Allah'in izniyle Istanbul da olacagim daha sonra Ankara ve sonrada Adanaya gececegim. Eger bu guzergah uzerindeysen seninle gorusup bir muhabbet edelim.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

sniperscope bunu yazdı:

Iste yardim ve paylasim budur.

Ustadim, mesela bende yaklasik 20 tane site var. taaa zamaninda IT firmasinda calisirken yaptiklarim, ara ara freelance olarak yaptiklarim ayrica kendi sirketime ait siteler vs. Simdi bunlarin 14 tanesi hostgator da. 4 veya 5 tanesi hostmonster da digerleri cesitli japon hostinglerde.

Mesela hostgator da adam bana diyorki ns leri ns1030.hostgator.com adresine yonlendir. Tamam statik IP adresi varda mesela bu ns1030.hostgator.com gibi bir Ns i neye gore olusturuyoruz? Tamamen keyfimi bu olay?

kesınlıkle keyfı olusturuyorsun sole kı bır sıte adın var siteadı.com dıe NSLER.siteadı.com orda NSLER yazdıgım yere domaın fırmanın ızın verdıgı kadar ns olusturabılrısın ne yazarsan yaz yazabılrsın sana kalmıs artı bı ucrette odemessın turktıcaret harıc :D

Diyelimki ben ISP den 10 tane extra ip adresi aldim. Sozgelimi evdeki 5 makinemden 1.sine 212.63.54.121 ve 212.63.54.122 ip leri atadim. NS muhabbeti bunun neresinden cikiyor?

hocam sorunu cok anlamadım ama anladım susormak ıstedıgın sanırım 1cı makınede ben nsmı nasıl onunla bırlestırıyorum demek ıstedın sole cpanel kullanıyorsan kullanacaksan panelde bunun secenegı var ns.siteadı.com, ns.sıteadı.com yazacaksın o 2 ns sadece o makınede kullanabılecek.

bunu anladım ama yanlısssa sen bıraz daha acarak sor cevaplım

Aklimdaki bir kac soru isaretini sagolsun diger arkadaslar acikladilar. Dun de Web Hosting Managment Administration Guide isimli bir kitabin pdf ini indirdim saat sabah 5 e kadar anlamaya calisarak okudum. Gerci el altinda cPanel ve hosting olmayinca ne kadar okusanda bos.

Bu hosting isi ben taaaa japonya ya geldigimde vardi (Keske o zaman yapsaydim simdiye ozel jet ile Turkiye ye geliyordum). Daha sonra salla gitsin, kim ugrasacak simdi linux ile apache ile falan dusundum. Ne kadar buyuk hata ettigimi simdi anliyorum.

kesınlıkle sana sunu soyleyecegım bıraz kızanlar olabılır ama ben bunu gordum hayatımda deneyımlerımden pdf falan bos ısısın ıcıne bızzat gırmeden ogrenemesssın su ornektekı gıbı yemege bakarak pıstıgını anlayamassın sadece tahmın edersın ama bı kasıkla daldırıp bı tadına bakarsan pısmısmı pısmemısmı anlarsın kısaca demek ıstedıgım pdf okumakla olmaz bu ıs al bı sunucu kur eve kur  cpanelı basla kurcalamaya ancak ogrenırsın.

Mesela hostgator 2002 yilinda kurulmus ve sadece 3 tane makine ile bugun adamlarda 7000 tane makine ve yaklasik 5milyon domain var.

Asagida verecegim linke bir goz at. Gerci japonca birsey anlayacagini sanmiyorum ama mesela dizayn olarak bak. hic albenisi varmi? ama adam adult hosting satiyor. Paranin a.... komus vaziyette.

http://www.adult-magic.com/html/fu.html

hıc bısı anlamadım yazılardan salla :D dedıgım gıbı atılmak lazım durmakla olmuyor bu ısler

Buda diger bir sirket butun japonlar(web masterlar) nefret eder ama bu pusttan baska gidecek yer yok. Adamin sadece sirket sermayesi yaklasik 28 milyon dolar. Var gerisini sen hesap et. Bu sirkette elini neye atsan 6 dolardan basliyor. extra mysql 6 dolar, extra mail hesabi 6 dolar. extra trafik 1gb basina 33 dolar.

http://www.kagoya.jp/

cokta abartmıs lan adam ne o ole hersey 6 dolar 6 dolara hersey sınırsız veren fırmalar var :D

Ta ilk mesajlarimda da bahsettim, benim oyle acil paraya ihtiyacim yok. zaten sirketim var. oradan bana yeterince para geliyor zaten(gerci kriz yuzunden epey azaldi ama).

