Huzursuz Bacak Sendromu İçin İstanbul’Da Doktor Tavsiyesi Arıyorum
-
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 5 yıldır huzursuz bacak sendromu ile uğraşıyorum ve maalesef bu durum daha da çekilmez hale gelmeye başladı.
Özellikle akşam yatağa girdiğimde bacaklarımın iç kısmında yanma gibi tarif edilmesi zor, rahatsız edici bir his yaşıyorum. Bu his bacağımı hareket ettirme ve gerdirme isteği doğuruyor ve geceleri uyumamı çok zorlaştırıyor.
Maalesef bu durumu çözemedim ve kimseye de tam anlamıyla anlatamıyorum derdimi.
Sonuç olarak, yaşam kalitem ciddi anlamda düştü. Saat 02:00 den beri uyumaya cebelleşiyorum ama pes ettim kalktım geri şimdi.Bu konuda İstanbul’da iyi bir doktor arıyorum.
Hangi doktor olursa olsun, gerçekten bu konuda uzman birine gitmek istiyorum.
Daha önce bu problemi yaşayan ve başarılı bir tedavi gören varsa, doktor tavsiyelerinizi almak isterim. -
Benim kuzende vardı böyle 1 şey. Onun ayaklarıydı sanırım
Dur yarın öbürgün sorarım , varsa gittiği biri. Biryer haber veririm.
-
Hocam masabaşı iş'te mi çalışıyorsun
-
CEO bunu yazdı
Hocam masabaşı iş'te mi çalışıyorsun
Cogu zaman evet hocam.
@samaccc hocam cok sevinirim. İlgin icin tesekkurler.
meret oyle bir sey ki, hissin tarifi yok. Nasil ifade edilebileceğini bilemiyor insan.
-
Senelerdir bende bu dertten müzdaribim. Geceleri yatakta bacaklarımdaki o hissin buna bağlı olduğundan 100% emin değildim. Bunun hastanelik bir şey olduğunu da düşünmemiştim. Dün gece dahail baya uyumama engel oluyor. Böyle tarifi zor bi his, kramp gibi ama kesinlikle değil. Hafif yakan bi sızı. Bi tık boşalma anındaki çekilmeye benziyor gibi.
sonucu paylaşırsan çok sevinirim hocam belki bende giderim.
-
@Castaway hocam,
Masa basi is demissin. Kilo durumun nedir ? Belkide oturudugun sandalye bacaklarin altina uzun sure baski yapiyordur ve sinirlerden oluyordur. Benim de olmustu baya bir sure. Sonra dedim su sandalyeyibi tik asagi indireyim ki dizle yukarida kalsin. Ondan sonra duzeldi. INsallah boyle bir seydir.
-
Silvanus bunu yazdı
Senelerdir bende bu dertten müzdaribim. Geceleri yatakta bacaklarımdaki o hissin buna bağlı olduğundan 100% emin değildim. Bunun hastanelik bir şey olduğunu da düşünmemiştim. Dün gece dahail baya uyumama engel oluyor. Böyle tarifi zor bi his, kramp gibi ama kesinlikle değil. Hafif yakan bi sızı. Bi tık boşalma anındaki çekilmeye benziyor gibi.
sonucu paylaşırsan çok sevinirim hocam belki bende giderim.
Hocam bu rahatsızlığa sahip olup, farkında olmayan ve hayatını bu şekilde yaşayan insanlarda varmış. His öyle garip bir his ki, tarif edilemiyor, ifade edilemiyor.
Bir profesör buldum, bu konu ile alakalı araştırmaları ve makaleleri var. İstanbul Beylikdüzünde. Ona yarına randevu aldım, gideceğim bakalım. Haber veriririm muhakak.dhmm bunu yazdı@Castaway hocam,
Masa basi is demissin. Kilo durumun nedir ? Belkide oturudugun sandalye bacaklarin altina uzun sure baski yapiyordur ve sinirlerden oluyordur. Benim de olmustu baya bir sure. Sonra dedim su sandalyeyibi tik asagi indireyim ki dizle yukarida kalsin. Ondan sonra duzeldi. INsallah boyle bir seydir.
Hocam şu anda 90 kiloyum, 1.85 boyum var.
Fakat bu rahatsızlığım ortalama 5 senedir var. 5 sene öncesi ortalama 75 Kiloydum. Yani 75 - 90 sürecinde bu rahatsızlığım yine vardı.
Kış aylarına geçiş dönemlerinde bu problemi yaşıyorum gibi bir tespitim var. İlk başta havanın nemli olması ile alakalı, romatizma gibi düşünüyordum ama bu başka bir şey sanki.Kullandığım sandalye nurusun sandalyesi ve gerçekten konforlu. Senin söylediğin olay klozete oturunca oluyor. O hissi de biliyorum fakat bu his o his değil hocam
-
Oturma bozukluğu stres yemek , düzenli spor yapmak ,en azından yürüyüş,bunları cozersen cozulebilir
-
Hastalık mıymış bu durum? Yaklaşık 8 yıldır var bende uyumadan önce oluyor, hanımla az kavga etmedik :) Ayakta veya oturarak çalışmayla ilgili olduğunu düşünmüyorum iki türlü de çalıştım. Bazen uzanıp kitap okurken de oluyor konsantre bitiyor haliyle, illa bacağı gerip serbest bırakman lazım. Psikolojik bir şey mi acaba?
-
Pregabalin
-
nörolojik bir hastalık
stres şiddetlendirir
tıbbı tahlil sonucu belirlenen eksiklikler ilaçlarla takviye edilerek
B12, magnezyum, folik asit, üre kreatin, demir gibi ihtiyaçlarla sorun çözülebiliyor.
Tarifi zor bir rahatsızlık olduğu için çoğu zaman uzun süre hastalık olduğu akla gelmiyor.
Edit not :
Abartıp Apotemnophilia ile karıştıranlar olabiliyor. Bacağınızı kesmeye çalışmayın (!)
Eğitim Araştırma Hastaneleri, Nöroloji Polikliniği...