HTC Desire S - İphone 4 İkilemi
-
Bir iPhone sahibi olarak söyleyeyim(pek çok Smartphone'u kullanma şansım oldu), alıştıktan sonra vazgeçemezsin.
iPhone ile neredeyse aynı fiyata satılan, başka bir Smartphone'u eline aldığında, sanki tetrisi kurcalıyormuş hissine kapılırsın.
Normalde bir telefon sahibi, diğer işlerini halledebilmek için bir şekilde bilgisayara da ihtiyaç duyacaktır, iPhone için bunun geçerli olmadığını düşünüyorum.
Cebinde hem bir bilgisayar(hiç bir farkı yok, çok net söylüyorum), hem bir konsol, hem bir medya oynatıcı ve daha pek çoğunu, en son olarak da bir telefon taşımak istiyorsan(ki çoğu zaman bir telefon olduğunu unutmana neden olacaktır), iPhone'dan şaşma derim.
Appstore'a bir göz atarsan, programından, oyununa bulamayacağın gözde hiç bir uygulamanın olmadığına şahit olabilirsin(Teamviewer'ından TomTom'una kadar).
Hem de tek tip telefon uygulaması nedeniyle, ne bir uyumluluk, ne de başka bir sorun yaşarsın.
Android'in açık olması senin için bir şey ifade ediyor mu ya da kalkıp program yazacak mısın? Muhtemelen hayır.
iOS'un açık olmadığını düşünenler için de şunu ekleyeyim, Jailbreak uygulanmış bir iPhone, bir geliştirici için Android ne vaad ediyorsa, onu çok rahat şekilde vaad edecektir.
Kişiselleştirmeyse kişiselleştirme, geliştirmeyse geliştirme. Hem de, hiç bir uyumluluk sorunu yaşamadan.
Cydia'ya da çok kısa şekilde göz atmanı öneririm, Linux dostu biriysen, nedenini daha iyi anlayacaksın.
Uygulamaları ücretli kullanmak istediğinden bahsetmişsin, Jailbreak uygulamış olman buna engel teşkil etmiyor, ki uygulama fiyatları gerçekten oldukça uygun.
iPhone al, kusursuzluğu yaşa, öyle söyleyeyim. En azından vaktini google'da hataydı, uyumluluk sorunuydu peşinde değil, telefonunun tadını çıkararak geçirirsin.
-
NOT: Bu aralar Nexus S almak tüm güncellemeleri en hızlı ve sorunsuz almak için en iyi tercih olacaktır.
2. Galaxy S II
Tüm elektronikler kişinin kendi ihtiyacına göre alacağı ürünlerdir asla ve asla şu ve şu diyemezsiniz tabi teknik özellikleri aynı degilse
Örnek 1) Iphone 4 Ekran kalitesi iyidir
Ancak Samsung SUPER AMOLED ve SUPER AMOLED PLUS ondan daha iyidir
Örnek 2) Iphone ekran dokunmatiği iyidir
Ancak şuanda bir çok telefonun kapasitif ekran kalitesi Iphone ile aynıdır
Örnek 3) Appstore iyidir
Android Market te iyidir ancak android marketin büyütme oranı appstore ile kıyaslanamaz market ezer geçer.
Örnek 4) IOS iyidir
Fakat Android işletim sistemi ondan çok daha iyi olabilme potansiyeline sahiptir
Kısacası donanım ve yazılım olduğunda tercihler sürekli değişir nokia nokia diye kıcını yırtanlara o plastik hurdayı ne yapacaksınız diye sorarım tamamen para istrafı olarak gelirdi ki symbian ın ölümüyle kendini kanıtlamış oldu.
Alıntı
Mc_cO_By bunu yazdı:
-----------------------------
Bir iPhone sahibi olarak söyleyeyim(pek çok Smartphone'u kullanma şansım oldu), alıştıktan sonra vazgeçemezsin.
iPhone ile neredeyse aynı fiyata satılan, başka bir Smartphone'u eline aldığında, sanki tetrisi kurcalıyormuş hissine kapılırsın.
