Hosting Sirketi Kuracagim. Tavsiye
-
MaviEkran bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam CentOS kurabilirsin. En büyük ticari linux dağıtımının (Red Hat Linux) birebir aynısıdır. Sadece logoları değişik ve Red Hat Şirketinden destek alamazsın.
Red Hat ile ilgili internette yüzlerce makale, yazı bulabilirisin. (Google: how to secure redhat, redhat web hosting tricks, vs akılına gelebilecek tüm sorular)
Donanımı da iyi seçmen lazım. Gerektiğinde anında kapasite artırımı (upgrade) yapabileceğin ve tamamına hakim olacağın bi donanım seçmelisin. Sorun çıktığında ne yaptığını yapacağını bil ve anında müdahale et. Mümkünse tıpkısının aynısı yedekli (active-standby) bir sistem de kurmanda fayda var, biri göçtüğünde hemen diğerini devreye alırsın.
-----------------------------Yaw Allah senden razi olsun. Iste ben bu tur bilgi istiyorum.
-
Genki bunu yazdı:
DJ_Alper bunu yazdı:
Genki bunu yazdı:
sniperscope bunu yazdı:
SPY-CX5 bunu yazdı:
Host işi bok işi demedi deme :)
Saldırı olur, hdd yanar, işletim sisteminde sorun çıkar, mysql server çöker... 100+ müşteri olunca her boku sormalar mail şifreleri istemeler.
Problemlerle uğraşıp, herkese yetişmek çok zor oluyor.
-----------------------------@Genki: Iyi dostum ben japonya'da yasiyorum. Simdi hosting kuracam diye buradaki kurulu duzeni birakip orayami gideyim. Hadi diyelim gidemedik. Mecburen orada yer bulmak sorun, kira var, elektrik var. Flemenkce bilmiyorum. Orada calistiracak personel falan... zor o is.
-----------------------------hocam ne yaptın. Ne tasınması ne gitmesi.
Kiralayacağın sunucu almanya lokasyonlu olur,hollanda lokasyonlu olur ne bilim fransa olur uzaktan yönetim ile rahatlıkla işini halledersin. Kalkıp biyerlere gitmeye gerek yok yani.
Elinde 1 japonya merkezli vps yada resseler bulundurursun. Orada japonyadakileri barındırırsın
birde almanya yada hollanda lokasyon bulundurursun, burada da Türkiyeden vs diğer ülkelerden müşterileri barındırırsın
-----------------------------hoca anladığım kadarıla sen bu işi bilmiyon hiç hosting işine girme :)
-----------------------------höhöyt kilon kadar tblarca bantım var dici alper :D
benim asıl iş oyun hosting olduğu için biraz daha zahmetli ama aynı bokun mavisi.
Türkiyedeki birine japonya lokasyonlu hosting zor satarsın demek istiyorum, alternatifin olmalı
-----------------------------al işte sazan ömer :) lan olum senin yazına itafen söyledim lale :) yani sana hak veriyorum + olarak söyledim
Host işi demişken Senin ilk müşterin benim resselerden bilirsin sabah akşam hack yiyoduk :)
-
uyahsudha ne bilim lan en son alıntıyı bana yapınca bana diyon sandım :D
Doğru valla sene 2bin bilmem kaç bizde bir heves bir istek ile işe girdik, gidip reseller aldık
sonuç :
sen git aynı makinedeki başka bir resselerdan host al, scriptin calısması için safe mode kapattır(makineye) akşamada bizim siteler güm :D
--------
kısacası çok bok iş hocam, dediğim gibi başta iyi gelir, sorunlar peş peşe gelmeye başlayınca çok canını sıkar, telefonlar susmaz nerden girdim bu işe ak dersin bakınız sıpay ceiksbeş
-
sniperscope bunu yazdı:
Genki bunu yazdı:
Türkiyedeki birine japonya lokasyonlu hosting zor satarsın demek istiyorum, alternatifin olmalı
-----------------------------Niyeki? Ben buradayim ama sitelerim ikisi LA de bir Texas ta.
Ya benim ogrenmek istedigim nasil satacagim degil. Hostingi kurarken ne gibi ayarlar yapmaliyim.
bandwidth nasil ayarlanir. sinirsiz mail nasil ayarlanir?
musterinin veri tabani ansil sinirlandirilir... vs vs. Boyle teknik seyler.
Diger taraftan bakarsak. hicte Turkiye'ye satmasam ne olurki? Paraya ihtiyacim yok(gerci fazlasi goz cikarmaz). Daha once yazdigim gibi zaten 20 nin uzerinde musterim var (Bunlar taaa zamaninda benim yaptigim siteler).
Yani ilk basta benim amacim hemen voleyi vurmak degil.
Yavas ama saglam sekilde gideyim diyorum.
-----------------------------Hocam kullanacağın panel ki büyük ihtimal cpanel veya plesk olacaktır,
orada kendine özel paketler oluşturabiliyorsun.
Atıyorum a paketinde
100 mb alan
3 gb bant
10 mail
10 db hakkı vs
herşeyi rahatlıkla ayarlayabiliyorsun. İngilizcemde var demişssin rahatlıkla yaparsın o işleri.
Örnek cpanel/whm demolarına buradan bakabilirsin : http://www.cpanel.net/products/cpanelwhm/try-demo.html
plesk için ise : http://www.parallels.com/eu/products/plesk/demos/
-
diyelimki cPanel kullaniyorum. Mesela 100 tane musterim var bu cPanel icin fiyat x 100 seklindemi odeme yapiliyor. Yoksa normal program gibi bir defa alip istedigin kadar kullanabiliyormusun ?
-
sniperscope bunu yazdı:
diyelimki cPanel kullaniyorum. Mesela 100 tane musterim var bu cPanel icin fiyat x 100 seklindemi odeme yapiliyor. Yoksa normal program gibi bir defa alip istedigin kadar kullanabiliyormusun ?
-----------------------------Sana Yardımcı Olucak Kişi Can Kirca Ara Yardımcı Olur Tbt De Oda İstersen İletişim Bilgilerini Veririm
-
ver ustadim. Cok makbule gecer. Nasil olsa Haftaya pazar gunu Turkiye'deyim insaAllah.
-
sniperscope bunu yazdı:
-----------------------------Hayır cPanel lisanslamaları hosting başına değil, dedicated yada vps başına aylık ödeme şeklinde oluyor. Sonra istediğin kadar hosting hesabı açabiliyorsun
reseller alırsanda ayırıyetten cpanel lisansı ödemene gerek kalmıyor
-
Arkadaslar cidden yardimci oldunuz. En azindan aklimdaki bir kac soru isaretini hallettim.
Bu isi ciddi olarak yapmaya kararliyim.
-
Aklima gelmisken sorayim.
Bu NS ayarlari nedir? nasil yapilandirilir? Diyelimki bende 5 tane makine var hepsi icin ayri NS mi ayarlamam gerekiyor? veya her NS icin ayir bir internet hattimi almak gerekiyor?