Bu arada 13 subatta Allah'in izniyle Istanbul da olacagim daha sonra Ankara ve sonrada Adanaya gececegim. Eger bu guzergah uzerindeysen seninle gorusup bir muhabbet edelim.

ORDULUYUM hocam ben sen bana cok ters yone gıdıyon yolun duserse FATSA / ORDUYA bı cayımı ıcersın :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Yıllardır hosting ve sistem uzmanlıgı yapan biri olarak birkaç tavsiye vermek istiyorum.

1)Gördügüm kadarıyla teknik bilgin çok zayıf ilk önce bir adet vds satın alarak onda 2-3 ay kendini geliştir müşterinin istiyebilicegi(custom-dns,mail acma kapama vs ) gibi senaryolar üzerine çalış.

2)Asla tek çalışma mümkün mertebe bir ortagın/çalışanın olsun.Hem bilmedigin yerde yardım eder hemde insanlık hali işin çıkar hastalanırsın canın sıkkın olur o zamanlarda destegi o deviralır.Unutmayın her firmada sorun olur ama destek her zaman en önemli noktador.

3)Büyüme planını iyi yapman lazım bir çok firmanın hatası plansız büyümektir.

4)adult ve warez script demişsin iyi hoş ama şunu unutma eger warez script şikayeti sana degilde direk dc'ye yapılırsa(ip'ler dc üstüne kayıtlı oldugu için) adamlar tüm sunucularını tek seferde down edebilirler.

5)Backup,migration ve disaster senaryoların olsun böyle birşey oldugunda ne yapıcagını bil.Her zaman acil data kurtarma ve yedek sunucu için kenara 2-3 kuruş para biriktir.

6)Bir bilene sor

Haaa bunlar harincinde ddos mitigating kısmından yazılımlara ve hatta özel çözümlere kadar sorabilirsin.Mümkünse hostgator'un 1000 web site müşterisi nasıl toplanır diye kitabı vardı onu bul.İçinde güzel şeyler var

ek)Güncel haberleri iyi takip et

ek2)Şimdi aklıma geldi büyüme planına göre datacenter merkezinde çok önemli

ek3)ha birde benim gibi gecenin 4'ünden sabaha kadar sunucuları taşıyıp tonla imla hatası yapmakta var

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hacim yillardir ben hostinglerin kullanici tarafinda durdum.

Yani teknik bilgi var ama nihayetinde bir yere kadar, server ve hostingler arka planda nasil calisir acikcasi pek bilgim yok.

VPS demissin. onunla zaman kaybedecegime, hali hazirda kendime ait bir kac sitem var ilk etapta onlari tasiyip onlarla ugrasirim, ilk bir kac ay. zaten sorun ciksada site benim, hosting benim.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

sniperscope bunu yazdı:

Hacim yillardir ben hostinglerin kullanici tarafinda durdum.

Yani teknik bilgi var ama nihayetinde bir yere kadar, server ve hostingler arka planda nasil calisir acikcasi pek bilgim yok.

VPS demissin. onunla zaman kaybedecegime, hali hazirda kendime ait bir kac sitem var ilk etapta onlari tasiyip onlarla ugrasirim, ilk bir kac ay. zaten sorun ciksada site benim, hosting benim.

zaten burda bahsedilen şey sunucu tarafında ki teknik bilgin.Ben vds'i daha uygun bir alternatif oldugu için söylemiştim hele cloud vds bulursan kaynak sorunu yaşamazsında.Pratikte 1-2 küçük ayrıntı haricinde teknik olarak hardware sunucudan farkı yok.Tabii benim fikrim budur.Karar senin

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

Topraam korkma zorlanacak bir tarafı yok. 15 yaşında meslek lisesi bebesi dahi hosting işi yapıyor.İşin ivciğini civciğini biliyor ama kalitesi tartışılır.Sende hayvani dil var zorlanmayacaksındır tahminim.Zaten bana kalırsa webhosting işi en basit işlerden biri yıllarca yaptım parada kazandım elinin kiri.ama en önemlisi kendi kontrolümdeydi herşey güvenle barındırabiliyordum kendi sitelerimi.

Sana şunu söyleyim mümkün mertebe windows ve lisans işine girme. Japonyada denetimler nasıl korsan program yazılım filan kullananı avlıyorlar mı bilmiyorum.Eğer rahatsa o yönden cpanelin nulled olanları var piyasada onları kur kurulum konusunda nette kaynak çok yardımcı da oluruz buradan. yoksa cpanele muhtaç değilsin birçok açık kaynak panel seçenekleri mevcut başarılı olanlarda var yani sonuçta db açsın mail versin dosya yöneticisi olsun birde birkaç gerekliği olsun yeter ki hepsinde mevcut bunlar.