Normalde bir telefon sahibi, diğer işlerini halledebilmek için bir şekilde bilgisayara da ihtiyaç duyacaktır, iPhone için bunun geçerli olmadığını düşünüyorum.
Cebinde hem bir bilgisayar(hiç bir farkı yok, çok net söylüyorum), hem bir konsol, hem bir medya oynatıcı ve daha pek çoğunu, en son olarak da bir telefon taşımak istiyorsan(ki çoğu zaman bir telefon olduğunu unutmana neden olacaktır), iPhone'dan şaşma derim.
Appstore'a bir göz atarsan, programından, oyununa bulamayacağın gözde hiç bir uygulamanın olmadığına şahit olabilirsin(Teamviewer'ından TomTom'una kadar).
Hem de tek tip telefon uygulaması nedeniyle, ne bir uyumluluk, ne de başka bir sorun yaşarsın.
Android'in açık olması senin için bir şey ifade ediyor mu ya da kalkıp program yazacak mısın? Muhtemelen hayır.
iOS'un açık olmadığını düşünenler için de şunu ekleyeyim, Jailbreak uygulanmış bir iPhone, bir geliştirici için Android ne vaad ediyorsa, onu çok rahat şekilde vaad edecektir.
Kişiselleştirmeyse kişiselleştirme, geliştirmeyse geliştirme. Hem de, hiç bir uyumluluk sorunu yaşamadan.
Cydia'ya da çok kısa şekilde göz atmanı öneririm, Linux dostu biriysen, nedenini daha iyi anlayacaksın.
Uygulamaları ücretli kullanmak istediğinden bahsetmişsin, Jailbreak uygulamış olman buna engel teşkil etmiyor, ki uygulama fiyatları gerçekten oldukça uygun.
iPhone al, kusursuzluğu yaşa, öyle söyleyeyim. En azından vaktini google'da hataydı, uyumluluk sorunuydu peşinde değil, telefonunun tadını çıkararak geçirirsin.
-----------------------------Arkadaşın yazılarına satır satır sevap verelim istediğim sorudan başlıyorum) Appstore'a bir göz atarsan, programından, oyununa bulamayacağın gözde hiç bir uygulamanın olmadığına şahit olabilirsin(Teamviewer'ından TomTom'una kadar).-Uygulamalar her platformda sürekli artmakta ancak android in açık kaynak ve daha büyük pazar potansiyeli yüzünden yeni çıkan uygulama sayısı fazladırörnek verdiğin Teamviewer zten android desteklemektedir) Android'in açık olması senin için bir şey ifade ediyor mu ya da kalkıp program yazacak mısın? Muhtemelen hayır.iOS'un açık olmadığını düşünenler için de şunu ekleyeyim, Jailbreak uygulanmış bir iPhone, bir geliştirici için Android ne vaad ediyorsa, onu çok rahat şekilde vaad edecektir.
-Açık kaynak demek sadece o telefona yazılım yazacaksın diye birşey anlamına gelmiyor Samsung un BADA Os u android temelli geliştirmesi ve ayrı olacak hem google a hemde android e birşeyler katması , tabi onlarca belki yüzlerce firmanın android üzerine üretim yapması bunlar android in kaç misli daha güçlendiğinin bir kanıtı.) Cydia'ya da çok kısa şekilde göz atmanı öneririm, Linux dostu biriysen, nedenini daha iyi anlayacaksın.Uygulamaları ücretli kullanmak istediğinden bahsetmişsin, Jailbreak uygulamış olman buna engel teşkil etmiyor, ki uygulama fiyatları gerçekten oldukça uygun.
-Acaba yıllardır telefona uygulama yükleyebilmek için kıclarını yırtanlar android kullanıcılarımı ? yok bluetooth ile bişi göndermiyor yok video çekmiyor yok program telefonu kırmadan yüklenmiyor millet 2 tane şeyi araştırıp çözünce (linux çözümü paylaşmak anlamına gelmiyormu bir anlamdada ? ) iphone mükemmelmi oldu şimid? kusursuz olsa milyonlarca kişi kıyaslama yapmazdı .) Hem de tek tip telefon uygulaması nedeniyle, ne bir uyumluluk, ne de başka bir sorun yaşarsın.-Hepimiz tek tip insanlar olmadıgımıza göre hepimiz farklı zevklere sahibiz , tek kalıba sığmak çok mu hoşuna gidiyor ? sandığının aksine bu söylediğin avantaj degil dez avantaj farklı fiyatlara ve donanıma sahip ürünler kullanıcısını yansıtır , iphone gibi parası olan koyunları değil.) Bir iPhone sahibi olarak söyleyeyim(pek çok Smartphone'u kullanma şansım oldu), alıştıktan sonra vazgeçemezsin.-Bende kendi telefonuma alıştıktan sonra iphone lara paralı çöp olarak bakıyorum .. alışkanlıklar ve bağlılıklar bizim böyle görmemizi sağlıyor.) iPhone ile neredeyse aynı fiyata satılan, başka bir Smartphone'u eline aldığında, sanki tetrisi kurcalıyormuş hissine kapılırsın.-Bense 2 telefonu elime aldığımda sizin yediğiniz kazığı düşünüyorum :)) Normalde bir telefon sahibi, diğer işlerini halledebilmek için bir şekilde bilgisayara da ihtiyaç duyacaktır, iPhone için bunun geçerli olmadığını düşünüyorum.Cebinde hem bir bilgisayar(hiç bir farkı yok, çok net söylüyorum), hem bir konsol, hem bir medya oynatıcı ve daha pek çoğunu, en son olarak da bir telefon taşımak istiyorsan(ki çoğu zaman bir telefon olduğunu unutmana neden olacaktır), iPhone'dan şaşma derim.
-Acaba iphone nun hangi mucizesine dayanarak bunu söylüyorsun merak ettim ? Hem konsol hem bir media oynatıcı olarak kullanmak her telefonda yapabileceğin birşey :) ?**Cevaplanamayacak soru yok tabi sormasını bilirsen ki hiç bir sorunun cevabı iphone en iyisidir değildir sorusu sobaborusu olanlar yazsın banazlar degil :) -
_karantina_ bunu yazdı:
http://www.htc.com/tr/product/desires/specification.html
http://www.apple.com/iphone/specs.html
yakında ikisinden birini alacağım.özellikleri bakımından iphone un üstün retina ekranı dışında aynı sayılır.aklıma asıl takılan sorun ise android marketin ne kadar geliştiği?kullanma fırsatım olmadı fakat appstore daki kaliteli uygulamalar ile yarışır mı_? şimdiden belirteyim iphone alırsam kırdırmam parası ile alırım istediğim app i.bunun dışında telefonu kullananlar tavsiye ve fikirlerini verirse çok işime yarar.
1 ay daha bekle HTC Sensation al bence. -
sekil olsun karizma dursun birkac basit uygulama baana yeter diyorsan app.4 ama yok ben yanimda offisimi tasimak istiyorum diyorsan htc ben 400tllik dandik androidli telefonumla off,is islemlerinin fazlasini yapabiliyorum.app markette gelisiyor ama android daha hizli gelismekde
-
HTC
-
uygulama istiyorsan iphone 4 yok diğer özelliklerse HTC bir htc desire hd ve iphone 4 kullanıcısı oalrak htc derim
-
Her 2 cihazda güzel.Ancak yeni bir cihaz alacaksan Android işletim sistem tercih etmelisin.ios ta güzel bir işletim sistemi ama artık suyu çıktı onunda.İphone 4 harika bir cihaz.Ama fiyatı çok yüksek.