Ve evde 1gbit net olduğunu söylemişsin. Evine mi kuracaksın serveri? Upload hızı yüksek olan bağlantıların fiyatları uygunsa evinde işini yapman güzel olabilir Türkiye'de dahi evinden hosting yayını yapan elemanlar var:)

Herşey elinin altında olur elektrik filan kesilmiyor demişsin güç kaynağından jeneratördende kurtuldun demek ufak bir ups alırsın ani gidiş gelişlerde zarar görmemek için.

dediğin gibi 950 dolar seviyesinde hosting satılıyorsa ciddi manada karlı bir iş olabilir hiç Türkiye yada başka ülke pazarını aramana gerek yok senin.

not:15 inde adanaya geliyon ama ben yoğum orda git gazipaşa madoya 2 çay söyle bi fırt bir bardaktan bi fırt diğer bardaktan çek içmiş kadar olurum:)

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

birşeyi farkettim bizim burdan şöyle orta halli bir tasarımcı gitse paranın mına kor orda. Ya bu kadar mı zevksiz olurlar lan göz var nizam var önce alfabelerini değiştirmek gerek hani karıların üzerinde dövme şeklinde ya da arabalarda dikiz aynasının altında dikey olarak güzel duruyor olabilir ama nette çok boktan. translate kifayetsiz kaldı mavi ekran verdi:D

şu siteye bakın mesela :D çok güldüm adıda orci haa

http://lolipop.jp/ bizim burdaki oyuncakçı ömer abinin sitesi bile daha güzel lan ne bu anasınıfı öğrencilerine hosting mi satıyor yoksa.

birde gerçekten eşşanamı na su kaçırmışlar fiyatlarda normal bir hosting adult filaanda değil

bakın özelliklerine natronun kurumsal paketi ile aynı kapasitede ki natro Türkiye'de ki pahalı hostinglerden biridir. 

http://www.natro.com/WebHosting/  10 katından daha fazla takıyorlar ki natroda diğer özellikler sınırsız bunda her bok para herhalde:)

USD 43.75 per month
    USD 472.00 per year

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Nitrous bunu yazdı:

birşeyi farkettim bizim burdan şöyle orta halli bir tasarımcı gitse paranın mına kor orda. Ya bu kadar mı zevksiz olurlar lan göz var nizam var önce alfabelerini değiştirmek gerek hani karıların üzerinde dövme şeklinde ya da arabalarda dikiz aynasının altında dikey olarak güzel duruyor olabilir ama nette çok boktan. translate kifayetsiz kaldı mavi ekran verdi:D

şu siteye bakın mesela :D çok güldüm adıda orci haa

http://lolipop.jp/ bizim burdaki oyuncakçı ömer abinin sitesi bile daha güzel lan ne bu anasınıfı öğrencilerine hosting mi satıyor yoksa.

birde gerçekten eşşanamı na su kaçırmışlar fiyatlarda normal bir hosting adult filaanda değil

bakın özelliklerine natronun kurumsal paketi ile aynı kapasitede ki natro Türkiye'de ki pahalı hostinglerden biridir. 

http://www.natro.com/WebHosting/  10 katından daha fazla takıyorlar ki natroda diğer özellikler sınırsız bunda her bok para herhalde:)

--------------------------------

O cok guldugun sitede mesela suan 898.264 site var.

Aryica yukarida yazdigin super yorum icin tesekkur ederim. Madoya gidip yerine cay icerim soz.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sandman bunu yazdı:

Haaa bunlar harincinde ddos mitigating kısmından yazılımlara ve hatta özel çözümlere kadar sorabilirsin.Mümkünse hostgator'un 1000 web site müşterisi nasıl toplanır diye kitabı vardı onu bul.İçinde güzel şeyler var

ek)Güncel haberleri iyi takip et

ek2)Şimdi aklıma geldi büyüme planına göre datacenter merkezinde çok önemli

ek3)ha birde benim gibi gecenin 4'ünden sabaha kadar sunucuları taşıyıp tonla imla hatası yapmakta var

Dostum tavsiye ettigin kitabi suan okuyorum.

Muhtesem bir kitap, icinde cok degerli bilgiler var. Tavsiyen icin tesekkur ederim.

Yarin sabah ilk isim bunu yazdirip yanimda tasimak olacak.

Toplam Hit: 6092 Toplam Mesaj: 50