İphone 4 e ödeyevceğin parayla 2 tane HTC Desire Hd veya S alabilirsin.Ayrıca unutma iphone da herşey internete bağlı.Eğer internet bağlantın yoksa iphone ile yapacak pek bişey kalmıyor...
HTC de internete bağımlı ama iphone kadar değil.
iphone 4 te GPS kullanabiliyorsun ama sadece internet bağlantın varsa.. HTC de dahili GPS olduğu için sıfır bekleme süresi ve sıfır lira ücret ile kullanıyorsun.Yani beleş ve sınırsız =))
Ben bugüne kadar iphone ekranından daha iyi bir dokunmatik görmedim.Ama HTC de artık iphone dan geri değil.Birtek nokia dokunmatiği beceremiyor.Diğer firmaların dokunmatikleri iidir.HTC nin dokunmatiğini denedim.Artık iphone ile neredeyse aynı dereceye gelmiş.
Benim tercihim HTC dir.Fiyat/Performan konusunda üzerine tanımıyorum.Özellikle şu sorn modellerinde.....
İphone 4 bana göre mükemmel bir hava atma cihazıdır.Ama HTC performans canavarıdır.İphone ile yapıp HTC ile yapamayacağın bir tek şey gösterebilirmisin bana ?
+ iphone da flash yok diye biliyorum.Yanılıyormuyum ?
-
Evet hocam flash yok.yorumlar için soğolun işime yarayacak.2000 tl civarı kontratsız 32 gb bulabilirsem alacağım. Pil ömru yüksek hafızsı ve ekranı ve appleri için alacağım.umarım pişman olmam.. Ayrıca android markete galaxytab ile gözatma fırsatım oldu.iyi uygulamalar paralı.onun dışında pek iç açıcı değildi.ha unutmadan iphonu olanlar facetime nasıl?hızlı çalışıyormu?
-
@_karantina_
http://store.bilkom.com.tr/Apple-Apple-iPhone-4-Siyah-32GB-_2596.html#0
Tabi yine, mevcut kampanya vb için farklı yerlere de göz atmakta fayda var.
Facetime'ın performansı iyi fakat, iPhone 4 - iPhone 4 arasında ve Wi-Fi üzerinden olmak zorunda.
Facetime'ın sahip olduğu özellikleri görmek için aşağıdaki videoya göz atabilirsin.
http://www.youtube.com/watch?v=ugd8c6zDDQA
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşın yazılarına satır satır sevap verelim istediğim sorudan başlıyorum) Appstore'a bir göz atarsan, programından, oyununa bulamayacağın gözde hiç bir uygulamanın olmadığına şahit olabilirsin(Teamviewer'ından TomTom'una kadar).-Uygulamalar her platformda sürekli artmakta ancak android in açık kaynak ve daha büyük pazar potansiyeli yüzünden yeni çıkan uygulama sayısı fazladırörnek verdiğin Teamviewer zten android desteklemektedir) Android'in açık olması senin için bir şey ifade ediyor mu ya da kalkıp program yazacak mısın? Muhtemelen hayır.iOS'un açık olmadığını düşünenler için de şunu ekleyeyim, Jailbreak uygulanmış bir iPhone, bir geliştirici için Android ne vaad ediyorsa, onu çok rahat şekilde vaad edecektir.
-Açık kaynak demek sadece o telefona yazılım yazacaksın diye birşey anlamına gelmiyor Samsung un BADA Os u android temelli geliştirmesi ve ayrı olacak hem google a hemde android e birşeyler katması , tabi onlarca belki yüzlerce firmanın android üzerine üretim yapması bunlar android in kaç misli daha güçlendiğinin bir kanıtı.) Cydia'ya da çok kısa şekilde göz atmanı öneririm, Linux dostu biriysen, nedenini daha iyi anlayacaksın.Uygulamaları ücretli kullanmak istediğinden bahsetmişsin, Jailbreak uygulamış olman buna engel teşkil etmiyor, ki uygulama fiyatları gerçekten oldukça uygun.
-Acaba yıllardır telefona uygulama yükleyebilmek için kıclarını yırtanlar android kullanıcılarımı ? yok bluetooth ile bişi göndermiyor yok video çekmiyor yok program telefonu kırmadan yüklenmiyor millet 2 tane şeyi araştırıp çözünce (linux çözümü paylaşmak anlamına gelmiyormu bir anlamdada ? ) iphone mükemmelmi oldu şimid? kusursuz olsa milyonlarca kişi kıyaslama yapmazdı .) Hem de tek tip telefon uygulaması nedeniyle, ne bir uyumluluk, ne de başka bir sorun yaşarsın.-Hepimiz tek tip insanlar olmadıgımıza göre hepimiz farklı zevklere sahibiz , tek kalıba sığmak çok mu hoşuna gidiyor ? sandığının aksine bu söylediğin avantaj degil dez avantaj farklı fiyatlara ve donanıma sahip ürünler kullanıcısını yansıtır , iphone gibi parası olan koyunları değil.) Bir iPhone sahibi olarak söyleyeyim(pek çok Smartphone'u kullanma şansım oldu), alıştıktan sonra vazgeçemezsin.-Bende kendi telefonuma alıştıktan sonra iphone lara paralı çöp olarak bakıyorum .. alışkanlıklar ve bağlılıklar bizim böyle görmemizi sağlıyor.) iPhone ile neredeyse aynı fiyata satılan, başka bir Smartphone'u eline aldığında, sanki tetrisi kurcalıyormuş hissine kapılırsın.-Bense 2 telefonu elime aldığımda sizin yediğiniz kazığı düşünüyorum :)) Normalde bir telefon sahibi, diğer işlerini halledebilmek için bir şekilde bilgisayara da ihtiyaç duyacaktır, iPhone için bunun geçerli olmadığını düşünüyorum.Cebinde hem bir bilgisayar(hiç bir farkı yok, çok net söylüyorum), hem bir konsol, hem bir medya oynatıcı ve daha pek çoğunu, en son olarak da bir telefon taşımak istiyorsan(ki çoğu zaman bir telefon olduğunu unutmana neden olacaktır), iPhone'dan şaşma derim.
-Acaba iphone nun hangi mucizesine dayanarak bunu söylüyorsun merak ettim ? Hem konsol hem bir media oynatıcı olarak kullanmak her telefonda yapabileceğin birşey :) ?**Cevaplanamayacak soru yok tabi sormasını bilirsen ki hiç bir sorunun cevabı iphone en iyisidir değildir sorusu sobaborusu olanlar yazsın banazlar degil :)
-----------------------------Öncelikle niye bir başkasına yardım amacıyla yazdığım kendime ait düşüncelerimi(üstüne basıyorum kendime ait, başkası aynı düşünceleri paylaşmak zorunda değil), şahsına küfür olarak algıladığını anlamış değilim.
Beni koyun olmakla itham ediyorsun ama kıçı kırık bir telefon için yorumlarını hakaret seviyesine taşımışsın, asıl koyun olma aşamasında olan sensin ve üzgünüm ki bunun farkında bile değilsin. Düzgün bir üslupla tartışacaksak amenna.
Yazdıklarım kendi deneyimimi yanısıtıyor ve pek ala yarın bana göre daha iyi olduğunu düşündüğüm bir telefon/OS olursa, onun da için de aynı şekilde düşüncelerimi belirtmekten çekinmem(Marka takıntım yok, bugüne kadar Apple'a ait olarak kullandığım tek şey iPhone. Senin tabirinle bir koyun değil, mantıklı olmaya çalışan birisiyim).
Özellikle de arkadaşımızın, bir kaç milyar feda edeceğini düşünürsek, iyi bir seçim yapmasını isterim. Verdiğim öneriler, "ben olsaydım, ne yapardım" faktörünü içeriyor, o seçimini farklı yönde kullanabilir. Elbette bu da onun seçimi, bu seçimle ortaya soba borusu-koyun-kazık gibi durumların çıktığını sanmıyorum. Almak istediği şeyi, senin paranla değil, sonuç itibariyle kendi parasıyla alıyor. Durumu da buna imkan veriyorsa, 3. hiç bir şahsın "hehe keriz" yaklaşımında bulunmaya hakkı yok.
Elimden geldiğince ben de senin yorumlarını yanıtlamaya çalışayım;
P: Uygulamalar her platformda sürekli artmakta ancak android in açık kaynak ve daha büyük pazar potansiyeli yüzünden yeni çıkan uygulama sayısı fazladırörnek verdiğin Teamviewer zten android desteklemektedirMarket'te Appstore'da olan uygulamaların olmadığını iddia ettiğimi sanmıyorum? iPhone'u tercih ederse, erişebileceği uygulamaların genişliğinden bahsetmeye çalıştım.P: Açık kaynak demek sadece o telefona yazılım yazacaksın diye birşey anlamına gelmiyor Samsung un BADA Os u android temelli geliştirmesi ve ayrı olacak hem google a hemde android e birşeyler katması , tabi onlarca belki yüzlerce firmanın android üzerine üretim yapması bunlar android in kaç misli daha güçlendiğinin bir kanıtı.Android güçleniyor olabilir, hali hazırda zaten güçlü de olabilir, fakat mesele zaten bu değil. iOS bir kullanıcının isteyebileceğini fazlasıyla sunuyor, e zaten gereken de bu değil mi? Andorid açık, ee, geliştirme kaygısı taşımayan bi insana bu ne ifade edebilir? Telefonu arkadaşlarına gösterip, "hehe benim telefon açık kaynak" mı diyecek, nedir yani?(Ki açık kaynağı sonuna kadar destekleyen birisi olduğumu belirtmeden geçmeyeyim. Belki bu sayede, durumun bağnazlıkla uzaktan-yakından alakalı olmadığını anlayabilirsin).P: Acaba yıllardır telefona uygulama yükleyebilmek için kıclarını yırtanlar android kullanıcılarımı ? yok bluetooth ile bişi göndermiyor yok video çekmiyor yok program telefonu kırmadan yüklenmiyor millet 2 tane şeyi araştırıp çözünce (linux çözümü paylaşmak anlamına gelmiyormu bir anlamdada ? ) iphone mükemmelmi oldu şimid? kusursuz olsa milyonlarca kişi kıyaslama yapmazdı .Şu yorumundan sonra ciddi anlamda soruyorum, hiç iPhone kullandın mı?Ne iPhone'u kırmak ne de uygulama yüklemek için uzman olmaya gerek yok. Jailbreak yapmak 1 dk'lık bir işlem, uygulama yüklemekte güçlük çeken birisininse, ciddi anlamda zeka seviyesinden şüphe ederim. Windows'a program kurmak bile(olabildiğince basit olmasına rağmen) iPhone'a uygulama yüklemekten, defalarca kez daha zor.Bluetooth ve video kaydetmeden bahsetmişsin(bir de ben ekleyeyim MMS), evet dediklerin iPhone 4 öncesi için doğru fakat aşılamamış sorunlar değiller.Fakat konumuz iPhone 4 olduğuna göre, bunları araya sıkıştırıp, tarışmanın bile vakit kaybı olduğu aşikar.iPhone 4 hali hazırda bu özellikleri taşıyor.Kıyaslama elbette yapılmalı, sana göre mükkemel olan, bana göre uyduruk olabilir. Fakat burda -başta da dediğim gibi- önemli olan nokta, kişinin kendi zevkine ve ihtiyaçlarına en uygun olan seçimi yapması.P: Hepimiz tek tip insanlar olmadıgımıza göre hepimiz farklı zevklere sahibiz , tek kalıba sığmak çok mu hoşuna gidiyor ? sandığının aksine bu söylediğin avantaj degil dez avantaj farklı fiyatlara ve donanıma sahip ürünler kullanıcısını yansıtır , iphone gibi parası olan koyunları değil.Tek tip telefon uygulamasında neyi kastettiğimi anlayamamış olduğunu görüyorum.Benim bahsetmek istediğim A uygulamasını/programını/işletim sistemini B telefonuna uydurmak gibi bir kaygının olmaması.Bir uygulama ya da güncelleme mi yayınlandı, bunun en kararlı şekliyle ve aynı performans oranıyla herkes için sorunsuzca çalışıyor olması. Ki evet, bu bence mükemmel bir avantaj. Hem geliştiriciler, hem de müşteriler için.P:Bende kendi telefonuma alıştıktan sonra iphone lara paralı çöp olarak bakıyorum .. alışkanlıklar ve bağlılıklar bizim böyle görmemizi sağlıyor.Kişisel düşüncen, söylenebilecek bir şey yok.P:Bense 2 telefonu elime aldığımda sizin yediğiniz kazığı düşünüyorum :)Başkaları için endişelenmene gerek yok, yediğimi(zi) iddia ettiğin kazığın, seni bağlayıcılığı yok. Sen sahip olduğunla mutluysan, aynı şey benim için de geçerli.P:Acaba iphone nun hangi mucizesine dayanarak bunu söylüyorsun merak ettim ? Hem konsol hem bir media oynatıcı olarak kullanmak her telefonda yapabileceğin birşey :) ?Ortada bir mucize aramaya gerek var mı sence? iPhone'un sahip olduğu geniş seçenekler, onu bir cep telefonu/cep bilgisayarının ötesine taşımaya yetiyor. Her telefonla derken? Otur konuyla ilgili biraz daha düşün istersen.-----P: Cevaplanamayacak soru yok tabi sormasını bilirsen ki hiç bir sorunun cevabı iphone en iyisidir değildir sorusu sobaborusu olanlar yazsın banazlar degil :)Neyin ezikliğini yaşıyorsun bilmiyorum ama iPhone'un var oluşu senin içinde büyük bir dert olmuş anlaşılan. Beni banazlıkla suçluyorsun ama üstüne basa basa söylediğim gibi yazdıklarım kendi tecrübelerimden ibaret ve hiç bir zaman marka takıntısı taşımamış birisiyim. Beni bağnazlıkla itham eden sen, kendi bağnazlığının gerçekten farkına varamıyorsan, mental sorunların olduğunu söylemeden edemeyeceğim.Gördüğüm o ki, bu arkadaş gidip iPhone 4 alsa, bahsettiğin o kazığı sen yemişsin gibi acısından uyuyamayacaksın. Ki inan bana, seçimini ne yönde kullandığı, beni zerre ilgilendirmiyor. Şurda vaktimi harcayıp, iki satır bir şey yazmaya çalışıyorsam, kendisine yardımcı olmaya çalışmamdan. Sonuç itibariyle, Apple gelirini benimle paylaşmayacak. -
bütün telefonları kullandım iphone 4 laf atanlar eminim iphone kullanmayı bilmiyorlardır uygulamaları paralı oyu paralı buyu paralı deniyor iphone ile ne yapmak istesem yaptım yeni sürümü çıktı aynı gün güncelledim 1 gün sonrası jailbreak ledim aklıma gelecek tüm uygulamaları kurdum 20 gb lık uygulama ve oyun mevcut telefonumda sırf oyun oynuyorm o derece dokunmatigine hayranım kullanım kolaylığına donmamasına okadar programın açık olmasına ragmen hata vermemesine bir telefondan daha ne istiyebilirimki 10 numara şahsen elmayı bilen bilir ucuz etin yahniside yenmez :)